Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT] Šta su regeni i kada se pojavljuju?


Debeli Ronaldo
 Share

Recommended Posts

Mnogi od vas su čuli za izraz regen koji se često koristi u football manager-u ali nisu sigurni šta su regeni ustvari. Izraz regen potiče od engleske fraze regenerated player i bukvalni prevod je praktično nemoguć na naše jezike. U praksi to su igrači koji se stvaraju tokom igranja i kako vreme u igri odmiče. Oni su tu da zamene igrače koji postoje u stvarnosti i koji se kad-tad moraju povući iz aktivnog igranja. Ukoliko odigrate dovoljno veliki broj sezona dolazite u situaciju da više nemate igrače iz stvarnosti već samo regene.

Da li se uvek pojavljuju isti regeni?

- Odgovor je ne. Naime svaki put se pojavljuju različiti regeni. Šta više nema ni pravila da će vam se pojaviti slični regeni ukoliko igrate više paralelnih sejvova sa istim timom. Iz tog razloga nema potrebe da nekom preporučujete regena pošto taj igrač postoji samo kod vas i u tom trenutnom sejvu.

Kako da prepoznam regena u igri?

Regene u igri prepoznajete najčešće po tome što imaju 3D generisano lice. Drugi način je najčešće po godinama pošto regeni u trenutku stvaranja imaju ~15 godina. Postoje i određeni grafički dodaci koji regenima dodeljuju nasumična lica stvarnih osoba ali ukoliko tražite takav grafički dodatak onda znate i da prepoznate regena. Na prioženoj slici vidite jedan klasičan primer igrača kojeg je stvorila sama igra.

regen_face.PNG

 

Kada se pojavljuju regeni?

Događaj kada se regeni pojavljuju se naziva Youth Intake Day. Neki slobodni prevod tog izraza bi mogao biti i dan za regrutovanje. Naime tada u vaš klub, tj. u akademiju dolaze novi klinci na probu i ostaju neko vreme nakon čega odlučujete da li ćete sa nekim od njih da potpišete ugovor. Naravno imate mogućnost i da vrbujete nekog regena iz drugog kluba ukoliko procenite da regen ima perspektivu.

U nekim ranijim serijalima regeni su se pojavljivali u određenim datumima. U novijim serijalima je to promenjeno i regeni se pojavljuju svaki mesec, ali datumi kada se pojavljuju zavise od nacije i kluba. Ipak najviše regena bi trebalo očekivati nekih 2-3 meseca pre završetka sezone pa ukoliko igrate npr. neku evropsku ligu onda se najviše regena očekuje polovinom marta meseca.

 

E sada kada ste se upoznali sa regenima u nekom od narednih tekstova će biti objašnjeno kako da pronađete dobre regene koji se mogu razviti u vrhunske igrače.

 

Možete nam u komentarima podeliti vaše najbolje regene.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |