Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Philippe Sylvain Senderos


juanes
 Share

Recommended Posts

Osobne informacije

Ime:Philippe Sylvain

Prezime:Senderos

Godina rodjenja:14. veljače 1985.

Nacijonalnost:Švicarac

Klub za koji nastupa:Arsenal(posuđen u Everton)

Omiljena osoba:Cesare Prandelli

Omiljeni klub:Arsenal

Klubovi za koje je nastupao:Servette, Milan, Everton

Utakmice za reprezentaciju:33(6)


http://www.fansfc.com/UploadedImages/Players/senderos_633785006140010000.jpg


Ličnost

Filip Silva Senderos, Švajcarska je švajcarski fudbaler, srpskog i španskog porekla. Trenutno igra za engleski Arsenal i je stalni član reprezentacije Švajcarske. Senderos je kao junior igrao za FK Servet. Kao 16-godišnjak je debitovao u prvoj švajcarskoj fudbalskoj ligi. Sa 18 godina promenio je klub i prešao u FK Arsenal. Filip Senderos je bio kapetan reprezentacije Švajcarske do 17 godina, koja je 2002. postala prvak Evrope u Danskoj i 2005. gde je bio kapetan reprezentacije do 20 godina na SP 2005. u Holandiji. Debitovao je u dresu Švajcarske 26. marta 2005.. Danas, Senderos je postao standardni reprezentativac Švajcarske. Smatra se da je on nada švajcarskog fudbala.

Pozicija

Senderos je glavni stup obrane bilo kojeg tima. Može igrati i na poziciji libera. Visok je 190 metara.

Prednosti

Senderos ima skoro sve sto treba da ima jedan stoper. Markiranje, uklizavanje, postavljanje i skok igra su glavni aduti ovog talenovanog igraca, a jos treba napomenuti da je izuzetno uticajan i da se njegove rijeci postuju, sto je izuzetno bitno za jednog obranbenog igraca koji treba biti komadant svoje odbrane.

Slabosti

Mana skoro da Senderos i nema. Najveca mana kada igra na poziciji lijevog beka mu je nabavicanje, dok kao mane mu se mogu ubrojati i ne previse dobra koncentracija i cvrstina. Mada i ovi atributi za 1-2 godine ce narasti uz pravi trening i rad sa ovim igracem.

Trenutna sposobnost

Nimalo nije njezan prema svojim protivnicima. Pored njega se rijetko ko moze naigrati, a kada se nadje pred golom kod prekida obicno svoje prilike pretvara u golove i to je dovoljno da jednostavno zavolite ovog igraca.

Potencijalna mogucnost

Obrambeni je igrač koji ima tek 25 godina. Razvijo je se i stasao u pravog nogometaša. Treba poraditi jos na tehničkom i fizičkom dijelu igre. Također uz pravilne treninge napredovao bi u svim segmentima i time bi postao nezamjenjiv prvotimac svoje momčadi. Jako je cijenjen na terenu što mu pomaže u njegovom razvoju.

Informacije o transferu

Za usluge ovog igraca je potrebno izdvojiti oko 8.5M, sto je prava sitnica, jer se za 2-3 sezone uz pravi trening moze prodati i za preko 20 miliona eura.

Vrijednost: 8.5 M

Opci utisak

Philippe Sylvain Senderos je trenutno jedan od najtalentovanijih defanzivaca iz Švicarske kako u stvarnosti tako i na FM. Ovo je igrac koji je pozeljan u svakom srednjem a pogotovo u manjim evropskom klubu, a nakon par sezona kada dovoljno napreduje moze posluziti kao zamjena i u najvecim europskim klubovima.


Video informacije:


Link to comment
Share on other sites

  • Replies 0
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Popular Days

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |