Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

The Toffes


bŁast€r
 Share

Recommended Posts

Eto da i ja pocnem karijeru na nagovor Madridiste.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/f/f6/Everton_FC.png

 

 

Everton je engleski nogometni klub iz Liverpoola. Natjece se u FA Premier ligi i rekorder je po broju nastupa u najjacem razredu engleskog nogometa. Tu su proveli cak 108 sezona. Jedan je od pet najuspjesnijih engleskih klubova prema osvojenim trofejima (devet puta državni prvaci, pet puta osvajači FA kupa i jednom osvajači Kupa pobjednika kupova). U najjacem razredu engleskog nogometa su neprestano od 1954. godine i uz to su jedan od osnivaca Premier Lige 1992. godine. Naslov prvaka engleske nisu osvojili jos od davne 1987. godine, ali posljednjih godina klub stalno napreduje i gotovo redovito zavrsava sezonu u gornjem dijelu tablice.

Everton igra svoje domace utakmice na stadionu Goodison Park. Najveci suparnik im je drugi liverpoolski klub, Liverpool F.C., a njihove utakmice su poznate kao Merseyside derbi.

 

Najvise utakmica za klub ima Neville Southall, cak 751, dok je najbolji strijelac Dixie Dean sa 383 postignuta pogotka. Rekordi su to koje tesko da ce netko moci srusiti.

 

Neki od poznatijih igraca koji su igrali za Everton su: Gary Lineker, Paul Gascoigne, Mark Hughes, Marco Materazzi, Gary Speed i nas Slaven Bilic.

 

http://www.apartments-liverpool.co.uk/wp-content/uploads/goodison_park_aerial_view.jpg

 

Svoje domace utakmice igraju na stadionu Goddison Park koji ima kapacitet od 40.157 sjedecih mjesta, a izgradjen je davne 1892. godine, te je kao takav jedan od najstarijih stadiona na svijetu.

 

 

To bi bilo to za uvod, izvjestaj sa kraja prve sezone koja je vec zavrsena ocekujte u toku dana.

Edited by bŁast€r
Link to comment
Share on other sites

Tooo,ovo sam čekao...Nadam se da ćeš u reportu dobro sve objasniti i dosta slika staviti,to volim,a i ostali nadam se...ono što sam vidio je zadovoljavajuće,prođi dobro u Europi,skupi love i onda jedan,dva solidna transfera i to je to...Sretno i pratim :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/RLE2e.jpg

 

Prvi post u karijeri jest onaj s kraja prve, fantasticne sezone u kojoj je osvojeno 4. mjesto u EPL te tako osigurane kvalifikacije za LP uz veliku sansu za doci do novca (bar 10 miliona) koji mi je prijeko potreban jer je klub duzan kao Grcka.

 

Sezonu su obiljezile velike pobjede protiv jacih klubova i losiji rezultati protiv slabijih. Da nije bilo toliko kikseva protiv slabijih ekipa, pa cak i onih koje su ispale iz lige, nebi do zadnjeg kola morao se bojati hocu li biti 4. ili 5. na tablici, jer bih imao veliku sansu i za drugo mjesto.

 

Sve u svemu, moram bit zadovoljan ovom sezonom, jer je 4. mjesto fantastican rezultat kada se 7-8 podjednakih klubova bori za 4 mjesta koja vode u LP. Najvise me iznenadio Liverpool koji je sezonu zavrsio tek na 9. mjestu iako su prvi dio sezone bili na mizernom 14. mjestu. Jedno od losijih iznenadjenja je i Man. City koji je pod vodstvom Mancinija igrao prelose, ali su onda Realu preoteli Mourinha i dogurali na kraju do 6. mjesta koje vodi u EL.

 

http://i.imgur.com/KTPTr.jpg

 

Uz nekoliko fantastičnih rezultata protiv relativno jačih momčadi, te kikseva protiv lošijih osvojeno je odlično 4. mjesto u ligi. Taj rezultat će biti puno teže ponovit iduće sezone, jer su tu Liverpool sa novim trenerom i Man. City pod vodstvom Mourinha, te će se i oni uključiti u borbu za prva 4. mjesta, a moguće je i neko iznenađenje kao što je ove sezone relativno visok plasman Blackburna.

 

http://i.imgur.com/RwLvQ.jpg

 

Moram istaknuti i neke od utakmica u EPL. Prva na redu jest nezaboravna utakmica prvog kola ove sezone kada je na

Ettihadu pao City sa velikih 1:5. Nakon toga i veliki poraz u prvom ovosezonskom Merseyside derbiju.

U istaknute utakmice ulazi i ona sa najvecim brojem pogodaka ove sezone, a to je

6:2 pobjeda protiv Sunderlanda na Goodison Parku.

U drugoj ovosezonskoj utakmici sa Cityem opet je Everton bio bolja momcad i

3 boda su ostala na Goodison Parku.

Tu je i moja najdraza pobjeda ove sezone, a uz to i osveta L'poolu za poraz s pocetka sezone.

3:0 na punom Goodison Parku.

 

Kako ne bih sad isticaio svih 38 kola, sve rezultate iz ove sezone mozete pogledati ako kliknete

tu i tu.

 

 

http://i.imgur.com/SGzZ2.jpg

 

Uprava je od nas ocekivala plasman u 6. rundu FA kupa sto je na kraju i ostvareno. Tu je bolja od nas bila prvoplasirana momcad Championshipa, West Ham, protiv kojega smo pali bez ispaljenog metka, iako smo u prve 3 utakmice imali gol razliku 14-1.

 

http://i.imgur.com/hqlgG.jpg

 

Slijedece sezone ce valjda biti bolje.

 

http://i.imgur.com/9EcsO.jpg

 

U Carling kupu nas je takodjer sokirao drugoligas, od iduce sezone uz West Ham novi clan EPL.

Porazeni smo od Brightona sa velikih 3:1 pa nam je ostalo samo da se koncentriramo na EPL i kasnije FA kup.

 

http://i.imgur.com/XEs7v.jpg

 

 

http://i.imgur.com/VfZre.jpg

 

Sa transferima smo obavili odlican posao, jer smo mojim dolaskom imali jednu od najstarijih momcadi u ligi, a nakon tih nekoliko transfera smo postali najmladji, te stvorili ekipu koja bi iducih 10ak godina mogla igrati zajedno uz minimalne promjene ovisno o rezultatima, jer ako se i iduce sezone uspijemo kvalificirati u LP bit ce potrebno dovesti jednog ili dva igraca koji svojim potezima mogu odluciti cijelu utakmicu.

 

http://i.imgur.com/X7YSY.jpg

 

Svaki od igraca je planski doveden, jer ne zelim gomilati igrace kako nebi bilo problema sa neigranjem pojedinih clanova momcadi.

Joel Valencia - mladi 16godisnjak koji bi za nekoliko godina trebao biti jedan od najboljih desnih krilnih igraca u svijetu, ukoliko ga ozljede ne sprijece u tome.

Yann Sommer - jedan od najboljih mladih golmana u svijetu, doveden kako bih imao osigurano mjesto vratara za iducih 15ak godina, jer Mucha nije klasa za EPL, a Howard ima vec 32. na ledjima i veliku platu pa nebi bilo lose i njega se rijesiti.

Andile Jali - mladi juznoafrikanac koji moze igrati DMC, MC i AMC jest doveden kako bi bio rezerva za Fellainija i Gibsona, jer su Rodwell i Barkley jos premladi za odigrati vise dobrih utakmica u kontinuitetu.

Lenny Nangis - jos jedan odlican mladi igrac. Moze igrati AMR i ST. Doveden jer mi kronicno nedostaje krilnih igraca, a uz to moze pokriti i mjesto napadaca u slucaju ozljeda ostalih napadaca.

Younes Belhanda - odlaskom Osmana ostalo je upraznjeno mjesto desnog krila i tu je doveden Younes koji je na kraju proglasen pojacanjem sezone.

Sime Vrsaljko je dosao kao drugi izbor za desnog beka, ali je na kraju odigrao vecinu utakmica jer je svojim zalaganjem zasluzio mjesto ispred Colemana i Nevillea, te pokupio nekoliko nagrada za najboljeg mladog igraca u mjesecu.

Jano - odlican ofenzivni veznjak koji moze odigrati i na lijevom krilu, ali i na sredisnjem veznom je dosao kao rezerva Pienaaru na AML i Cahillu na AMC, ali je cijeli drugi dio sezone propustio zbog loma noge.

Ryan Shawcross - jedan od najboljih Engleskih stopera doveden kako bi jos malo ucvrstio obranu, ali i jer je jedno mjesto u srcu obrane ostalo upraznjeno odlaskom Distina.

I na kraju Luis Guilherme jos jedan odlican mladi golman koji je dosao jer prodajom Howarda nisam imao rezervnog golmana.

 

 

Od odlazaka mi je jedino zao Velliosa koji bi mogao biti odlican napadac, a ja sam ga pustio za mizernih 300k eura, te Fellainija kojeg sam bio prisiljen staviti na TL i traziti 20M nakon sto je predsjednik prihvatio ponudu Intera od 15 miliona eura.

 

 

http://i.imgur.com/3QtEN.jpg

 

Ugodno su me ove sezone iznenadili Vrsaljko i Belhanda od kojih ipak u prvoj sezoni nisam ocekivao tako dobre igre.

Nezadovoljan sam Jailom koji ce morati potraziti novi klub. Uz njega ce otici i McFadden, te Pienaar i Stracqualursi kojima istice posudba.

Da nije bio ozijedjen skoro 7 mjeseci ove sezone, vrlo vjerojatno bih otkupio Pienaarov ugovor, ali ovako ce mjesto lijevog krila kroz iducu sezonu imati Magaye Gueye koji je svoj dio odradio fantasticno.

Najbolji strijelac kluba u ovoj sezoni jest Nikica Jelavic sa postignuta 23 zgoditka u 34 utakmice. Uz to je imao i odlicnih 15 asistencija, te je i sa asistencijama u samom vrhu EPL bio.

Najvise asistencija ubiljezio je Leighton Baines, 14 u EPL i 4 u kupu, te je uz to dodao i 6 zgoditaka, od kojih su 4 iz jedanaesteraca.

 

http://i.imgur.com/ysfoR.jpg

 

 

Gore navedena petorka trebala bi ostati nepromjenjena iduce 3-4 godine, ukoliko ne dodje ponuda koju je nemoguce odbiti za nekog od navedenih igraca.

 

 

Sa mladima Belhandom i Gueyeom obje krilne pozicije imam pokrivene za iducih 7-8 godina, dok je Cahillu vec 32 godine pa bi na najvisoj razini mogao odigrati jos 2, maksimalno 3 sezone.

 

Jedan je Nikica. Igrom ove sezone osigurao si je mjesto u prvih 11 i iduce sezone.

 

 

Istaknuti vrijedi i

3 nagrade Vrsaljka za najboljeg mladog igraca u mjesecu, te jednu Belhande.

 

http://i.imgur.com/RRPsq.jpg

 

Financije na kraju sezone izgledaju vrlo dobro, s obzirom na to da je jos 5 miliona prije slikanja otislo na poboljsanje uvjeta za mlade.

 

Isto tako i

odlicni treneri su u klubu, jer sve trening kategorije imaju bar 4*, ali i to treba poboljsati cim bude mogucnosti za dovodjenje boljih trenera.

 

 

Iduci izvjestaj bi mogao biti kada zavrsim prijelazni rok ili na polusezoni, ovisi koliko uspijem odigrati danas.

Edited by bŁast€r
Link to comment
Share on other sites

Kao što sam ti već rekao,odlična sezona,samo probaj što više otići u LP kako bi dobio više love,neke kupove izbriši,msm nemoj se na nnih oslanjat jako...Andile Jali će ti nakon 2-3 sezone biti zvijerka igrač,imao sam ga u Real Sociedadu...

 

P.S. Ove linkove bolje ti je da stavljaš kao riječ tipa ovo gore gdje si stavio tu

i

tu

.,a ne posebno

:)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/9PitO.jpg

 

Na pocetku nove sezone dolaze transferi kojih je ovaj put bilo previse. Jos na pocetku prosle sezone dogovoreni su transferi Kovacica, Ocamposa i Fierra, pa na polusezoni i transfer Paloschija i Bertolaccija.

 

U planski dovedene igrace moze se uracunati i transfer Guarina jer mi je bio potreban iskusniji veznjak, te takodjer i transfer Lewisa koji ce biti treci golman, u slucaju ozlijede jednog od prve dvojice.

 

No, i dalje mi nije jasno zasto sam dovodio Lodeira, Diega Costu, Dossia i Braschia. Ostaje mi jedino prodat svu cetvoricu na polusezoni, iako bi Diego Costa sada mogao biti koristan jer mi se Jelavic ozlijedio na 6-7 tjedana.

 

http://i.imgur.com/aZAKW.jpg

 

Od odlazaka moram spomenuti samo Heitingu koji je bio nezadovoljan malim brojem utakmica prošle sezone (2 od početka, 6 s klupe) i htio je van iz kluba, pa je i 10 miliona solidan iznos dobiven za njega.

Na posudbu je pusten Jali koji me prosle sezone razocarao, pa cemo vidit sad kako ce se snaci u Italiji, ako bude dobar mozda ga i zadrzim, ako ne - otici ce na kraju sezone. Uz njega na posudbi su i Nangis, Barkley i Baxter u drugoligašu Middlesbroughu da bi skupili vrijedno iskustvo igranja u prvoj momčadi.

 

 

http://i.imgur.com/bR1zY.jpg

 

Prijateljske su odlicno odradjene. U sedam utakmica gol razlika 25-3 i 6 pobjeda uz 1 remi protiv relativno jaceg protivnika.

 

Nakon prijateljskih je na red dosla i liga gdje su odigrana tek 2 kola. U prvom je pao Wolverhampton sa 2:1, a u drugoj, najuzbudljivijoj utakmici do sad odigrao sam 4:4 sa Blackburnom iako sam na poluvremenu gubio 3:1 i imao igraca manje.

 

http://i.imgur.com/sQp1g.jpg

 

 

I u LP sam uspio uci preko ledja Schalkea, iako nakon zdrijeba sam vec vidio kako od tih 20ak miliona na koje sam ozbiljno racunao (TV prava + plasman) nece bit nista, ali sretnih 0:1 u prvoj utakmici iako su oni bili bolji i onda 2:1 na ponovno punom Goodison parku je bilo dovoljno za uci u skupinu sa Barcelonom, Marseilleom i Celticom.

 

http://i.imgur.com/DWYNr.jpg

 

http://i.imgur.com/T15H8.jpg

 

Zaboravih napomenuti i da je doslo do promjene u taktici. Sada momcad igra 4-2-3-1 sa mnogo kratkih dodavanja i presingom po cijelom terenu sto bi trebalo dovesti do puno manje primljenih golova nego u prosloj sezoni, a ukoliko bude srece i ne budu se cesto ozlijedjivali napadaci mogao bi se povecati i broj postignutih pogodaka za razliku od proslosezonskih 100 u svim natjecanjima.

Edited by bŁast€r
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |