Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Sainte Devote


Ricky™
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/vmZlr.png

 

AS Monaco FC 1924

 

Kneževina

Što reći o ovoj malo kneževini na jugu Francuske, a da već nije poznato. Monako je najgušće naseljena država i druga po veličini najmanja država na svijetu. Osim što su poznati kao odlično prebivalište za svjetske bogatune, na ulicama Monte Carla jednom godišnje se održava vjerojatno najglamurozniji auto-moto događaj godine. Pregršt odličnih zavoja, od kojih je jedan (prvi u utrci) dobio čast da se po njemu zove i ova moja umotvorina, zasigurno su pravi "bombončić" za sve ljubitelje ovog adrenalinskog sporta.

Naravno, Monako je usko povezan sa Francuskom koja ga u potpunosti okružuje sa svih strana osim sa one morske koja Monako čini onime što danas i jeste.

 

Monaco kao klub

Association Sportive de Monaco Football Club ili skraćeno AS Monaco osnovan je 1924. godine, a od 1948. je ustrojen kao profesionalni nogometni klub. Sedam puta su bili prvaci Francuske, zadnji puta 2000., te pet puta osvajači francuskog kupa, zadnji puta 1991. Za njihov najveći uspjeh piše se igranje u finalu Lige prvaka kada su izgubili od Porta, a kao jedan od glavnih igrača u tom pohodu ističe se hrvatski golgeter Dado Pršo. Nakon toga uslijedio je veliki pad ovoga kluba što je kulminiralo prošle sezone kada nakon 18. mjesta u Ligue 1 padaju u niži rang natjecanja francuskog nogometa. Mogu li se odmah vratiti ?

 

Što i kako dalje ?

Mediji, ali i uprava ovoga kluba smatraju kako su "crveno-bijeli" najbolja ekipa u Ligue 2 te od njih očekuju naslov ove sezone te promociju u viši rang. Kao dio ovoga projekta doveden je i novi trener, svijetu vrlo poznat kao igrač no ovo mu je prvi trenerski posao te su mnogi oko toga skeptični. Riječ je o bivšem hrvatskom reprezentativcu i članu legendarnih "Vatrenih" Zvonimiru Bobanu. Uprava je novome treneru dala 8 milijuna eura za ljetni prijelazni rok u kojemu je potrebno pokrpati sve rupe u ekipi. Nakon što je na transfer-listu stavio 19 igrača (većina članovi B tima) upravi je predočio plan prema kojemu mu trebaju 4 igrača, kvalitetan stoper, desni bek te 2 defanzivna vezna, a ako ostane nešto novaca i neki napadač koji bi donosio prevagu.

 

Ekipa

Kao glavni igrači ekipe označeni su dva vrlo iskusna igrača, kapetan i dokapetan, Francuz Ludovic Giuly i Šveđanin Pettar Hansson te još jedan stoper te dojučerašnji član Werdera Andreas Wolf. Odlučio sam se za nekakvu 5-3-2/3-4-1-2 taktiku sa vrlo ofenzivnim krilima, te sa dva mesara u vezi, nešto slično kao Roma 2000/01. Iz kluba je otišlo 11 igrača od čega su 2 prodana, jedan na posudbi, a osmorica su dobili papire te smo im zaželjeli sreću u pronalasku novoga kluba kojega će, ruku na srce, teško naći sa onime čime raspolažu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 13
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://i.imgur.com/vmZlr.png

 

http://i.imgur.com/QfBsD.png

 

I tako mic po mic došli smo i do polusezone. Polusezone pune uspona i padova, mjenjanja načina i pristupa igri. No, polusezonom možemo biti relativno zadovolji. Ali idemo redom.

 

http://i.imgur.com/zs1T1.png

Nakon što smo se riješili nekoliko nepotrebnih igrača mogli smo krenuti sa šopingom. Prvi je u kneževinu došao iskusni turski defanzivni veznjak Selçuk Sahin kojega su u Fenerbahçeu proglasili viškom. Kod nas je došao kako bi zakrpao poziciju u prvih 11 no ispostavilo se kako će biti zamjena Mendyju, proizvodu naše škole. Kao drugi potpisao je panamski reprezentativac Feilpe Baloy koji dolazi iz meksičke Santos Lagune, a asistent smatra kako je on naš najbolji stoper, što se i pokazao, te je opravdao ulogu jednog od najboljih pojedinaca u ekipi. Kao treći došao je Ivan Tomečak, mladi desni bek/krilo zagrebačkog Dinama koji bi treba zauzeti mjesto na desnoj strani obrane. Kao poslijednji planirani u klub je došao još jedan mesar, iz norveškog doveli smo mladog Senegalca po imenu Kara. Nakon što je već počela sezona vidio sam kako na fali "killer" u napadu, napadač koji može odlučiti utakmicu. Nakon analiziranja nekoliko igrača doveden je na posudbu španjolski napadač iz Real Sociedada, Imanol Agirretxe. Trebalo mu je dosta da proradi u čemu možda i leži tajna nešto lošijih rezultata na početku sezone, do krajem 11. te početkom 12. mjeseca ušao je u formu te je jedan od boljih igrača. Kasnije, nakon početka sezone iz kluba su otišli nezadovoljno krilo Nabil Dirar te stoper Gary Kagelmacher.

 

http://i.imgur.com/42WEN.png

Počeli smo jednom klimavom pobjedom nad USBCO-om no već u drugom kolu dolazi potvrda da nije sve idealno kada smo uspjeli izvući bod teku poslijednjim minutama utakmice. Zatim su uslijedile dvije pobjede da bi u 5. kolu ostvarili zacrtani cilj te uspjeli uzeti bod u derbiju protiv Lensa. U 6. kolu došla je najlošija utakmica polusezone te poraz od Angresa kod kuće 1:5. Uspijeli smo se vratiti sa dvije pobjeda prije nego smo nanizali 4 remija za redom sa gol-razlikom 1:1. Uslijedio je novi poraz pa niz od 3 pobjede gdje se moglo naslutaiti da dolaze bolji dani, ali u 17. kolu bolji je bio Havre da bi u poslijednjem kolu ove godine odigrali 0:0 sa Clermontom.

Na kraju, u 18 utakmica imamo 8 pobjeda, 7 remija te 3 poraza sa najboljom obranom lige. Na tablici se nalazimo na 4. mjestu sa istim brojem bodova kao i trećeplasirani Havre, sa 2 boda manje od drugoga Sedena te 3 boda od vodećega Lensa. Od igrača se nitko nije posebno istakao, osim možda Kare koji je jednom dobio nagradu za igrača mjeseca.

 

http://i.imgur.com/1GT7M.png

Došli smo do 4. runde iliti osminefinala. Već u prvom kolu od toliko niželigaša mi smo dobili klub iz naše lige Stade de Reims. U prvoj službenoj utakmici na klupi dobili smo rezultatom 2:0 uz dominaciju gostiju. I u drugom kolu opet drugoligaš, ovaj put Seden kojega smo dobili sa 2:1 ovaj put u vrlo izjednačenoj utakmici. Treće kolo donijelo nam je USBCO protiv kojega smo otvorili ligašku sezonu, a rezultat je bio isti - pobjeda 1:0. U osminifinala ostala su samo 3 drugoligaša. Mi smo naletjeli na klub iz višega ranga, Ajaccio. Poveli smo fenomenalnim golom Komana iz slobodnjaka sa 30-ak metara. Domaćini se vraćaju krajem prvoga dijela nesternim autogolom Kare da bi Socrier u 60' odveo Ajaccio dalje koji je tako pobjedio 2:1 iako su samo jedamput uputili šut u okvir protivničkog gola.

 

http://i.imgur.com/jow1d.png

I u drugom kupustvari su krenuli indentično. Opet smo u provj utakmici dobili drugoligaša, no ovaj puta na putu u slijedeći krug stajao nam je naš krvnik iz prvenstva Angers. Na dobrom putu ka drugoj pobjedi bili su i u ovoj utakmici budući da su poveli na samom kreju prvoga dijela. No, Barazite u samo 6 minuta okreće rezultat i donosi nam pobjedu 2:1. Slijedeći krug donio nam je, napokon, niželigaša Rouen. Dominacija tokom cijelog meča rezultirala je pobjedom 3:0. U ovoj utakmici španjolski napadač Agirretxe je napokon pokazao ono što se od njega očekuje, zabio je 2 gola te asistirao kod trećega. U slijedećoj rundi čeka nas još jedan niželigaš imena Les Genets d'Anglet Football.

 


 

DO PISANJA :)

Link to comment
Share on other sites

[shadow=grey,right]Kraj - Sezona 2011/2012[/shadow]

 

http://i.imgur.com/vmZlr.png

 

http://i.imgur.com/QfBsD.png

 

Došao je i kraj prve sezone u knaževini. Sezone koju možemo proglasiti ne dobrom, nego odličnom pa i više od toga. Izborili smo promociju na ne baš planirani način, no ostavrili smo mnogo veći uspjeh zbog kojeg bi i eventualno neizborenje promocije palo u drugi plan.

 

http://i.imgur.com/zs1T1.png

U siječnju se nije kupovalo. Otišao je jedan igrač - Rabiu Afolabi u Sienu.

 

http://i.imgur.com/42WEN.png

Drugi dio sezone počeli smo porazom protiv Istersa nakon čeka dolaze dvije pobjede od kojih je jedna razbijanje Lensa, tada prvoplasiranih, sa 4:0. Onda opet poraz, naš krvnik iz prvoga dijela sezone Angres bio je bolji sa 2:0. Slijedeća 2 kola dvije teške pobjede 1:0, a onda poraz od Stade Levalloisa izravnig konkurenta za prve 3 pozicije. Promocija je osigurana u 35. kolu kojemu je prethodio niz od 10 utakmica bez poraza. Prva u nizu je pobjeda protiv Sedena, kasnije prvaka druge lige, a vrijedi izdvojiti i pobjedu 3:0 nad Nantesom te remi sa Havreom 3:3 gdje smo vodili 3:1 te u zadnjih 10 minuta prosuli 2 boda. Pobjedom nad Remisom 2:1 u 35. kolu osiugrana je promocija. Do kraja smo izazili na teren sa miješanim ili u potpunosti drugim sastavom što se vidi na rezultatima. Na kraju smo završili na 3. mjestu sa 5 bodova ispred USBCO-a. Team Stats pokazuje kako imamo drugu najbolju obranu lige, dok se po player statsu može jasno vidjeti tko je naš glavni igrač ove sezone - Nacer Barazite.

Po izboru drugih igrača, nagradu za igrača sezone dobio je Kara, dok je nagradu za vratara sezone dobio Danijel Subašić. koji je dobio i nagradu za vratarsku zvijezdu sezone. Zvijezda sezone računajući sve igrače je Sedanov Eudaline, dok je na trećem mjestu Barazite. U zvijezdanih najboljih 11 svrštani su Subašić, Tzavellas, Kara i Agirretxe dok su u najboljih 11 sezone Baloy, Tzavellas, Kara, Barazite i Agirretxe.

 

http://i.imgur.com/jow1d.png

Do siječnja došli smo do šesnaestini finala gdje smo za protivnika dobili našega najljućega protivnika, Nice. U "drebiju Azurne obale" kako je naziv toga derbija vidjeli smo pravu utakmicu za sve nogometne sladokusce. Poveli smo u 3. minuti, no Nice preokreće do poluvremena. Vraćamo se i odlazimo u vodstvo 3:2, no u 90' Grandin poslavlja 3:3 i odvodi nas u produžetke u kojima Monzon u 99' donosi prednost gostima no samo 2 minute kasnije zabija i autogol za 4:4. Došli su i penali gdje sam u nevjerici gledao kako Subašić brani 2 penala i odvodi nas među 16 najboljih. Tamo smo bez većih problema savladali Clermont, klub koji se sa nama natječe u drugom rangu francuskog nogometa. U četvrtfinalu nas je čekao niželigaš Rodez koji je prethodno izbacio Lyon. U malo muke došli smo do pobjede od 2:1. A u polufinalu ludnica. Na Veledromeu u Marseilleu protiv istoimenog protivnika tražili smo finale. U prvih 45' minuta odigrali smo solidno, no nedovoljno da nadjačamo protivnika. No, u drugome dijelu kreće naš "Blitzkrieg" te sa 4 gola dolazimo do pobjede 4:1 te prolaska u finale. Na završnom obračunu na Stade de Franceu čekala nas je Bastia, još jedan klub iz druge lige. Nije bilo pretjeranih problema te smo sa 2 pogotka Niamanija došli do trofeja. Naravno, uz trofej dobili smo još jedan poklon.

 


 

Kao rezultat odlične sezone došao je i novi ugovor.

 


 

DO PISANJA :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |