Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

KKS Lech Poznan


Sergey Krivets
 Share

Recommended Posts

KKS LECH POZNAN

 

 

http://www.dodaj.rs/f/u/ct/4kbFzhRx/lech-poznan-logo.png

 

Information

 

Nation:Poland

Year Founded:1922

Status:Professional

Reputation:National

Chairman Status:Loves the club

Legends:Piotr Reiss,Damian Lukasik,Teodor Aniola,Edmund Bialas,Miroslaw Okonski,Teodor Napierala

Icons:Andrzej Juskowiak,Maciej Zurawski

Favoured Personnel:Sergey Krivets

Fierce Rivals:Legia,Pogon

Other Rivals:Wisla,Slask,Lechia Gdansk

Finances:Okay

Average Ticket Price:12.80E

Average Season Ticket Price:138E

Season Ticket Holders:10489

Estimated Value:13.5m

Media Prediction:1st

 

Kit

 

http://www.dodaj.rs/f/1t/10q/2EbAMxEc/1/lech1.png  http://www.dodaj.rs/f/3M/w/18hOH0fs/1/lech2.png  http://www.dodaj.rs/f/1W/HA/1ehmxj9G/1/lech3.png

 

 

 

 

FK Lech je poljski fudbalski klub iz grada Poznanja. Osnovan je 1922. Boje su plava i bela. Nadimak su Železničari zbog povezanosti sa poljskom železnicom. Nazvan je po Lehu, legendarnom osnivaču Poljske. Prvi put igraju u prvoj ligi od 1948. Najpopularniji su tim u Velikopoljskom vojvodstvu. Odigrali su u evropskim takmičenjima 44 puta. Ispao je 2000. godine iz prve lige, ali se vratio 2002.

 

Trofeji kluba

 

Prva liga Poljske: 1983, 1984, 1990, 1992, 1993, 2010

Poljski Kup: 1982, 1984, 1988, 2004, 2009

Superkup: 1990, 1992, 2004

 

 

Stadion:Bulgarska

 

http://www.dodaj.rs/f/Z/UV/2XIFXm3y/lech-poznan-stad.jpg

 

NAME:Bulgarska

Location:Poznan

Capacity:44000 all-seater

Year built:1980

Stadium Condition:Very Good

Roff:Yes

Surface:Grass

Pitch Dimensions: Length:105m,Width:68m

Max. Pitch Dimensions: Length:110m,Width:68m

 

 

TRANSFERS

 

U ovom prelaznom roku potrosio sam 1.6M evra.Igrace sam kupovao na rate.U klub su dosli Mobi okoli,Clifford Ngobeni,Marko Milinkovic,Abdallaye Maiga,Katlego Mphela.Lech je napustio samo Slawomir Peszko,on je otisao za 700k u Saturn(iako nisam hteo da ga prodam uprava je prihvatila ponudu Saturna)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tim za narednu sezonu

 

 

Golmani:

 

 

30.Jasmin Buric

1.Grzegorz Kasprzik

27.Krzysztof Kotorowski

 

 

Odbrana:

 

 

19.Bartosz Bosacki

22.Grzegorz Wojtkowiak

3.Ivan Djurdjevic

25.Luis Henriguez

5.Manuel Arboleda

18.Abdallaye Maiga

77.Chibuzor Okonkwo

2.Seweryn Grancarczyk

23.Marcin Kikut

 

 

Sredina:

 

 

15.Clifford Ngobeni

21.Dimitrije Injac

6.Tomazs Bandrowski

12.Mobi Okoli

11.Marko Milinkovic

10.Sergey Krivets

7.Jakub Wilk

14.Semir Stilic

 

 

Napad:

 

 

8.Jacek Kielb

20.Joel Tshibamba

9.Katlego Mphela

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Jul-Avgust

 

http://www.dodaj.rs/f/u/ct/4kbFzhRx/lech-poznan-logo.png

 

- U ovoj sezoni ciljevi su mi grupna faza lige sampiona ili grupna faza evropa lige.

- U domacem prvenstvu cilj je naravno odbrana titule i dobra ofanzivna igra.

- Kup mi i nije toliko bitan ali cilj je finale.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1Q/jR/CfZOANg/super-cup.jpg

 

Prvi trofej u ovoj sezoni je osvojen.U finalu Poljskog superkupa pobedjena je Jagiellonia.Finale je odigrano na stadionu Legije u Varsavi pred oko 23.000 gledalaca.Strelci za Leh bili su Rudnevs u 19min. i Krivets u 62min.Navijaci Leha su uzivali u predstavi svog voljenog kluba i na kraju se radovali prvom trofeju u novoj sezoni.

 

http://www.dodaj.rs/f/1f/yX/12c0bt3x/liga-sampiona.jpg

 

Za protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Sampiona dobili smo Tre Fiori(San Marino).Svi su ocekivali lak prolaz Lech-a,naravno to se i desilo.Prvu utakmicu odigrali smo na gostovanju i pobedio veoma ubedljivo 7-0.Golove na toj utakmici su postogli Sergey Krivets 2,Joel Tshibamba,Katlego Mphela i Pier Frisoni je postigao auto-gol.U revansu na domacem terenu pred oko 13.000 svojih navijaca Lech je zabelezio jos jednu sigurnu pobedu protiv Tre Fiori-ja rezultat druge utakmice bio je 5-0.Goleve u revansu postigli su Katlego Mphela,Marko Milinkovic 2,Abdallaye Maiga i Manuel Arboleda.

 

 

 

 

U trecem kolu kvalifikacija za Ligu Sampiona igrali smo protiv Bugarskog Litex-a,u prvoj utakmici u Bugarskoj odigrali smo sjajno i pobedili 3-0.Golove za Lech postigli su Katlego Mphela,Sergey Krivets i Jacek Kielb.U revansu isto dobra igra ali veoma losa realizacija,dista sansi malo golova.Rezultat te utakmice bio je 2-1 za Lech.Strelci za Lech bili su Sergey Krivets i Marko Milinkovic,dok je jedini gol za goste postigao Tachev.

 

 

 

 

 

Eh,sada zadnja prepreka za ulaz u Ligu Sampiona.Zreb nam je dodelio Hapoel Tel-Aviv,veoma jaku ekipu.Voljom zreba prva utakmica igrala se u Izrealu.Iako smo nadigrali ekipu Hapoel-a rezultat je izostao.Hapoel je imao sjajnu podrsku svojih sjajnih navijaca i dosli su do pobede od 2-0,veoma los rezultat za Lech pred revans.Golove za Lech na ovoj utakmicu postigli su Rodriguez i Segal.

 

Revans,Bulgarska je puna.Navijaci su i pored poraza u prvoj utakmici sjajno navijali za svoj klub.Niko nije mogao da zamisli bolji pocetak vec u 3min. Lech je poveo golom sjajno Marka Milinkovic.Na poluvreme se otisli rezultatom 1-0.U drugom poluvremenu su se redjali napadi Lech-a ali bez dobre realizacije.U 72min. Bulgarska je ekplodirala jer je Mobi Okoli doveo Lech u vodjstvo od 2-0.Do kraja utakmice nije bilo golova.U 105min. Jacek Kielb postize gol za prolaz u grupnu fazu Lige Sampiona.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na redu je dosao zreb za grupnu fazu Lige Sampiona.Lech je bio cetvrtom sesiru.

 

 

 

 

Imali smo dosta srece u zrebu.Iz prvog sesira dobili smo sampion Francuske.Iz drugo sesira dobili smo Benfiku.A iz treceg sesira izvukli smo Panathinaikos.Sve u svemu veoma izjednacena grupa.Imamo sasnu za prolaz u narednu fazu Lige Sampiona.

 

 

 

 

U prvenstvu smo sjajno poceli i pored veoma teskog rasporeda u prvih pet kola odigrali smo dva derbija,protiv Legije i Visle.Na premijeri u domacem prvenstvu gostovali smo ekipi Zaglebie i pobedili 2-0,strelci su bili Krivets i Mphela.U drugom kolu derbi protiv Visle,mec je odigran na punom stadionu Lech-a i Lech je pobedio 3-2.Strelci za lech Milinkovic 2 i Okoli.U trecem kolu tesko gostovanje u Varsavi ekipi Legije.Sjajan mec i pobeda Lech-a 2-1.Strelci Mphela i Arboleda.U cetvrtom kolu lagana pobeda Lech-a nad Krakovijom 5-0.Strelci za Lech Okoli,Krivets,Stilic,Mphela i Maiga.U petom kolu: Krivets-Jagiellonia 3-0.Laka pobeda Lech-a.Strelci:Krivets 3.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

1.Sezona: Polusezona

 

 

http://www.dodaj.rs/f/u/ct/4kbFzhRx/lech-poznan-logo.png

 

 

 

Prva polusezona zavrsena.Mogu vam reci da sam prezadovoljan igrom a pogotovo rezultatima.Golman Jasmin Buric s svojom prosecnom ocenom 7.03 odigrao je najbolji sezonu u svojoj karijeri.U prvenstvu na 17 utakmica primio je samo 5 golova,mrezu je sacuvao na 13 utakmica.U Ligi Sampiona odigrao je 12 utakmica primio 7 golova,mrezu sacuvao na 6 utakmica.Kao kruna dobre polusezone su dva nastupa za svoju reprezentaciju(BIH).Odbrana kluba je tokom cele polusezone bila na visini zadatka.Maiga,odigrao je sjajnu polusezonu.Prosecna ocena ovog odbranbenog igraca je 7.56.Odigrao je 31 utakmicu postigao 6 golova i 3.puta bio igrac utakmice.Drugi stoper u ovoj polusezoni bio je Arboleda,iskusni stoper odigrao je 29 utakmica za Lech i postigao 3 golova.Bekovi takodje sjajni,Okonkwo i  Gancarczyk.Okonkwo, prosecna ocena ovog igraca 7.49,dok je Gancarczyk-u prosecna ocena u ovoj polusezoni bila 7.59.Sjajne polusezone imali su i Mobi Okoli i Clifford Ngobeni.Iako dugo povredjeni Ngobeni se dobro uklopio u ovaj tim Lech-a.Prosecna ocena Ngobeni-ja je tacno 7.Mobi Okoli na 31 utakmicu zabelezio je 7 golova i 4 asistencija,sve u svemu prosecna ocena za ovoj sjajnog igraca je 7.29.Bez ova dva igraca je tesko zamisliti igru Lech-a,Sergey Krivets i Marko Milinkovic.Marko Milinkovic je stigao u klub u letnjem prelaznom roku a kao da je u ekipi najmanje 3 sezona.Na 31 utakmicu postigao je 12 golova i cak 17 asistencija,sjajna polusezona za ovog sjajnog igraca,prosecna njegova ocena je 7.68.Sergey Krivets,polusezona za pamcenje odlucio je dosta vaznih utakmica,sjajno igrao u Ligi Sampiona protiv kvalitetnijih i iskusnijih igraca.Ovaj igrac je na 32 odigrane utakmice postigao 13 golova i imao je 8 asistencija.Katlego Mphela,od njega sam ocekivao vise golova.Na 25 utakmica postigao 12 golova i imao je 6 asistencija.Prosecna ocena Mphele je 7.24.Tshibamba na 22 utakmice postigao samo 8 golova i imao je 4 asistencija.Prosecna ocena 7.15.To je ukratko o igracima koji su najvise igrali u ovoj polusezoni.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2e/13r/2fves6Dk/liga.jpg

 

 

Sto se tice Lige potpuno sam zadovoljan,stecena je velika prednost u odnosu na pratioce u ovom trenutku mislim i nedostizna prednost ali ajde da ne malerisem.Ta prednost iznosi 13 bodova u odnosu na prvog pratioca.Polusezonu smo zavrsili s skorom sesnaest pobeda,bez neresenih i jednim porazom.Jedini neuspeh dogodio se na teskom gostovanju Poloniji u Varsavi.

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1f/yX/12c0bt3x/liga-sampiona.jpg

 

 

U Ligi Sampion,sreca pri zrebu za grupnu fazu Lige Sampiona je iskoristena.U grupi D,u kojoj su pored Lech-a bili Grcki Pao,Francuski Lyon i Portugalska Benfica,do zadnjeg kola se nije znalo ko ce zauzeti koju poziciju.Liga Sampiona po Lech je pocela veoma lose,poraz u prvom kolu na gostavanju u Atini,u drugom kolu nereseno sa slavnim Lyon-om,u trecem kolu jos jedan remi,utakmica u Portugalu zavrsena je bez golova.U cetvrtom kolu Lech je zabelezio prvu pobedu u grupnoj fazi Lige Sampiona,pobedjena je Benfica rezultatom 4 - 0.U petom kolu jos jedna pobeda. Na domacem terenu savladan je grcki Pao rezultatom 2-1.Konacno je na red doslo 6.odlucujuce kolo.U 6 kolu gostovali smo Francuskom Lyon-u,a u Grckoj se igrao mec Pao-Benfica.Na tom mecu smo cekali pobedu Benfice,jer smo mi izgbili na gostovanju u Francuskoj.Medjutim Pao je bio siguran u tom mecu i pobedio Benficu i prosao u narednu fazu.Lech je na kraju zauzeo 3.mesto i izborio plasman u prvu nokaut fazu Evropa Lige.

 

 

 

 

 

 

BIEDRONKA PUCHAR POLSKI

 

 

 

U kupu smo stigli do cetvrtfinala.Odigrana su dva meca.Prvi mec odigran je protiv drugoligasa MKS Kluczbork.Lech je pobedio golom Maige i prosao u narednu fazu.U drugom mecu igrali smo derbi protiv Visle na domacem terenu i pobedili 2-1 posle produzetaka.U narednoj fazi igramo protiv Zaglebie Lubin.

 

 

 

 

 

Na red je stigao zreb za prvu nokaut fazu Evropa Lige.Prilikom zreba i nismo imali bas srece jer smo dobili Grcki Olympiakos.Domacin prve utakmice je Olympiakos.U slucaju da prodjemo dalje igrali bi protiv boljeg iz dvomeca Leverkusen-PSG.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/u/ct/4kbFzhRx/lech-poznan-logo.png

 

 

Gotova je prva sezona,glavni ciljevi ostvareni.U ovoj sezoni osvojena su 3.trofeja.

-Osvojena je Poljska liga.

-Osvojen je poljski kup.

-Jos na pocetku sezone osvojen je superkup Poljske.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2e/13r/2fves6Dk/liga.jpg

-Sto se lige tice glavni cilj je ostvaren osvojena je titula.Jos na polusezoni smo imali ogromnu prednost koju smo zadrzali do kraja iako smo igrali mnogo slabije u odnosu na prvi deo sezone.Veoma sam zadovoljan titulom ali ne samo titulom vec i igrom svojih pulena.

 

 

Tabela:

 

Player Stats:

Team Stats:

Team Fixtures:

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/28/io/RklF2br/logo-europa-league-thumb.gif

 

 

 

Lech je imao sjajnu sezonu u evropi.Imate u proslom postu kako smo stigli do prve nokaut faze Evropa Lige.U prvoj nokaut fazi Evropa Lige igrali smo protiv grckog Olympiakos-a.Prvi mec smo gostovali.Moram da priznam da me je Olympiakos bas nadigrao odnos u sutevima sve govori(19-4).Olympiakos je stvarao sanse Lech je davao golove.Rezultat prve utakmice bio je 2-0 za Lech.Strelci za Lech Marko Milinkovic i Katlego Mphela.I u revansu Olympiakos je bio bolji rival medjutim opet je Lech pobedio ovog puta rezultat je bio 2-1.Strelac za Lech bio je Joel Tshibamba u dva dok je jedini strelac za Olympiakos bio Marko Pantelic.Kao sto sam napisao u proslom postu bolji iz ovog dvomeca u narednu fazu isao je na boljeg iz dvomeca Levercusen-PSG.U tom dvomecu prosao je Levercusen ukupnim rezultatom 4-0.Dakle u drugoj fazi nokaut faze Lige Evrope igrali smo protiv Nemackog Levercusen-a.Prvi mec igrali smo na gostovanju.Ovo nam je bio najgori mec u ovoj sezoni.Levercusen nas je bukvalno razbio odnos u sutevima bio je 30-3,sreca pa napadaci Lever-a nisu bili raspolozeni.Rezultat ovog meca bio je 2-1 za Lever.Jedini gol za Lech postigao je protivnicki golman Rene Adler,dok je za Lever Ballack postigao 2.gola.U revansu smo odmah na pocetku utakmice ostali sa 10.igraca na terenu,Mphela je u 8.minutu dobio crveni karton.Sa igracem manje nismo imali sta da trazimo protiv kvalitetne ekipe Lever-a.Na kraju poraz od 2-1.Jedini strelac za Lech bio je Mobi Okoli dok su za Lever golove postigli Helmes i Reinartz.Sto se evrope tice moram da kazem da sam zadovoljan.

 

Europa League Fixtures:

 

Lech-Olympiakos:

 

 

Lech-Lever:

 

Biedronka Puchar Polski

 

Kao sto rekoh u nekom od proslih postovo ovo takmicenje mi nije bilo bas bitno ali cilj je bio ulazak u finale,mi smo taj cilj premasili i osvojili ovo takmicenje.U ovom takmicenju nastupali smo u konbinovanim sastavima.U proslom postu imate utakmice do cetvrt-finala,idemo dalje.U cetvr-finale izbacena je ekipa Zaglebie ukupnim rezultatom 4-2.U polu-finalu izbacili smo ekipu Gornik-a ukupnim reziltatom 4-1.I u velikom finalu savladana je drugoligaska ekipa Pogon rezultatom 1-0.

 

 

Biedronka Puchar Polski Fixtures:

 

Biedronka Polski Tree:

 

 

Najbolji igraci u sezoni

 

 

Jasmin Buric

 

Manuel Arboleda

 

Abdallaye Maiga

 

Chinuzor Okonkwo

 

Seweryn Gancarczyk

 

Clifford Ngobeni

 

Mobi Okoli

 

Marko Milinkovic

 

Sergey Krivets

 

Joel Tshibamba

 

Katlego Mphela

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |