Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Općenite diskusije


Ling^2
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/H/Ai/pzTEQIw/capture.jpg

 

Neka baza bi mogla da bude ovo. Mentaliteti Counter, Standard i Control, uz par promena.

 

Counter: Push up, Play wider, iskljucen Lower tempo

Control: Exploit the middle

 

Hassle po zelji, mada bih ga ostavio za delove utakmice kad protivnik "padne", a presing podesavao u OI. Mozes da ukljucis More expressive, s obzirom na to da je Barselona u pitanju. Stavi onima koje zelis da kreiraju Shoot less often (napadac, MC). Desni DM moze biti i Anchor/HB, mozda cak pre Anchor. Ukoliko bekovi nisu dovoljno ofanzivni, koristi CWB, ionako je izbagovana rola i tesko se brani, mada bi ostalo prostora pozadi. Ako je razmak izmedju linija preveliki, prebaci na Fluid.

 

Za pocetak, recimo tako nekako.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Treniraj defenstive positioning, defensive set pieces..

 

treniram prijatelju od prvog dana, a u trećoj sam sezoni.

 

Kako postavljas krila? U liniji MC ili AMC? Ako su u liniji AM, ona prakticno i ne igraju odbranu, pa ti ostaje mnogo manje igraca pozadi. Probaj sa 2 zadnja vezna, nemoj da igras presing, jer ga igraju i stoperi, pa ce ispadati vise. Igrace ga, doduse, kako god okrenes, samo manje.

 

Meni se najbolje pokazala neka 3-6-1 varijanta, zavrsavao sam sezonu sa 10-ak, mozda 15 primljenih golova sa Atalantom, ali je kompletan fokus taktike bio na odbrani, a napred sta bude. Mogu da ti okacim da pogledas ako hoces.

 

krila su amc, ali morat ću mjenjat iako mi se gade taktike bez krila. kažem ti, kako god okrenem to je katastrofa. ako ne igram presing protivnik prelagano dođe na 30 metara do mog gola, centaršut i gol. ovaj fm je smrt za sve taktike osim za 3-5-2 ili neku varijaciju te takttike.

 

Imam ja mojim bunkerom, ko je video moju formaciju zna o cemu pricam. :D

 

prijatelju igrao sam i ja bunker, a naprid šta bude pa bi mi bila ovakva situacija: ništa se ne događa, onda od 70. do 80. min primim gol i ništa se ne dogodi do kraja.

 

a sada igram malo ofenzivnije i primam ko severina, ali barem u dosta slučajeva zabijem gol više. ali generalno mi se gadi više od 40 primljenih golova u 38 kola. što god napravim obrana pušta "kao luda".

 

 

 

___________________________________

 

 

Najveći problem ovog fm-a je što većinom zavisi o sreću, taktika je sporedna stvar. na prošlom fm-u ako si sposoban manager mogao si čuda radit i iz svake momčadi izvuć 120% minimum. hsv sam odveo do naslova prvaka u prvoj sezoni, newcastle do naslova prvaka u trećoj, itd.

 

U ovom fm-u ne možeš izvuć iz igrača ni 50%, smiješno je kako reagiraju, ispadaju i griješe igračine koje imam u sociedadu. šta bi bilo da vodim osasunu. šta god napravim, igra me gazi, lud sam više.

Link to comment
Share on other sites

Pa ovaj Fm je sto je teži je i realniji.

da si postavio bilo kaki SS postave mnogo lakše bi nama svima bilo ti pomoć

 

evo tu u zadnjem reportu imaš ss formacije iz fm-a:

 

http://www.fm-balkan.com/forum/topic/16394-avantura-na-zapadu/page__st__20#entry504132

Link to comment
Share on other sites

Nevjerovatno je kako na ovom fm-u ide 3-5-2 taktika barem mn a i gledo sam onu wall of steel taktiku sa 3 cm supporta u linija po mn nidje veze ta je taktika bez playmakera sto se roli tice i samim tim mi ne izgleda nekako realno, svaku utakmicu moram primit gol makar ja vodio 3-0 ja cu dobit gol u 90.min ili jedna greska cijelu utakmicu odluci, moji debili pogrijese u odbrani i ja pola utakmice igra attacking pola overload sila prilika i ja ne uspijem dat gol

Link to comment
Share on other sites

Eh torrente daj ss taktike onda :D da vidim imamo li zajednickih stvari i kako to pro radi da malo i ja naucim inace prvi put sa njom igram i dobro ide, protiv west hama 2 gola popusim iz kornera, za 34 min 5 CCC i dzaba kad te ME ne voli, usput imam Vydru, Bonya, Barbosu koji dvojac u prvih 11 i koja kombinacija roli

Edited by King Fergie
Link to comment
Share on other sites

evo tu u zadnjem reportu imaš ss formacije iz fm-a:

 

http://www.fm-balkan..._20#entry504132

 

Krila prebaci na MR i ML, dobices 4-4-1-1 koja je mnogo stabilnija u odbrani. Grizman WM(a) sa Cut inside, Prieto ostaje isti. Nemas nikog da poveze odbranu i vezni red kako treba, a pritom Rigid bez zadnjeg veznog (ili zadnjih veznih) pravi preveliki razmak izmedju linija, pa ti tacno fali igrac tu negde. BWM ne "drzi poziciju", a DLP je previsoko. Probaj DLP(d), i BWM(s) ili tako nesto. I bekove slobodno na FB(s).

 

Probao bih sa support napadacem. Ma koliko sam odbijao u svakom prethodnom FM-u da igram tako, u ovom je to vrlo cesto kvalitetnije resenje od poachera. AM(a) i CF/DLF(s), recimo.

 

Od instrukcija, imas par stvari koje ne valjaju. Ne logicki, logicki su ok, ali igra to tako ne dozivljava. Stand off+Counter dovodi do spustanja odbrane prilicno nisko, tako da te protivnik nabija na peterac. Iako, ponavljam, savrseno bi bilo logicno postaviti Stand off+Counter+Drop deep, jedna instrukcija ne menja samo tu stavku, vec i pojedine druge (strategija utice i na sirinu i na dodavanja i na visinu odbrane). Counter+Shorter passing vec daje nizak tempo, tako da dodatno snizavanje nije potrebno. Stavise, pre bih isao na povecavanje tempa. Imas i overlap, a bekove na defend, to nema ko da izvede.

 

U sustini, ta formacija nije 4-2-3-1, vec prakticno 4-2-4, jer su igraci u ravni AM u igri prepoznati kao napadaci. 4-2-3-1 se dobija ili kao 4-4-1-1 ili 4-2DM-2-1-1. To sto u tom slucaju ne moze da se dobije pravi krilni napadac je do genijalaca koji prave igru, ali WM(a) moze da odradi posao sasvim pristojno.

 

Ne vidim dole preostale instrukcije, ali promeni ovo, pa probaj par utakmica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |