Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

go gunners


matijas19
 Share

Recommended Posts

Arsene Wenger rekao dosta ! ! !

 

http://www.dodaj.rs/f/3v/sp/2ONft8ct/arsenal-znak.jpg

sveti grb za mnoge navijače širom svijeta..

 

-Arsenal je klub sa velikom povijesti,osnovan je 1886.godine i jedan je od najtrofejnijih Engleskih. Najjaču Englesku ligu su osvojili 13 puta,FA kup 10 puta,liga kup 2 puta,Engleski super kup 12 puta,dok u europi i nemaju nekih velikih ostvarenja,budući da su uvijek bili blizu,uvijek su bili tu negdje,ali im je nedostajalo ono nešto da odu do kraja,u europskim natjecanjima najveća ostvarenja su im europski kup pobjednika kupova 1994.godine,kup velesajamskih gradova 1970.godine te finale lige prvaka 2006.godine kada su nakon velike borbe poraženi od Barcelone rezultatom 2-1.

Klub je smješten u sjevernom Londonu i sada igra na stadionu Emirates koji je izgrađen i otvoren 2006.godine,stadion ima kapacitet 60361 sjedećih mjesta i jedan je od modernijih stadiona europe i svijeta. U povijesti je Arsenal igrao na nekoliko stadiona,a svakako je najupečatljiviji bio popularni Highbury malo zdanje na kojem su Henry,Pires,Vieira,Bergkamp,Overmars,Petit,Seaman,Keown i društvo ispisali zlatne stranice Arsenala kada su osvojili premier ligu bez poraza cijele sezone.

 

http://www.dodaj.rs/f/27/UX/4Dohdt8m/emirates.jpg

hoće li ikada biti neosvojiva tvrđava kao što je bio Highbury??!! velebno zdanje-Emirates stadium..

 

 

Svanuo je dan kao i svaki drugi u Londonu,kao po običaju bio je to kišan i tmuran dan i nije se razlikovao ni po čemu od ostalih kišnih dana u Engleskoj,ništa nije naslućivalo da bi se moglo dogoditi nešto čudno,da bi se moglo dogoditi nešto što će obilježiti ovaj dan,nešto što će ovaj dan uvesti u pisanu povijest nogometne kronologije. Ali krenimo redom..

 

-Sazvana je press konferencija kao i pred svaku sezonu na koju je došao kao i uvijek trener Arsene Wenger,ali ovaj puta bez kapitena Cesca Fabregasa. Odmah se začuo huk među prisutnim novinarima,svima je bilo u glavi da je Wenger popustio pred napadima Barcelone i prodao im svojeg kapitena isto kao što je učinio i pred nekoliko godina sa Henryem.

 

1.pitanje, znači li nešto ovaj nedolazak Cesca na ovu press konferenciju?

Arsene Wenger: pa da,znači. Znači to da se Cesc priprema za svoju novu sezone,jer u njoj želi da postane najbolji nogometaš svijeta i da napokon osvoji neki trofej.

 

2.pitanje, Kažete,želi da osvoji neki trofej,mislite li da će mu biti lakše osvojiti trofej sa Barcelonom nego Arsenalom?

AW: o kakvoj Barceloni vi govorite?? nerazumijem vas uopće,Cesc Fabregas se priprema za novu sezonu,ovdje u Arsenalu,ćeli da klub napokon prekine post sa trofejima,želi da razveseljava ovu predivnu publiku i u narednoj sezoni.

3.pitanje, Ali gosp.Wenger,po vašem izrazu lica se vidi da nešto nije uredu. Otkrijte nam nešto više,što se točno događa u klubu?

AW: ok,ovako,molim vas pripremite vaše diktafone,olovke,uši ili kako već vi taj vaš posao radite,ovo ću ponoviti samo jednom i nikada više. Gotovo je,Dosta je,Kraj je,pitate se šta je gotovo,čega je dosta,kakav kraj??! Gotova je moja trenerska karijera,dosta je toga da nebudem više uz svoju ženu koja je jako bolesna već neko vrijeme,mislio sam da će njeno zdravstveno stanje ići na bolje,ali ne,nepopravlja se i zbog toga sam bio primoran reći KRAJ,nažalost,jer teška srca ostavljam ove ljude iz kluba,igrače i navijače. Svi su uvijek tu bili uz mene,bio sam ja uz njih,bili smo jedna velika obitelj,ppredivno je bilo imati sve te ljude u svojem životu i nadam se da će me razumijeti. Vas vjerovatno zanima moj nasljednik,jesam li ga ja izabrao,otvoreno ću vam reći sve osim imena. Da ja sam ga izabrao,bio sam mu mentor,ja sam ga trenerski odgojio,ja sam ga predložio upravi i uprava ga je izabrala,hvala im na tome,siguran sam da ih neće iznevjeriti,ni njih,a ni navijače,a igrači će uživati radeći snjim,jer i on sam je bio veliko igračko ime,proveo je jedan dio svoje karijere i među nama,dakle on je topnik u srcu,ja mu želim svu sreću svijeta i bit ću uz njega uvijek-ne fizički,ali psihički sigurno.

 

Samo želim da znate da je ovo bila moja najteža odluka u životu, Hvala i Zbogom..

 

http://www.dodaj.rs/f/1F/J5/3npkBLa8/oprostaj-wengera-od-navi.jpg

posljednji pozdrav sa navijačima se desio prošle godine u zadnjem kolu premier lige,je li klubu pripremio dostojnog zamjenika??!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tko nasljeđuje Wengera ? ? !

 

http://www.dodaj.rs/f/1c/kz/40LdTgqG/wenger-kip-legenda.jpg

bio je tu dugih 14 godina,tko dolazi nakon legende kluba??!

 

-Odlaskom Arsena Wengera sa mjesta menadžera Arsenala to mjesto je upražnjeno. Tko će biti nasljednik legendarnog trenera?? Neke stvari o novom menadžeru je otkrio i sam Wenger. Znamo da je novi menadžer bio igrač Arsenala u eri Wengera,znamo da ga je Wenger volio i poštovao inače ga nebi preporučio upravi,znamo da Wenger vjeruje u njega inače mu nebi svoje mjesto ostavio,ali ono što sve interesira jest ime i prezime,a te detalje u Arsenalu kriju kao zmija noge,zbog čega-to nikome nije jasno. Dok Arsenal neodluči izaći u javnost sa imenom,mi ćemo špekulirati i pokušati načelno odrediti tko bi mogao da bude novi menadžer sjeverno Londonskog kluba.

 

Pa idemo redom,poredat ćemo ih prema godinama,od najstarijeg do najmlađeg:

 

http://www.dodaj.rs/f/Z/Oh/U06Tl4m/martin-keown.jpg

Wenger ga je doveo u klub kao skauta,je li nekada stameni stoper njegov nasljednik??!

   

 

Martin Raymond Keown - rođen 24.07.1966.god u Oxfordu. U Arsenal je stigao 1980.godine kao 14-godišnjak,za Arsenal je odigrao 333 utakmice i postigao 4 gola. Kao igrač je bio stameni stoper koji je u svaku utakmicu ulazio sa 100% ,igrač koji nije prezao pred nijednim napadačem,to su navijači prepoznavali i bio je omiljen gdje god je igrao. Wenger ga je nakon završetka karijere ostavio u klubu kao skauta i po potrebi trenera. To bi moglo biti presudno da baš ovaj čovjek dobije posao glavnog menadžera u Arsenalu. Jedini minus može biti taj što nije vodio još nijedan tim kao prvi trener.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/u/Xx/1bVnZvl4/tony-adams.jpg

već je kao kapiten predvodio Arsenal do mnogih uspjeha,hoće li to ponoviti i kao trener??!

 

 

Tony Alexander Adams - rođen 10.10.1966.god u Romfordu. U Arsenal stigao kao i njegov godišnjak Keown 1980.godine sa 14 godina,ali za razliku od Keowna,Adams je cijelu svoju igračku karijeru proveo u Arsenalu,dakle nikada nije nastupao za bilo koji drugi tim osim za Arsenal. U Arsenalu je proveo razdoblje od 1980.-2002.godine i u tom razdoblju je skupio 504 nastupa i postigao 32 gola i jedan je od rijetkih igrača u svijetu koji je cijelu svoju karijeru proveo samo u jednom klubu. Iako cijelu igračku karijeru je proveo u Arsenalu tu nije dobio šansu kao Keown da bude trener,skaut ili nešto treće,tako da je odlučio da se sam okuša na nekoliko mjesta. Kao samostalan trener radio je u 3 kluba Wycombe Wanderers 2003-2004,Portsmouth 2008-2009 i trenutno je prvi trener u Azerbejdžanskom klubu Gabala,dakle iskustvo ima,ali rezultate i ne baš. Uz ovo sve treba navesti i da je bio asistent Redknapu u Portsmouthu kada je ovaj klub osvojio FA Cup.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1u/dt/2FC6kHEP/bergkamp-mnogo-radosti-s.jpg

kao igrač donosio mnogo radosti navijačima,ostao im je u srcima,dolazi li ponovno??!

 

 

Dennis Nicolaas Bergkamp - rođen 10.05.1969.god u Amsterdamu. U Arsenal dolazi iz Milanskog Intera sa 26 godina,dakle u najboljim godinama,što je svojim igrama i pokazivao cijelo vrijeme dok je bio u Arsenalu,a to je bilo od 1995-2006.god. Za tih 11 godina je sakupio 316 nastupa i postigao 87 golova. Kao igrač je koristio glavu,razmišljao je u svakom trenutku,uvijek je imao rješenje i uvijek je bio hladne glave,sve ove odlike bi mu mogle dobro doći u trenerskom poslu. Kod njega glavna 2 minusa su,neiskustvo na trenerskoj poziciji,do sada je radio samo kao trener u omladinskim kategorijama Ajaxa gdje radi i sada,te jedna bizarnost,naime Bergkamp ima strah od visina,tako da nikada nije letio avionom,da li će mu to biti prepreka u dobijanju ovog posla?!

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2W/zn/3QYFzdej/patrick-vieira.jpg

hoće li se ovaj duel dogoditi i na trenerskoj klupi??!

 

 

Patrick Vieira - rođen 23.06.1976 u Dakru. U Arsenal je dosao kao 20-godišnjak,dakle 1996.godine iz Milana. U Arsenalu se zadržao do 2005.godine kada odlazi u Juventus. Za 9 godina provedenih u Arsenalu sakupio je 279 utakmica i postigao 29 golova. Bio je kapiten generacije koja je osvojila prvenstvo bez poraza. Njegove vrline za trenerski posao su strast sa kojom on ulazi u svaki posao koji radi,ljubav prema Arsenalu,ljubav navijača prema njemu,dok u minuse možemo ubrojati to što je previše temperamentan i mogao bi vući pogrešne poteze vruće glave,te još uvijek aktivna igračka karijera,što znači da je bez ikakvog trenerskog iskustva,ostaje za vidjeti je li spreman okačiti kopačke o klin,prekinuti ugovor sa Manchester Cityem i vratiti se u Arsenal.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2Z/12X/cXydcAu/henry-odijelo.jpg

odijelo mu dobro stoji,je li on taj??!

 

 

Thierry Daniel Henry - rođen 17.08.1977.godine u Parizu. Za Wengera ga veže mnogo toga,obadva su Francuzi,Wenger ga je vodio još u Monacu,gdje ga je i otkrio te ga kasnije preko Juventusa doveo do Arsenala. U Arsenal je stigao kao 22-godišnjak i zadržao se 8 godina od 1999-2007.godine kada napušta Arsenal i odlazi u Barcelonu,mnogima ni dan danas nije jasan taj transfer,budući da je u to vrijeme Henry igrao svoj najbolji nogomet,bio kapiten momčadi,a ipak je želio otići,no to mu navijači nisu zamjerili,ostao je on u njihovim srcima i dan danas. U tih 8 godina Henry je odigrao 254 utakmice te zabio nevjerovatnih 174 gola,što je zaista fascinantna brojka. Njegov plus za mendžerski posao jest taj da šta god Thierry radi-radi to savršeno,sigurni smo u to da bi tako bilo i u menadžerskom poslu. Minus je naravno taj što je još uvijek aktivan igrač-nastupa za New York Red Bull te tako još uvijek nema nikakvih trenerskih iskustava.

 

 

 

Dakle rezime svega ovoga je sljedeći:

 

Martin Keown + Wenger mu vjeruje,već je u klubu.

                              -  neiskustvo.

 

Tony Adams + cijela igračka karijera u Arsenalu,već ima nekog iskustva sa samostalnim trenerskim poslom.

                          -  loši rezultati sa klubovima koje je vodio.

 

Dennis Bergkamp + miljenik navijača,hladna glava,sve predispozicije za veliku trenersku karijeru.

                                    -  neiskustvo,ne ide u visine,dakle problem ići na dalja gostovanja.

 

Patrick Vieira + strast,ljubav prema Arsenalu,miljenik navijača.

                            -  previše temperamentan,vruća glava,neiskustvo,još uvijek aktivna igračka karijera.

 

Thierry Henry + težnja ka savršenstvu,ljubav između Arsenala i njega,veliki čovjek,veliki radnik.

                              -  totalno neiskustvo,još uvijek aktivna igračka karijera.

 

 

 

 

E sada bi ja volio da svi vi koji pratite priču napišete dole u komentarima,koji je vaš favorit za mjesto trenera Arsenala,za koga mislite da će u ovoj priči voditi topnike,da li netko od ovih 5 ili vi imate možda nekoga 6-og ? ! ? !

Link to comment
Share on other sites

Bilo bi logično kad bi ovaj prvi preuzeo, ali Henry je Henry i bilo bi fenomenalno kad bi on bio trener. Predlažem da se ovo prebaci u "priče".

 

ako moderatori misle da treba da se prebaci u priče,slbodno,za mene nije problem,iako nisam znao gdje da pocnem ovdje ili u pricama,ma bitno je da se pise  yo

Link to comment
Share on other sites

Prebačeno je u story  :thumbup:

Sad bi bilo fora da mi tu polemiziramo a ono trener bude Almunia.  :D

A moze da bude i Sol Campbell.. :huh:

 

paaa nijedna opcija nije isključena  :mafia:

 

i jedno pitanje za moderatore,je li problem ako bi novčana valuta bude konvertibilna marka ili da ipak prebacim u eure??

ajmo ljudi jos malo nagađanja,sutra se saznaje tko sjeda na klupu gunnersa  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Aviofobičar na čelu topnika ! ! !

 

http://www.dodaj.rs/f/z/107/2hSmPx3P/dennisbergkamp.jpg

da,to je on,tulipan je novi menadžer sjeverno Londonskog kluba..

 

 

Ono što se toliko željno očekivalo i sa toliko neizvjesnosti pratilo,napokon je obznanjeno. Dennis Nicolaas Bergkamp je novi menadžer Arsenala.

Potvrdio je to jutros na press konferenciji čelni čovjek Londonskog kluba Peter Hill-Wood.

 

Peter Hill-Wood predsjednik Arsenala:

Kao što vidite pokraj mene sjedi čovjek koji se vraće u Arsenal,bio je tu već među nama kao igrač,kao veliki igrač,sada je tu došao kao trener,neiskusan,ali sa velikom željom da postane veliki trener,veći i od svoga mentora Wengera. Ugovor je potpisan na 2 godine u razdoblju od 29.06.2010-30.06.2012.godine što neznači da tada Dennis odlazi iz kluba,sve će ovisiti o njemu i njegovim rezultatima. Što klub očekuje od Dennisa?? Teško pitanje,ali samo želimo da nastavi tamo gdje je Arsene Wenger stao,dakle da nastavi voditi ovaj klub prema cilju,a to je da Arsenal jednoga dana bude najbolji klub po rezultatima,organizaciji,financijama,omladinskoj školi. Jednostavno želimo da Arsenal bude primjer drugima.

Sada bih prepustio riječ glavnom liku današnjeg dana. Dame i gospodo Dennis Nicolaas Bergkamp.

 

Dennis Nicolaas Bergkamp novi trener Arsenala:

Najprije bih želio da vas sve prisutne pozdravim i da kažem jednu jako bitnu stvar,a to je LIJEPO JE BITI KUĆI,a upravo se ja tako sada osjećam. Arsenal je bio moj dom,čak i onda kada sam otišao iz ovoga kluba,klub je ostao u meni,bio sam čest gost ovdje na Emiratesu i sa posebnim žarom sam pratio i upijao kako radi po meni jedan od najvećih gosp. Arsene Wenger. Imam potrebu odmah na početku nešto razjasniti. Ja nisam Arsene Wenger,nikada to neću ni biti,on je poseban,on je legenda,a ja sam tek početnik,čovjek koji se u ovome poslu tek treba dokazati. Nekrijem da sam od Wengera preuzeo mnoge stvari,usvojio mnoga razmišljanja,mnoge stavove,ali ja jednostavno nisam on.

Sada možete pitati šta god želite.

 

 

1.pitanje- Najprije ispred svih prisutnih novinara bih vam zaželjeli dobrodošlicu u klub i mnogo sreće na novom radnom mjestu. Sustav igre??

Dennis Bergkamp: Što znači sustav igre u današnjem nogometu,kada nikada neznaš kako će se postaviti protivnička ekipa,koliki posjed lopte će ti dopustiti,da li će protivnik stajati visoko sa odbranom ili će igrati bunker na vlastitih 16 metara. U današnjem nogometu,sustav je najmanje bitan,najbitniji su igrači,njihova volja i želja za pobjedom. Ja sam siguran da ova ekipa koju mi je ostavio Arsene Wenger je u stanju pobjediti svakoga,ali isto tako i izgubiti od svakoga,izgubiti već dobijene utakmice,ovo prvo im neću mjenjati,ali ovo drugo to se jednostavno mora promjeniti ukoliko želimo da osvojim neki trofej. Ali kada ste već pitali,moja taktika je jako ofenzivna,sa velikim posjedom lopte,stojat ćemo u formaciji 4 igrača u zadnjoj liniji,2 centralna vezna,2 krila-dakle,te 2 napadača. Neki to nazivaju 4-4-2,ja bih prije rekao da je to 4-2-2-2 ili 4-2-4.

 

2.pitanje- Arsene Wenger je izjavio da vas je on trenerski odgojio,je li vaš trenerski stil identičan njegovom?!

DB: Kao što sam već rekao,ja nisam Wenger i nikada neću biti. Naravno da sam dosta stvari naučio od njega. One pozitivne stvari ću svakako primjenjivati i ja,dok one negativne stvari ću izbaciti i ubaciti neke svoje inovacije,vidjet ćemo gde će nas to dovesti. Ja vjerujem da ćemo uspjeti u namjeri da napravimo Arsenal svjetskim velikanom,ali to možemo uraditi samo ako budemo tim,ne samo igrači,nego cijeli klub mora biti obitelj i imati međusobno poštovanje. Kada uspijemo napraviti to,onda smo na jako dobrom putu da postanemo svjetski broj 1 u svijetu nogometa.

 

http://www.dodaj.rs/f/2G/8i/48E93Hi0/talenti.jpg

je li među njima neki novi topnik??!

 

3.pitanje- Vaš transfer sistem? Stari ili mladi igrači??!

DB: Vidim da ponovno ciljate na usporedbu sa Wengerom,ali uredu,nemožete me isprovocirati,svi znamo da sam jako hladne glave. Što se tiče transfera,tu neodskačem puno od filozofije gosp.Wengera,a to znači da sam i ja privržen dovođenju mladih igrača,ali samo ukoliko ja i moj stručni štab ocjenimo da je taj mladi igrač i psihički i fizički spreman za najveće domete,ukoliko ne nađemo takvoga,a bude nam potrebno pojačanje na nekoj određenoj poziciji,naravno da tada neću gledati na godine i cijenu.

 

4.pitanje- Ako je Wenger dovodio pretežno Francuze,znači li to da će te vi dovoditi pretežno Nizozemce??!

DB: Mislim da sam u pretprošlom pitanju odgovorio da želimo napraviti Arsenal svjetskim velikanom,dakle ne najvećim Londonskim,Engleskim,Francuskim ili Nizozemskim klubom,nego svjetskim,što znači da ako je igrač dovoljno dobar da zaigra u Arsenalu naravno da se neće gledati na njegovu nacionalnost,nebitno da li on bio sa Malte,Cipra ili Zimbabwea.

 

5.pitanje- Imate li neka natjecanja u kojima će te gristi više??!

DB: Ja sam takvog karaktera da želim pobjedu u svakoj utakmici,možda je to moja mana,možda vrlina za trenerski posao,to nemogu ocjeniti još i možda je pogrešno očekivati od ovako mlade ekipe da se bori na 3-4 fronta,ipak to donosi previše utakmica,ali na drugu stranu ni u ludili nebi namjerno ispao iz nekog kup takmičenja,bilo bi nepošteno prema navijačima-ljudima koji plaćaju ulaznice da bi nas gledali,da bi nas bodrili,tako da idemo utakmicu za utakmicom,ako uspijemo pobjediti sve utakmice u sezoni i osvojiti sve trofeje koji nam se nude u ovom trenutku-ja ću biti najsretniji čovjek na svijetu.

 

6.pitanje- Stručni štab i igrački kadar??!

DB: Što se tiče stručnog štaba,doći će do malih promjena,neki će morati otići dok će neki novi doći. Isti slučaj je i u igračkom kadru,klub će napustiti neki igrači,dok će u klub stići oko 10 novih igrača,velika većina njih će ići u mladi tim i na posudbe po raznim filijalama. O konkretnim imenima nebih želio.

 

7.pitanje- Spomenuli ste da neki igrači napuštaju klub,je li među njima Fabregas??!

DB: Ne,Fabregas nije među njima. On je vođa ove ekipe,playmaker ove ekipe,on čini kostur tima sa još 3-4 ostala igrača,koji dok sam ja tu neće otići nigdje. Ta imena vam mogu odmah reći Gael Clichy,Bakary Sagna,Cesc Fabregas,Andrey Arshavin,Robin van Persie neidu iz Arsenala dok sam ja tu odnosno dok ne prekinu igračku karijeru.

 

http://www.dodaj.rs/f/13/dZ/1rYVkpUZ/cescfabregas1423535c.jpg

kapiten ostaje i naredne sezone se od njega očekuje najviše u najtežim trenucima..

 

8.pitanje- Kako vidite Arsenal za nekih 5 godina??!

DB: Arsenal mora da bude institucija,pokušavat ćemo u klub dovoditi najveće talente svijeta,iako ih je već sada mnogo kod nas,maloprije sam vam nabrojao kostur tima,među tim igračima najstariji je Andrey Arshavin koji ima 29 godina što znači da i on može igrati još 5 godina,ako ga zdravlje posluži. Ako će te iskreno,Arsenal za 5 godina vidim na vrhu Engleske,Europe i svijeta.

 

 

 

 

Tako je bilo na prvoj press konferenciji novoga trenera Arsenala,sudeći po konferenciji,očekuju nas sitne promjene u cijelom klubu,da li će to donijeti prekid posta od trofeja,ostaje za vidjeti..

 

Link to comment
Share on other sites

sada bih ja volio da i vi koji pratite priču sudjelujete u njenim nastavcima. Za pocetak bih zelio da mi kazete na koji nacin da pisem reporte,meni padaju na pamet 3 nacina,a to su:

-report svaki mjesec dana igre ,dakle od 1.3-31.3 report,pa 1.4-30.4 report itd.

-report predsezona do 31.8,sljedeci report sve sto se dogadalo do 31.12. te posljednji report od 1.1 do posljednje utakmice

-report cijela sezona u jednom

ili na kraju ako netko od vas ima neki prijedlog kako i na koji nacin da vam ostavljam reporte..

 

ovo radim samo zato da bi prica bila sto pracenija,jer glupo mi je da pisem pricu i da vas tušim sa njom.

 

unaprijed hvala..

Link to comment
Share on other sites

Radi dva reporta u polusezoni, npr.: od početka save-a do 31.8. pa od 1.9. do 31.12. i od 1.1. do 31.1. pa od 1.2. do kraja sezone.
Link to comment
Share on other sites

Radi dva reporta u polusezoni, npr.: od početka save-a do 31.8. pa od 1.9. do 31.12. i od 1.1. do 31.1. pa od 1.2. do kraja sezone.

znaci opcija broj 2 koju sam ja ponudio :) like za sliku od wilshera  VAMOSS

Link to comment
Share on other sites

ok,ovako sam odlučio,pravim anketu i stavit cu da se glasa do sutra navecer,moci ce te glasati do 23.59,tada koja opcija bude imala najvise glasova,reporti ce da se objavljuju tako..
Link to comment
Share on other sites

Je li Wenger uopće otišao iz kluba ? ? !

 

http://www.dodaj.rs/f/3D/AQ/43TtHIpf/navijac-u-cudu.jpg

ni navijačima nije najjasnije što se ustvari u klubu događa..

 

 

Ovaj report je posvećen pripremama topnika,prvim radnim danima novog trenera Bergkampa te transfer periodu koji je protekao u itekako zanimljivom ozračju.

 

Krenimo redom:

 

Što se tiče transfera tu je bilo itekako zanimljivo,naime nakon nekoliko obavljenih poslova novog menadžera kluba mnogi navijači su se čudili i pitali da li je uopće Arsene Wenger otišao iz kluba,a zbog čega pogledajte sami..

 

Arsenal je doveo 7 igrača od kojih najstariji je rođen 1987.godine,dakle po ovome se dalo zaključiti da je Bergkampova transfer filozofija preslikana od njegovog mentora. Za podrobnija objašnjenja o dolascima odnosno odlascima iz kluba tražili smo izvještaj od Bergkampa,on nam je to rado učinio te o svakom pojačanju ponešto i rekao. Mi smo ih poslagali od najstarijeg prema najmlađem.

 

Dolasci:

- Ryan Shawcross-04.10.1987. Doveo sam ga da bi mi bio šef odbrane,kada pogledate sve velike svjetske klubove svi imaju nekoga tko ulijeva strah protivničkim napadačima,mi takvoga nijednog,mislim da Ryan ima dobre predispozicije da postane upravo to,zato je tu i stigao,za njegov dolazak sam morao izdvojiti 30 mil KM,ali je dogovoreno sa Stoke-om da otplatimo to na 48 mjeseci.

http://www.dodaj.rs/f/S/MC/2zXgO2Gt/ryan.jpg

da li će se uspjeti nametnuti kao vođa odbrane topnika??!

 

-Leonel Galeano-02.08.1991. Ovo je onaj drugi koji bi trebao sačinjavati stoperski par zajedno sa Shawcrossom,nešto kao što trenutno u Manchester Unitedu čine Vidić-Ferdinand,svaki napadač mora da ima respekt prema njima dvojici. Budući da Leo stiže iz Argentinske lige,najprije će biti poslan na jednogodišnju posudbu u našu filijalu-Francuski Lorient,ta godina bi mu trebala poslužiti kao upoznavanje na europski stil nogometa,koji se uvelike razlikuje od onoga u Argentini. Za Lea smo izdvojili 15 mil KM na 48 mjeseci.

http://www.dodaj.rs/f/2a/fb/2lRIeheL/galeano.jpg

između mnogo ponuda odabrao Arsenal,nasljednik Waltera Samuela..

 

-Alphonse Areola-27.02.1993. Ovdje ću vas možda malo i iznenaditi,ali ovaj tinejdžer nije doveden da bi jednoga dana bio broj 1 u Arsenalu,on je doveden da bude odmah broj 1. Da dobro ste me čuli,Alphonse preuzima status prvog golmana u klubu od ovoga trenuntka. Za njegov transfer je izdvojeno 16 mil KM,također ćemo to otplaćivati 48 mjeseci.

http://www.dodaj.rs/f/1C/B9/13hTwk2Z/areola.jpg

u PSG-u ni rezerva u Arsenalu prvi vratar,Alphonse Areola na oproštaju sa dojučerašnjim suigračima..

 

-Jack Butland-10.03.1993. Ako je Alphonse doveden da bude odmah broj 1,Jack je doveden da mu bude konkurencija,dakle broj 2 na vratarskoj poziciji,za sada u maloj prednosti je Areola,ali ukoliko se Jack potrudi na treninzima,nitko mu nebrani da on bude broj 1,dakle sve ovisi o njemu. Jack je ujedno najjeftinije plaćeni igrač u ovome prijelaznom roku,za njega smo platili samo 2,8 mil KM,što je za golmana sa ovakvim potencijalom,smiješna cijena.

http://www.dodaj.rs/f/14/g7/M1tPHpm/butland.jpg

Engleska ima problema na vratima,je li on budući prvi vratar topnika i 3 lava??

 

-Khouma Babacar- 17.03.1993. Napadač budućnosti,tip napadača koji će se u bliskoj budućnosti jako puno tražiti,zato smo mi u klubu odlučili da sebi jednoga nađemo odmah. Za početak neće biti u prvome planu,ali za prvi plan može da se lako izbori ukoliko Chamakh i Bendtner nebudu u formi. Njegov dolazak smo platili 27 mil KM na 48 mjeseci,što smo procijenili kao realnu cijenu za ovoga mladog igrača.

http://www.dodaj.rs/f/1f/q8/4CAyDi4/babacar.jpg

ubuduće ovakvi dueli će biti češći i sa mnogo više žara,jer ipak Arsenal-Tottenham nije samo obična utakmica..

 

-Raphael Varane 25.04.1993. Ako je Khouma napadač budućnosti za nas,onda je Raphael stoper budućnosti. Po građi tijela i stilu igre isti tip kao Ryan Shawcross,najprije će da ide na jednogodišnju posudbu u našu filijalu drugoligaša Coventry,a nakon te godine ćemo vidjeti da li nam može pomoći ili će ponovno negdje na posudbu. Njegov transfer nas je koštao 4,5 mil KM.

http://www.dodaj.rs/f/19/zt/46PHfS1c/varane.jpg

lako će se priviknuti na život u Londonu budući da je u Arsenalu mnogobrojna Francuska kolonija..

 

-Francisco Alcacer 30.08.1993. Suprotan tip napadača od Babacara. Alcacer je nizak,sa dobrim driblingom,brzinom te završnicom,ukoliko se bude razvijao predviđenom brzinom,samo mu je nebo granica. Za početak ide zajedno sa Varaneom na posudbu u Coventry,ali on će tamo provesti samo pola godine,a tada će da se vrati Arsenal među svoje vršnjake.

http://www.dodaj.rs/f/d/UQ/1E5OhN94/alcacer.jpg

novi David Villa,hoće li pasti pod pritiskom ili će uspjeti opravdati očekivanja??!

 

 

Što se tiče odlazaka,nebih želio obrazlagati zašto je koji igrač napustio klub,nijednog nismo uspjeli prodati iako smo imali namjeru da se riješimo 4-5 igrača na koje neračunam,u datom trenutku nitko ih nije želio kupiti,tako da smo ih poslali na jednogodišnje posudbe sa opcijom otkupa njihovog ugovora.

Igrači na koje se neračuna i koji su otišli na posudbu su:

Abou Diaby -> Bayern

Johan Djourou -> Espanyol

Lukasz Fabianski -> Bayern

Manuel Almunia -> Stuttgart

http://www.dodaj.rs/f/2m/aF/8fdtrdW/almunia.jpg

nekadašnji kapiten nije u planovima novoga trenera topnika..

 

Kada je u pitanju prijelazni rok,desile su se neke promjene i u stručnom štabu klub su napustili fizioterapeuti Simon Harkland i Jon Cooke,2 trenera golmana Mart Poom i Tony Roberts te fitnes trener Craig Gant.

A u suprotnom smjeru dakle ljudi koji su pojačali našu struku su:

-David Fevre fizioterapeut

-Franco Tancredi trener golmana

-Harald Schumacher trener golmana

-Manuel Delgado Meco fitnes trener

-Massimo Neri fitnes trener

-Robert Prosinečki trener za tehniku

http://www.dodaj.rs/f/3v/Hm/1mpkMm0x/prosinecki.jpg

kao igrač okusio slast osvajanja lige prvaka što Arsenalovi klinci nisu,sada im je došao pomoći u ostvarenju toga sna,ali kao trener..

 

A sada dolazi na red i izvještaj o pripremnim utakmicama. Na opće iznenađenje javnosti odlučio sam da odigramo što manji broj pripremnih utakmica. Odigrali smo svega 3 utakmice i to sve 3 protiv slabijih protivnika. Na te utakmice neću mnogo da trošim riječi,osim što bih naveo jednu stvar,a to je da su neki klinci već sada pokazali da se na njih može ozbiljno računati,neželim spominjati njihova imena,budući da svi znam koliko malo treba mladome igraču da poleti u visine.

 

Rezultati pripremnih utakmica:

- Boreham Wood-Arsenal 0:14 strijelci: van Persie x4,Vela x3,Chamakh x2,Varane x2,te po 1 Fabregas,Randall i Rosicky.

-Colorado-Arsenal 0:5 strijelci: Chamakh x3,van Persie i Wilshere po 1.

-Barnet-Arsenal 1:5 strijelci: van Persie,Chamakh,Arshavin,Babacar i Varane svi po 1.

 

Nadam se samo da će te već po prijateljskim utakmicama shvatiti kakav vas Arsenal očekuje u narednoj sezoni,iako su ovo bili mnogo lakši protivnici od onih koji nas čekaju u ligi,ligi prvaka,liga kupu,fa kupu.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |