Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Ponos i dika Slavonije !


TSO™
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/ooYoq.png

 

Povijest :

 

Klub je osnovan 1919. godine kao HGŽK Cibalia. 1925. su se udružili s klubom RŠK Sloga . Tijekom Drugog Svijetskog rata klub je prestao postojati. Nakon rata Sloga i OFD Graničar su osnovali klub Dinamo Vinkovci. Klub je u drugu jugoslavensku ligu ušao 1968., a u prvu 1982. gdje je igrao pet sezona. 1990. je odlučeno da se klub preimenuje u Cibalia. Redovito nastupa u Prvoj HNL (s iznimkom dvije sezone), a ima i uspjeha u kupu (finale 1999.). U sezoni 2009./2010. Cibalia osvaja 3. mjesto - najveći uspjeh u povijesti kluba.

 

Poznata imena kluba su : Sulejman Halilović , Tomislav Ivković , Davor Čop , Igor Štimac , Ivica Šesto i Ivan Bošnjak.

 

Stadion :

 

Stadion na kojem igra HNK Cibalia sagrađen je 1966. godine. Do 1992. godine stadion je nosio ime Stadion Mladosti, kada je ime promjenjeno i do danas stadion nosi naziv Stadion HNK Cibalia Vinkovci.Stadion je obnavljan 1982., 2003., 2008. i 2010. godine. Ukupni kapacitet stadiona iznosi 10.000 mjesta.

 

 

 

 

http://www.sport-vinkovci.hr/slike/upload/site/sadrzaj5/big4101484.jpg

 

 

Ultras :

 

Ultrasi su navijačka skupina nogometnog kluba Cibalia iz Vinkovaca. Osnovani su 1982 godine, koja je možda i najznačajnija godina u povijest HNK Cibalia, kada se Cibalia (tadašnji Dinamo) izborila za ulazak u prvu jugoslavensku ligu. Tradicionalno su smješeni na istočnoj tribini Stadiona HNK Cibalia.

 

 

 

http://i67.servimg.com/u/f67/14/87/71/25/286sj710.jpg

Proslava 90 godina postojanja.

 

 

Evo nekoliko klipova cisto za upoznavanje kluba :

 

 

Iz ove pjesme potice naslov.

 

 

Isjecak iz serije Dosije navijaca.

Edited by TSO™
Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/ooYoq.png

Ljeto 2011

 

Kako to obicno biva u HNL-u izuzevsi Dinamo u klubu je vladala teska bezparica.Klub je bio u dugu gotovo 2mil eura.Morao sam hitno poceti prodavati igrace ,a ujedno ne izgubiti na kvaliteti kadra kojeg posjedujem.Da vas puno ne zamaravam glupostima bacimo se na stvar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Transferi :

http://strettynews.com/wp-content/uploads/2011/05/handshake1.gif

Pridosli :

Prvi u nizu pojacanja za nas klub bio je

Jurica Puljic koji nam se pridruzio kao slobodni igrac.Jurica ce pojacati nasu cvrstu zadnju liniju kao i mladi Afrikanac N'Goran koji je dosao kao zamjena za kapetana Lucica koji je potpisao za neki divlji klub.N'Goran nam se pridruzio za 65k.U veznoj liniji nas je pojacao sjajni ofanzivac takodje slobodni igrac Denis Glavina .Prodoran veznjak koji je doveden da svojim prodorima hrani nase napadace.Kao drugo vezno pojacanje pridruzio nam se Davor Kukec .Davor se vraca iz Grcke avanture ,a u grad na Bosutu je doveden kao backup igrac.Davor nam se inace pridruzio tek u Studenom.Iz iste Grcke avanture dolazi i nase prvo napadacko pojacanje dobropoznato lice HNL-a Bojan Vrucina .U dresu Belupa je bio strah i trepet za vratare HNL-a ,a sada je osrednji napadac koji ce dobivati priliku sa klupe.Drugo napadacko pojacanje je crnac :D . Radi se o Joshui Obajeu .Njegov dolazak nas je stajao 60k.Obaje je bio ujedno moje zadnje pojacanje u predsezoni.

 

Napustili :

Pri preuzimanju kluba odmah sam dobio izvjestaj o isticanjima ugovora.Odlucio sam odma tip igracima dati nove ugovore ,ali oni su odbili pa mi nije nista ostalo nego prodat ih.Prvi nas je napustio Dino Kresinger koji mogu slobodno reci je postajao ikona Cibalije.Becki Rapid ga je kupio za 240k.Drugi nas je napustio Stjepan Kvesic.Nebitan lik.Treci nas je napustio nas kapetan,srce ekipe Mario Lucic koji je srecu potrazio AGF-u.Celnike AGF-a njegov je dolazak stajao 110k.Jedini igrac koji nije bio na isteku ugovora ,a napustio nas je je bio Tomislav Culjak.Kada sam vidio da mi DInamo salje ponudu od 80k pomislio sam "Ah koji dar" posto je igrac realno kanta.

Ovako to izgleda u konacnici.

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/g06GX.png

http://i.imgur.com/qdoBK.jpg

 

 

Na polusezoni to je izgledalo ovako ali necu vam puno kenjat jer cu u sljedecem izvjestaju detaljnije uputiti u utakmice ,a ja sam trenutno u trecoj sezoni tako da se bas i ne sjecam

:DPostaviti cu u sljedecem reportu SS-ove zanimljivijih utakmica u sezoni.Kup nije vrijedan spomena.

 

 

 

Hvala na komentarima.

Edited by TSO™
Link to comment
Share on other sites

Posto sam u igri otisao malo dalje u godinama ,a karijeru zelim voditi paralelno sa igrom odlucio sam malo sazeti dvije sezone iako su to dvije najbolje sezone koje klub sa grada na Bosutu pamti...

 

http://i.imgur.com/g06GX.png

2011-2012

U nastavku HNL-a nije dolazilo do problema pa sam lagano osvojio svoj prvi trofej na klupi Cibalie. U sastavu sezone zavrsio je Denis Glavina koji je uz Mladena Bartolovica bio nas najbolji igrac u prvoj sezoni.

 

 

 

2012-2013

 

 

Transferi :

http://strettynews.com/wp-content/uploads/2011/05/handshake1.gif

 

U ovoj sezoni dovedena su dva igraca.Rijec je o mladome Hrvatu

Anti Majstorovicu koji je u to doba pokazivao veliki potencijal za nase prostore.Drugi dovedeni igrac takodje je igrao na poziciji centralnog branica ,a rijec je o bivsem igracu Dinama iz Kieva Kyrylo-u Petrov-u.

 

Od

odlazaka valja spomenuti transfer Tomislava Mazalovica u portugalsku Leiru za nesto manje od 150k.

http://i.imgur.com/g06GX.png

HNL je te sezone izgledao jednako kao i prosle te smo sezonu zavrsili sa tri boda prednosti ispred kluba koji je vec naviknuo na poraze . Naravno Pricamo o Hajduku :D ((SS utakmica )

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/qHRnZ.png

 

I daaaaaaaa Liga Prvaka je po prvi put stigla u Vinkovce bas kao i 7.1mil eura koji su nam bili puno vazniji od nekoliko poraza na velikim stadionima.Uz 7.1mil Liga Prvaka mi je donjela i mnogo ozljeda jer nam se tempo utakmica naglo povecao.

 

Playoff :

 

Grupna D :

Edited by TSO™
Link to comment
Share on other sites

odlično..nije bitno što si zadnji u skupini završio, kako kažeš važne su financije na osnovu kojih sada možeš polako sklapati tim za veće domete.

Edited by decko007
Link to comment
Share on other sites

Naprijed CIbalio, UCV. Sjajno TSO. Posebno transferi i rizik koji si uzeo. I opet ponavaljam da je bar ovako u stvarnosti :(

Link to comment
Share on other sites

Je li Cibalija isti klub kao Dinamo VInkovci, samo promjenjeno ime ili sasvim drugi klub? Fino ti ide :D

 

isti klub drugo ime odnosno staro ime

 

upravu si redhillunited, ne pratim više toliko hnl ali izgleda da je opala u odnosu na prethodne godine.

 

I prošle godine su loše krenili pa su bili među prvih 5 i igrali polufinale kupa i ove godine loše krenili i sad se opet bore za 3 mjesto i drugu godinu zaredom igraju polufinale kupa protiv Osijeka, slavonski derbi :D

Link to comment
Share on other sites

A to je taj Dinamo :D Pricao mi ujak da su gostovanja Zvezde bila posebna u Vinkovcima, te da je Dinamo podrzavao apsolutno cjeli grad, i staro i mlado, bilo je tu i par zanimljivih prica :D

 

http://www.youtube.com/watch?v=AojWUcDVc58

U ovom videu imas to malo bolje docarano od strane navijaca :D

 

ja mislim da dinamo iz vinkovaca drži rekord maksimira po posjećenosti u doigravanju za prvu ligu sa zagrebom..možda se varam, ako neko zna nek napiše :D

http://www.youtube.com/watch?v=ypcEDiuljiw

Evo ovo ce vam docarati atmosferu u Vinkovcima.Kazu da je na ovoj utakmici bilo 25 000 (sto na stadionu sto okolo) ljudi sto je ogroman broj za grad sa 40000 stanovnika.

Edited by TSO™
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |