Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Cardiff City FC


Denny Crane™
 Share

Recommended Posts

Cardiff City AFC

 

http://www.fotorola.com/uploads/2998ce4ae1.png

 

Cardiff City je profesionalni Velški fudbalski klub osnovan 1899 godine pod imenom Riverside A.F.C.. Trenutno igraju u Npower Championship-u.

 

Oni su osvojili FA Cup 1927 godine, tada su bili jedna od najjačih ekipa u Engleskoj ligi. 1923/24 godine su bili drugi na tabeli i 1925 godine su izgubili u finalu FA Cupa od Sheffield Utd-a rezultatom 1:0. Takođe su i redovni osvajači Velškog kupa, kada su osvojili taj kup 1966/67 tada su se i kvalifikovali u UEFA Kup Pobednika Kupova i stigli su čak do polufinala 67/68 godine. U tadašnjoj Engleskoj prvoj ligi (sada Premier Ligi) igrali su u periodu od 1921–29, 1952–57 i 1960–62. 1986 godine su ispali u četvrtu diviziju.

Cardiff je odigrao 15 sezona u prvoj Engleskoj ligi i 39. najuspešniji su klub po broju bodova koje su stekli tokom tih godina. Od svih poena koje su sakupili od osnivanja pa do sada su 61. klub u Engleskoj.

 

Stadion: Cardiff City Stadium

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4a/Inside_Cardiff_City_Stadium.jpg/900px-Inside_Cardiff_City_Stadium.jpg

 

Napravljen: 2007

Otvoren: 22. Jula 2009

Kapacitet: 26,828

 

Dresevi za narednu sezonu:

 

http://www.fotorola.com/uploads/d2e936e6d2.pnghttp://www.fotorola.com/uploads/9a0ab1a0d0.pnghttp://www.fotorola.com/uploads/771dcbfb1a.png

 

To bi bio samo kratak uvod o klubu. Uskoro prvi update :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.fotorola.com/uploads/2998ce4ae1.png

 

Pripremni period:

Pripremni period je prošao odlično. Odigrali smo 6 utakmica, a pobedili 5. Na utakmicama je padalo veoma mnogo golova što je zadovoljavajuće. Najbolji igrač na pripremama bio je Michael Chopra. Pobeđeni su: Cardfiff Reserves, Rushden, Lincoln, AFC Wimbledon, Chasetown i jednu smo izgubili od SC Heerenveena.

 

 

Prelazni rok:

Prelazni rok je završen solidno, pojačanjima sam zadovoljan. Svi su došli za džabe, pošto budžet za transfere nisam imao. U klub su stigli: Sylvinho, Jose Goncalves, Ousmane Dabo i Michael Ball. Klub nije napustio ni jedan igrač. Bilo je planirano još par pojačanja, ali sam to ostavio za sledeći prelazni rok dok se stabilizuju finansije.

 

 

Finansije:

Što se finansija tiče, tu stojimo sasvim solidno za jednog drugoligaša. Trenutni balans je oko 4 miliona Eura, na početku sezone budžet za transfere nismo imali, ali se nadam da će se to poboljšati i da će mi do prelaznog roka dati makar 2 miliona, a budžet za plate je solidan, 175K Eura.

 

 

npower Championship:

U Ligi smo startovali pobedom nad Scunthorpe-om rezultatom 1:0.

 

 

League cup:

U prvoj rundi Liga kupa smo igrali protiv Northamptona, posle prvih 90 minuta bilo je 0:0. Ali je onda u produžetcima Bellamy rešio sve dileme sa dva gola za 7 minuta. Ali su na kraju ipak uspeli da smanje rezultat na 2:1. U Drugoj rundi igramo protiv MK Dons-a.

 

 

Tim i taktika:

Kada sam došao u klub, tim,  je bio sasvim solidan. Imali su rupu na poziciji levog beka ali sam i to rešio, tako da sada idemo u pohod na prvo mesto.

Taktika,  koju koristim je klasicna 4-4-2 sa par podešavanja u TI i PI.

Link to comment
Share on other sites

http://www.fotorola.com/uploads/2998ce4ae1.png

 

npower Championship:

 

Gotova je i polusezona. Na tabeli sam trenutno na drugom mestu, bod ispod Midlzbroa. I ako smo izgubili čak 7 utakmica, sasvim sam zadovoljan igrom tima. Najbolji strelac je Michael Chopra sa 13 golova, najbolji asistent i najbolje ocenjen igrač je Peter Whittingham. U nastavku očekujem još bolju igru i naravno prvo mesto.

 

League Cup:

 

U ovom takmičenju smo stigli do polufinala. Protivnik je West Ham. Dotle su redom padali Northampton, MK Dons, Peterborough, Burnley i Middlesbrough.

 

Finansije:

 

Balans, u minusu smo čak 2 Miliona Eura. Ne znam kako, nikako mi nije jasno. Bez budžeta za transfere i dalje, sada stojimo loše i sa budžetom za plate. Tako da neće biti pojačanja.

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.fotorola.com/uploads/2998ce4ae1.png

 


 

npower Championship

 

U ligi sam završio na odličnom prvom mestu ispred Notingema. U 39-om kolu sam skočio na prvo mesto i na toj poziciji sam i završio sezonu. Druga polusezona je prošla odlično, imao sam samo 4 poraza, 4 nerešenih i 11 pobeda. U timu prvenstva našla su se 5 mojih igrača, od toga 3 u startnoj i 2 u izmenama. Za menadžera sezone sam izabran ja.  :famous: I za gol sezone je izabran

Jason Koumas-a protiv Prestona. Najbolji igrači: Najbolji strelac je Michael Chopra sa 18 golova. Najbolji asistent (19) i najbolje ocenjen (7.31) igrač je Peter Whittingham.  Najzanimljivije utakmice: Cardiff v Leeds, Cardiff v Liecester, Cardiff v Doncaster, Hull v Cardiff, Ipswich v Cardiff, Preston v Cardiff.

 


 

League Cup

 

U liga kupu sam stigao do polufinala i tu izgubio od West Hema ukupnim rezultatom 3:1. Oni su na kraju i osvojili to takmičenje pa mi nije krivo što sam od njih ispao. Do te utakmice sam imao 100% učinak, 5 utakmica, 5 pobeda.

 


 

FA Cup

 

Ovde sam odigrao stvarno razočaravajuće. U trećoj rundi sam igrao protiv Redinga i izgubio 2:3 i tu sam završio takmičenje.

 


 

Sve u svemu, sezona iza mene je jedna od boljih u klubu, u narednoj sezoni mi je cilj da izborim opstanak. Pa onda stvaranje tima za negde sredinu tabele.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |