Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Nešto Sasvim Novo


SlobaGrobar
 Share

  

10 members have voted

  1. 1. Da li vam se sviđa priča?

    • Da, sviđa mi se
    • Nije loša, dobra je
    • Nije loše, ali ima dosta mesta za napredak
      0
    • Ne, mora ovo mnogo bolje (navesti u temi neku sugestiju za poboljšanje priče)
      0
    • Jednostavno mi se ne sviđa
      0


Recommended Posts

http://www.moja.rs/wp-content/uploads/2011/04/vojvodina_pobedila_partizan.jpg

 

PARTIZAN BEZ POBEDE

 

Ne znamo da li je ovo bilo neko čudo ili šta već, tek Vojvodina je uspela da odigra 0:0 sa Partizan bez skoro polovine tima. Na samom startu utakmice povredio je se Galindo te je Milić morao u napad, a Žeravica na krilnog napadača što inače nikako ne igra. Galindo je doživeo težu povredu i tako će odsustvovati oko 3 meseca te je se pridružio već povređenom Mrđi koji će pauzirati do kraja sezone te Nikoli Lukiću i Džordž Lebeseu od kojih se očekuje da za 15 dana budu potpuno spremni da igraju. Na ovoj utakmici takođe nisu igrali ni Oumaru koji ima reprezentativne obaveze te Volkov koji je bio suspendovan pa samim tim kada se vidi u kom su sastavu izašli na megdan Partizanu i rezultat 0:0 dobija na težini.

 

Partizan je odigrao isto jednu lošu utakmicu, mada je jedinu pravu priliku na utakmici upravo promašio fudbaler Partizana Sođe, ali ni Partizan ništa bolji nije bio od Vojvodine koja ovim rezultatom može biti zadovoljna. Ovaj rezultat znači da Vojvodina nastavlja niz utakmica bez poraza i on sada glasi čak 14 utakmica, toliko je Vojvodina neporažena, samo su problem nerešene utakmice kojih ima i previše. Ako zaista zapnu ništa neće biti nemoguće, C. zvezda je u lošoj formi i titula joj nije više sigurna, a u sledećem kolu se sastaju sa Inđijom, a potom se igra i derbi između Partizana i zvezde. Ako Vojvodina dobije derbi utakmicu protiv Slobode Point Sevojna u sledećem kolu, a potom i utakmicu protiv Radničkog 1923, a zvezda izgubi derbi, onda će Vojvodina doći zvezdi na samo 6 bodova zaostatka 7. kola pred kraj, a očekuje nas i međusobni duel između Vojvodine i zvezde tri kola pred kraj prvenstva. Veliki problem nisu samo Partizan i zvezda, već i Sloboda odnosno Spartak koji se grčevito bore za to drugo mesto, a opet su mnogo blizu i titule. Videćemo, biće ovo najneizvesnije prvenstvo u zadnjih možda 20 ili 30 godina. Ko će biti šampion? Ko to zna, neko od prvih pet na tabeli sigurno.

 

http://www.dnevnik.rs/sites/default/files/imagecache/Galerija-glavna-slika/vojvodina-sloboda_05_fbakic.jpg

 

LUDNICA I PAKAO NA VRHU JSL

 

Posle 22. kola još veći pakao vlada na vrhu Jelen Super Lige. Vojvodina je kod kuće savladala u utakmici sezone do sada Slobodu Point Sevojno sa 5:1. Oumaru i Maiga su dali po dva gola, a Stanojević jedan. Jedini gol za goste postigao je Memedović kada je već sve bilo rešeno i pri rezultatu 5:0. Ovaj rezultat dobija na težini ako se uzme u obzir da situacija sa igračkim kadrom od utakmice sa Partizanom nije ni malo bolja, ali i jučerašnji, krajnje čudni rezultati.

 

U jednom od derbija Spartak je savladao u Subotici Partizan sa 2:1 i tako se poravnao na tabeli sa crno-belima. Crvena zvezda nastavlja sa lošim rezltatima i doživela je novi poraz, ovaj put od Novog Sada sa 0:1, primivši gol u 93 minutu utakmice. Sada je na vrhu prava ludnica, pakao, haos ili kako već hoćete da nazovete to. Crvena zvezda ima 45 poena, po 42 poena imaju Partizan i Spartak, 39 poena ima Vojvodina, a 38 Sloboda Point Sevojno. Ostali su manje bitni, ali itekako su bliski ovoj petici sa vrha tabele.

 

U sledećem kolu bi situacija mogla još da se zahuhta. Partizan igra sa zvezdom i u slučaju pobede poravnaće se bodovno, a to bi itekako odgovaralo i Spartaku koji bi takođe u slučaju pobede Partizana nad zvezdom, a da i oni dobiju utakmicu u gostima, u Užicama protiv neugodne Slobode. Vojvodina ako sve bude bilo po planu ima šansu da priđe na samo -3, a u sledećem kolu igraju sa Radničkim 1923.

Link to comment
Share on other sites

http://www.sportal.rs/uploads/galery/2011_12/czv_vojvodina/images/crvena_zvezda_vojvodina_proslava_gola_3_sportal.rs.jpg

 

ZVEZDA KRATKIH RUKAVA

 

Ponovo su naši fudbaleri pobedili Crvenu zvezdu, ovaj put na njihovom terenu. Da je kojim slučajem u ovom timu malo više igrača na koje može da se računa titula bi 100% bila naša, a za sada i ovako dobru sezonu možemo samo da zahvalimo Slobodanu Milovanoviću.

 

Crvena zvezda je povela sa 1:0 već u 4. min. preko Kasalice. Naši su se probudili na vreme i u 35. min posle jednog centaršuta Maige, najviši u skoku je bio Stepanov koji je pogodio za 1:1. U 77. minutu postavljen je konačan rezultat 1:2, kada je Vladimir Volkov (igrao napadača na ovoj utakmici) zakucao loptu u mrežu golmana Bajkovića.

 

Sada je na tabeli prvi Partizan sa 54 boda, dok po 50 poena imaju Vojvodina, Crvena zvezda, Spartak Zlatibor voda i Sloboda Point Sevojno. Nažalost mogli smo lagano da osvojimo titulu jer bi da prethodno nismo poraženi od OFK i igrali nerešeno sa Spartakom sada bili prvi sa 55 poena, ali nema veze. U sledeća dva kola se igra protiv Novog Pazara i Bežanije. Računica je jasna, a to je ako dobiju te dve utakmice Vojvodina će na kraju zauzeti drugo mesto i igraće kvalifikacije za Ligu Šampiona sledeće sezone.

 

Ponovo ste pobedili zvezdu. Kako se osećate?

Normalno. Ne vidim da je neki problem pobediti ili konkretno uzeti bodove zvezdi ove jeseni.

Na korak ste od sna svih Novosađana, možete li da dobijete naredne dve utakmice, protiv Novog Pazara i Bežanije?

Videćemo. Nećemo nikog da potcenimo.

Da li ste odustali od borbe za titulu?

Nismo, ali je nerealno očekivati da Partizan u naredne dve utakmice osvoji samo bod.

Ostajete li u Vojvodini i sledeće sezone?

Ne znam. Videćemo. Nisam još pričao sa predsednikom kluba na tu temu.

 

http://images9.kurir-info.rs/slika-900x608/vojvodina-novi-pazar-super-liga-srbije-trece-kolo-super-lige-1328585176-100468.jpg

 

VOŠA BEZ TITULE, ALI BLIZU LŠ

 

Posle 29. kola jedno je jasno, Partizan je šampion. Posle dva poraza Partizan je se probudio i dobio Banat u odlučujućoj utakmici sa 3:1 kod kuće. Spartak je dobio Crvenu zvezdu sa 2:0 koja je pala čak na 5 poziciju i ako se u zadnjem kolu ne dogodi čudo, a Crvena zvezda je imala dobijenu titulu, čak će i bez evrope ostati jer će Partizan biti prvak, a u finalu im je rival Banat. Sloboda je takođe ostvarila pobedu i sa 2:1 su savladali Jagodinu.

 

Vojvodina je sama kriva što nije uzela titulu, čak 11 nerešenih tokom sezone su doprineli tome da titule ne ode u Novi Sad, ali je zato Liga Šampiona jako blizu. U predzadnjem kolu savladan je Novi Pazar sa 2:0 u Novom Sadu i sada, ako se ne dogodi nešto nepredviđeno u kvalifikacijama za Ligu Šampiona igraće Partizan i Vojvodina. U zadnjem kolu Vojvodina igra protiv Bežanije koja je ispala iz lige i zauzima zadnju 16 poziciju na tabeli JSL.

 

Partizan je prvi sa 57 poena, Vojvodina, Spartak i Sloboda imaju po 53 boda, dok zvezda ima 50 osvojenih poena.

 

Čestitamo! Ovo je jako važna pobeda i sada vas samo čudo može odvojiti od toga da ne igrate u kval. za LŠ sledeće sezone.

Nećemo nikoga podceniti. Bežanija nam se sigurno neće predati. Moraćemo da se pomučimo ne bi li pobedili u toj utakmici.

Niste osvojili titulu, da li vam je žao?

Pa po malo i jeste. Veliki broj nerešenih nas je koštao i šta da se radi... sledeće sezone se nadam da ćemo imati sredstva da napadamo titulu. Bez obzira bio ja u klubu ili ne.

Još ne znate da li ostajete u klubu?

Pričaću sa predsednikom na kraju sezone. Ima vremena.

 

http://www.srpskifudbal.rs/wp-content/uploads/2012/02/gallery_1_14_IMG_4969.jpg

 

VOŠI I BOD DOVOLJAN

 

Vojvodina je danas mnogo rizikovala. Nisu odigrali punom snagom, igrači su igrali nonšalantno protiv Bežanije, ali na kraju i 2:2 je bio dovoljan rezultat za 2. mesto na kraju ove sezone, ali samo zahvaljujući i ostalim rezultatima.

 

Spartak je odigrao sa Novim Pazarom 1:1, dok je Rad pobedio Slobodu i tako je izbacio na petu poziciju te sada Rad ide u kvalifikacije za Evropsku ligu kao i Spartak i Banat koji igra u finalu kupa. U kvalifikacije za LŠ idu Partizan i Vojvodina. Sloboda je na kraju peta, a Crvena zvezda tek 6.

 

Golove za Vojvodinu danas postigli su Stepanov i protivnički igrač Kvakje koji je postigao auto gol.

 

Teška utakmica, ali na kraju i bod dovoljan. Kako ste zadovoljni sa prikazanim danas?

Nisam nikako. Loša igra, ali je to donekle bilo očekivano. Sreća pa su nam ostali rezultati išli u korist.

Šta ovaj tim može u kvalifikacijama za Ligu Šampiona sledeće sezone?

Sa pojačanjima može dosta toga.

Kada kreću pregovori sa upravom oko novog ugovora?

Nije sigurno da će ga biti. Meni ističe ugovor za mesec i po i videćemo. Pregovaraćemo pa ako se nađemo što da ne nastavimo saradnju.

Link to comment
Share on other sites

http://img836.imageshack.us/img836/9933/ratkobuturovic.jpg

 

Ponovo me je gospodin Buturović pozvao na razgovor. Predpostavio sam i zašto, razlog nije bio samo novi ugovor već i to što sam pokušao da pronađem inostrani angažman. Niko me neće u inostranstvu i kako stvari stoje moraću da se poprilično dokažem ne bi li dobio neku ponudu iz inostranstva.

 

Kako god, došao sam kod gospodina Buturovića, unutra je bila već neka stranka pa me je sekretarica zamolila da sačekam. Kada je sastanak završen sekretarica me je pozvala da uđem unutra.

 

Slobodan:

Dobar dan šefe.

Ratko:

Sedi.

Slobodan:

Recite?

Ratko:

Znaš ti zašto te pre svega zovem. Ono nije bilo profesionalno.

Slobodan:

Znam i izvinjavam se zbog toga.

Ratko:

Prihvaćeno. I?

Slobodan:

Želeo bih novi ugovor.

Ratko:

To sam hteo da čujem. Nudim ti trogodišnji ugovor i 4.5k nedeljno koliko i sada primaš.

Slobodan:

Samo? Zašto ne 9k?

Ratko:

6k?

Slobodan:

8.750k?

Ratko:

7,250k eura i mislim da je i to previše.

Slobodan:

Ajde ovako. Može, ali novi ugovor da bude jednogodišnji.

Ratko:

Onda je dogovoreno. Drago mi je da ostaješ u klubu.

Slobodan:

I meni je drago šefe, e sada hteo sam da vas pitam nešto... imam poziv saveza Belorusije da vodim njihovu Olimpijsku selekciju u Rio de Ženeiru. Pa sam hteo da pitam vas mogu li da prihvatim?

Ratko:

Može, ali samo da ih vodiš na olimpijadi. Posle olimpijade raskidaš ugovor.

Slobodan:

U redu šefe. Slažem se jer ne mogu podjednako dobro da se fokusiram na ekipu i reprezentaciju.

Ratko.

Hteo bih da ti kažem da sam jako zadovoljan onime što si uradio ove sezone. Drugo mesto i zamalo titula je rezultat za respekt. Nema veze za kup važno je da smo obezbedili kvalifikacije za Ligu Šampiona. Znam da će biti teško, ali probaj molim te da prođeš bar tu prvu prepreku da kasnije ako ispadnemo u zadnjem kolu kvalifikacija odemo bar u grupe Evropske lige. Ulazak u LŠ bi bio ravan senzaciji i poprilično je nerealan, ali dajte sve od sebe.

Slobodan:

To jedino i mogu da vam obećam. Poginućemo za rezultate u sledećoj sezoni ako treba. Neću da Vojvodina samo bude učesnik nečega. Želim da Vojvodina igra u Evropi, a ne da skida gaće rivalima.

Ratko:

To hoću da čujem. Slobodan si sada. Vidimo se na početku sledeće sezone i srećno na olmpijadi.

Slobodan:

Hvala šefe !

 

Izašao sam iz kancelarije i odahnuo. Dobio sam novi ugovor i vodiću reprezentaciju Belorusije na Olimpijskim igrama što znači da ću imati priliku da se dokažem i vratim u evropski fudbal.

Link to comment
Share on other sites

http://img1.jurko.net/wall/uploads/wallpaper_12136.jpg

 

VOŠIN PAKAO

 

Za razliku od Partizana kojem na putu do Lige Šampiona stoje svega dve, nedorasle prepreke, fudbaleri novosadske Vojvodine takođe imaju dve prepreke, ali i nemoguću misiju.

 

Fudbaleri Vojvodine za rivala kako stvari stoje u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona mogu da dobiju Benfiku, Dinamo iz Kijeva, Rendžers, Trabzonspor i Standard koji će biti među povlašćenim timovima, dok u šeširu nepovlašćenih pored Vojvodine nalaze se još i Herenven, Kajzerslautern, Panatinaikos i Zuric. Oni najbolji timovi su tek u plej-ofu. Pobednike pet duela trećeg kola kvalifikacija za Ligu Šampiona sačekaće u plej ofu ekipe Napolija, Monaka, Valensije, Rubina i Anderlehta.

 

- Šta da kažem? Stoji da je težak žreb, ali fudbaleri Vojvodine će uvek ginuti protiv svakog rivala i ićićemo na rezultat. Pa bili bi ludi kada bi bilo koga od ovih ekipa napali - rekao je Milovanović.

 

Žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu Šampiona je 15. jula.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

http://www.zkkvojvodina.com/resources/0111%20sponzori.gif

 

JAKI SPONZORI ZA JAKU VOJVODINU

 

Uoči starta priprema za novu, nadamo se evropsku sezonu Vojvodine, osim na pojačanjima, a za koje u klubu tvrde da će biti evropska, radi se i na dovođenju zvučnih sponzora koji bi hteli da ulože u Vojvodinu i pomognu joj da u ovoj sezoni ostvari velike rezultate koji će u lepom svetlu predstaviti najpre Srbiju, a zatim i grad Novi Sad.

 

Lista sponzora sa kojima su Novosađani potpisali ugovor nije mala. Prva na toj listi je DDDR Novi Sad (banka). Posle DDDR Novi Sad slede i dve ugledne firme iz novog sada. Radi se o Agroremont D.O.O. i Voks group. Pored ova tri sponzora tu je još i NIS (Naftna Industrija Srbije) koji će biti i generalni sponzor FK Vojvodina.

 

Poseban ugovor je potpisan sa Radio-Televizijom Vojvodine. Naime RTV će u predstojećoj sezoni JSL prenositi sve utakmice kada je Vojvodina domaćin, dok kada igra u gostima emitovaće se odloženi snimci. U kupu će do eventualnog polu finala prenositi sve utakmice, a onda će pokušati da se dogovore sa Arenom oko preuzimanja prenosa jer ta televizija jedina ima prava za prenos polu finala i finala kupa Srbije. U evropi sve utakmice FK Vojvodina samo na RTV.

 

Ako se po jutru dan poznaje ova sezona bi za FK Vojvodina mogla da bude dobra iz svih pravaca, a finasijskog najviše.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dodata je anketa. :) Zamolio bih sve koji prate priču da glasaju i ocene pisanje i samu priču u dosadašnjem delu. Voleo bih i da iznesete i neku sugestiju. Uskoro nastavak priče. :)

Edited by SlobaGrobar™
Link to comment
Share on other sites

http://www.mojacrvenazvezda.net/wp-content/uploads/2010/12/Aleksandar-Kolarov.jpg

 

KOLAROV NOVO POJAČANJE

 

Da Vojvodina neće samo pokušati dostojno da predstavi Srbiju u Evropi i da ne žele čelnici Vojvodine da se kasnije piše samo kako su jedne godine bili samo učesnici kvalifikacija za Ligu Šampiona, govore i pojačanja, koja su jako ozbiljna. Para se nema, klub duguje oko 2 miliona eura, a najmanje još dva pojačanja su neophodna za kompletan roster, jedan štoper i jedan zadnji vezni.

 

Na zvaničnom sajtu FK Vojvodina objavljeno je kako je Kolarov novo pojačanje i da klub uprkos teškoj situaciji ne želi da ovde stane. Ekipa mora biti spremna i kompletna za evropska iskušenja i uprava FK Vojvodine i menadžer Slobodan Milovanović sve čine u tom pogledu.

 

Pre Aleksandra Kolarova, FK Vojvodina pojačali su: Goran Smiljanić (OFK Beograd, 350k), Ljubiša Vukelja (Slavija, 200k) i Dejan Babić (Rad, 200k). Što se tiče odlazaka jedini vredan pomena je odlazak Džordž Lebezea u Frajburg za 1.5M.

 

Na predstavljanju Aleksandra Kolarova još je i objavljeno da će novi pomoćni trener Slobodana Milovanovića biti Žarko Đurović.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Odlično pojačanje.Inače ja sam ušao u temu i zaboravio pogledat i vratio se pa sam mislio da čitam vjesti iz fudbala i transfere pa sam stvarno otišao na sajt Vojvodine vidit jel stvarno prešao. xD

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/3/30/Polish_Football_Association_logo.svg/150px-Polish_Football_Association_logo.svg.png

 

MILOVANOVIĆ NOVI SELEKTOR POLJSKE

 

Samo dan pre starta priprema za olimpijske igre, Slobodan Milovanović je sporazumno raskinuo ugovor sa fudbalskim savezom Belorusije da bi prihvatio poziv fudbalskog saveza Poljske. Tako će Slobodan Milovanović voditi reprezentaciju Poljske u predstojećim kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

 

Poljska se nalazi u prvoj kvalifikacionoj grupi za Svetsko Prvenstvo, a rivali Poljske će biti Bosna i Hercegovina, Gruzija, Severna Irska, Moldavija i Engleska. Iz grupe dalje prolaze prvoplasirane i najbolja drugoplasirana ekipa, dok ostalih osam drugoplasiranih ide u baraž.

 

- Žao mi je Belorusije jer su očekivanja na olimpijskim igrama bila baš velika, ja sam se psihički bio dobro pripremio za to, a onda sam dobio ponudu od Poljskog fudbalskog saveza i to nisam mogao da odbijem. Poljska poseduje mnogo dobrih fudbalera i bez obzira na jako tešku grupu u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo mi ćemo dati sve od sebe da zauzmemo tu prvu poziciju. Neka se Englezi i Bosanci bore za to drugo mesto.

 

 

LŠ: VOŠA PROTIV TRABZONA

 

Danas je u Nionu, u 12 časova održan žreb za Ligu Šampiona, žreb koji su sa nestrpljenjem očekivali predstavnici Partizana i Vojvodine.

 

Partizan je u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona za rivala dobio rumunski Vaslui. Prva utakmica se igra u Rumuniji. Partizan ako prođe Vaslui očekuje ga samo još jedna prepreka pre grupne faze Lige Šampiona, a to nebi trebao da bude neko koga ne mogu da prođu.

 

Za razliku od Partizana, Vojvodinu do eventualne grupne faze Lige Šampiona očekuje pravi pakao, a prva prepeka je turski Trabzon. Svakako i ako je rival dosta težak može se reći da je Vojvodina imala sreće jer je dobila jednog od najlakših mogućih protivnika u ovoj fazi takmičenja. Ako fudbaleri Vojvodine prođu Trabzon automatski će obezbediti grupnu fazu Evropske Lige pa će na neki način u 4. kolu kvalifikacija igrati rasterećeni.

 

Što se tiče Evropske lige, fudbaleri Banata su dobili prvu utakmicu u Zrenjaninu sa 2:1 protiv Birkirkare iz Malte i ako očekivano prođu u treće kolu čeka ih Norveški Molde. Rad u trećem kolu kvalifikacija igra protiv pobednika duela CSKA Sofija (Bugarska) - KUPS (Finska). Spartak Zlatibor voda startuje tek od četvrtog kola kvalifikacija.

 

http://kapiten.rs/wp-content/uploads/2012/07/DSC5048.jpg

 

GOTOVE PRIPREME, NOVOSAĐANI SPREMNI ZA IZAZOVE

Fudbaleri Vojvodine su odigrali i treću, poslednju pripremnu utakmicu pred dvomeč sa turskim Trabzonsporom. Vojvodina je doživela i prvi poraz na svom Karađorđu tokom ovih priprema, a Bordo je bio bolji pobedivši na kraju sa 0:2. U prethodne dve pripremne utakmice Vojvodina je ostvarila dve pobede. Pobeđen je prvo Borac iz Novog Sada sa 5:0, a zatim i rumunski Sportul sa takođe 5:0.

 

Ono što upravu Vojvodine i trenera Slobodana Milovanovića brine jeste broj igrača koji neće moći da igraju u prvoj utakmici protiv Trabzona, a taj broj nije mali. Smiljanić, Kolarov, Maiga (verovatno), Žeravica, Kis, Stanojević, Lukić i Mrđa neće igrati u prvoj utakmici na Karađorđu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |