Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT] Kako pronaći dobrog regena


Debeli Ronaldo
 Share

Recommended Posts

U prethodnom tekstu smo se upoznali sa regenima i saznali smo ko su oni a sada je red i da naučimo kako da pronađemo dobrog regena. Već smo spomenuli da je u novijim serijalima promenjen način kreiranja regena i da sada ne postoje fiksni datumi u igri kada se regeni pojavljuju. To nam sa jedne strane dodatno otežava posao pošto nemamo datum pojavljivanja kada bi satima tražili dobrog klinca ali opet sa druge strane tako nije ni u stvarnom životu pa zašto bi i u igri bilo drugačije.

Gde će se pojaviti dobar regen zavisi u mnogome od omladinske škole ili akademije. Što bolje uslove imate to su veće šanse da iznedrite buduće zvezde ali to svakako ne mora da pretstavlja pravilo. Takođe niko ne garantuje da će se baš u vašoj akademiji pojaviti novi Mesi te ste stoga prinuđeni sami da ih tražite širom sveta.

U ovom tutorijalu će biti objašnjeno kako da nađete dobrog regena na Youth Intake Day pošto tada možete da ih dovedete bez plaćanja naknade.

Odabir dobrog regena umnogome zavisi od skauta koje posedujete u klubu. Njihova ocena će verovatno biti presudna u vašoj odluci da li da dovedete novu mladu nadu ili ne. Kod skauta je stoga jako bitno da su ocene za procenu trenutne i potencijalne sposobnosti (Judging Current Ability i Judging Potential Ability) što veće a poželjno bi bilo i da skaut poseduje što veći nivo znanja za državu u koju će ići da proceni igrača.

scout.PNG

 

Ukoliko vodite neki veći klub ili klub sa stabilnim finansijama onda imate dovoljan budžet da svaki mesec šaljete skaute da traže nove igrače. Međutim ukoliko vam je budžet za skautiranje ograničen onda morate pažljivo da birate gde da šaljete svoje skaute. Birajte klubove koji imaju dobre omladinske škole pošto je tu najveća šansa da se pojavi dobar igrač i ukoliko reagujete na vreme može biti vaš. Neko nepisano pravilo je da se npr. u Danskoj pojavljuju dobri regeni pa možete i to pokušati. Kakvu omladinsku školu određen klub poseduje možete proveriti tako što odete na profil tog klupa pa u meniju Overview birate stavku Facilities.

youth_facilities.PNG

 

Početak potrage za regenima počinje sa pravljenjem liste potencijalnih igrača koje ćete da skautirate. Tu listu bi bilo poželjno da ažurirate bar 1 put na mesečnom nivou. Potom krećete u potragu za potencijalnim regenima prateći sledeće korake:

Korak 1: U gornjem desnom uglu kliknete na opciju World koja je prikazana ikonicom globusa

world.PNG

 

Korak 2: Otvoriće vam se novi meni u kome ponovo birate opciju World

world2.PNG

Korak 3: Pojaviće vam se tri bloka i u levom bloku idete na opciju Transfers

transfers.PNG

Korak 4: U padajućem meniju odaberete opciju Youth Intake

youth intake.PNG

Na ovaj način dobijate listu svih novih regena koji se trenutno nalaze u raznim klubovima. Potom pregledate sve regen i ubacite ih u listu za skautiranje koju ćete kreirati. Sačekate izveštaj skauta i odaberete najboljeg regena za vaš tim.

 

Ceo postupak možete i videti na linku ispod

 

down arrow.png

 

 

 

youth_intake_sl.gif

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Posted Images

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share
logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |