Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Yugoslavia


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/3s/sF/rxByRNC/62003815.png

 

NATION INFO

 

DETAILS:

Name: Yugoslavia

Short Name: Yugoslavia

Three Letter Name: YUG

Nationality Name: Yugoslav

Capital City: Beograd

Continent: Europa

Region: Eastern Europe

National Stadium: Stadion FK Crvena zvezda

Reputation: 6500

League Standard: 13

Nation Population: 23.229.846

 

INFORMATION:

Economic Factor: 14

Years To Gain Nationality: 3

Gain Nationality Type: Accumulative

State Of Development: Developed State

Game Importance: Very Important

FIFA Full Member: Yes

FIFA Ranking Points: 0

Euro Place: (UEFA Champions Cup 1 / UEFA Europa League 3)

European Union: No

 

TACTICAL:

Preffered Formation: 4-4-2 Diamond

Second Preffered Formation: 5-3-2 Serbia & Montenegro

Defansive Formation: 5-3-2 Serbia & Montenegro

Attacking Formation: 4-4-2 Diamond

 

STAFF AND PLAYERS:

Miroslav Blaževic (manager)

Darijo Srna (captain)

Emir Spahic (vice-captain)

 

RIVAL NATIONS:

Romania (100%)

Czech (90%)

Slovakia (90%)

Bulgaria (90%)

France (70%)

Germany (70%)

Spain (60%)

England (60%)

Brazil (60%)

Russia (50%)

Ukraine (50%)

Sweden (30%)

Argentina (30%)

Portugal (20%)

South Korea (20%)

UAE (20%)

 

TRANSFER PREFERENCES:

Yugoslavia: 20/20

 

LANGUAGES:

100%

Serbian

Croatian

Bosnian

50%

Slovenian

20%

Macedonian

10%

Albanian

 

RECORDS:

Most International Goals:

Stjepan Bobek 38

Most International Apps:

Dragan Džajić 85

 

Reprezentaciju sam uradio najbolje što sam mogao ali i dalje ima jedan ogroman problem. Seniorska reprezentacija ne igra ni u jednim kvalifikacijama do kvalifikacija za euro 2016 pa posle tih kvalifikacija učestvuje i u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo 2018 i onda opet u kvalifikacijama za euro 2020 ali ono što hoću da kažem da reprezentacija igra u svakim evropskim kvalifikacijama dok što se tiče svetskih jedne propušta jedne igra i još mi nije jasno zašto. Sa druge strane reprezentacije do 21 i 19 godina igraju normalno u svim kvalifikacijama kao i selekcija do 20 godina koja igra na svetskom prvenstvu za taj uzrast i reprezentacija do 23 godine koja igra na olimpijadi ako reprezentacija do 21 godine ostvari dobar rezultat na prvenstvu evrope za taj uzrast. Glavni grad je Bograd a na stadionu Crvene zvezde seniorska reprezentacija igra svoje mečeve. Što se tiče mesta u evropi namerno sam stavio da samo prvak ide u kvalifikacije za ligu šampion dok drugi, treći i četvrti (zavisi od pobednika / finaliste kupa) igraju kvalifikacije za evropsku ligu. Za selektora reprezentacije sam stavio Miroslava Blaževića jer kada stavim Osima u igri mi je Jugoslavija iz nekog razloga još uvek bila bez selektora. Kapiten je Darijo Srna a zamenik Emir Spahić. Što se tiče naših rivala ove nacije sam postavljao za rivale po istoriji mečeva Jugoslavije sa vikipedije a za transfere sam stavio da naši klubovi većinom dovode iz Jugoslavije jer sigurno da bi u takvoj ligi bilo ružno gledati da velika četvorka ima više stranaca nego domaćih igrača i stvarno tri puta sam išao na go on holiday od po više od 10 sezona i stvarno mnogo manje ne samo velika četvorka već i ostali klubovi su dovodili većinom domaće igrače.

 

http://www.dodaj.rs/f/2D/CW/3tzJgdTJ/yugoslav-first-league-in.png

 

Ovo na skrinu što vidite su klubovi koji se takmiče prve sezone u Jugoslovenskoj prvoj ligi. Prva liga je sezone 1990/1991 imala 19 klubova ali sobzirom da Spartak iz Subotice i Proleter iz Zrenjenina više nepostoje odlučio sam da jedan od dva kluba koji smatram njihovim zamenama a to je Spartak Zlatibor voda (Subotica) i Banat (Zrenjanin) izbacim u drugu ligu. Odlučio sam se za Banat jer oni sada igraju drugu srpsku ligu dok Spartak je ove sezone i dobro predstavljao Srbiju u evropskoj ligi tako da izbor bio logičan. A razlog zbog kojeg sam izbacio Banat je taj što mi je glupo da prva liga broji 19 klubova tako da sada prva liga ima 18 klubova, druga liga 19 a treća liga koja je neigriva broji preko 200 klubova. U prvoj ligi prvoplasirani će se kvalifikovati u kvalifikacije za ligu šampiona dok drugi, treći i četvrti (zavisi od finaliste, pobednika kupa Jugoslavije) kvalifikovati za evropsku ligu. Drugu ligu sam formirao što po timovima koji su na kraju sezone 1990/1991 obezbedili da igraju prvu ligu što po večnoj listi druge lige što po nekim drugim faktorima. Članovi druge lige su OFK Beograd, Maribor, Nafta, Smederevo, Čelik, Hajduk Kula, Čelik, Rabotnički, Zeta, Vardar, Pelister, Banat, Slavija, Sutjeska, Napredak, Radnički 1923, Priština, Teteks, Mačva iz Šapca i Trepča. Ukratko prvoplasirana četiri će izboriti ulazak u viši nivo takmičenja dok zadnjeplasirana tri će ispasti u treću neigrivu ligu. Treća liga koja je neigriva broji preko 200 timova. Najbolja tri tima koja odredi kompjuter plasiraće se u drugu ligu na kraju svake sezone. Zadnje takmičenje ali ne i najmanje bitno je Jugoslovenski kup koje je posle prve lige najvažnije takmičenje. Pobednik Jugoslovenskog kupa igraće sledeće sezone u kvalifikacijama za evropsku ligu. Ako finalista u finalu igra protiv ekipe koja je obezbedila šampionsku titulu onda i ako izgubi sledeće sezone će igrati kvalifikacije za evropsku ligu. Finale se igra na neutralnom stadionu.

 

http://www.smedia.rs/biznis/slike/news_6899.jpg

 

U nagradama nisam hteo da preterujem jer smatram da je glupo da nabudžim finasijske nagrade u vremenu u kojem živimo i ako je ovo igrica ja sam nastojao da što realnije napravim. U prvoj ligi će samo prvoplasirana četiri biti nagrađena. Prvoplasirani će dobiti 550.000 €, drugoplasirani 250.000 €, trećeplasirani 120.000 € a četvrtoplasirani 70.000 €. Prvoplasirani dobija više od duplo od drugoplasiranog iz razloga što nije isto igrati kvalifikacije za ligu šampiona i kvalifikacije za ligu evrope. Četvrtoplasirani dobija samo 70.000 € jer je na mestu koje vodi u evropu ali može i da je neigra a to sve zavisi od finala kupa Jugoslavije. U drugoj ligi samo pobednik će dobiti nagradu. Nagrada je 50.000 €. I na kraju Jugoslovenski kup. Pobednik Jugoslovenskog kupa dobija 100.000 € a finalista 20.000 €.

 

 

I gradovi su jako bitan deo igre. Sve klubove koji nisu članovi prve i druge lige a dolaze iz gradova koje sam prebacio da su deo Jugoslavije ubačeni su u treću neigrivu ligu. Evo sada i koju su to sve gradovi stavljeni da su iz Jugoslavije: Bugojno, Beograd, Golubovci, Istočno Sarajevo, Kragujevac, Kruševac, Kula, Lendava, Ljubljana, Maribor, Mostar, Nikšić, Niš, Novi Sad, Osijek, Podgorica, Priština, Rijeka, Sarajevo, Šibenik, Skopje, Smederevo, Split, Subotica, Tetovo, Trebinje, Tuzla, Užice, Varaždin, Vinkovci, Zagreb,Zemun, Zenica, Zrenjanin, Zubin Potok, Zvečan.

 

 

Ono što po meni čini igru još lepšom su mediji. Pored medija iz Srbije, Hrvatske, BIH, Slovenije, Crne Gore i Makedonije dodati su i klupski mediji za veliki broj klubova iz prve i druge lige kao i za neke iz treće lige. Pored Arene Sport i Sport Kluba koji su za ceo balkan evo i ostalih medija po državama.

 

SRBIJA:

Politika

Blic

Večernje novosti

Kurir

Sport

ALO!

RTV B92,

Radio Televizija Srbije

Radio Televizija Vojvodine

Prva Srpska Televizija

Radio Televizija Šabac

Anlave

Meridijan

Sportal.rs

Sportske.net

Sportski žurnal

 

HRVATSKA:

Jutarnji list

Večernji list

Index.hr

Hrvatska radiotelevizija

 

BIH:

Nezavisne novine

Dnevni avaz

SportSport.ba

Radio Televizija Republike Srpske

RTV BN

OBN

BHTV1

 

SLOVENIJA:

Delo

 

CRNA GORA:

Pobjeda

Radio Televizija Crne Gore

RTV IN

CG-fudbal.com

TV Atlas

 

MAKEDONIJA:

Nova Makedonija

macedonianfootball.com

 

A sada i ono što sam namerno ostavio za kraj jer mislim da je to ustvari kod ovog dodatka i najbolje. Klupski mediji za većinu prvoligaša, drugoligaša kao i za neke ekipe iz treće lige.

 

PARTIZAN:

Partizan.rs

Juznatribina.net

Izaberi Partizan

TV CITY 1

MIP Radio

 

CRVENA ZVEZDA:

forum.redstarbelgrade.com

crvenazvezdafk.com

Zvezda Srbija

 

VOJVODINA:

napredvosa.com

fkvojvodina.com

fcvojvodina.co.rs

 

DINAMO:

nk-dinamo.hr

dinamozg.net

badblueboys.hr

 

HAJDUK:

hajduk.hr

hajduk.com

torcida.org

torcida.hr

 

ŽELJEZNIČAR:

fkzeljeznicar.com

themaniacs.org

 

SARAJEVO:

fksinfo.com

fcsarajevo.ba

 

BORAC (BL):

fkborac.net

borac-sport.com

 

VELEŽ:

fkvelez.ba

rodjeni-mostar.com

 

RAD:

fcrad.co.rs

united-force.org

 

SLOBODA TUZLA:

fukare.ba

 

BUDUĆNOST (P):

fkbuducnost.co.me

varvari.me

 

OLIMPIJA:

nkolimpija.com

 

OSIJEK:

kohorta.net

nk-osijek.hr

 

RIJEKA:

nk-rijeka.hr

armada-rijeka.hr

 

RADNIČKI NIŠ:

meraklije.com

 

MAČVA ŠABAC:

macvafk.com

sanerisabac.com

 

NAPREDAK:

fknapredak.com

fknapredak.rs

 

PRIŠTINA:

prishtinafc.com

 

ZETA:

fkzeta.me

 

RABOTNIČKI:

rabotnicki.com

 

MARIBOR:

nkmaribor.com

 

OFK BEOGRAD:

ofkbeograd.co.rs

ofkbeograd.net

 

SLOBODA POINT:

fksloboda.org

fkslobodapointsevojno.rs

 

ZRINJSKI:

zrinjski.info

hskzrinjski.ba

ultras-zrinjski.net

 

ZAGREB:

nkzagreb.hr

 

I još pre nego što postavim download link da još kažem da u ovoj temi iznosite sve sugestije vezane za ovu ligu jer će po završetku prelaznog roka u svih šest republika biti odrađen prelazni rok za sve klubove prve i druge lige kao i za neke klubove iz treće lige. Takođe u taj transfer abdejt biće ubačene i sve vaše sugestije vezane za nove gradove koje bih prebacio u Jugoslovensko državljanstvo, zatim medije nebitno da li su klupski ili državni i promene u klubovima u vidu finansija. Sada namerno nisam dirao finansije Željezničaru koji je dobio dva miliona od transfera Edina Džeka u Manchester City ali ni Kristića sa mesta trenera C. zvezde i namerno sam to ostavio za abdejt koji će izaći po završetku prelaznog roka u svih šest republika. Što se tiče gledanosti ona je povećana svim klubovima za nekih 60-70% što otprilike znači da će stadioni biti u prve dve lige ispunjeni oko 90% a u derbijima i puni. Pre download linka moram se još zahvaliti i Ventusu na odrađenoj pravoj zastavi Jugoslavije čime je ovaj dodatak postalo još zanimljivije igrati. Hvala Ventus.

 

ZASTAVA JUGOSLAVIJE

 

 

DOWNLOAD YUGOSLAVIA UPDATE

 

http://fm-balkan.com/Smileys/classic/dl.png

 

Raspakirati u:

My documents/sports interactive/football manager 2011/editor data

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Opet ?

 

E znaš šta sada bi ti svašta rekao ali neću na forumu ali se uglavnom zna šta bi hteo da kažem. Naporan si. Prvo pročitaj pre nego što postuješ nešto protiv mene. Doviđenja. BOKICIC I da ovo ako nisi čitao a vidim da nisi ovo je pravljeno preko originalne Juge nije preko Malte ili tako neke zemlje.

 

a jel to stv imaju mediji ili ti to onako aj bbaci ss ako ima

 

Naravno da ima. Nije zezancija dodao sam medije u igru što državne što klupske. Baciću ss kasnije sada nisam u igri.

Link to comment
Share on other sites

E znaš šta sada bi ti svašta rekao ali neću na forumu ali se uglavnom zna šta bi hteo da kažem. Naporan si. Prvo pročitaj pre nego što postuješ nešto protiv mene. Doviđenja. BOKICIC I da ovo ako nisi čitao a vidim da nisi je pravljeno preko originalne Juge nije preko Malte ili tako neke zemlje.

 

 

Nemam ja nista protiv tebe, samo si smorio vise sa ovim ligama stv. svakih mesec dana druga exyu liga...

Link to comment
Share on other sites

@mitar77 Pa ovo je konačna verzija sa državom jugoslavije , valjda će biti i v2 , ako ti se ne svidja i ako te smara , slobodno nemoj obraćat pažnju. :thumbup:

@ruf valjda će ako bude u mogućnosti Sloba otvorit' "Ispravke za V2"(ako mu nije mrsko da više radi , ali sumnjam) i tu će se predlagati , možda mu ja budem pomago. :)

Link to comment
Share on other sites

gde da ubacim zastavu?

 

Ekstraktuj na ovu lokaciju: My Documents/sports Interactive/Football Manager 2011/graphics/pictures ako nemaš folder graphics napravi ga a ako ima taj folder a nemaš folder pictures onda napravi njega. :)

 

a jel to stv imaju mediji ili ti to onako aj bbaci ss ako ima

 

http://www.dodaj.rs/f/1W/u0/1HqK6Tqm/slobodan-milovanovic-new.png

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/2h/Zx/2KKR63Mf/slobodan-milovanovic-new.png[/img]

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/2b/Lk/4VruaBVd/slobodan-milovanovic-new.png[/img]

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/E/pm/2nFRhXE4/slobodan-milovanovic-new.png[/img]

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/3g/Qf/GPXRlBH/slobodan-milovanovic-new.png[/img]

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/2V/AR/47dcVcIK/slobodan-milovanovic-new.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

Video sam još u prvom postu neki Radički u prvoj ligi,i odmah pomislim da je to Niški,pa se onda razmislih pa jbt gde od ovoliko naših klubova on Radnički da ubaci.  :D

Kad ono stvarno niški Radnički...Za ovo sam tek oduševljen  :cast:

 

E sad da pitam nešto.Kad pritisnem F2 samo se vidi zastava San Marina,ne vidi se zastava Jugoslavije,a ubacio sam ono flag.  :bo:

Jel tako treba ili je to neki bag?

Link to comment
Share on other sites

Video sam još u prvom postu neki Radički u prvoj ligi,i odmah pomislim da je to Niški,pa se onda razmislih pa jbt gde od ovoliko naših klubova on Radnički da ubaci.  :D

Kad ono stvarno niški Radnički...Za ovo sam tek oduševljen  :cast:

 

E sad da pitam nešto.Kad pritisnem F2 samo se vidi zastava San Marina,ne vidi se zastava Jugoslavije,a ubacio sam ono flag.  :bo:

Jel tako treba ili je to neki bag?

 

Gde vidiš zastavu San Marina? quee Meni je sve normalno. Je si li reloadovao skin? hmm

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |