Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Fabricio Coloccini


juanes
 Share

Recommended Posts

Ime:FabricioPrezime:ColocciniGodina rodjenja:22. sijecnja 1982.Nacijonalnost:ArgentinacKlub za koji nastupa:Newcastle UnitedUzor:Manuel PabloOmiljeni klub:Manchester UnitedKlubovi za koje je nastupao:Boca Juniors, Milan, San Lorenzo, Alavés, Atlético Madrid, Villarreal, Deportivo La Coruna, Newcastle UnitedUtakmice za reprezentaciju:33(1)

http://static.guim.co.uk/sys-images/Football/Pix/pictures/2009/2/13/1234535509436/Fabricio-Coloccini-001.jpg
PozicijaOdbrambeni igrac, najcesce stoper. PrednostiArgentinac,Frabricio Coloccini je jedan jako korpulentan i jak odbrambeni igrac.Jako je dobar u zracnim duelima i to mu je jedna od najvaznijih karateristika.Napad u se prikljuci samo onda kada su u pitanju prekidi i tada predstavlja veliku opasnost za protivnicki gol tom svojom snagom i korpulentoscu sto ga cini jako dobrim igracem u zraku.Jako dobro cuva potivnicke igarce i moze ih potpuno odjsjeci i izdvojiti iz igre tako da oni nista ne pokazu u toku citave utakmice i to je jedna jako vazna karateristika svakog dobrog stopera.SlabostiSve ono sto ima veze za napadackom igrom njemu je jedna velika mana.Osim tog sto zna postici gol glavom,nema gotovo nikakvih napadackih atributa.Ne zna dobro ili gotovo nikako zavrsiti akciju i kada dodje u izglednu priliku ne zna ju iskoristi.Takodjer ne posjeduje neki dobar centarsut ili dribling,a izvodjenje prekida treba prepustiti nekom drugom jer mu je i to jak lose izrazeno.Nema neki psoebno dobar pregled igre i ne moze zbog tog ucestvovati u organizaciji igre.Ovo su sve atributi koji se ne tice njegove pozicije na terenu,jedino bi trebao malo popraviti utrcavanje i tehniku jer moze igrati po boku,a svaki dobar bek treba imati ove karateristike.Trenutna sposobnostJako stabilan na nogama i tesko ga je oboriti,a takodjer je jako fizicki jak i ima snage da odigra citavu utakmicu u istom tempu i da uvijek sadrzi onu pocetnu razinu i zalaganje za igru,sto je naravno veliki plus za njega.Zna se dobro postaviti u odbrani i tako naravno lakse sprijeci napade ali to mu je i korisno kada se u prekidima prikljuci napadu.Potencijalna mogucnostIma 28 godina, a prostora za napredovanje je sve manje i manje. Mogao bi popraviti tehniku te duge udarce koji su bitni kada stoper nema kome odigrat pas. Takodjer kada bi poradio na fizickim vjestinama postao bi sigurno glavni stup vase odbrane.Informacije o transferuAko bi bilo ponuda presao bi u neki veci klub. Sada igra u Newcastlu koji je ispao u 2. ligu, te je postao neprimjetan za Maradonu trenera argentinske reprezentacije.Vrijednost:1.9mil FUNTIOpci utisakJedan igrac na koga mozete uvijek imati puno povjerenje.Jako dobro izrazeni atributi koji mu i trebaju za igru u odbrani i to i jest najvazije,a sve mane koje ima i nisu prevsie vazne jer on rijetko ide u napad i duznost mu je samo sprijeciti protivnicke napade.Igrac koji je puno lutao u svojoj karijeri,a sada igra u Newcastlu ali ipak je ovo igrac za neki od vecih evropskih klubova.Ima sigurno kvalitete za to ali naravno to zavisi i od njegove trenutne forme i tog kako ce se uklopiti u tim u koji ga dovedete.
Youtube informacije:http://www.youtube.com/watch?v=_icldiRpcl0&feature=fvst


 

[privitak je izbrisao admin]

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Urode, kako da ne. Nego da ti kazem ne mozes za svakog igraca kojeg opisivas pisati neke duze clanke ako ga ne poznajes ovako iz realnog svijeta. Ali dobro moze se i na temelju ocijena (atributa) u igri napisati solidan opis.

ali sve u svemu hvala ako vam se svidja moj novi stil pisanja :D :wc15:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |