Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Karijera by SlobaGrobar


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

Kao što sam i rekao evo i jedne karijere. Loadirao sam lige petice, uzeo Real iz Madrida i sada sam na polusezoni i mogu reći da sam poprilično zadovoljan kako to do sada sve ide mada ima sitnica preko kojih ne mogu da pređem i koje ću pokušati da ispravim u drugom delu sezone. Ne nameravam ceo sejv da igram sa Realom zato sam i učitao lige petice a već se pominjem kao novi trener Barselone a poziv bi prihvatio samo ako osvojim sa Realom LŠ. Dok ne osvojim LŠ sa Realom ne idem sigurno iz kluba. Inače da se ne čudite zbog čega se ja i ako vodim Real pominjem kao trener Barselone to je zato što sam stavio da navijam za Barselonu. U nastavku ovog uvodnog posta slede transferi, taktika, španska liga, španski kup i liga šampiona.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/thumb/3/3b/Real_madrid.gif/150px-Real_madrid.gif

 

http://www.dodaj.rs/f/3a/5X/3a2ywtUG/amqmte.png

 

 

U prvom prelaznom roku dovedena su samo dva igrača. Prvi je levi bek Taye Taiwo koji je doveden iz OM za 6 miliona i u svim takmičenjima u prvom delu sezone za Real odigrao je 17 mečeva i upisao 1 asistenciju. Drugo pojačanje je Edin Džeko koji je zablistao tek u drugom delu sezone i polako otpočeo da opravdava 26.5 miliona datih za njegov transfer. Inače za njegov transfer sam tražio od uprave da interveniše jer ja nisam imao te pare u tom trenutku i oni su pristali. Klub je u prvom prelaznom roku napustio neki nebitan igrač koji je za 45k prešao u Deportivo. U toku prvog dela sezone stvorili su se određeni problemi sa nekim igračima, prvi igrač koji je pravio probleme je Marselo koji će za 11.75 miliona preći u Mančester Siti i za njega zamena neće biti dovedena pošto pored Taiwa na poziciji levog beka može da igra i Arbeloa. Drugi igrač koji je pravio probleme je Pepe koji će klub takođe napustiti u januaru a njegova nova destinacija je Čelsi. Visina obeštećenja iznosi 7.5 miliona. Zamena za Pepea će biti dovedena a radi se o Per Mertezakeru iz Verdera. Po meni to je jedan od boljih štopera bar po ocenama. (Heading 16, Marking 17, Tackling 18, Anticipation 19, Composure 20, Concentration 18, Positioning 19, Teamwork 20, Jumping 20 i Strenght 19) Obeštećenje za Mertezakera iznosi 19.5 miliona. Kao što vidite trudim se da ne napravim istu grešku kao sa Partizanom po pitanju transfera i za sada samo pametno kupujem i prodajem. Za Pepea sam probao više da izvučem ali nisu dali a i to mu je trenutna cena na tržištu.

 

http://www.insidemnsoccer.com/wp-content/uploads/2009/06/soccer_tactics.jpeg

 

 

Ovde isto važi kao i za transfere. Pokušaću da ne napravim grešku kao sa Partizanom kada sam se previše zaleteo i probao da igram atraktivno e ovaj put za atraktivnost nema mesta. Taktika se zasniva na lepršavosti ali i kontroli lopte tokom celog meča i stvaranju gol šansi iz ničega gde Ronaldo, Di Maria i Ozil dolaze do izražaja. Pored toga igram na dugačke lopte, visoko postavljenim presingom na protivničke igrače i agresivnom igrom pozadi. Formacija 4-2-3-1 koju ja koristim je odbrambena i fleksibilna formacija, gde vezni i odbrambreni igrači se pridružuju napadu, najčešće prilikom kontranapada. U taktičkom smislu, ova je formacija slična formaciji 4-5-1. Koristi se za održavanje poseda lopte i taktičko kontrolisanje igre na sredini terena.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d0/Liga_BBVA.png/200px-Liga_BBVA.png

 

 

Posle 16 kola prvi sam na tabeli sa tri boda više od Sevilje i četiri od Barselone. To je dobra stvar i sa time sam zadovoljan, ali nisam zadovoljan porazom od Levantea sa 0:2 koji kao što možete videti nalazi se u donjem delu tabele, zatim porazom od Sportinga sa 3:4 a da stvar bude gora na tom meču sam posle prvog poluvremena vodio sa 2:0 a epilog sa tog meča su kazne sa po dve plate onima koji su odigrali loše dok sam za trajno iz tima odstranio Marsela i Pepea koji se nisu složili oko toga da zaslužuju kaznu. Treći poraz je od Barselone sa 1:2 i to im još u sastavu nisu bili Mesi i Vilja i pre meča samnom nisu pobedili prethodna četiri meča i bio sam jako uveren u tu pobedu ali me je brzo razuverio Buskets. Posle meča samnom oni su nastavili da kiksaju a ja sam to iskoristio da pobegnem na četiri boda prednosti. Poput Barselone nisam uspeo ni Atl. Madrid da pobedim, taj meč je završen rezultatom 0:0. Ajde da ne bude baš da sam nezadovoljan skroz a prvi sam na tabeli da se pohvalim pobedama nad Espanjolom (4:0), Herkulesom (5:1), Atletiko Bilbaom (3:0), Valensijom (4:0) i Seviljom (3:1).

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/Copa_del_Rey_de_F%C3%BAtbol_-_1978.jpg/150px-Copa_del_Rey_de_F%C3%BAtbol_-_1978.jpg

 

 

U super kupu Španije nisam imao težak zadatak u 1/16. Izbacio sam Real Union u ukupnom skoru sa 10:1. Prvi meč koji je igran u gostima završen je rezultatom 1:3 jer sam hteo malo da dam šansu i rezervnim igračima da igraju te su mi tako u tom meču svi igrači koji nisu u prvom planu dobili šansu. U revanšu kao kaznu na nerešeni sa Atletiko Madridom nisam hteo da odmaram nijednog jedinog igrača već su svi standardni igrali a epilog je čak 7:0 u našu korist. Barselona je ispala u ovoj fazi takmičenja od Mursije. U 1/8 izvučen sam da igram protiv Majorke koja u primeri zauzima tek 18 poziciju. Prvi meč na našem stadionu je završen rezultatom 1:1.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bf/UEFA_Champions_League_logo_2.svg/180px-UEFA_Champions_League_logo_2.svg.png

 

 

U ligi šampiona nisam imao težak zadatak kao što sam očekivao. Po dva puta su savladani Šalke (3:0, 2:0) i Tvente (4:2, 1:0) dok sam sa Arsenalom jednom igrao nerešeno 2:2 a u revanšu sam ih uništio sa čak 4:1. Na kraju grupne faze lige šampiona Real je najefikasniji tim sa 16 postignutih golova. Rival u 1/8 je Roma koja je u grupi bila sa Partizanom i izgubila oba meča što nažalost Partizanu nije bilo dovoljno ni zimu da obezbedi. Roma trenutno deli drugo mesto sa Milanom u kalču, prva je Đenova koja im beži 5 poena.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 42
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

svaksa cast Slobo pratim naravno. Ocekujem da pobedis Barsu u drugom delu i osvojis titulu u ls mislim da mozes daleko samo ostro sa igracima poput ove dvojice ja ih nisam kaznjavao dok sam vodio cska i zato sam lose i igrao i prekinuo save... Samo gazi! :D
Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/thumb/3/3b/Real_madrid.gif/150px-Real_madrid.gif

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/d/d0/Liga_BBVA.png/200px-Liga_BBVA.png

 

 

Titula je osvojena na veoma ubedljiv način. 11 poena prednosti nad Barselonom i 104 postignuta gola na 38 mečeva su dovoljan zaključak da je titula osvojena i više nego zasluženo. Naravno draže od ove titule mi je pobeda u El Clasicu sa čak 3:1 i pobeda nad Seviljom od 4:1. Što se tiče godišnjih nagrada FA mi je nešto sumnjiva. Evo za primer u timu godine se nalazi samo jedan moj igrač i to Rikardo Karvaljo dok najbolje ocenjeni igrač ove sezone Kristijano Ronaldo je na klupi poput Kasiljasa i Di Marie koji su takođe ubijali sa igrama u drugom delu šampionata. Ja sam izabran za menadžera godine ispred trenera Malage i Herkulesa. Najbolji strelac je Vilja sa 27 golova ali to ništa nebi bilo čudno da Ronaldo i Ljorente nemaju isto toliko postignutih golova ali je ta nagrada ipak dodeljena Vilji.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/87/Copa_del_Rey_de_F%C3%BAtbol_-_1978.jpg/150px-Copa_del_Rey_de_F%C3%BAtbol_-_1978.jpg

 

 

Ja ne znam šta mi je sa ovim nacionalnim kupovima. Sa bilo kojim timom iz bilo koje zemlje da igram uvek ispadam rano iz kupa a ni ovaj put nije bio izuzetak. Zaustavila me je Majorka u 1/8. Prvi meč je završen rezultatom 1:1 a revanš sam izgubio sa 2:3. Nadam se da ću sledeće sezone konačno nešto više uraditi u nacionalnom kupu.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bf/UEFA_Champions_League_logo_2.svg/180px-UEFA_Champions_League_logo_2.svg.png

 

 

Za mene je finale bilo u 1/8 protiv Rome. Naime sa Romom imam neračišćene račune još iz FM 09 kada su me dva puta izbacili iz Lige Šampiona 1/4 kada sam takođe vodio Real i tek sada sam im vratio. Prvi meč je završen rezultatom 3:3 a drugi sam ja dobio sa 1:2. U 1/4 rival mi je bio Verder koji je u 1/8 izbacio Čelsi ali bez obzira na to ja sam očekivao da lagano prođem Verder ali se oni nisu složili sa tim. Prvi meč je završen rezultatom 2:2 i ak osam ja vodio sa 0:2 dok u drugom meču imao sam više sreće nego pameti da za mene budu svirana dva penala i da oba budu realizova te sam dobio taj meč sa 2:1. U 1/2 me je čekala Barselona e tu već ništa nisam mogao. Poražen sam dva puta, prvi put 1:0 a drugi put 2:0 za kraj mog učešća u ligi šampiona za ovu sezonu. 

 

Link to comment
Share on other sites

Iako u stvarnom životu pratim Barcelonu  :D, želim ti, da se jim osvetiš sledeči put...

 

Ali šta češ sa tolikim parama?  :-X  :cast:

 

Navijam i ja za Barselonu u stvarnom životu, čak sam i u igrici stavio da sam navijač Barselone.

 

Bravo slobo ali moras da nastavis partizan :mafia:

 

Neverujem da će biti nastavka sa Partizanom. :D Imam plan da na ovom FM osvojim sve moguće evropske lige i evropske trofeje kasnije možda pređem i na neki drugi kontinent. :)

 

 

Nastavak za nekih sat vremena. Jedva mi uploadovao skrinove bilo ih je dosta i sada pišem update. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |