Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Nešto Sasvim Novo


SlobaGrobar
 Share

  

10 members have voted

  1. 1. Da li vam se sviđa priča?

    • Da, sviđa mi se
    • Nije loša, dobra je
    • Nije loše, ali ima dosta mesta za napredak
      0
    • Ne, mora ovo mnogo bolje (navesti u temi neku sugestiju za poboljšanje priče)
      0
    • Jednostavno mi se ne sviđa
      0


Recommended Posts

Evo i jedne priče od mene za ovaj FM. Od izlaska FM 12 igrao sam samo sa Partizanom, probao sam sa još jednom ekipom ali vrlo brzo i odustao. Ja još uvek igram sa Partizanom i neću prestajati, a kasnije ću taj sejv i uploadovati. Želim da završim i 11 sezonu, a za posle ko zna. Uglavnom setio sam se da već duže vreme nisam pisao ni jednu priču, a da je to nešto ozbiljno i na duže staze. Za takvo nešto treba vremena (ovo trenutno imam) i dosta inspiracije. Odabir ekipe? Videćete.

:)Poprilično sam se dvoumio od najvećih do onih srednjih i na kraju odabrao nadam se klub po meri. Sve što ću reći jeste da je klub iz Italijanske Serije A, a ko mene zna, zna i koji mi je omiljeni klub iz Italije mada mislim da navijača tog kluba na ovom forumu nema. Uglavnom, vežite se jer polećemo... :)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

http://www.blic.rs/data/images/2011-05-25/145200_zatvor_f.jpg?ver=1311686587

 

BIVŠI FUDBALER PUŠTEN IZ ZATVORA

 

Juče oko 17 časova doneta je oslobađajuća presuda za slobodno možemo reći bivšeg fudbalera Slobodana Milovanovića. On je posle 4 godine konačno izašao iz zatvora, ali će biti u obavezi u narednih šest meseci da se svaki dan do podneva javi u stanicu policije u Palermu gde je i bio u zatvoru. Da podsetimo S. Milovanović je pre 4 godine zajedno sa ekstremnim pripadnicima navijačkih grupa Rome, Sampdorije i Palerma hteo da upadne u sedište Pape Benedikta 16 u Vatikanu i izvrši linč zbog mešanja te institucije u fudbalske stvari! Slobodan je zbog toga pritvoren sa još par ekstremnih navijača, a pripadnika pomenutih klubova gde mu je određen pritvor na četiri godine i primoran je time da svoju karijeru završi već u nepunoj 21 godini života. To mu nije prvi ispad jer je i ranije privođen u policiju zbog primanja mita da povuče ručnu u nekim utakmicama, tuče u kafiću, vožnju u pijanom stanju... Veliko je pitanje šta će sada da radi jer aktivnom igranju fudbala ne može da se vrati pa se pominje da bi ipak mogao da po ubrzanom procesu završi trenersku školu, ali tu se već postavlja pitanje ko bi njega hteo za trenera? Prošlost će za njega biti veliki problem u budućnosti u to nema sumnje.

Edited by SlobaGrobar™
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

http://www.rts.rs/upload/storyBoxImageData/2011/02/14/7070548/fans-scudetto-w.jpg

 

MILOVANOVIĆ NOVI TRENER ROME, SUTRA PROMOCIJA !

 

Zvuči neverovatno, ali istinito. Da li je konačno odlučio da se smiri? Šta li sve stoji u ugovoru koji treba da potpiše? Samo nekoliko dana pošto je dobio trenersku licencu Slobodan Milovanović je dobio poziv od uprave Rome da ih predvodi u narednoj sezoni, a kako saznaje izvor blizak klubu očekivanja su možda čak i prevelika za trenera početnika sa burnom prošlošću. Slobodan Milovanović je započeo karijeru u klubu iz svog grada Šapca, Mačvi gde je iz omladinskog pogona došao do seniorskog tima. Već kada je imao 16 god. primetili su ga skauti Čelzija te poslali ponudu Šabačkoj ekipi koja je se naravno složila sa obeštećenjem koje je glasilo 350k eura i 10% od naredne prodaje. U Čelziju je proveo naredne tri sezone, a zbog čestih skandala (vožnja u pijanom stanju, vršenje male nužde na ulici u toku trajanja policijskog časa, optužbe za primanje mita u korist rivala Čelzija u jednoj od nebitnih kup utakmica, sve češćih tuča i sukoba sa saigračima) klub je bio primoran da ga proda. Njegova naredna destinacija bila je Napoli gde je se upočetku ponašao jako lepo, svi su pomislili da je se smirio, a onda je došla kobna noć 2007 god. Zajedno sa ekstremnim navijačima Rome, Sampdorije i Palerma pokušao je da izvrši linč na Papu Benedikta 16. Epilog je dobijen na sudu u vidu pritvora na 4 godine! Pre nekoliko meseci izašao je iz zatvora, mnogi kažu da je se promenio i da više ne pije, a da ozbiljno želi da se bavi trenerskim poslom te da prošlost ostavi iza sebe. Ipak to neće biti lako, prema izvorima bliskim klubu navodi se da Milovanović u ugovoru ima niz ultimatuma kako bi se sprečio neki neprijatan događaj. Na zvaničnom sajtu kluba je objavljeno da je promocija sutra, a sam S. Milovanović nije bio dostupan kada smo pokušali da ga dobijemo na telefon i da čujemo njegov komentar u vezi sa novim poslom i verovatno novom stranicom njegovog života. Da li je prošlost zaista prošlost za Milovanovića? Mislim da će to jedino vreme pokazati.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://www.vijesti.hr/images/cache/9972b172c5839fcc2b3fd3ecedfae086.jpg

 

Negde oko 9:30 ujtru...

 

Zvoni mi mobilni, a ja samo što nisam izašao iz stana. U 10 časova sam trebao da se pojavim u prostorijama fudbalskog kluba Rome pa sam se razmišljao da li da se javim na ovaj telefonski poziv jer sam zaista morao da požurim. Ipak, odlučio sam da odgovorim na ovaj poziv za koji će se kasnije ispostaviti da mi je promenio život... podigao sam slušalicu i pitao ko je to? Sa druge strane je stigao neočekivani odgovor. Brate zar mi ne prepoznaješ glas? To je bio moj dugogodišnji prijatelj Igli Tare sa kojim se nisam baš dugo čuo.

 

Slobodan: Pa gde si brate moj? Zaista se dugo nismo čuli.

Igli Tare: Evo. Da nismo se dugo čuli, a razlog mog poziva su neki natpisi u medijima koji kažu da ćeš danas postati novi trener Rome.

Slobodan: Da to je tačno. Dobio sam ponudu i nisam mogao da je odbijem. Znaš šta je se sve događalo i nesmem da propustim tu priliku.

Igli Tare: Zbog toga te i zovem. Da li znaš da sam ja član uprave Lacia?

Slobodan: Stvarno? Nisam to znao. Jebiga Lacio je meni jedan od omiljenih timova ali priliku za novi početak nesmem da propustim.

Igli Tare: Da li bi voleo da tvoj novi početak bude u Laciju? Znam da si sve već dogovorio sa Romom ali ništa nisi potpisao. Eduardo Reja je jedna velika budala i spremamo se da mu damo otkaz. Mislimo da bi ti mogao da napraviš velike stvari sa ovom ekipom, a igramo i u kvalifikacijama za Evropsku Ligu.

Slobodan: Ali...

Igli Tare: Nedeljna plata oko 15k. Budžet za transfere oko 7 miliona. Dobijaš odrešene ruke da radiš šta god hoćeš ali naravno klub ima i određene ambicije u narednoj sezoni.

Slobodan: Šta da kažem ovima iz Rome? Poludeće?

Igli Tare: Nemoj ništa. Zadajmo im udarac pred start nove sezone. Ajde zajedno da napravimo nešto veliko. Verujem da bi taj potez pozdravili i navijači i igrači. Ajde da zajedno napravimo dobru stvar za sve.

Slobodan: Ajde da se negde nađemo.

 

 

 

http://football.widescreenwalls.com/wp-content/uploads/2011/10/SS_Lazio_Logo-670x380.jpg

 

NAVIJAČI ROME KIVNI, MILOVANOVIĆ NEBESKO PLAVI !

 

Navijači Rome su kivni i mnogo besni na Slobodana Milovanovića. On je danas trebao da potpiše ugovor sa Romom i predvodi taj klub u narednom periodu, a iz medija su čuli senzacionalnu vest da je u zadnjem trenutku promenio pravac i to izdavši pred-dogovor sa Romom zbog najvećeg rivala Lacija ! U Romi su ogorčeni ovim potezom Milovanovića okarakterisavši ga kao neprofesionalnim, arogantnim i glupim dok su navijači Rome u glas rekli da mu ovo nije trebalo. Šta im to znači, videćemo, ali verovatno ništa dobro. Milovanović se nije odazivao na pozive, a veruje se da je posrednik u svemu bio ugledan član uprave Lacia i Milovanovićev dugogodišnji prijatelj, Albanac Igli Tare. Za 15 časova je zakazana zvanična promocija Milovanovića, a Lacijali su krenuli da zbijaju šale sa najvećim rivalom zbog nagle promene pravca pa tako se po fan forumima mogu pročitati postovi poput "Ne verujem dok ne odradi prvi trening", "Ma ja neverujem dok ne bude predvodio ekipu na prvoj zvaničnoj utakmici" i sl. Vreme će pokazati da li je Milovanović napravio pravi potez ili ipak ne...

 

 

http://www.naodmor.rs/object/large/2/SPIKGO3/hotel-spik-lato-sala-za-konferenciju.JPG

 

MILOVANOVIĆ PREDSTAVLJEN: JA IMAM VIZIJU

 

Dobrodošlica svima i hvala na odzivu. Pre samog starta konferencije da kažemo da nam je čast da predstavimo mladog trenera koji ima viziju za budućnost i u kojeg mi verujemo da zaista može nešto da napravi. Da kažemo i neke informacije od velike važnosti. Ugovor je potpisan na dve godine. Nedeljna plata će biti 14.5k. Slobodan će imati odrešene ruke u svemu što radi, ali će primaran cilj biti smanjenje budžeta za plate i otplata duga pa je i logično da nećemo moći raspolagati sa previše finasijskih sredstava. Pre nego što krenete sa pitanjima da poželim Milovanoviću uspešan i što duži boravak ovde i da lepo sarađujemo. Sada možete krenuti sa pitanjima.

 

Šta vas je navelo da u minut do dvanaest promenite pravac?

- Očekivao sam takvo pitanje. Ljubav prema nebesko-plavima.

Zašto ste onda pregovarali uopšte sa Romom?

- Vi mora da ste navijač Rome. Poručiću vam da se nećete mnogo radovati ove sezone, a odgovor na pitanje će biti da sam Romu video kao dobru priliku da se vratim u fudbalski svet.

Ali ste ipak promenili pravac. Zašto? Ljubav prema nebesko-plavima nije sigurno dovoljno dobar razlog.

- Neću da odgovorim na ovo pitanje. Sledeći.

Rekli ste da volite nebesko-plave, pa da li je ovo vaš posao iz snova?

- Definitivno jeste.

Vi ste nasledili Eduarda Reju. Da li osećate određeni pritisak?

- Ja volim da radim pod pritiskom. Verujte mi Eduardo Reja će biti prošlost za par meseci. On i ja ne možemo da se poredimo i prija mi što je uprava uz mene i što misli isto kao i ja.

Kakvu vrstu fudbala će te preferirati?

- Definitivno defanziva ima prednost.

A formacija?

- Mislim da ću se na kraju odlučiti za formaciju 3-3-2-2. Jedan libero, dva štopera, dva krilna beka, jedan zadnji vezni koji će više imati ulogu štopera, dva centralna vezna i dva napadača.

Da to nije mnogo defanzivno?

- Ne mislim tako. Igraćemo na kontre i sa dva napadača.

Imate li u vidu već sada neka pojačanja?

- Svakako ali neću sada o imenima. Videćete već u narednom periodu.

Vaši kratkoročni planovi?

- Rekonstrukcija stručnog štaba, dovođenje dva ili tri igrača koja će podići kvalitet ekipi i rešavanje problema sa platama koji nije mali. Takođe i koliko sam upoznat klub ima popriličan dug. Ja imam viziju za budućnost Lacija.

Imate li već sada viziju za pripreme tima?

- Svakako. Pripremaćemo se u Sloveniji i Hrvatskoj, a potom sledi generalka protiv Teplica.

 

Hvala to bi bilo sve, a predviđeno vreme za predstavljanje je potrošeno. O svim novinama bićete blagovremeno obavešteni.

Edited by SlobaGrobar™
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/429418_106728229457955_438855088_n.jpg

 

MILOVANOVIĆ PRAVI REZOVE

 

Već na prvom treningu videlo je se da će kod Slobodana Milovanovića biti drugačije. Neprijatna vest je dočekala Tomaso Rokija koji je obavešten da će sada biti zamenik kapitena pošto je Milovanović rekao da je novi kapiten ekipe Lorik Čana koji je tek par meseci u Rimu. Nekoliko igrača je poslao na kaljenje u niželigaške klubove, a nekolicini igrača je rekao da je spreman da raskine sa njima ugovor na štetu kluba. Konkretno posle nekoliko godina Slobodan misli da Zauri, del Nero i Makinva više ne mogu da budu od koristi klubu. Diakite je dat u Đenovu na pozajmicu, dok Standardo i Kozak će proći pripreme sa ekipom, ali će Milovanović pokušati da ih da na jednogodišnje pozajmice negde. Milovanović je na prvom treningu i rekao da u narednih par dana očekuje dolazak Makede i Vilsona na pozajmice iz svojih matičnih klubova, a da je Sani Emanuel prekomandovan iz primavere. Ono najbolje ide za kraj... Milovanović je se zahvalio 15 članova prethodnog stručnog štaba i doveo je nove, kako on kaže stručnije ljude. Od onih važnijih treba izdvojiti da će Željko Petrović biti prvi pomoćnik, Toni Velan će raditi sa mladim igračima, Sokrates, čuveni Brazilski fudbaler radiće i sa prvim i sa drugim i sa mladim timom. Pored ove trojice ekipa je dobila još četiri člana stručnog štaba. Sada sledi odlazak u Sloveniju na pripreme gde će se odigrati jedna pripremna utakmica, zatim odlazak u Hrvatsku gde će se igrati protiv tri ekipe iz Hrvatskih liga i onda put Češke na generalnu probu protiv Teplica. Opšti zaključak je da je Milovanović u Lacijo doneo dosta toga novog, a svakako da mu nikako neće biti lako u ovoj sezoni da pokaže da zaista vredi, i on, ali i ovi igrači.

 

http://www.mondo.rs/slike/vesti/002/498/v249868p0.jpg

 

AKSENTIJEVIĆ DRUGA LASTA

 

Neračunajući igrače koji su u klub došli na pozajmicu, a to su Makeda iz Mančester Junajteda i Vilson iz Liverpula, Nikola Aksentijević je drugo pojačanje Lacija (ranije je doveden Volta iz Sampdorije uz obeštećenje od 3M eura) za novu sezonu, a visina obeštećenja iznosi 1 milion. Na zvaničnom sajtu kluba objavljena je i informacija da će klub za godinu dana pojačati i Lazar Marković, a da visina tog obeštećenja iznosi 1.1 milion. Aksentijević je zadužio dres sa brojem 17.

 

- Hvala svima koji su učestvovali u ovom transferu, a najviše Slobodanu. Tačno znam šta se traži od mene i ne bojim se konkurencije u timu. Znam da će me forsirati kao krilnog beka, a na meni ostaje da se dobro uvežbam da igram na toj poziciji. Na kraju krajeva o svemu sam dobro upoznat pa znam da i Lulić vežba da igra na poziciji levog krilnog beka. Želim da se zahvalim i ljudima u Partizanu jer su ispali fer, a navijačima Lacija želim da poručim da će se u ovoj sezoni dosta radovati.

 

Milovanović je za razliku od Aksentijevića bio jako kratak. "Dobili smo igrača kakvog smo i želeli."

 

http://macedonianfootball.com/images/stories/misc/draw%202011.jpg

 

TEŽAK ZADATAK ZA NEBESKO-PLAVE

 

Na današnjem žrebu za kvalifikacije za Evropsku Ligu i Ligu Šampiona u Nionu Italijanski klubovi su prošli solidno. U kvalifikacijama za Evropsku Ligu najteži zadatak će imati Lacijo koji igra protiv Turskog Bursaspora. Palermo igra protiv Rumunskog Rapida iz Bukurešta, a Roma protiv Ruske Alanije. U kvalifikacijama za Ligu Šampiona Udineze nije imao previše sreće. Ako žele da igraju najelitnije takmičenje moraće da izbace Viljareal u plej ofu.

 

Kvalifikacije za Ligu Šampiona:

Viljareal - Udineze

 

Kvalifikacije za Evropsku ligu:

Lacijo - Bursaspor

Rapid Bukurešt - Palermo

Alanija - Roma

 

http://i.ytimg.com/vi/inUB_leAvSU/0.jpg

 

GENERALKA ZA BRIGU

 

Fudbaleri Lacija su završili pripreme, a generalan utisak je da nemaju mnogo razloga za zadovoljstvo posle nekoliko odigranih prijateljskih utakmica pre svega zbog loše realizacije. Na četiri utakmice su ostvarene pobede dok je na jednoj bilo nerešeno uz gol-razliku 6:0. Na današnjoj pripremnoj utakmici od pozitivnog može se reći da konačno Lacijo je dominirao u posedu lopte, a to je ono na čemu Milovanović insistira od početka, ali sve ukupno nije dobro jer su dobili samo 0:1 i to golom štopera Stankevičiusa posle kornera, a imali su igrača više od 2. minuta utakmice. Ako se uzme u obzir da je Bursaspor rival u zadnjem kolu kvalifikacija za Evropsku ligu, Milovanović nikako ne sme imati previše optimizma i mora biti zadovoljan čak i ako prođu na gol u gostima jer trenutan tim Lacija nikako ne uliva poverenje kod navijača. Čvrsti pozadi, solidni na sredini, ali očajni u realizaciji su reči kojima se može opisati Lacijo na pripremama protiv Slovenskih i Hrvatskih klubova i na generalnoj probi protiv Teplica.

 

Rezultati prijateljskih utakmica:

Olimpija - Lacijo 0:1

Šibenik - Lacijo 0:1

Zagreb - Lacijo 0:3

Solin - Lacijo 0:0

Teplice - Lacijo 0:1

Edited by SlobaGrobar™
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

pa ne možeš sada u Lazio otići :/

plavi jesu više klul klub, al ne možeš se tako zaje*abati sa Romom, imam osjećaj da će te navijači "Vučice" negdje dočekati i prebit ko mrtvog zeca :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.1star1objet.fr/wp-content/uploads/2011/08/djibril-cisse-lazio-rome.jpg

 

KADA SE SISE IGRA...

 

Lacio: Marketi, Volta, Stankevičius, Dias, Konko, Čana (K), Garido, Hernanes (od 67. min. Ledesma), Matuzalem (od 78. min. Mauri), Sise, Makeda (od 67. min. Roki).

 

U prvoj utakmici 4. kola kvalifikacija za Evropsku ligu fudbaleri Lacia su pobedili Turskog predstavnika Bursaspor rezultatom 3:0 i tako već praktično posle prve utakmice obezbedili grupnu fazu. Već u 4. minutu fudbaleri Lacia dolaze u prednost od 1:0. Makeda i Sise su kombinovali na sredini, Makeda je u prostor poslao loptu ka Siseu koji je izašao u situaciju 1 na 1 sa protivničkim golmanom i rutinski ga savladao. U 12. minutu fudbaleri Lacia su povećali svoju prednost na 2:0. Sise je oboren u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku, a precizno je penal izveo upravo Sise za tada već ogromnih 2:0. Konačan rezultat utakmice postavio je upravo Sise svojim trećim golom na ovoj utakmici za konačnih Lacio - Bursaspor 3:0. U 46. minutu utakmice ponovo su kombinovali Makeda i Sise, ali ovaj put bliže golu, i opet je Makeda poslao loptu u prostor, a Sise bez većih problema savladao i po treći put na ovoj utakmici protivničkog golmana. Mora se istaći da je Lacio igrao jako dobro i da je tokom većeg dela utakmice držao loptu u svojim nogama i strpljivom igrom stigao do jako važne pobede koja im omogućava malo opuštanja pred revanš utakmicu koja je na programu za sedam dana.

 

- Prezadovoljan sam rezultatom i igra napreduje iz utakmice u utakmicu. Nadam se da će do 2. kola i utakmice u Seriji A sa Interom biti sve ok. Hvala navijačima na velikoj podršci večeras, hvala Makedi, Siseu i ostalim igračima što su mi omogući dobar start u zvaničnim utakmicama na klupi Lacia. U revanšu je primaran cilj zadržati prednost od tri gola i bio bih zadovoljan i da izgubimo sa 2:0, ali da prođemo - rekao je Milovanović u svom stilu.

 

http://www4.pictures.zimbio.com/gi/SS+Lazio+v+Atalanta+BC+Serie+A+YZCy5xi2ACul.jpg

 

U REVANŠU MREŽE MIROVALE

 

Lacio: Marketi, Volta, Dias, Radu, Stankevičius, Čana, Garido (od 84. min. Lulić), Hernanes, Ledesma (od 73. min. Mauri), Sise (od 73 min. Klose), Makeda

 

Za razliku od prve utakmice u drugoj Lacio nije bio uopšte ubedljiv. Domaćin Bursaspor i Lacio su bili izjednačeni u svim segmentima fudbalske igre, a tek ponekad bi se odvažili jedni ili drugi da napadnu. Bursaspor je istina priskao, ali je Lacio odolevao tokom svih 90 minuta ove utakmice. Za razliku od prve utakmice Milovanović je malo promešao karte, ne samo što je u igru ubacio dva igrača koja nisu igrala pre sedam dana već je i ispremeštao ih po pozicijama. Sve u svemu ovo se može nazvati pripremnom utakmicom za ono što tek sledi. Laciali su kao i ostali Italijanski klubovi odigrali prvu utakmicu bez greške dok su u drugoj igrali tek koliko im je bilo potrebno. Rapid iz Bukurešta je razmontiran u prvoj utakmici kod kuće od Sicilijanaca sa 0:5, ali u drugoj utakmici bilo je 2:2. Roma je dobila Alaniju u prvoj utakmici u Rusiji sa 1:3, dok je u revanšu bilo mršavih 1:1, ali dovoljnih. Laciu, Palermu i Romi u Evropskoj ligi pridružiće se i Udineze koji je ispao iz kvalifikacija za Ligu Šampiona od Viljareala.

 

- Mislim da smo odigrali jednu utakmicu u kojoj nismo hteli da se zalećemo zbog situacije od pre sedam dana. Razumite nas da za to nije bilo potrebe jer 3:0 je rezultat koji nas je zadovoljao, a i mislima smo bili u 1. kolu Italijanske lige koje se igra već za 3 dana i gde želimo da ostavimo jako dobar utisak na startu. Najvažnije po meni je da smo prošli u grupnu fazu i to je to. Hvala navijačima na podršci i na tome što su u ovolikom broju došli u Tursku da nas podrže.

 

http://liga1romania.com/wp-content/uploads/europa-league-draw.png

 

ITALIJANE POGLEDALA SREĆA

 

Da li su Italijani najsrećniji narod? Postavlja se to pitanje posle današnjeg žreba za Ligu Šampiona i Evropsku ligu. Svih sedam klubova su imali neverovatnu sreću i kako stvari stoje trebali bi bez problema da prođu svih sedam u nokaut faze Lige Šampiona i Lige Evrope.

 

Krećemo sa Ligom Šampiona. Inter će najvećeg rivala imati u vidu Mančester Sitija. Valensija i Genk su preostala dva tima u toj grupi. Napoli se nalazi u grupi sa minhenskim Bajernom, a boriće se za to drugo mesto u grupi sa Marseljom. U grupi sa Napolijem još se nalazi i Bazel. I na kraju Milano. Milano je opet zajedno u grupi sa Barselonom i po mnogima ove dve ekipe će bez problema proći ovu grupu. Lil i Otelul su ostale ekipe u ovoj grupi.

 

Na žrebu za Evropsku Ligu Italijanski klubovi su imali još više sreće. Lacio predvođen trenerom početnikom iz Srbije nalazi se u Grupi B zajedno sa Seviljom, Anderlehtom i Helsinkijem. Veliki gradski rival Lacia, Roma nalazi se u grupi sa baskijskim Atletikom iz Bilbaoa, Karpatima i Zuricom. Udineze će snage odmeriti sa Rozenborgom, Sportingom i beogradskim Partizanom. I na kraju Palerma koji su možda imali i najteži žreb od svih italijanskih klubova danas. Palermo se nalazi u grupi sa Dinamom iz Kijeva, Birmingemom i Sošoom.

Edited by SlobaGrobar™
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sjajna ideja priče,tek sam sad aimap priliku da je POTPUNO pročitam.

Sviđa mi se to što si uveo u priču tu netrpeljivost između Lazija i Rome i nadam se da neće biti nikakvog atenata na gosp. Milovanovića od strane navijača 'Vučice'.

Zasada dobar početak u Ligi Evropi i drago mi je da je Cisse otvorio sezonu hat-trickom.Jedan mi je od interesantinjih igrača na svojoj poziciji i nadam se da ćeš ga znati iskoristiti do kraja :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.fifa.com/mm/photo/worldfootball/clubfootball/01/33/83/96/1338396_full-lnd.jpg

 

LACIO U MINUT DO DVANAEST

 

Lacio je bio prinuđen da zadnjeg dana dogovara transfere, i one odlazne, ali i dolazne. Zbog jučerašnjeg napuštanja kluba Ledezme koji je pojačao Inter uz obeštećenje za oko 10 miliona, ali i dvojice igrača koji napuštaju klub na polusezoni (Diaz, Flamengo, 2.3M i Radu, Totenhem, 5M) uprava Lacia je u dogovoru sa Milovanovićem brzo morala da reaguje. Paraf na ugovor stavio je Marko Andreoli koji je iz Kijeva prešao za 5 miliona i 250k i Marko Verati koji je prešao iz Peskare za 3M eura.

 

- Kada sam dolazio u klub znao sam da situacija, pogotovo finasijska nije baš bajna, ali za sada moramo da se nekako snalazimo. Na zimu dolazi još jedan igrač, ali o njemu više u narednim danima. Verati je jedan od najboljih mladih fudbalera u Evropi, a Andreoli je igrač za kojeg sam dobio preporuku. Verujem da ova dvojica igrača već sada mogu da naprave nešto veliko u Laciu. Idem na to da klub većinom čine igrači iz Italije i bivših Jugoslovenskih zemalja sa malim izuzecima. Veliki problem trenutno jeste taj što nemamo ni jednog igrača koji je iz omladinskog pogona u klubu. Makedu ne računam jer je na pozajmici, a o ovom problemu moram popričati sa upravom kluba.

 

http://www.mojacrvenazvezda.net/wp-content/uploads/2012/05/Mijailovic-Srdjan.jpg

 

MIJAILOVIĆ OD JANUARA KOD MILOVANOVIĆA

 

Posle Nikole Aksentijevića i najavljenog za narednu sezonu Lazara Markovića u klubu će se naći još jedan Srbin, ali tek od zime. Ovaj transfer prema Italijanskim medijima označava da će se Milovanović odreći Brokija i Maurija koji ni sada nemaju preveliku minutažu, a da će tu pokušati još da dovede Palomba iz Sampdorije. Tako bi Milovanović na sredini uz Mijailovića imao kapitena Albanca Lorika Čanu, Hernanesa čiji odlazak je bio aktuealan preko leta, ali je ipak ostao, zatim pridošlicu Veratija i Matuzalema.

 

Na račun Crvene zvezde u naredne dve godine biće isplaćivano 700k na rate.

 

http://blogs.reuters.com/soccer/files/2009/04/rtxdp0d1machedaferd.jpg

 

LACIO U NIZU

 

Fudbaleri Lacia su u nizu pobeda. Posle nesrećna dva kiksa na startu protiv Udinezea (1:1) i Intera (1:0) ostvarili su tri vezane pobede računajući i današnju. Ostvarena je pobeda nad Ćezenom, a jedini strelac je bio Makeda koji je ranije u toku utakmice i promašio penal. Da podsetimo pre Ćezene ostvarene su pobede nad Novarom (3:1) i Lećeom (1:2).

 

Nema sumnje da će Milovanović morati da dovede bar jedno pojačanje pozadi i na zimu ali eto problem nisu pare jer para nema. Diaz i Radu napuštaju klub dok bi Milovanović da se otarasi i Stankevičiusa i da proba ako ne bude stvarno mogao da dovede neko pojačanje ostatak sezone izgura sa Vilsonom i Andreolijem, i kao rezervu za nedaj bože angažuje nekog mladog igrača, a po potrebi opet u slučaju nedaj bože Konko, Biava i Čana bi tu mogli da uskoče. Uglavnom veliki problem Lacia nije toliko odbrana koliko opuštanje u nekim trenucima što dovoljno govore napravljeni penali protiv Udinezea kada je pobeda bila nadomak ruke ili Intera kada su primili gol isto sa 11 metara. Protiv Lećea je gol primljen posle slobodnog udarca, a jedino je Novara uspela da da gol iz igre.

 

Lacio trenutno zauzima 4 poziciju u Seriji A posle 5. kola sa 10 osvojenih poena. Sledi 2. kolo grupne faze Evropske lige i utakmica protiv Anderlehta, a zatim i veliki ispit protiv "Stare dame" koji bi mogao da pokaže gde je Lacio trenutno u odnosu na ostale Italijanske klubove.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hvala svima koji prate. :) Vidim da je priča u prva dva dana privukla za mene neočekivano dosta pažnje i nadam se da vas naredni apdejti neće razočarati. :)

 

p.s. Dobio sam Helsinki sa 2:0.

Link to comment
Share on other sites

http://greenobles.com/data_images/francesco-totti/francesco-totti-02.jpg

 

ROMI DERBI

 

U utakmici ili bolje rečeno bitci broj 1 pobedu je odnela Roma. Ipak u senci ove pobede Rome ostaju neredi navijača Rome pre utakmice, pozivanje na linč trenera Lacia Slobodana Milovanovića zbog dešavanja pred start sezone, ubacivanje baklji i ulazak na teren kao i dosta drugih nesportskih stvari.

 

I na samom terenu nije bilo mnogo bolje. Krvnički startovi fudbalera Rome na fudbalere Lacia, podizanje tenzije od strane Totija i De Rosija su samo neke situacije koje sa pravom ovoj utakmici daju naziv "Više od igre". Roma je pobedila sa 1:0 golom Totija iz slobodnog udarca nekoliko minuta pre sudijskog zvižduka. Laciali su napadali, trudili se i promašili dve kolosalne prilike, ali nisu uspeli da izvuku povoljan rezultat iz ove utakmice. Da stvar bude gora ovo je drugi poraz u nizu jer su u prošlom kolu poraženi od Đenove istim rezultatom, a već u sledećem kolu dočekuju za sada neporaženi Milano.

 

- Jesmo izgubili, ali bože moj. Prirodno je da budem razočaran i jesam, ali na zalaganju igračima ne mogu ništa da zamerim. Ovo je jedna jako dobra grupa momaka i ja verujem da ćemo sledeći put i trijumfovati, a večeras mogli ste da vidite da nismo imali sportske sreće i to je to. Nama je cilj u kupu da prođemo u četvrtinu finala i da prezimimo u Evropi što je jako blizu, a liga... cilj je gornja polovina i uprava je svesna toga da sa sredstvima kakvim raspolažemo to će biti maksimum. Ponašanje, pardon ciganisanje navijača Rome neću ni da komentarišem. Dobili su bitku, ali rat je naš. FORZA LAZIO !

 

http://www.flagpics.net/i/yugoslavia-flag-image-767-600x300.jpg

 

LACIO SE PRIPREMA U JUGOSLAVIJI !

 

Danas je potpisan nesvakidašnji ugovor između Lacia, agencije koja organizuje pripreme Lacia i fudbalskih saveza Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i Makedonije uz usmeni dogovor sa predstavnicima fudbalskih saveza Republike Srpske i Kosova.

 

Taj ugovor označava da će letnje pripreme fudbaleri Lacia odraditi širom bivših Jugoslovenskih zemalja, a da su u planu i odigravanje jedne utakmice sa ekipom iz Republike Srpske i jednom sa Kosova. Po kom sistemu i kako još se ne zna, a o svemu javnost će biti blagovremeno obaveštena. Plan Milovanovića i Igli Tarea je takođe i da se jedan deo priprema odradi i u Albaniji, ali o tome tek treba da se razgovara.

 

Ovakav potez uprave Lacia proizlazi iz toga da žele da promovišu taj klub na ovim prostorima što je dokaz i prethodno odrađene letnje pripreme u Sloveniji i Hrvatskoj.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

toti ne bi bio toti da ne zasere nesto xD,kao i u stvarnom zivotu ,ali ocigledno je resio mec sto se tice rome.nemoj da te sputaju ta 2 poraza ,bice tesko verjem protiv milana ali boze moj,probaj da otkines bod barem,evropa nek te motivise za ligu :thumbup:

 

srecno dalje ,prati se dalji rasplet

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://cdn.corrieredellosport.it/res/img/2010/logo_CorriereDelloSport.png

 

http://4balkan.com/wp-content/uploads/2012/02/transferi.jpg

 

MILOVANOVIĆ PRAVI DREAM TEAM !

 

U prva dva dana prelaznog roka Lacio je završio veći deo posla. Klub su najpre napustili Dias (Flamengo, 2.3M), Radu (Totenhem, 5M), Gonzales (Vitese, 1M), Skaloni (Ajačio, 300k) i Stendardo (Fiorentina, 1M), a u toku su pregovori sa Sportingom koji je zainteresovan da kupi Stankevičiusa (navodno obeštećenje oko 600k), dok Lulića želi Sijena na pozajmicu uz kasniju mogućnost otkupa. Klub je takođe na svom zvaničnom sajtu saopštio da su Broki i Mauri slobodni u traženju nove sredine jer trener Milovanović više ne računa na njih dvojicu.

 

Nakon nekoliko sati i manjeg zatišja, a brojnih odlazaka usledio je pravi bum! Na zvaničnom sajtu, negde oko 23 časa objavljeno je da su Milovanović i Igli Tare uspešno se vratili iz Londona gde su obavljeni završni pregovori sa agentima Matije Nastasića, Armina Bačinovića, Mark Bartre i Jan Vertongena koji će biti predstavljeni sutra u 12 časova zajedno sa već ranije poznatim pojačanjem Srđanom Mijailovićem.

 

PUT U LEPŠU BUDUĆNOST ILI BANKROT ?

 

Još nije izvesno šta će se u budućnosti moći očekivati od Lacia. Zna se za tešku finasijsku situaciju, a opet su dovedena jako dobra pojačanja, ali se sada postavlja pitanje da li su ta pojačanja put za lepšu budućnost ili bankrot? Sve novo dovedene igrače uprava Lacia otplaćivaće u naredne četiri godine, a obeštećenja nisu baš mala. Treba napomenuti i pozajmicu koja se vraća državi Italiji do 2029. godine kao i godišnje plaćanje stadiona "Olimpiko".

 

Srđan Mijailović je najmanje plaćen. Crvenoj zvezdi će u naredne 4 godine biti isplaćivano tričavih 700k eura. Matija Nastasić je možda čak i blago plaćen u odnosu na kvalitet i potencijal ovog igrača. Visina obeštećenja iznosi svega 1.3M eura. Fudbaler doveden iz Barsinog B tima Mark Bartra biće otplaćivan u naredne četiri godine, a visina obeštećenja iznosi 2.3M eura. Četvrto pojačanje Armin Bačinović po mnogima je pretplaćen, a navijači Palerma su besni na ovog fudbalera što je prešao iz Palerma u Lacio. Visina obeštećenja iznosi 7.5M eura. Zadnje pojačanje i najzvučnije je Jan Vertongen koji je doveden iz Ajaksa, a visina obeštećenja iznosi čak 10 miliona eura!

 

MILOVANOVIĆ: VERUJTE MI

 

Trener Lacia Slobodan Milovanović nije propustio priliku da se oglasi povodom transfera.

 

- Znate da je jako teška situacija u klubu što se tiče finansija, ali bez obzira na to rekao bih da smo sada na pozitivnoj 0. Morali smo da se odlučimo na potez da igrače otplaćujemo na više godina jer rezultati su nama prioritet, a želimo da u drugom delu sezone budemo još bolji nego u prvom. 6. mesto u ligi nije ni malo loše, u Evropi smo prezimeli i sledeći rival je Birmingem, mislim da su nam tu šanse 50-50, a u kupu igramo protiv Lećea i mislim da možemo da odemo u četvrtinu finala. Verujte mi da ja nebih napravio loše po klub samo rezultati su prioritet. Sada na leto dolazi Marković i aktivni smo u potrazi za levim bekom dok se nadamo da ćemo produžiti pozajmicu Makedi i nekako odvratiti Zaratea po isteku pozajmice da ostane u Interu.

 

Povodom transfera oglasio je se i član uprave i veliki prijatelj S. Milovanovića, Igli Tare.

 

- Ova pojačanja su za bolju budućnost kluba. Znamo da finasijska situacija nije baš sjajna, ali rezultati ne mogu da čekaju. Koliko vidim i navijači su se jako obradovali pojačanjima i sada je samo na njima da sebi obezbede ugodan boravak ovde. Želimo da u ligi zauzmemo što bolju poziciju mada ni ova 6 nije loša, u kupu da prođemo bar prvu prepreku mada mislim da mi to možemo jer Leće nije bauk dok u Evropi mislim da smo kvalitetniji od Birmingema i da mogli da prođemo među 16 ekipa. Slobodan ima punu podršku od svih članova uprave, predsednika i navijača, a to je najvažnije.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Znam šta radim mada rate nisu baš popularan potez i ja ih ne volim. Već sada negde u glavi imam tim za narednu sezonu.

 

GK: Marketi, SW Vertongen, DC Nastasić, DC Bartra, DL Garido, DR Aksentijević/Konko, DM Čana (K), MC Verati, MC Hernanes/Matuzalem, ST Marković, ST Makeda (ako uspem da produžim pozajmicu).

 

Bačinović, Mijailović, Andreoli i nadam se Zarate uglavnom bi sa klupe ulazili. :)

 

Značajno sam podmladio već sada tim i mislim da sam delimično već stvorio tim za budućnost. Ovo bi trebao da bude Lacio u narednoj sezoni..

Edited by SlobaGrobar™
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |