Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

West Ham United F.C.


bodybuilder
 Share

Recommended Posts

West Ham United

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/hr/thumb/8/85/West_Ham_United_FC.png/150px-West_Ham_United_FC.png

Povijest

Klub je osnovan pod imenom Thames Ironworks F.C., a nakon pet godina mijenja ime u West Ham United. Godine 1919. počinje nastupati u engleskoj nogometnoj ligi. Iako nisu nikad osvojili naslov prvaka, (najbolji plasman su imali 1986. kad su zauzeli 3. mjesto), tri puta su osvajali FA kup, 1965., 1975. i 1980. Od europskih trofeja osvojili su Kup pobjednika kupova 1965. te Intertoto kup 1999. Također su osvojili i prvi War cup 1940. Zanimljivo je da je West Ham zasada jedini engleski klub koji je ispao iz Premier lige iako je osvojio više od 40 bodova (2003.) West Ham je također zadnji klub koji je osvojio FA kup sa svim engleskim igračima, te zadnji kojemu je to uspjelo dok su igrali u drugoj ligi.

 

Rivali

Rivali West Hama su njihovi susjedi iz Londona, Tottenham i Arsenal te Chelsea s kojim je izraženo rivalstvo između istočnog i zapadnog Londona. Zanimljivo je da je West Ham posljednji klub koji je pobijedio Arsenala na stadionu Highbury te prvi koji ih je pobijedio na novom Emirates Stadionu.

Najveći rival West Hama još od njegovog osnutka je Millwall.

 

Navijači

West Hamovi navijači imaju reputaciju jednih od najvatrenijih u Engleskoj. Brojne su sukobe imali posebice s Millwallovim navijačima, što je prikazano u filmu Huligani iz 2005. Najzloglasnija je tijekom 1970-ih i 1980-ih bila huliganska skupina Inter City Firm.

West Hamovi navijači imaju i svoju himnu, "I'm Forever Blowing Bubbles", koja je potekla iz brodvejskog mjuzikla The Passing Show of 1918 i koja je u Engleskoj gotovo jednako poznata kao Liverpoolova You'll Never Walk Alone. Poznati su i po vrijeđanju igrača koji prešli iz West Hama u redove drugih klubova, kao što su Paul Ince (kojeg su zvali Judom), Frank Lampard, Jermain Defoe i Craig Bellamy.

 

Trofeji

Europski trofeji

Kup pobjednika kupova - pobjednici: 1965. Finalisti: 1976.

Intertoto kup - pobjednici: 1999.

Liga

Druga liga - prvaci: 1958., 1981.

viceprvaci: 1923., 1991., 1993.

Kup

FA kup - pobjednici: 1964., 1975., 1980.

finalisti: 1923., 2006.

Liga kup - finalisti: 1966., 1981.

Super kup: 1964. (podijelili naslov)

War Cup - pobjednici: 1940.

 

Stadion

http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/00701/sport-graphics-2007_701698a.jpg

 

West Ham sam izabrao prije svega jer je jedan dobar klub i za kojeg mislim da zaslužuje mjesto u prvoj ligi.

 

Ciljevi

Prvi i osnovni cilj mi je uvesti ih prve sezone u prvu ligu.

Ako uspijemo opstati druge sezone u premier ligi,zelim u trecoj napasti mjesta za europu.

U svakom slučaju svake godine sve veće ambicije

:)

Link to comment
Share on other sites

prati se i očekuje se promocija

 

i ja je ocekujem naravno :) ali nisam bas najbolje usao u sezonu...napravio sam dobru taktiku, svaku utakmicu dominiram i prevladavam na terenu, ali napadaci su u krizi..najbolji napadac mi se ozljedio, a ova trojca su katastrofa (vise zabijaju obrambeni)...al dobro sta je tu je...ocekujte report na polusezoni, mozda i prije :)

Edited by bodybuilder
Link to comment
Share on other sites

evo odlucio sam se nakon 23. kola napraviti report :)

 

TAKTIKA

 

PRIJATELJSKE

Kao što vidite šarali smo u tim prijateljskim, ali razlog tome je upoznavanje sa ekipom i rotacija svih igrača, a i isprobavanje različitih taktika.

 

 

TRANSFERI

http://www.etftrends.com/wp-content/uploads/2010/04/hands_shaking.jpg

Odlucio sam se na kupnju mnogih igraca,kupovao sam ih na rate, ali sam s time uzeo i veliki rizik, jer ako ne udem u Premier ligu mogao bi bankrotirati.

Dosao je odlican mladi veznjak iz BATE-a po imenu

Bressan.Jako sam zadovoljan s njime "sudjeluje" u svakoj akciji i dosta je kreativan, preporucam svakako.

 

Nakon njega odlucio sam se pojacati i obrambeni stup,jer nam je to najslabija tocka.Kao pojacanje sam doveo

Ryana Shottona iz Stoke-a.Odličan stoper makar sam u početku bio pesimista prema njemu jer je u 2 tekme napravio 2 penala, malo sam popričo s njime i kaznio ga i sad se stabiliziro.

 

Nakon iznenadne ozljede moga najboljeg napadaca Nickya Maynarda bio sam prisiljen i na kupnju napadaca.U zamjenu za Nickya koji se ozljedio na tri mjeseca dosao je

Simon Cox.

 

I to je to bilo od kupnje za ljetni prijelazni rok,ali sam u toku igre kupio jos dvojicu igrača koji ce doci sada na zimskom prijelazome roku.U pitanju je odlican desni bek koji je pristao doci iz Newcastlea,radi se o

Ryanu Tayloru.

 

I o odlicnome lijevome beku i mladome igracu s velikim talentom

Nathanielu Clyneu.Vjerujem da ce biti odlican, vec je sada :)

 

Sada mislim da sam pokriven na svim pozicijama i idem do kraja sezone sa ovom ekipom punom ambicija

:)

 

 

LIGA

 

http://www.mobbly.com/wp-content/uploads/2012/02/championshipnpower.jpg

Nakon 23.kola mogu reci da sam zadovoljan sa stanjem na tablici,jer kako smo bili krenuli nije slutilo na dobro.Super smo otvorili sezonu protiv Leedsa sa pobijedom,ali onda neznam sto se desilo. Odigrao sam nerjesno sa Birminghenom i Portshmuthom i izgubio od Bransleya.A i u Carling kupu sam ispao u drugoj rundi od Bringhtona, tako da je mozda i to utjecalo na igrace. Sada se posve okrecem ligi i FA kupu koji me ceka.

 

I odigrane tekme

 

 

Zadovoljan sam za sada kako igramo i mislim da cemo osigurati promociju,pogotovo sada kad još dodu Clyne i Taylor

:) Eto to bi bilo to iz ovog prvog reporta.Pocela je skola pa necu tako brzo, ali svakako ocekujte da ce ovo biti duga karijera.

Edited by bodybuilder
Link to comment
Share on other sites

Ono što je najbitinije je to da smo ostvarili promociju i osvojili ligu. Kad su decki uigrali taktiku u potpunosti poceli smo nizati pobijede, nevjerujem da bih zavrsio na prvome mjestu da u odlicnu formu odmah nakon ozljede (3 mjeseca) nije dosao Nicky Maynard. U kolikoj dobroj formi je bio govori činjenica da je na drugome mjestu na listi strijelaca sa postinuta 22 gola.

LIGA

Kao što sam naveo par redaka ispred osvojili smo ligu i izborili promociju u Premier ligu.

Tablica

Drugi dio sezone smo se bolje odigrali od ostalih momčadi i zasluženo izborili promociju i prvo mjesto.

 

 

FA KUP

FA kupu i nismo ostavili neki dojam. Igrali smo dobro prvu utakmicu protiv Milwalla i ocekivano smo pobijedili. U idućem ždrijebu smo dobili Bolton koji se tada nalazio na 16. poziciji u Premiershipu i to me veselilo, pošto su bili u lošoj formi. Doma smo odigrali 3:3, ali bili smo bolji i trebali smo pobijediti. A u gostima smo odigrali jednu solidnu utakmicu, ali ne dovoljno dobru. Vodili smo dva puta,ali izgubili,i za sve to je kriv Ivan Klasnić. U 75. minuti je izgledalo kao da smo mi stali, ili su oni uključili turbo. U 10 minuta nam je Klasnić strpao 2 komada i poslao nas kući pognute glave

:(

 

FINANCIJE

Pretjerao sam sa svojim kupnjama na rate i sa dovodenjem skupih igraca u drugu englesku ligu. Klub se nalazio u sigurnoj financijskoj poziciji, ali sam doveo mnoga pojačanja, popračena velikom placom i paf, a mislio sam dovesti jos jednoga napadaca koji može trpati u Premiershipu (izgleda da ništa od toga). Klub se sada nalazi u minusu od 6 miliona (mjesečna rata je 3 miliona),izgleda da cu morati prodati jednog od ključnih igrača ili napraviti čudo i probati izboriti Europsku ligu tako da dobijem novaca. Što vi predlažete?

 

 

CILJEVI ZA NOVU SEZONU

Svakako prvi i osnovni cilj mi je dobra igra moje momčadi i ostanak u Premiershipu.

Tik do prvoga su FINANCIJE,moram nešto poduzeti hitno.

 

 

Evo za kraj mog najboljeg strijelca Nickya Maynarda i player stats iz lige.

 

 

 

Zadovoljan sam rezultatima i promocijom ,ali nikako onime što sam napravio sa financijama.Nadam se da cu se izvuci.

Vaši komentari?

Edited by bodybuilder
Link to comment
Share on other sites

Nakon što sam ostvario promociju u Premier ligu,odlučio sam napraviti report nakon 10. kola. Svi znate (koji ste čitali report prije) da sam u lošem financijskom stanju, u minusu 10 miliona. Sada će neki reći i da sam lud, jer sam doveo još jednoga igrača (napadača) za podosta velike pare, radi se o svoti od 9 miliona. Znam puno previše, ali nisam mogao odoljeti kada sam vidio da želi u moj klub, dečko stvarno razvaljuje. Vidjet ćete u reportu o kome se radi, znaju ga skoro svi. Ali financije se lagano stabiliziraju, jer dobijem dosta para od sponzora, TV prava i tih gluposti :)

 

PRIJATELJSKE

Odlično odrađene pripremne utakmice, sve pobijede i to sa lakoćom i rutinirano. Svi su dobili su priliku zaigrati i neki su si zacementirali pozicije u početnih 11.

 

http://i.imgur.com/9Dqrf.png

 

TRANSFERI

Pošto sam dosta igrača kupio još dok sam bio u npower championshipu nije bilo mnogo dolazaka, samo jedno pojačanje. A iz kluba su otišli napadač

Simon Cox , i još 2-3 nebitna igrača.Uglavnom pojačanje koje sam doveo je........Wilfreid. Doveo sam ga za 9 miliona, ali dečko razvaljuje. Vjerojatno jedan od boljih napadača (Poachera) u igri. Stvarno me ugodno iznenadio.

http://i.imgur.com/aFgCy.jpg

 

A evo odmah i statistike,najbolji strijelac lige je za sada.

http://i.imgur.com/50qBs.jpg

 

LIGA

http://deportes.gamersmafia.com/storage/column/71/premp.png

Što reći,koju posluku porati? Vjerojatno igram najbolje što sam mogao poželjeti.Stvarno igram lijep nogomet, a i rezultati su tu. A to i tablica pokazuje,ljudi moji nakon 10. kola zauzeo sam drugo mjesto na tablici sa bodom zaostatka za prvim Chelsea-om. Neznam u cemu je stvar,pokupovao sam stvarno dobre, mlade igrače dok sam još igrao drugu ligu, pa su se možda već uigrali. Pogotovo sada smo još bolji jer imamo i napadača zvijerku. Imamo najbolju gol razliku i najviše zabijenih golova. Ako nastavimo u ovakvoj formi možda cete vidjeti u iducoj sezoni i West Ham u Europi. Uglavnom već sam u prvome kolu vidio da će ovo biti odlična sezona. Prvo kolo smo igrali protiv Tottenhama u gostima. U prvih pola sata smo gubili 2:0,ali smo do kraja poluvremena izborili jedanaesterac i otišli na predah sa 2:1. Drugo poluvrijeme smo ih još stisnuli i okrenuli potpuno rezultat u svoju korist i pobijedli sa

2:3. Ne primam puno golova, ali ova zadnja tekma protiv Sunderlanda je stvarno bila golijada. Vodili smo 3:1,pa gubili 4:3,pa izjednačili i na kraju izgubili 5:4.

 

TABLICA

http://i.imgur.com/K0IRX.jpg

 

UTAKMICE

http://i.imgur.com/7B7up.jpg

 

 

I opet sam ispao u šugavome Carling kupu od jadnoga Derby-a.

Eto to bi bilo to za sada u ovih 10. kola

:) Idući report očekujte sutra navečer.

Komentari?

:)

Edited by bodybuilder
Link to comment
Share on other sites

dobri rezultati ali primjetio san da primaš dosta golova od nekih "srednjih" momčadi. vidi malo šta se sa igračima u obrani i rolama da uradit jer nevirujen da će te stalno napadači moć izvlačit. al ustvari boli te k... cilj ti je stabilizirat klub u ovoj sezoni u 1. ligi i financije poboljšat :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

ocu probati cu nesta izkombinirati u obrani, podosta primam :) wilfreid ne zabija toliko kao poacher pa sam ga bio stavio na targer mana, budem ga probao i na deep lying forward pa cu vidjeti :) navecer novi report

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Evo rekao sam navecer report :) Ovaj će biti kratak jer sam već u 25. kolu pa sutra ili prekosutra završim ovu sezonu.

U ligi se držim odlično makar je moglo i bolje, držim 4 poziciju, ali moglo je biti puno bolje da je bio raspored tekmi bolji.

 

 

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

U zimskom prijelaznome roku nisam nikoga prodao, samo sam odveo jednoga igrača. Riječ je o Škotskom talentu Johnu Flecku.Doveo sam ga za sitne pare (800k), a čini mi se odličam. Pogotovo jer na lijevoj strani nemam nikoga u zamjenu pa ga tamo forsiram. Vidjet ćemo, nadam se da će donijeti svoj doprinos

:)

 

http://i.imgur.com/uWQse.jpg

FA KUP

Ove godine bolje igram u kupu. Prvu utakmicu sam igrao protiv Hartlepool-a, i to sam ih jedva prošao na penale,tvrd orah majku im

:) I onda sam u ždrijebu izvukao Man Utd i pao mi je mrak na oči, jer su me u ligi doma razvalili 0:6, a i prvi su na tablici. Ali laganica sam im priredio iznenađenje i poslao ih kući plačući uz pobijedu od 2:0 na Old Traffordu. A sada dalje me čeka Bolton, nadam se da ću proći bez većih problema jer oni sada igraju 2.ligu.

 

 

LIGA

http://deportes.gamersmafia.com/storage/column/71/premp.png

Nemogu bolje rezultate i bolju igru poželjeti od ove ekipe koju imam. Mislim da sam izvukao njihov maximum,dečki razvaljuju. Makar izgleda kao da primam "puno" golova,ali kad pogledam to je zbog ovih "većih" klubova. Samo Man Utd mi je u jednog tekmi zavaljo 6 komada. Ali dobro šta je tu je, uglavnom svi smo jako zgusniti jedino se Man Utd udaljio, za Europu ću se još morati jako potruditi jer razlika između mene (4. mjesto) i Arsenala (7.mjesto) je samo 1 bod. Odličnu utakmicu u ligi sam odigrao protiv Arsenala i pobijedio doma

2:1, makar sam gubio.

A evo pogledajte i zašto sam rekao da je bio bolji raspored tekmi da sam mogao još bolje proći.

http://i.imgur.com/V9c0G.jpg

http://i.imgur.com/tzeZv.jpg

TABLICA

http://i.imgur.com/tvjQR.jpg

 

 

Samo da zadržim ovu formu i probam uhvatiti 3.mjesto, pa da idem odmah u LP u grupnu fazu. Znam da to zvuči malo pre ambiciozno, ali takav sam

:) Zajebala su me ona 4 poraza zaredom, Sunderland sam si sam kriv, ali onda su mi došli Man Utd,Man City i Liverpool i nisam ništa mogao. Nadam se da ću protiv Man Utd u ligi odigrati kao i u FA kupu.

Eto to bi bilo to ukratko. Idući report ću napraviti kad prođe ova sezona, računajte do nedjelje.

Evo i game status, samo 8 puta sam save-o u ovih sezonu i pol ajmo reći

:) Database je 6001 zbog LFC Marshalla update-a.

 

http://i.imgur.com/ekvvi.jpg

Edited by bodybuilder
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

znam da sam se zajebo malo sa financijama, ali brzo cu ja vratiti te pare ako ovako zavrsim i jos udem u LP...vec se polako smanjuje minus, bio je oko 18 miliona...

evo SS :)

 

http://i.imgur.com/Dp2QZ.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |