Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Fk Borac Čačak


ŽeljkoDelija
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/2w/Wn/4T2Tt7HJ/1/1301381.png

 

 

FK Borac Čačak

 

 

Fudbalski klub Borac smješten je u Čačku, osnovan 1. maja 1926. godine. Klub je prepoznatljiv po crveno-bijelim dresovima i igraju u Jelen Super ligi. Stadion fudbalskog kluba Borca iz Čačka kraj Morave ima kapacitet od 5000 sjedećih mjesta. Vlasnik kluba je Ilija Petrović. Borac se u zadnje vrijeme grčevito bori za opstanak u eliti srpskog fudbala,ali ove godine će to biti posebno teško. Klub je u velikoj finansijskoj krizi,a glavni sponzor kluba Škoda prijeti da će po isteku ugovora sa Čačanima odbiti nastavak saradnje. Kako u zadnje vrijeme kruže priče da je Borac klub koji je najviše utakmica namjestio u Jelen Super ligi svi polako napuštaju klub iz Čačka. Mnogi bivši igrači Borca su iznijeli u javnost detalje namještenih utakmica za vrijeme njihovog boravka u klubu iz Čačka. Ova sezona će biti, po mnogima, pitanje da li će se klub ugasiti ili ne?!

 

http://www.dodaj.rs/f/1k/1e/u5SYm7G/zeljko-nikoli-news-inbox.png

 

Ovako izgleda stručni tim Borca koji će na čelu samnom i Ljubišom Dmitrovićem pokušati da sačuva Borac u Jelen Super ligi:

 

http://www.dodaj.rs/f/V/yu/DFM9obV/ljubisa-dmitrovic-overvi.png

 

Asistent: Ljubiša Dmitrović

Treneri: Miša Stanić,Dušan Radonjić, Mihailo Kolarević, Aleksandar Ivković, Petar Drobnjak

Kondicioni trener: Krsto Nikolić

Trener golmana: Slavoljub Krnjinac

Treneri za mlađe selekcije: Dragan Savić, Živorad Jelić, Milutin Marušić

Fizioterapeuti: Radiša Todić, Rade Purić, Ljubiša Proković, Mitar Popović, Mihajlo Kostić

Skauti: Miodrag Trifunović i Milisav Marković

 

http://www.dodaj.rs/f/28/SP/2aLyk52E/borac-staff-staff.png

 

Upravi sam obećao da ćemo ostati u ligi,a ona mi je dala 120 000 evra za trasfere i 3 200 evra za plate po sedmici. To nisu neke pare ali moramo iskoristiti to što imamo na najbolji mogući način.

 

http://www.dodaj.rs/f/2e/cv/10eitWGi/zeljko-nikoli-news-inbox.png

 

 

Taktika

 

Taktika na koju sam potrošio mnogo vremena i na kojoj planiram da radim dok god sam u Borcu je klasišna i vjerujem svima poznata taktika 4-4-2 Dijamant.

 

http://www.dodaj.rs/f/27/9N/3ir9VCJJ/fk-borac-cacak-tactics-o.png

4-4-2 Dijamant

 

Po ovim instrukcijama očekujem da igraju moji igrači:

 

http://www.dodaj.rs/f/3G/5i/sTL1D3x/fk-borac-cacak-team-inst.png

 

http://www.dodaj.rs/f/d/13r/3IONIirr/deff-line.png

 

http://www.dodaj.rs/f/v/S8/3NRONgP8/1/fk-borac-cacak-tactics-t.png

 

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

 

Cilj za ovu sezonu

 

1. Opstanak u Jelen Super ligi!

2. Forsirati mlade igrače.

3. Sačuvati kostur za sledeću sezonu.

 

 

 

PS.Nadam se da nećete zamjeriti zbog lošeg pisanja, nisam dugo bio tu pa sam ispao iz forme,a i ima dosta promjena. Obećavam bolje pisanje u narednim reportima.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bravo za izbor kluba! Jedan od zanimljivijih izbora svakako uz Radnicki 1923, ali mislim da ovaj decko vise ne pise, tako da preostajes ti :D

Videlo se juce da imate dobar tim i da mozete mnogo vise od ispadanja u Prvu Ligu Srbije..

Pratim te i srecno ;)

P.S. ako ti trebaju neki treneri igraci javi na pp, dobar sam u srbiji :)

Link to comment
Share on other sites

Pripreme za sezonu

 

http://www.dodaj.rs/f/2w/Wn/4T2Tt7HJ/1/1301381.png

 

Zadovoljan sam kako smo odradili pripreme i kako su se novi igrači uklopili u tim. Napravio sam veliku grešku što se tiče transfera, doveo sam previše igrača u defanzivnom redu iako imam odlične mlade igrače u klubu kao što su Maslać i Ignjatović. Problem su mi predstavljali bekovi i to sam riješio na početku,a onda sam bez razmišljanja doveo još 3 štopera što će mi predstavljati problem do polusezone kad planiram da se riješim nekih igrača koji predstavljaju višak.

 

http://www.dodaj.rs/f/y/xs/2lOkOwbk/fk-borac-cacak-fixtures-.png

 

 

Da nastavim o pojačanjima. U klub su došli

Boubacar Diarra iskusni štoper iz Malia, još jedan mladi štoper od kojeg očekujem dosta u budućnosti jer sam se za njega izborio pored nekih dosta većih klubova i dao sam 85 000 evra za njega, jeste da po ocjenama nije zaslužio toliku sumu novca ali nadam se da će je zaslužiti u budućnosti. Riječ je o mladom reprezentativcu Togoa Donou. U klub je došao iskusni bek Slobodan Marković koji je već igrao u Borcu i navijači su ga dočekali sa velikim oduševljenjem. Na posudbu iz Partizana stigao je mladi bek Nikola Aksentijević koji ima dosta problema sa povredama i tu sam pogriješio pa sam morao da dovedem još jednog beka takođe bivši igrač Partizana Aleksandra Rankovića. I pored svih ovih odbrambenih igrača nisam mogao da odolim,a da ne dovedem Jovana Krnetu na posudbu iz Crvene zvezde. Doveo sam još 2 igrača i to su dva stranca koja će pokušati da poprave kvalitet mog napada. Jedan se povredio 4 mjeseca poslije prve prijateljske utakmice i tako da nije ni registrovan za prvi dio sezone radi se o igraču iz Zambije Sings Chibambo,a drugi je Argentinac kojeg sam doveo na preporuku skauta Nicolas Hernandez koji je dao 8 golova na prvih 12 utakmica u svom bivšem klubu Da Nang iz Vijetnama i za njegove usluge sam morao da platim skromnih 10 000 evra.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/19/122/Q4ymeq4/borac-transfers-history-.png

 

Pored ovih pojačanja uprava me prijatno iznenadila i odobrila mi da šaljem skaute po cijelom svijetu. Eto toliko u ovom reportu, sledeći će te dobiti kad dođem do polusezone. Poželite mi sreću!

 

http://www.dodaj.rs/f/3b/9d/2Q7SNuKN/zeljko-nikoli-news-inbox.png

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/2w/Wn/4T2Tt7HJ/1/1301381.png

 

Prvi dio sezone završen

 

 

Borac iznenadio sve i pružao odlične partije tokom prvog dijela sezone. U prvih 7 kola dijelili su prvo mjesto sa Partizanom sa 6 pobjeda i jednom neriješenom utakmicom, tada je uslijedio derbi sa Partizanom gdje ekipa Borca podlegla pritisku, kao i mladi neiskusan trener koji je odlučio da se brani na šta je Partizan navikao i iskoristio to i na stadionu kraj Morave najneo prvi poraz ekipi Borca rezultatom

0-1, poslije toga uslijedio je pad forme gdje Borac protiv Rada izgubio 4-0 i ispao od Mačve u Kupu poslije penala,a takođe su odigrali 6 neriješenih utakmica od tih šest utakmica 5 su završile rezultatom 1-1,a jednu utakmicu protiv Spartaka, zadnju u ovom dijelu sezone odigrali su 0-0. Ali fantastična pobjeda protiv Zvezde rezultatom 2-1 popravila je Borac na tabeli koji je prvi dio sezone završio na poziciji broj 6.

Odličnom igrom na početku sezone u prvih 7 kola Borac je šokirao sve ali zbog neiskustva kako menadžera tako i igrača i zbog nekih povreda došlo je do velikog pada forme i do 8 neriješenih mečeva uz samo 1 pobjednu, ali važno je da se nije primilo puno golove i da su samo dvije utakmice izgubljene što govori da Borac ima potreban kvalitet za opstanak u Jelen Super ligi. Još je važno napomenuti da je Borac pored Partizana tim sa najmanje poraza u ligi i poslije Crvene zvezde koja je prva i Partizana tim koji prima najmanje golova,a to je filozofija koju ja volim. Problem jeste trenutno što dajemo malo golova ali to se da riješiti, teže je oformiti jaku odbranu nego napad, bar je to moje lično mišljenje jer sam imao iskustva s' tim. Potreban mi je samo jedan igrač u vezi ili u napadu sa malo boljom formom da bi se pribiližio samom vrhu i borbi za Evropu, sada je na meni da sa malim budžetom pokušam da pronađem tog igrača.

 

 

 

http://static.mozzartsport.com/img/news/f/7/8/13332061053413.jpg

"Jovan Radivojević najkorisnije igrač Borca u prvom dijelu sezone."

 

 

 

Dosta dobro je igrao Borac kome se predviđa opstanak u Jelen Super ligi u provm dijelu sezone i zauzeli već pomenuto 6. mjesto na tabeli sa samo 2 poraza, što naravno niko nije očekivao.Svi igrači Borca su odigrali iznad očekivanja ali neki su se posebno istakli kao što je

Jovan Radivojević igrač koji je došao iz OFK Beograda. Pored njega tu je fenomenalni desni bek koji je na posudbi iz Partizana Nikola Aksentijević koji je prevazišao povrede i u odličnoj je formi, jedan od najstandardnijih igrača koji svakako ima želju da se dokaže i da ga vrate u Partizan. Od svih ostalih igrača posebno se istakao i igrač iz omladinske škole koji igra na poziciji štopera Aleksandar Ignjatović i koji je čak tri puta uspjeo da zatrese mrežu protivnika prilikom prekida. Kao što sam rekao i ostali igrači su me zadovoljili ali ova tri sam morao posebno da izdvojim. Ciljevi nam ostaju isti i mislim da smo vrlo blizu da ih ostvarimo, sada je važno da se pametno odradi ovaj prelazni rok i da se riješi viška igrača i da se možda dovede neki kvalitetan veznjak ili napadač.

Edited by ŽeljkoDelija
Link to comment
Share on other sites

Za transfere imam 14 000 evra,a ne mogu dovoditi igrače na posudbu više jer sam već imao 4 igrača na posudbi ove sezone. Maslać mi igra više nego Knežević jer mi je Knežević odmah na početku sezone dobio crveni pa sam ga polako sa klupe vraćao i bio je povređen taman poslije te 2 utakmice kazne i ima očajnu završnicu nije dao nijedan gol,a imao je prilika i prilika.

 

http://www.dodaj.rs/f/3U/bI/1skS5TTX/filip-knezevic-overview-.png

http://www.dodaj.rs/f/33/6n/27YZLwnR/mario-maslac-overview-at.png

 

Ako vas još nešto zanima slobodno pitajte.

Link to comment
Share on other sites

Odlicno 6.mesto! Kao sto sam gore pre tvoj izvestaja napisao, imas ekipu za top5 sigurno... Probaj sad na polusezoni konsolidovati redove, dovesti neophodna pojacanja pa u drugom delu da odigras nesto konstantnije i izboris izlazak u Evropu cak! To bi bio pravi podvig! Srecno u nastavku ;)

Link to comment
Share on other sites

To mu i treniram otkako sam počeo da igram i potpisao sam novi ugovor sa njim i ima klauzulu na 1,7 miliona evra. Šta mislite za Spirovskog i Zoćevića, isplatili se njih forsirati? Pošto mi Spirovskog hoće Dinamo i mogu ga uvaliti za 500 000 evra, al' mi ga žao prodati, mislim da će se dobro razviti.

 

Ako imate neki savjet rado bi ga poslušao,a prihvatam i sve kritike, pisanje je ispod prosjeka al' samo zato što nemam vremena kako je škola, biće bolje.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Samo da vas obavjestim da će biti nastavak i da sam završio prvu sezonu i malo druge sam odigrao. Čekam da se završi škola pa kad nađem vremena da napišem report. Hvala na razumijevanju. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |