Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Le PSG


dijamanttt !!!
 Share

Recommended Posts

Počinje i nova sezona u Francuskoj, PSG završio prijateljske utakmice i ide po novu titulu Francuske

 

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQFWxkqf97F7tDbMrHUc8u8BNKq9Xp9fDnXkiGO05jTDDS8vRQXKg

 

Transfer period

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSHQL8Ul60EZt39UbqFHuwm1onqQoQUUH2v8CCb8lJOzgwsDurZFg

 

Ovog ljeta smo potpisali 4-icu igrača, a neki igrači su nas i napustili, jer su im ugovori istekli, a ja nisam želio da ih produžujem.

 

IN

Kyle Walker-veoma dobar desni bek, doveden je iz Tottenhama za 7.75M. Igrati će mi u prvoj postavi pošto je Ceara, kojem je ugovor istekao, otišao iz kluba.

Emiliano Insua- nakon neuspjelog dovođenja Aly Cissokha(kojeg mi je uzeo Arsenal) doveo sam ovog argentinskog lijevog beka. Ima 24 godine i vjerujem da je ovo odlično pojačanje koje će ojačati moju odbranu.

Daniel Halfar-jedno odlično krilo, 25 mu je godina, igrati će mi kao backup za Nene-a koji već ima problema sa povredama, a i pošto je on već prešao granicu od 30 godina, Halfar će većinom igrati i u kup utakmicama kako bi odmorio glavne igrače.

John Guidetti-posljednje pojačanje ovog ljeta bio je ovaj švedski napadač, doveden je iz Manchester Citya na posudbu do kraja sezone. On će većinom dobijati prilike u kupovima, i ako dođe do neke povrede glavnih napadača Rouxa i Gameira.

 

OUT

Mevlut Erdinc-već prošle sezone sam odlučio da mi nije potreban u ekipi tako da sam ga prodao u Leverkusen za 2.9M. Prodao sam ga jer me veoma razočarao dok su Gameiro i Roux bili povrijeđeni i većinom zbog njegovih promašaja nismo uspjevali pobjeđivati utakmice u to vrijeme.

 

Prijateljske utakmice:

http://www.dodaj.rs/f/7/TG/1jKPuZwj/1/paris-saint-germain-fixt.png

 

Ovdje nemam ništa posebno da kažem, odigrali smo nekoliko laganih utakmica da bi se pripremili za sljedeću sezonu i uvježbali novu taktiku.

 

Novi derbi, priča stara

http://www.dodaj.rs/f/3T/NT/3e6yOIFU/images.jpg

 

U trofeju šampiona(pobjednik lige protiv osvajača kupa francuske) igrali smo protiv Marseillea. Prošle godine smo pobjedili sve utakmice protiv njih, osim u finalu kupa. Velika prednost za nas u ovoj utakmici bila je ta što smo igrali na našem stadonu, Parku Prinčeva. Iako nebitan kup, mi smo željeli da vratimo Marseju što su nam upropastili šansu da osvojimo sve trofeje u prošloj sezoni.Na početku utakmice, Marseille je krenuo veoma agresivno i dosta su napadali dok smo mi samo čekali neku priliku iz kontre. Nakon jednog kornera Marseillea, Sirigu je uhvatio loptu, bacio je do našeg napadača Rouxa, koji je povukao loptu sa centra i kroz odbranu L'OM-a je poslao jednu loptu Menezu koji je lagano završio tu odličnu akciju. Nakon 17 minute PSG je vodio 1-0. Samo 4 minute poslije Nkolou je faulirao Rouxa i Nene je imao šansu da zabije gol iz slobodnog udarca. Pucao je sa 23 metra i lopta je otišla preko 'živog zida' i završila iza leđa Mandande. Na zasluženi odmor i otišlo se sa rezultatom 2-0. Na početku drugog poluvremena vidi se da Marsej nema više motivacije i dosta puta su gubili loptu i nikako nisu mogli doći do prave šanse za šut na gol Sirigua. Kraj utakmice je došao i još jedan trofej se našao u rukama Paris Saint-Germaina. Rezultat na kraju je bio laganih 2-0 za Parižane.

 

Link to comment
Share on other sites

Je li to Laveci bio na transfer listi?!  :thumbup:

Nije bio, jeste prije. I bio je nesretan.

 

Francuska če postati premalena za tebe odnosno PSG... :sm: Protiv OM-a bilo je zaista izjednačeno, ali šampion je šampion.

Hvala, dobro smo poceli i ovaj dio prvenstva, iako imamo jedan poraz i to od nikog drugog nego .. :D
Link to comment
Share on other sites

Pratite li? :D


http://www.dodaj.rs/f/3y/5I/44eA9JDo/1/868.png

 

PSG lagano prolazi u "grupi smrti"

 

http://www.dodaj.rs/f/3R/Ij/2mC5LHtb/3/1301394.png

 

Paris Saint-Germaina ždrijeb grupa i nije baš pomilovao. Dobili smo teške protivnike, trebali smo se provući protiv ekipa kao što su Manchester City ali i Fenerbahce i Werder Bremen. Znao sam šta mi je cilj, pobjediti Werdera i Fenerbahcea i izvući što bolji rezultat protiv „Građana“. Ipak, odigrali smo veoma dobro i samo smo jednom kiksali protiv Werdera. Fenerbahcea smo dvaput pomeli, a Manchester City je dvaput pao pred nama. Prvo na Parku Prinčeva smo koristili svoje šanse i uspjeli pobjediti 2-0 a onda nas je sreća poslužila na Etihadu. Pobjedili smo ih 3:2 a imali smo 3 šuta u okvir gola i sva 3 puta matirali Harta. Ipak, malo je falilo da dođe i do preokreta, koji je City možda i zaslužio, ali odlična predstava našeg glavnog golmana Salvatorea Sirigua nas je spasila, i odnijeli smo sva tri boda i završili 1. u grupi. Rezultati.Tabela je izgledala ovako:

 

http://www.dodaj.rs/f/1h/pD/9v5gAWO/uefa-champions-league-ov.png

 

U 1. Knockout rundi smo ovaj put, dobili nešto lakšeg protivnika, a to je Ajax, ipak, ne smijemo se opustiti i moramo odlično odigrati u obje utakmice kako bi prošli dalje.

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3M/XO/1C8N3fEo/uefa-champions-league-ov.png[/img]

 

FIFA CLUB WORLD CUP

 

http://www.dodaj.rs/f/2H/9K/JP9J7zX/121092.png

 

Evo i još jednog manje važnog takmičenja, koje smo osvojili. Nemam ništa posebno da kažem, u prvoj utakmici pobjedili smo Yokohamu sa rezultatom 4:0 a onda nas je u finalu čekao Tigres, čitavu utakmicu smo dominirali i zasluženo pobjedili. Najbolji igrač ovog takmičenja je bio Javier Pastore.

 

LIGUE 1

 

http://www.dodaj.rs/f/2v/13O/3Xwlm64u/2/16.png

 

Ove godine, za razliku od prošle imamo nekog ko nas prati u stopu, a to su naši najljući rivali, Marseille. Iako ja igram identično kao i prošle sezone, Marseille je u odličnoj formi i ne daju nam da se nešto više odvojimo.Dva kiksa smo imali, a to je bio poraz od St. Ettienea i od direktnih konkurenata za titulu, Marseillea.Mi i nismo loši jer ipak imamo samo 1 neriješen rezultat, protiv Lyona, ovo je utakmica gdje se nikad nisam ovako naljutio, Poveo sam 3:0 i sve je išlo odlično, a onda u 46' primamo jedan gol iz kornera. Zatim, zbog povrede Tienea ulazi Milan Bisevac na lijevog beka i on radi katastrofalne greske.Prvo je izgubio loptu što je rezultiralo pogotkom Jonathana Mensaha u 82'. Nakon svega ovoga, Bisevac je skrivio i penal, i to u 91 minuti što je Gourcuff lagano pogodio, konačan rezultat je i bio 3:3. U ostalim utakmicama smo igrali odlično i zabilježavali lagane pobjede, iako su bili ti kiksevi mi smo dominirali, i to mogu pokazati s tim da smo dali 53 gola u 18 utakmica što je veoma dobro. Imamo utakmicu manje od Marseillea tako da su oni sada 1., ali mi ipak imamo prednost.Tabela:

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1u/eT/2CcsUzkY/ligue-1-orange-overview-.png[/img]

 

Igrači polusezone:

 

Ove godine moram i pokazati najbolje igrače prvog dijela sezone, i neki igrači su igrali odlično, besprijekorno. Naravno, ponovo je najbolji, Kevin Gameiro, ubjedljivo najbolji strijelac lige:

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/a/Yb/3BlPt2mI/kevin-gameiro-overview-a.png[/img]

 

Onda, naše zadnje pojačanje ovog ljeta, Ezequiel Lavezzi, koji se veoma brzo uklopio u naš stil igre i dosta pomaže mojoj ekipi:

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/2u/Nl/2XEMYCnM/ezequiel-lavezzi-overvie.png[/img]

 

Pored njih, tu je i naš glavni playmaker, Javier Pastore, koji mozda ima i najbolju sezonu karijere, barem zasada:

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/B/Uf/2Nq5ChhU/javier-pastore-overview-.png[/img]

 

Ima tu i još nekih igrača koji igraju dobro, naprimjer, John Guidetti.

Link to comment
Share on other sites

Sabio, objasnio.. svaka čast! Nadam se da ćeš još pisati, a ne stati sad.. mozda preuzeti i neki drugi klub. Sretno u nastavku :thumbup:

Hvala, ma naravno da necu sada stati, mozda jos dvije sezone pa cu onda viditi sta dalje. Vjerovatno i hocu preuzeti, samo cekam pravu ponudu, ima nekih managerskih mjesta gdje sam favorit ako taj manager dobije otkaz ili ode..

 

EDIT: Vjerujem da nikog ne interesuje, ali eto da kazem da je sutra ili danas novi report, report sa kraja sezone :)

 

Nije baš najbolje prošla

Edited by dijamant!
Link to comment
Share on other sites

http://www.dodaj.rs/f/N/hC/4l0V0P1w/18.png

 

Hamidovic kompletirao vitrinu sa titulama Francuskim Kupom

 

Da, uspjeli smo osvojiti i Francuski Kup, nakon dva neuspjeha u finalima, Prvo poraz od Rennesa a onda od Marseillea. Ovaj put, došli smo do finala i rutinski odradili posao. Idemo od početka, nakon pobjeda nad dvije slabije ekipe u 11 rundi smo izvukli nikog drugog nego Marseillea, najjaca ekipa ove sezone. Ipak, mi i nismo imali toliko problema koliko sam ocekivao, dominirali smo utakmicom i utakmica je zavrsila rezultatom

2:1, onda nakon toga u četvrtini finala je došao Brest. Njih smo veoma lahko pobjedili, rezultat na poluvremenu je vec glasio 3:0 i ostatak utakmice smo odigrali bez nekih problema i briga.. Konačan rezultat je bio ovakav. A onda, u polufinalu smo izvukli Nantes, kao i dosta put ove sezone, previse sam se opustio i malo mi je falilo da ispadnem od ove ekipe. Utakmica je počela sa velikom dominacijom, i napad za napadom se redao i sve smo bili bliže golu Nantesa. I onda dolazi šok, igrač Nantesa je ubacio loptu i ona je došla pravo pred noge Mauricea Dalea koji je lagano matirao bespomoćnog Sirigua. Nakon toga, morao sam dosta promjena praviti, a među tim promjenama je bilo to što sam ubacio Lavezzija i Nenea, što se pokazalo kao pravom odlukom. Prvo u 81' je Lavezzi ukrao loptu odbrambenom igraču Nantesa u njihovom kaznenom prostoru a zatim dodao Sissoku koji je lagano zabio. 1-1 je bio rezultat nakon 90 minuta. A onda, motivisani nakon mojih rijeci u svlacionici moji su igraci odmah krenuli napadati Nantes iako smo bili bez jednog igraca jer je Kyle Walker dobio crveni karton odmah na pocetku produzetka. Prvi dio produzetaka je zavrsio 0:0, a onda kao grom iz vedra neba je dosao udarac Nenea u 109 koji je zavrsio iza leđa Kamenara. Do kraja utakmice morao sam igrati dosta defanzivnije i uspjeli smo odrzati taj rezultat do kraja i otišli u finale. Onda u finalu igrali smo protiv St. Etiennea i bili smo spremni da maknemo taj urok na nas u finalima Kupa Francuske. I to se i desilo, prvo smo zabili u 52min preko Lugana koji je ubacaj Nenea primio i poslao loptu pravo u mrezu. A onda i nakon toga u 64min. smo i zabili pogodak broj 2. Ipak, brzo smo primili gol( u 68min.) ali smo uspjeli ipak odrzati odbranu na visokom nivou nakon tog primljenog gola i uspjeli osvojiti Francuski Kup. Rezultat.

 

http://s.psg.fr/psg/image/article/illustration_s/g/231/46144.jpg

 

Veliki kiks PSG-a u Ligi prvaka

http://www.dodaj.rs/f/3R/Ij/2mC5LHtb/3/1301394.png

 

Kako smo lose odigrali, ne mogu da vjerujem. Prvu utakmicu radije ne bih ni opisivao, ali moram. Igrali smo protiv Ajaxa naravno, i moram reci da sam ih podcijenio, a i primjetilo da su i igraci. Imali su oni i srece, ali ipak to sebi nismo smjeli dopustiti. Utakmica je pocela i bilo je prilika na obje strane, ali onda jednostavno ogroman pad igre mojih momaka sto je rezultiralo sa 3 gola u 12minuta. Prvo je Park-Chu Young zabio na veliku gresku Lugana, a onda i Eriksen je zabio pravu golcinu sa 20 metara koju Sirigu nikako nije mogao odbraniti. Probao sam motivisati igrace da bolje odigraju u drugom poluvremenu, ali se vidilo da jednostavno to nije bio nas dan, a Ajaxa je previse sluzila sreca. Prva prilika u drugom poluvremenu je bio gol Kolbeinn Sigborssona, nakon ubacaja Torjea, islanđanin je to jednim veoma jakim sutem poslao loptu u sami vrh naše mreže. Jedino što nam je moglo dati nadu za uzvratni mec je bio pogodak Rouxa u 93 minuti. Podatak koji pokazuje da su imali dosta srece jeste to da su opucali 3 suta u okvir gola i 3 su i zabili, rezultat na kraju je glasio

3:1. U uzvratnoj utakmici, na Parku Prinčeva se vidilo da moji igrači žele da isprave svoje greške u prvoj utakmici, ali ipak, odbrana Ajaxa je bila prejaka da bi je probili dva puta i nismo uspjeli da dadnemo 2 gola koja su nam trebala. Menez je uspio dati jedan gol, ali nakon toga i Ajax je malo proradio i jednostavno nismo mogli vise da napravimo prave sanse(rezultat) i Ajax nas je zasluzeno izbacio iz Lige Prvaka.

 

Veliku borbu za titulu upropastile povrijede ključnih igrača Parižana

 

http://www.dodaj.rs/f/2v/13O/3Xwlm64u/2/16.png

 

Vodili smo veliku borbu sa Marseilleom za titulu. Svako malo bi se mijenjao prvi na tabeli, ali nevjerovatna serija dobrih rezultata OM-a a i problemi sa povredama mojih igrača su sve to upropastile. Imali smo i mi dosta kikseva, ali vjerujem da bi sigurno titulu osvojili da se Gameiro nije povrijedio na 3 mjeseca, Pastore na 4 sedmice, Lavezzi je dvaput se povrijedio i nikako nismo mogli da igramo sa prvim timom kompletnim. Odmah na pocetku smo imali kiks protiv Nantesa, odigrali smo

1:1, zasluzili smo pobjedu, ali nismo imali srece. Onda smo, nakon dvije lagane pobjede, igrali sa Marseillom i odigrali jednu veoma dosadnu utakmicu bez mnogo prilika ni na jednoj ni na drugoj strani, 0:0. Pokazitelj toga koliko smo lose odigrali drugi dio sezone je i to što nas je Lille počistio sa terena, i sa laganih 3:1 otpratio sa Stade de la Borna. Poslije svega ovoga mi smo se ipak nekako drzali blizu Marseillea i čekali kiks, koji je došao na samom kraju sezone. Prvo idu dvije utakmice gdje se i ne primjeti izostanak najboljih igrača a to su ove dvije velike pobjede. A onda, najgore sto se moglo desiti, Marseille je u zadnje tri utakmice izgubio dvije, a mi, smo bili isto loši, naredali smo 3 neriješena rezultata zaredom a da sam pobjedio samo jednu od te tri utakmice mi bi bili prvaci! Jeste da su to bili teški protivnici ali nismo sebi trebali dopustiti tako nešto. Ipak, samo mozemo razmisljati sta se moglo desiti, ali kiksali smo i najvecim ekipama se to desava. Zao mi je zbog toga sto nas je Gameiro vrlo rano napustio ali morali smo odigrati dosta bolje bez njega. Evo i svi rezultati druge polusezone.Individualne statistike igrača u ligi. Tabela:

 

http://www.dodaj.rs/f/3g/Xr/2CKcry8X/ligue-1-orange-overview-.png


Moje misljenje o sezoni: Pa mogu reci da i nisam razočaran previše, ipak ne mogu svake sezone sve osvojiti, izgubio sam u LP i L1 ali sam zato osvojio 4 titule, Trofej šampiona, Super Kup, Svjetsko klupsko prvenstvo i ispunio svoju želju da osvojim i zadnju titulu koju nikad nismo osvojili, a to je Francuski Kup. Uskoro i novi report :)

 

Komentirajte, sta valja-sta ne valja..

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |