Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Ti si jedini od svih...


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cd/FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png/150px-FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png

 

Evo i moje karijere za FM 12. Pre nego što počnem sa opisivanjem tek gotove prve sezone da kažem da ove karijera neće biti toliko često abdejtovana. Neću imati toliko vremena ove godine da igram FM a abdejti će biti godišnji. Nadam se da ću do nedelje uveče završiti sa drugom sezonom pa da bacim abdejt a za kasnije ćemo videti. Nadam se da mogu da završim jednu sezonu za neka dva dana pošto ipak sada imam obaveze tako da ponekad abdejta neće biti i više od sedam dana. Što se tiče generalnih planova za ovaj sejv želim da stvorim najbolje uslove za razvijanje mladih igrača i da posedujem najbolje uslove za razvijanje mladih igrača. Želim da stvorim mladu ekipu i ekipu koju će činiti igrači sa ovih prostora. I za kraj želim da stvorim Evro Partizan a po prvoj sezoni rekao bih da sam na dobrom putu.

 

http://www.dodaj.rs/f/23/Hu/KP4SgFw/partizan-transfers-histo.png

 

Transferi za prvu sezonu. Mislim da sam vukao dobre poteze, i što se tiče dolaznih i što se tiče odlaznih transfera. Duljaj je doneo dodatnu sigurnost na sredini. Lukić igrač pred kojim je budućnost a Daliku prvi šiptar ikada kog sam doveo u klub koji vodim igrao je maestralno u svakoj utakmici i bez jednog, jedinog kiksa! Brković, Jojić, Mandić pojačanja za budućnost. Od prodatih igrača pomenuo bih samo Vukića, Ivanova i Tomića. Za Ivanova i Tomića su stigle predobre ponude i nisam se mnogo dvoumio, pogotovo za Ivanova koji je odigrao samo prvih par mečeva pa sam upao u sukob sa njim. Što se tiče Vukića procenio sam jednostavno da mi nije potreban i to je to. Tu imam Lukića i Ninkovića pa mi Zvone više nije bio potreban.

 

 

Liga osvojena lakše nego očekivano. Na kraju sedam poena prednosti nad Crvenom zvezdom a čak dvadeset sedam od Smedereva i Kulskog Hajduka! Trenutak koji je presudio šampionsku trku bio je derbi na našem stadionu koji je igran u 25 kolu gde smo najvećeg rivala razmontirali na svim poljima osim rezultatski te im čak nismo ni šut u okvir gola dozvolili a pobedili smo samo sa 1:0. Na golu zvezde briljirao je Dmitrović te je on i glavni "krivac" što sam pobedio sa samo

1:0.

 

 

Jedino takmičenje gde nisam ispunio očekivanja uprave. U prvom kolu sam na jedvite jade izbacio komšinicinu filijalu pa zatim i superligaša Spartak u drugom kolu kojeg sam apsolutno razmontirao sa čak 4:0. Ipak, u četvrtini finala Vojvodina je bila prevelik zalogaj a igrači emotivno istrošeni jer su samo tri dana ranije odigrali utakmicu protiv istog rivala i pobedili sa 4:3! Epilog u kojem mi pobeđujemo nije se ponovio a ovaj put su Novosađani slavili sa 2:0 bez previše problema. Osvajač nacionalnog kupa je već sada drugoligaš OFK Beograd koji je u finalu pobedio tragičara sezone Hajduka iz Kule.

 

 

Zadovoljan sam sa urađenim u evropi ove prve sezone. U lš sa neuigranim timom pored jakog Kopenhagena nisam mogao. Prošao sam zatim za mene neočekivano grupu u kojoj su se pored mene nalazili Lokomotiva, Steaua i Sporting i tako napravio veliki uspeh već prve sezone. U 1/16 finala znao sam da nemam šta da tražim ali nisam hteo tek tako da se predam i Arsenal je naišao na jako tvrd otpor te su nas dobili u ukupnom skoru sa svega 4:1 (1:2, 2:0)!

 

 

Po meni Marković mi je bio najbolji igrač prve sezone. Da ga nisu povrede mučile imao bi sigurno on još bolji učinak na kraju sezone. Lazar Marković je igrao na trideset i tri utakmice, postigao jedanaest golova dok je dvanaest puta bio u ulozi asistenta. Pored njega tokom ove sezone sjajno su igrali i Rnić, Daliku, Babović, Dijara i Šćepović.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Slobo pratim te naravno. :thumbup:  Odlična sezona iza tebe transferi sjajni lepo si vukao poteze možda Ivanova nisi trebao mnjati samo jel ne znam dal imaš zamenu u svakom slučaju srećno dalje. :respekt:

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cd/FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png/150px-FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png

 

Uspeo sam da završim i drugu sezonu. Generalno na skali od 1 do 10 moje zadovoljstvo je 7 celokupnom sezonom. Bez obzira na osvajanje duple krune ima tu stvari sa kojima nisam zadovoljan. Prvenstvo je moralo biti ranije rešeno, jako slaba igra protiv Slobode u finalu kupa, ispadanje već u trećem kolu kvalifikacija za ligu šampiona i slaba igra u revanšu 1/16 evropske lige. Sve u svemu sledeća sezona mora biti bolja.

 

http://www.dodaj.rs/f/p/76/3Op4wvvD/partizan-transfers-histo.png

 

Ovo su transferi za ovu drugu sezonu. Početak novog Partizana kreće sa Milinkovićem i Kasalicom. Njima dvojici na leto će se pridružiti Knežević koji dolazi iz Borca bez obeštećenja a prati se i svaki korak Milana Jovanovića, Milana Stepanova i Bojana Jorgačevića kojima ističe ugovor pa samo u slučaju da im skroz istekne ugovor tj. da njihovi sadašnji klubovi ne produže sa njima ugovore oni će biti dovedeni. Takođe ugovoren je i transfer Gajića iz Zurica i on dolazi bez obeštećenja jer mu je tamo isticao ugovor. Jeidno sam morao da mu dam status key player ali će to stvarno i biti jer planiram ga za prvi tim. Ukratko Gajić, Knežević, Milinković, Kasalica + igrači koji će doći, ja se nadam na prvom mestu Stepanov i Jovanović zbog iskustva imaće zadatak zajedno sa ostalim igračima da klub konačno uvedu u ligu šampiona. Što se tiče odlazaka lista nije mala a biće i ključnih odlazaka. Nemam nameru da produžujem ugovore Iliću i Duljaju. Hvala im na svemu što su učinili za klub. Babović odlazi bez obeštećenja u Sent-Etjen jer sam zaboravio da mu ističe ugovor i kada sam hteo da mu produžim mene je odbio a njihovu ponudu je prihvatio. Takođe Daliku, sjajni albanac koji je odlično igrao u prethodnim mesecima za klub pregovara sa Viteseom i ako se dogovore na moj račun leće 3.6 miliona eura. Ja ga najradije ne bih prodavao, ali nisam baš tako finasijski stabilan jer nisam ni jednom ušao u LŠ i moram da živim od prodaje igrača a i on ima 29 godina. Takođe teško ću zadržati Aksentijevića. Tvente je uporan u nameri da ga dovede ali ja odolevam. Do sada su najviše nudili 1.9m + 50% od sledeće prodaje.

 

 

Liga osvojena ali ja baš nisam skroz zadovoljan. Posle prvih 10-tak kola stvorio sam prednost od čak 11 bodova nad komšinicom da bi me oni stigli baš u zadnjem kolu prvog dela šampionata. Potom su me i prestigli i u derbi ušli sa prednošću od dva boda više. Naravno nisam paničio, znao sam da samo treba da budem strpljiv i da dobar rezultat neće izostati. Tako je i bilo. Dobio sam taj derbi sa

1:2 i od tog susreta sve je krenulo na bolje, ja sam ostvarivao dobre rezultate, ubedljivo pobeđivao i u ranim delovima susreta rešavao pobednika dok je komšinica ostvarila par kikseva pa se može reći da sam na kraju ipak morao da rešim pitanje šampiona ranije a ne tek dva kola pred kraj.

 

 

Osvojio sam i kup. Izuzev finala sve ostalo je išlo kao po loju. Kada sam prošao komšinicu a kada su pored mene u ovom takmičenju ostali još Jagodina, Sloboda Point i Banat znao sam da moram da osvojim ovo takmičenje. Gore iznad imate skrin sa utakmice protiv komšinice a evo sada skrina sa finala protiv Slobode. Dobio sam na jedvite jade, u prvom poluvremenu nisam mogao da se sastavim sa loptom, Sloboda je napadala a ja u zadnjem minutu prvog poluvremena iz kontra napada postigao gol te mi je to i olakšalo drugo poluvreme u kojem sa preuzeo stvar u svoje ruke i zasluženo osvojio kup Srbije.

 

 

Ove sezone sam odigrao 14 utakmica u evropi - zabeležio sam 7 pobeda, 5 puta sam igrao nerešeno i samo dva puta sam poražen i to po jednom od Rome i Viljareala. Da krenemo redom. Ponovo u kvalifikacijama za ligu šampiona nisam imao sreće. Ispao sam već u trećem kolu kvalifikacija od Helsinkija i to golom u 90+2 min. Bolno zar ne? Ipak nisam gubio nadu da ovo ipak može da bude uspešna sezona po klub. U kvalifikacijama za evropsku ligu nekako sam prošao Odenze a onda u grupnoj fazi napravio još jedno čudo. U veoma jakoj grupi sa Romom, Hetafeom i Rozenborgom zauzeo sam odlično drugo mesto. Tabela na kraju grupne faze je izgledala ovako: Roma 11, PARTIZAN 11, Hetafe 9, Rozenborg 1. I to bih ja trebao da budem prvi ali primljeni gol za smanjenje prednosti sa 3:1 na 3:2 u revanšu protiv Rome koštao me je prvog mesta u grupi. U narednoj rundi pri žrebu ponovo nismo imali sreće. Španski Viljareal nam je dodeljen a posle 14 minuta prvog susreta mislio sam da ćemo doživeti pravu katastrofu jer smo gubili sa 0:2! Ipak do kraja prvog poluvremena nekako postižemo taj gol a u drugom poluvremenu igrači se skroz bude i preokreću na 3:2. Ipak do kraja utakmice primamo gol za 3:3 što je svejedno po meni bio odličan rezultat. U revanš koji je se igrao u Španiji rekao sam igračima da budu rasterećni jer nemamo šta da izgubimo te da samo daju sve od sebe i neće im niko zameriti. I tako je i bilo, 6 minut Markec dovodi nas u prednost od 0:1. Ipak samo 6 minuta kasnije, dakle u 12 minutu oni izjednačuju na 1:1. Taj rezultat je bio na snazi do 80 minuta kada Đuzepe Rosi postiže evrogol. Meni su u tom trenutku falila dva golapa sam sve karte bacio u napad i primio iz kontra napada još dva gola za konačnih 4:1. Nezasluženo ubedljiv poraz po meni. Inače da pomenem još da smo grupnu fazu prošli u 90+2 minutu zahvaljujući traljavom šutu Artura iz drugog puta lopta je nekako ušla u gol.

 

 

I ove sezone po meni je Markec najbolji igrač. Sjajno je igrao tokom 90% sezone (nije bilo igrača koji je cele sezone igrao jednako dobro) i uz Dalikua, Rnića, Volkova, Aksentijevića, Mede, Babovića, Lukića, Šćepovića i Dijare najzaslužniji je za dobre rezultate ove sezone. Nadam se da neće stići neka "bezobrazna" ponuda za ovog vunderkida.

Link to comment
Share on other sites

Čestitke za duplu krunu: prvo treba biti najbolji kod kuče, a onda u Europi.  :respekt:  Žao mi je jedino, što nisu bio prvi u grupi. Da li su i kod tebe Rimljani igrali veoma "kukavički", sa formacijom 5-2-3 i to kod kuče (izkustvo iz protekle sezone u mojem save-u).

Link to comment
Share on other sites

Jesu igrali defanzivno ali ne sa 5 pozadi. :D Tako je igrao Rozenborg a ipak sam im uvalio pet komada. :D

 

Hvala svima na komentarima. :)

 

EDIT: Inače novi rival mi je Muslin. Prosinečki odbio da produži ugovor pa je Muslin postavljen za novog trenera. xD

 

Link to comment
Share on other sites

Bravo slobo...Nego reci mi kako igra kasalica i daj ss  :thumbup:

 

Solidan je Kasalica. Pravi poacher a meni je upravo jedini napadač poacher. Inače sam upravo izašao iz igrice, sledeći  put kada uđem u igru daću ti skrin.

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cd/FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png/150px-FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png

 

Konačno sam završio sa trećom sezonom. I ako sam odigrao odličnu sezonu ipak nisam skroz zadovoljan. Uzeo sam samo ligu dok sam u finalu kupa izgubio na penale. Luco evo skrin

Kasalice.

 

http://www.dodaj.rs/f/V/os/2MfvozYE/partizan-transfers-histo.png

 

Mislim da sam dobro poslovao ove sezone a sada sledi podmađivanje ekipe što će te videti tek na kraju sledeće sezone. Ovaj Nemac pri dnu čeka još jednog Nemca sa kojim se pregovara i oni će odigrati sezonu za ekipu do 19 godina a za kasnije ću videti. Takođe Elanu i Kahrimanu ugovori neće biti produženi dok ću pokušati da se otarasim Štrancla i Jovanovića. Osim što su matori, dobro su mi poslužili u nekim utakmicama a mislim da i mlađi igrači treba da dobiju priliku a i plate im nisu baš male. Na listi za odstrel se još nalazi i Nemanja Crnoglavac koji me je potpuno razočarao a nije isključeno da i Voja Stanković napusti klub. Što se tiče dolaznih transfera za sledeću sezonu ono što je zanimljivo da nemam nikog određenog u planu već samo po pozicijama. Treći golman, jedan do dva leva štopera, centralni / zadnji vezni, levi krilni i eventualno napadač. Takođe renovirao sam skoro skroz stručni štab. Evo koje su do sada

izmene u struci napravljene. Samo da napomenem da tu nije kraj i da će skoro cela struka biti renovirana.

 

 

Liga je osvojena najlakše u prethodne tri sezone. Ekipi zameram samo sramotan pristup u revanšu protiv Metalca kada smo doživeli jedini poraz i izgubili sa čak 3:0. I nije da tražim izgovore ali za malo lošiju završnicu sezone kriv je Stojković ali ne zbog svojih kiksova već zato što je se povredio te je zadnjih nekoliko utakmica branio Branimir Aleksić. Što se tiče nagrada u svim kategorijama zabeležena je apsolutna dominacija. Ja sam na ne znam koju foru tek drugi menadžer JSL ove sezone. Elanov gol protiv zvezde je proglašen za treći gol sezone. Po menadžerima Lukić je najbolji bio ove sezone dok je drugi Lazar Marković. Igrač sezone je Šćepović, drugi i treći su Lukić odnosno Marković. Najbolji mladi igrač sezone je Lukić dok je drugi Ninković a treći Marković. U timu sezone je čak devet mojih fudbalera. Lazevski, Stepanov, Stanković, Marković, Lukić, Šćepović (prvi tim), Stojković, Kasalica, Aksentijević (rezerve). I za kraj Šćepović je najbolji strelac ove sezone sa 14 datih golova.

 

 

U kupu sam bez većih problema došao do finala ali tamo nisam imao sreće. Na penale sam izgubio od Rada i tako nisam uspeo da osvojim duplu krunu i ove sezone. Marko Šćepović je najbolji strelac u kupu sa pet postignutih golova i takođe je izabran za najboljeg igrača.

 

 

Prezadovoljan sam učinjenim u evropi. Konačno sam ušao u Ligu Šampiona i tamo zauzeo treću poziciju ispred Porta koji je završio tek kao četvrti. U nokaut fazi evropske lige ispao od Viljareala nesrećno na gol u gostima. Sledeće sezone imam iste ambicije što se tiče evrope a to je plasman u grupnu fazu lige šampiona.

 

 

Dobar je bio Markec i ove sezone ali je Šćepakadabra bio bolji. U drugom delu sezone je apsolutno podivljao i na kraju sezone je vodeći na listi strelaca u klubu a i osvojio je brojna priznanja uključujući i ono najveće a to je poziv u A reprezentaciju.

 


Ovo je takođe bila jako uspešna sezona i za ekipu do 19 godina. U pomenutom uzrastu uzeta je dupla kruna i igrano je u polu finalu lige šampiona za igrače do 19 godina što je veliki uspeh. Rezervisti su zauzeli treće mesto u ligi rezerve i samo dva boda su im nedostajala da uzmu titulu. Čisto da pomenem da je titulu u ligi rezervi uzeo Rad dok je druga bila Kolubara. Teleoptik je takođe odigrao jako dobru sezonu. Oni su osvojili Telekom Prvu Ligu ali pošto su mi filijala neće moći da igraju u Jelen Super Ligi sledeće sezone.


 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/18/Ghana_FA.png/120px-Ghana_FA.png

 

 

Pored Partizana paralelno vodim i reprezentaciju Gane. Pre Gane sam vodio Angolu i Kipar. Angolu na dve utakmice, zatim je stigao poziv od Kipra koji sam napustio posle samo tri dana da bi prešao u Ganu. Takođe sam imao ponudu Nigerije ali ona je glatko odbijena. Kao što vidite trenutno su kvalifikacije za Kup Afričkih Nacija a već eventualnom pobedom u četvrtom kolu nad DR Kongom, dva kola pred kraj biće obezbeđen prolaz na najmasovnije fudbalsko takmičenje na crnom kontinentu. U prva tri kola odigrano je rutinski i za sada uz maksimalnih devet poena i gol razliku 10:0 tu je i veliki optimizam. U prvom i drugom kolu sa po 2:0 savladani su DR Kongo i Niger dok je sa čak 0:6 Lesoto savladan. Takođe u okviru priprema za nastavak kvalifikacija odigrane su dve utakmice. Poraženi smo od Nemačke sa 3:1 i Sijera Leone sa 1:0. Pred nastavak kvalifikacija za kup afričkih nacija odigraćemo još jednu pripremnu utakmicu a rival će biti Libija.

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cd/FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png/150px-FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png

 

Vandredan report pred sam start četvrte sezone. Želim da predstavim igrače na koje ću računati ove sezone po pozicijama. Nisam puno kupovao, otarasio sam se po meni nepotrebnih igrača i to je to. A samo još da napomenem pre nego što krenem sa predstavljanjem igrača po pozicijama da kažem da za transfere imam preko 10 miliona eura (još mi toliko ostalo) ali da nemam ambicije da trošim te pare i da sa strancima budžim ekipu. I dalje mislim da mogu jako dosta toga da napravim i sa igračima sa ovih prostore te da mi stranci i nisu previše potrebni mada nije isključeno da po nekada i dovedem nekog stranca. Inače ovo je čisto vandredni report da se vidi kakav tim imam, praviću ga otprilike na svake 2-3-4 sezone. Abdejt sa kraja 4 sezone nadam se u nedelju uveče.

 

Golmani:

Ovde imam kapitena Vladimira Stojkovića koji je zacementiran kao prvi golman i kada upadne u lošu formu što je se često događalo u prethodne tri sezone a zatim i Aleksića koji će braniti na kup utakmicama + možda u nekim pretkolima lige šampiona ako se radi o slabijim rivalima i u možda nekim nebitnim mečevima u ligi. Treći golman će biti Andrija Dragojević koji je doveden iz OFK Beograda. On je i tamo bio treći golman a čisto radi informacije OFK je jedva opstao u Telekom Prvoj Ligi.

 

Odbrana:

Krenuću od bekova. Po levoj strani imam odličnog Volkova koji ima za malo veću minutažu od Lazevskog pošto je i ovaj jako dobar. U evropi prednost u većini slučajeva ide Volkovu. Na desnoj strani imam Aksentijevića i Miljkovića. Trudim se da im podelim minutažu ravnopravno koliko je to moguće. U evropi sve zavisi od rivala ali protiv jačih ekipa zbog odličnog centaršuta na desnoj strani mi igra Rnić. Što se tiče levih štopera tu su dve pridošlice. Videću koji će se prvi nametnutni a radi se o Milanu Mitroviću koji je doveden iz Rada i Ivanu Fatiću koji je doveden iz Kijeva. Desni štoperi su već pomenuti Nemanja Rnić i jedini siguran starter od svih odbrambrenih igrača Milan Stepanov kojeg tretiram na neki način kao kralja. Verujem mu od prvog dana kada je potpisao za klub i on mi to za sada vraća na najbolji mogući način.

 

Sredina terena:

Na poziciji cm računam na četiri igrača. Radi se o Medi koji i dobija najveću minutažu pa zatim Milanu Gajiću koji vredi preko tri miliona i koji bi ove sezone trebao da čini bedem na sredini. Ostala dva igrača su Darko Brašanac koji će najčešće igrati umesto Gajića i u slučaju suspenzija Medu i pridošlica iz Teleoptika Luka Stojanović. Što se tiče krilnih pozicija mislim da sam jako dobro pokriven na tim pozicijama. Levo imam trenutno najvrednijeg igrača Marka Milinkovića i Miloša Jojića koji je jako dobar kao backup igrač. Desno imam sjajnog Lazara Markovića dok ga na nebitnim utakmicama menja Filip Knežević. Dalje i na levoj i na desnoj strani može da igra Abubakar Oumaru fudbaler koji je pre par meseci došao iz Vojvodine. Što se tiče pleja odnosno amc tu imam Lukića i Ninkovića. Lukić naravno ima veću minutažu ali ni Ninković ne igra malo sobzirom da ga ja stavljam i na levo krilo po potrebi.

 

Napad:

I dalje ista postavka što se tiče napadača. U borbi za jedno mesto u startnoj postavi i ove sezone boriće se Filip Kasalica, Marko Šćepović i Lamine Dijara. Malu prednost ima Šćepović, najčešća zamena je Kasalica dok je Dijara tek treći napadač ali daleko od toga da malo igra.

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cd/FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png/150px-FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png

 

Konačno je završena i ova četvrta sezona. Nisam zadovoljan na kraju i zato sam tokom sezone ugovorio verovali ili ne sedam novih igrača za leto i radi se na dovođenju još jednog dok je takođe ugovoreno četiri odlaska (biće ih još najmanje toliko). Jednostavno za ambicije kakve ja posedujem treba mi bolji sastav a imena igrača neću otkrivati samo ću reći da su svi do jednog Srbi i da će na te igrače biti potrošeno oko 6 miliona eura. I pre nego što krenem sa opisivanjem ove sezone da kažem da ću konačno iskoristiti opciju add / remove league. Deaktiviraću Hrvatsku i Slovensku drugu ligu dok ću dodati Englesku, Nemačku, Holandsku, Italijansku, Rusku, Špansku i Ukrajinsku prvu ligu te nije isključeno da u slučaju da me pozovu neki bogataši pređem u drugi klub mada mislim da neće (ja neću aplicirati sam jer to vuče posledice za otkaz).

 

http://www.dodaj.rs/f/1n/h8/1VHjuHgi/partizan-transfers-histo.png

 

Kao što vidite baš sam dosta transfera napravio ove sezone ali malo njih su igrali za prvi tim ili uopšte bili među njih odabrnaih 25-26. Sledeće sezone će biti poprilično dosta i odlaznih i dolaznih transfera i to, bar što se tiče prvog tima svi će biti u konkurenciji za sastav.

 

 

Titula osvojena bez ikakvih problema ali imam veliku mrlju za čitavu ovu sezonu iz lige. C. zvezdu ne samo da nisam uspeo da pobedim, već nisam joj dao gol u dva meča (0:0, 0:2) a to je jedan od razloga zašto sledeće godine dovodim bombastične domaće igrače jer to više ne sme da se dogodi. Više bih voleo da sam uzeo titulu za bod ali da sam slavio u oba meča nego ovako. I da samo još da pomenem broj datih golova. Na 30 utakmica postigao sam 93 gola što je više od 3 gola po utakmici.

 

 

U kupu sam ispao već u 1/16 i to od Napredka sa 0:1. Ipak, teši me to što su u polu finalu izbacili zvezdu a kasnije i osvojili nacionalni kup pa me to bar malo teši. Sledeće sezone definitivno moram da osvojim ovo takmičenje a ako ga ne osvojim izgovora neće biti jer sam ubedljivo najbolji u zemlji a sledeće sezone ću biti još bolji.

 

 

U evropi se može čak reći i da sam podbacio. Posle furioznog ulaska u ligu šampiona gde sam na šest kvalifikacionih utakmica postigao čak 32 gola malo me je delilo da prođem grupu. Na ime uoči zadnjeg kola ja i Inter smo imali po 6 poena, olimpijakos 3 dok je Čelzi bio ubedljivo prvi sa 15 poena. Meni je trebala pobeda nad olimpijakosom ali da Inter ne dobije Čelzi ili remi sa olimpijakosom ali da Čelzi dobije Inter. Ipak ja sam dobio olimpijakos sa 0:1 dok je Inter slavio protiv Čelzija sa 3:1 i tako me poslao u nokaut fazu evropske lige gde me je čekao ispostaviće se prejaki Trabzonspor. Glupe povrede mi nisu davale mira, bez čak šest igrača sam odigrao prvu utakmicu u Turskoj i izgubio sa 2:0. U revanšu mi je nedostajalo još više igrača, čak 8-9 ali sam taj meč dobio sa 3:1 što ipak nije bilo dovoljno te sam izgubio na gol u gostima te je na Liverpul otišao Trabzonspor.

 

 

I ove sezone definitivno jedan jedini, najbolji, veličanstveni MARKO ŠĆEPOVIĆ! Bio je odličan i ove sezone, na 23 ligaške utakmice (na 18 startovao, na 5 ušao sa klupe) dao je čak neverovatna 22 gola! U evropi je bio dosta manje efikasan. Na 15 utakmica (na 6 startovao, na 6 ušao sa klupe) dao je svega 2 gola. Za reprezentaciju je bio solidan i na 5 utakmica (na 3 startovao, na 2 ušao sa klupe) postigao 3 gola. Pored Šćepovića izdvojio bih još Milinkovića koji samo ću to reći nije igrao od februara te propustio skoro ceo drugi deo sezone a na kraju je imao neverovatnih 25 asistencija. Zatim Lukić, Markec, Ninković, Stepanov i Medo su takođe odigrali jako dobru sezonu.

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/1/18/Ghana_FA.png/120px-Ghana_FA.png

 

 

Kvalifikacije smo završili očekivano na prvom mestu ali ne sa svim pobedama pošto smo kiksnuli protiv Konga i odigrali 1:1. To je bila jedna od najslabijih partija od kada sam ja postavljen za selektora Gane.

 

 

Na kupu afričkih nacija se nismo baš dobro proveli. Prošli smo grupnu fazu što je za mene jako velik uspeh sobzirom na to da je po meni ova grupa bila grupa smrti ali ipak u 1/4 je se moralo bolje. Igrali smo protiv velikog rivala Obale Slonovače i izgubili smo sa 1:2 a krivo mi je što je meč odlučio autogol jednog od naših igrača. Po završetku susreta smatrao sam moralnim činom davanje ostavke i to sam uradio jer sam generalno smatrao da mogu bolje i morao sam bolje da odigram ovo takmičenje. Koliko me cene i poštuju govori činjenica da kada sam podneo ostavku da su me samo posle par dana pitali opet da ih vodim ali nisam pristao. Jednostavno taj turnir sam morao mnogo bolje da odigram a ostavka je bila jedna vrsta obaveze.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cd/FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png/150px-FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png

 

Posle par meseci nastavio sam ovaj sejv i na 17 odigranih zvaničnih utakmica zabeležio sam svih 17 pobeda uz gol razliku 73:13 što znači da sam u proseku po meču postizao 4.2 gola! Nad gotovo svim rivalima sam se iživljavao a vrhunac je dostignut u finalu kupa Srbije ali o tome malo kasnije.

 

http://www.dodaj.rs/f/y/Lz/4JQfOOVM/partizan-transfers-histo.png

 

Kada sam nastavio sejv promenio sam transfer politiku iz korena i odlučio da potrošim nekoliko miliona samo da komšinica ne bi uzela titulu što mi je i uspelo ali ono što nisam očekivao jeste da ću ovoliko dominirati. U klub su dovedeni Simon Vukčević, Miroslav Radović, Nouredine Benaboura, Radoslav Majer i Miloš Ostojić i oni su zaista ispunili očekivanja a pogotovo ovi što su dovedeni za prvi tim. Majer je igrao ali sam morao da mu delim minutažu sa Šćepovićem koji je u odličnoj formi a i Ostojić je po nekada ulazio sa klupe i oduševljen sam sa partijama koje je prikazivao kada mu se pruži šansa da igra. Na leto dozvolu da napuste klub imaće sledeći igrači: Milan Stepanov (zbog povrede nije odigrao ni jedan meč u nastavku šampionata), Milan Bubalo (u slučaju dobre ponude pustiću ga pošto je odličan fudbaler ali velika konkurencija je na toj poziciji (Marković i Radović), Luka Stojanović (nije kalibar za Partizan), Vladimir Simunović (ne računam na njegove usluge) i Milan Gajić (dobar fudbaler ali ako dodje dobra ponuda neću mu praviti problem oko toga).

 

 

 

Na kraju ubedljivo osvojena Jelen Super Liga. U svih 14 utakmica u drugom delu sezone sam ostvario pobede a pritom skoro svakog rivala demolirao i titula je zasluženo osvojena. Posebno bih izdvojio tri utakmice. Pobeda u prvom kolu nastavka prvenstva protiv Slobode Point Sevojno od 7:1, pobeda nad mađarima od 1:5 u sred Novog Sada i pobeda nad komšinicom u sred rupe od 0:3! U kvalifikacije za Ligu Šampiona (treće kolo) idem ja dok će u kvalifikacije za Ligu Šampiona (tamo gde se nalaze jači timovi) ići komšinica. U kvalifikacije za evropsku ligu idu Sloboda Point Sevojno i Rad. Elitu napuštaju Kragujevački Radnički i Novi Pazar a od sledeće sezone će u eliti igrati Mladi radnik i Banat.

 

VESTI

- Sloboda Point Sevojno je dobila nagradu za Fer Plej.

- Gol sezone postigao je Zoran Kostić iz Smedereva u utakmici koju je njegov tim igrao protiv Novog Pazara.

- Trener sezone je Nenad Milovanović (Čukarički) ispred Slobodana Milovanovića (Partizan) i Ljubiše Stamenkovića (Sloboda Point Sevojno).

- Igrač sezone po trenerima je Marko Šćepović iz Partizana. Drugi je takođe igrač Partizana Nenad Lukić.

- Igrač sezone je takođe Marko Šćepović i takođe ispred Nenada Lukića.

- Dejan Santrač je proglašen za najboljeg sudiju u ovoj sezoni.

- Tim sezone: Stojković (Partizan), S. Stevanović (Sloboda), Volkov (Partizan), Dowdall (Partizan), Showemimo (Sloboda), Memedović (Sloboda), Kovačević (Sloboda), Lukić (Partizan), Tatiefang (Sloboda), Šćepović (Partizan), Ćeran (Smederevo) / Klupa: Bajković (C. zvezda), Spajić (C. zvezda), Fredes (Spartak ZV), Lotrić (C. zvezda), Kojić (Rad), Smiljanić (Proleter), Otoo (Borac).

- Najbolji strelac Jelen Super Lige ove sezone je Marko Šćepović sa 19 golova, drugi je Nemanja Kojić sa 14 a treći Ćeran sa 13.

- Najbolji mladi igrač ove sezone je Ike Keši iz Proletera, drugi je Zak Dovdal iz Partizana a treći Ognjen Ožegović iz C. zvezde.

 

 

 

Zamalo da napravim još jedno čudo u evropi ali ovaj put zaista nisam mogao. Kvalifikacije sam prošao jako ubedljivo a u grupnoj fazi su me čekali Barselona, Dortmund i Roma i ja sam odigrao koliko je u mojoj moći i zamalo da obezbedim jesen i ove sezone. Vodio sam protiv Rome do 15-tak minuta pred kraj a onda je Roma bez ikakve igre postigla dva gola i otišla dalje. No nisam ni malo nezadovoljan. Igrači su odigrali jako dobro u evropi ove sezone i nemam šta da im zamerim a sledeće će sigurno biti bolje.

 

VESTI

- Srbija će od ove sezone imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Šampiona sa tim da prvak više ne startuje od 2. kola kvalifikacija već od 3. kola.

- Srpski klubovi na najnovijoj UEFA listi: 42. Partizan, 186. Napredak, 214. Smederevo, 227. Spartak Zlatibor voda, 228. Sloboda Point Sevojno, 229. OFK Beograd, 230. Rad, 231. Crvena zvezda, 232. Vojvodina...

- Srbija je došla samo na korak od toga da ima četiri predstavnika u kvalifikacijama za evropsku ligu a na dva koraka od toga da ima jedan klub direktno u grupnoj fazi Lige Šampiona. Razlika između koeficijenta Srbije i koeficijenta Švajcarske i Grčke koje se nalaze ispred uopšte nije velika i veoma je moguće da će od sledeće sezone Srbija imati bar četiri predstavnika u kvalifikacijama za Evropsku Ligu ako ne i klub direktno u grupnoj fazi Lige Šampiona. Inače na toj listi za nacionalni koeficijent Srbija zauzima visoku 14. poziciju.

 

 

 

U prvom delu sezone nekako sam stigao do polu finala a ne znam ni sam kako. Niški Radnički sam jedva izbacio na penale, Kragujevački Radnički sam pobedio ali jedva sa 1:0 a onda je usledio mali derbi sa Vojvodinom i pobeda od 0:2. Ipak u drugom delu sezone shodno novim pojačanjima i boljoj igri u ligi i u kupu sam igrao sa pola gasa. Sa rezervnim sastavom sam dobio Proleter u polu finalu sa 0:4 u gostima a kod kuće sa 4:1 dok je finale bilo sve samo ne to. Nejaki Polet za koje verujem da ni sami ne znaju kako su došli do finala pobedio sam sa 1:9 i to bez 7-8 igrača koji nisu mogli da igraju iz različitih razloga (evropsko prvenstvo, povrede, suspenzije...). Na ovoj utakmici je briljirao Majer sa 5 golova i 2 asistencije.

 

 

VESTI

- Najbolji igrač ove sezone u kupu je Radovan Majer iz Partizana. On je na 3 utakmice dao 8 golova i 2 puta je se našao u ulozi asistenta a u finalu je za svoju igru dobio čistu desetku!

- Najbolji strelac ovogodišnjeg kupa Srbije je Dušan Tošić iz Poleta sa 9 golova.

- I ako srpskoligaš Polet će kao finalista kupa koji je igrao protiv prvaka Srbije Partizana u finalu sledeće sezone predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za evropsku ligu. Veliki uspeh za ovaj klub!

 

 

Nisam mogao da se odlučim koji je bio najbolji igrač ove sezone pa sam izabrao da prikažem skrinove Nikole Ninkovića i Nenada Lukića i ako je recimo bilo i boljih kandidata za igrača sezone (Markec, Milinković, Dovdal, Šćepović - novi igrači su briljirali od polusezone ali njih ne računam jer nisu od starta sezone bili u klubu...). Nikola Ninković je startovao na 23 utakmice a na 8 je ušao sa klupe. Postigao je 5 golova i 22 puta je se našao u ulozi asistenta a 7 puta je proglašen za igrača utakmice. Nenad Lukić je startovao na 27 utakmica u prvih 11 a na 6 utakmica je ušao sa klupe. Postigao je 11 golova i 10 puta je se našao u ulozi asistenta a 2 puta je proglašen za igrača meča. Inače ova dvojica igraju na istoj poziciji i često ih rotiram tako da recimo Lukić i Ninković neke utakmice igraju a neke ne.

 

OSTALE VESTI

- Milovanović je se u toku sezone dovodio u vezu sa većim klubovima širom evrope. Novinari su pisali o tome kako sigurno preuzima Atletiko Madrid, kako je već viđen u Ajndhovenu na klupi PSV-a i kako će na kraju sezone preuzeti Londonski Arsenal ali ništa od toga se nije ostvarilo i Milovanović će i naredne sezone predvoditi sa klupe najbolji srpski klub PARTIZAN!

- Čak četiri fudbalera Partizana su se našla na preleminarnom spisku selektora Srbije Vladimira Petrovića za Prvenstvo Evrope u Francuskoj. Radi se o Aksentijeviću, Lukiću, L. Markoviću i Šćepoviću a samo su Markec i Šćepa otišli na Prvenstvo Evrope s obzirom da su Aksentijević i Lukić vrlo brzo otpali sa šireg spiska reprezentacije zbog zadobijenih povreda.

- Simona Vukčevića čeka duža pauza. On je zadobio povredu na prvenstvu evrope koja će ga od terena odvojiti najmanje tri meseca.

- Slobodan Milovanović je već spremio plan priprema za predstojeću sezonu. Prvih sedam dana će provesti u Beogradu a zatim putuju u Grčku gde će odigrati dve JAKE provere a zatim idu u Mađarsku gde će odigrati dve ili tri prijateljske utakmice. Posle toga sledi povratak u Beograd i generalna proba protiv jednog kluba iz samog vrha Evropskog fudbala. Imena rivala još nisu poznata a Partizan će ove sezone zahvaljujući tome što startuje tek od trećeg kola kvalifikacija za Ligu Šampiona imati dosta više vremena da pripremi ekipu za izazove koji ih očekuju u toku sezone.

- Slobodana Milovanovića je Fudbalski Savez Srbije izabrao za trenera godine u toj zemlji.

- U Etiopiji prizivaju Milovanovića. Da li će on sesti na klupu reprezentacije Etiopije pokazaće vreme ali po mnogim stručnjacima za nešto takvo nema šanse. Slobodana Milovanovića mnogi pre vide na klupi reprezentacije Srbije u budućnosti (mnogi bi voleli da to bude što pre) ili na klupi reprezentacije Hrvatske gde je u anketi Hrvatskog portala index.hr 68% njih su rekli da bi Milovanovića rado pre videli na klupi te reprezentacije samo da Prosinečki ode sa nje. Milovanović je u izjavi za Hrvatske medije u jednom neformalnom razgovoru rekao da bi prihvatio poziv ako on dođe i da bi mu bila čast da vodi Hrvatsku reprezentaciju jednog dana ali da ni sa kim iz Hrvatskog fudbalskog saveza nije pričao na tu temu i da ne može više ništa da kaže.

- Partizan i Radnički iz Sombora potpisali ugovor o saradnji u kojem između ostalog stoji da će se Radnički voditi kao filijala srpskog šampiona.

- Gomis i Lanzafame u Partizanu? Ova vest je prostrujala srpskim medijima danas oko podneva a da li će jedan od ove dvojice ili obojica pojačati Partizan videćemo u narednom periodu. Inače i jednom i drugom za par dana ističu ugovori u njihovim trenutnim klubovima.

- Srbija ispala u osmini finala evropskog prvenstva od Holandije sa 0:1. Crna Gora je ispala takođe u osmini finala i to od Danske rezultatom 1:2. I treća reprezentacija sa ovih prostora je završila učešće na EURU 2016. BIH je ispala od Irske posle produžetaka sa 4:3.

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cd/FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png/150px-FK_Partizan_-_newest_logo_PNG.png

 

http://www.dodaj.rs/f/1Y/YB/4HS7xhZx/partizan-transfers-histo.png

 

Po meni su za ovako dobre rezultate ove sezone bili presudni transferi koje sam jako dobro obavio bar ja tako mislim. Džabur iz Oksera je doveden da predvodi evropski Partizan a doveden je svesno i svesno je plaćen toliko jer sam želeo da prodam Volkova a ovo je bila zadnja prilika zbog godina da uhvatim neke veće pare. Boja i Jovanović su dovedeni da popune rostera a odigrali su svega par utakmica uglavnom nebitnih. Pera će završiti karijeru u klubu a Jovanović napušta klub na kraju ove sezone. Na polusezoni tu rupu na sredini popunila su dvojica velikih "Grobara". Nikola Drinčić kojeg sam vratio iz Saudijske Arabije a plaćen je 230k i Nemanja Gudelj koji je do ovog transfera bio celu karijeru u NAC Bredi a plaćen je 2.7 miliona eura. Generalno mislim da su se obojica jako lepo isplatili teda će pogotovo Gudelj u narednih par sezona predstavljati oslonac ove Evropske ekipe. Klub su napustili igrači na koje neću računati u budućnosti kao što su recimo Stepanov na pozajmicu u PAOK ili recimo tri igrača koja su napustila naš klub a pojačala Keln koji je baš zagrizao za moje igrače a za te igrače sam ocenio da više ne mogu da pomognu klubu te da je najbolje da ih sada prodam. Radi se o Simeunoviću, Gajiću i Volkovu. Što se tiče sledeće sezoneveć sam obezbedio jednog golmana za budućnost a radi se jednom 21-godišnjem Nemcu te će klub najverovatnije pojačati bar još 1 ili 2 dobra fudbalera a dozvolu za napuštanje kluba ima Bubalo odnosno Medo ali samo u slučaju da nađem odgovarajuću zamenu za njega.

 

 

Jelen Super Liga je ponovo osvojena ovaj put bez apsolutno ikakvih problema a na kraju sa čak 17 poena više od komšinice. Prezadovoljan sam kako tabela izgleda na kraju mada je možda moglo i malo ubedljivije ali dobro sada nema veze najvažnije je da je titula osvojena po jubilarni 10 put zaredom! Protiv zvezde sam ove sezone igrao solidno u ligi i zabeležio nerešen i pobedu. U prvom delu sezone na Stadionu FK Crvena zvezda je bilo 0:0 a u revanšu koji je igran u Hramu fudbala ostvarena je pobeda od 0:2. Sa Vojvodinom ista situacija samo obrnuto je bilo pošto sam ih u Hramu fudbala u prvom delu sezone dobio sa 3:1 dok u revanšu, na Karađorđu bilo je 2:2 a mi smo dva puta ispustili prednost. Što se tiče kikseva pored ta dva nerešena protiv Vojvodine i zvezde nerešeno sam odigrao još sa Kulskim Hajdukom (0:0) i Čačanskim Borcem (1:1) a u oba slučaja sam bio domaćin i jedini poraz sam doživeo od Smedereva u gostima sa 0:3 a sam sam kriv za to jer sam ih potcenio a Smederevo je u prvom delu sezone igralo jako dobro pa su čak i zvezdu dobili istim rezultatom a sastavim nije bio ni malo naivan s obzirom da su za njih igrali Dušan Basta, Nenad Milijaš, Milan Smiljanić, Lazar Stanišić, Nikola Mitrović... Titulu sam osvojio pet kola pred kraj.

 

NAGRADE

- Fer Plej nagradu drugu godinu zaredom osvaja Sloboda Point Sevojno ali ove godine ispred večitih - Partizana i Crvene zvezde.

- Gol sezone je postigao Savo Kovačević iz Slobode Point Sevojno protiv Mladog radnika. Drugi gol je gol Veljka Simića iz Kulskog Hajduka a postigao ga je takođe protiv Mladog radnika. I treći gol je gol Filipa Kenedija postignut protiv Slobode Point Sevojno.

- Slobodan Milovanović je osvojio nagradu za najboljeg trenera u JSL. Na 2-om mestu je se našao Goran Stevanović iz Kulskog Hajduka a na 3-em Mladen Dodić iz Čačanskog Borca.

- U izboru trenera Partizanov dvojac Lazar Marković - Marko Šćepović je bio ubedljivo prvi odnosno drugi u odnosu na trećeplasiranog Šušnjara iz Vojvodine. Lazar Marković je prvi sa 49 glasova, drugi je Marko Šćepović sa 44 glasa a treći Đorđe Šušnjar sa 15 glasova.

- Nagrada za igrača sezone sedmu godinu zaredom odlazi u ruke fudbalera Partizana. Lazar Marković je osvojio nagradu ove sezone a njegov učinak je 23 odigrane utakmice, 13 golova i 12 asistencija. Drugi je Marko Šćepović sa učinkom 22 utakmice, 20 golova i 8 asistencija a i na trećem mestu je se našao jedan igrač iz Partizana a radi se o Nenadu Lukiću koji ima učinak 22 utakmice, 7 golova, 6 asistencija.

- Najbolji sudija u JSL ove sezone je Milan Jeremić koji je tu nagradu dobio ispred Srđana Obradovića i Boška Jovanetića koji se nalaze na 2-om odnosno 3-em mestu.

- U timu sezone apsolutno dominiraju Partizanovi fudbaleri i čak sedam fudbalera srpskog šampiona se nalazi u prvih 11 + 1 na klupi. Crvena zvezda, Vojvodina i Borac imaju po 2 fudbalera a Rad, Čukarički, Hajduk i Proleter po 1-og. Prvih 11: Vladimir Stojković (Partizan), Nikola Aksentijević (Partizan), Nikola Leković (Rad), Zak Dovdal (Partizan), Ralf Horn (Partizan), Lazar Marković (Partizan), Slavoljub Srnić (Čukarički), Nenad Lukić (Partizan), Vukadin Vukadinović (Borac), Marko Šćepović (Partizan), Đorđe Šušnjar (Vojvodina) / na klupi se nalaze sledeći igrači: Nikola Trifković (Crvena zvezda), Vladimir Kovačević (Crvena zvezda), Filip Kenedi (Vojvodina), Nikola Ninković (Partizan), Mauro Paez (Hajduk Kula), Đorđe Despotović (Borac), Goran Smiljanić (Proleter).

- Najbolji strelac JSL u ovoj sezoni je Marko Šćepović sa 20 golova. Ovo je inače četvrta sezona zaredom da je Marko Šćepović najbolji strelac JSL. Drugi je Paez iz Hajduka sa 18 postignutih golova a treći je Šušnjar iz Vojvodine takođe sa 18 postignutih golova.

- I nagrada za najboljeg mladog igrača u JSL odlazi u ruke jednog igrača Partizana. Ralf Horn je od trenera klubova iz JSL dobio 45 poena naspram 30 Filipa Kenedija. Na trećem mestu se nalazi još jedan fudbaler Partizana a radi se o mladom Alžircu Banbouri koji je dobio 25 glasova.

 

VESTI I ZANIMLJIVOSTI

- Partizan je od FSS za osvajanje ovogodišnje JSL dobio blizu 1 milion eura.

- Sledeće sezone Srbiju će čak šest klubova predstavljati u evropi. Partizan i Crvena zvezda u kvalifikacijama za Ligu Šampiona. Borac, Rad i Vojvodina + Sloboda Point Sevojno (fer plej nagrada) će Srbiju predstavljati u kvalifikacijama za Evropsku Ligu.

- Iz JSL su ove sezone ispali Mladi radnik i Sloboda Point Sevojno dok će ih sledeće sezone zameniti povratnik u elitu Novi Pazar i veliko iznenađenje za sve ekipa Kovačevca koja i dalje ima polu profesionalni status a za dve godine je iz Srpske lige došla do Jelen Super Lige. BSK Borča je pobedila u meču za popunu lige ekipu Radničkog iz Sombora.

- Jelen Super Liga je najbolja u regionu. Na najnovijoj UEFA listi JSL zauzima 15 mesto, Hrvatska prva liga 19, Slovenska prva liga 33 a onda ide 74 prva liga BIH, 98 je prva Makedonska liga a 100 mesto zauzima Crnogorska prva liga. Inače od prvih liga BIH, Makedonije i Crne Gore su bolje rangirani i naša Telekom Prva Liga Srbije odnosno Lav Kup Srbije.

 

 

 

Kako sam prošao kvalifikacije apsolutno ništa nije nagoveštavalo ovakvu evro sezonu. Nešto što je trebalo da bude poput izleta je pretvoreno zamalo u najgoru noćnu moru. Od ove sezone šampion Srbije startuje tek od 3. kola kvalifikacija za Ligu Šampiona zahvaljujući presvega mojim rezultatima u Evropi a rival na startu je bila Flora iz Estonije. Kod kuće smo ih dobili teže nego očekivano sa 2:1 ali ja sam generalno očekivao da ih ostavimo kući sa 4-5 komada. Ipak domaćini se baš i nisu složiili sa tim. Oni su najpre poveli da bi ja nedugo zatim izjednačio a oni negde nedugo pošto je počelo drugo poluvreme i postigli gol za 2:1, gol koji bi im omogućio produžetke. Ipak blamažu već na startu sprečio je Marko Šćepović koji je u 2 minutu sudijske nadoknade postigao gol za 2:2 i prolaz u 4. kolo kvalifikacija gde nas je čekao Bugarski šampion CSKA iz Sofije. A sa Bugarima ista priča samo što smo ovaj put mi gostovali u prvoj utakmici. Dobili smo lagano sa 1:3 prvu utakmicu i kada sam opet očekivao jedan lagan revanš pogotovo iz razloga jer smo domaćini za malo da se dogodi eliminacija iz Lige Šampiona. Bugari su uspeli da pobede sa 3:1 i da izbore produžetke gde sam ja ipak uzeo stvari u svoje ruke. Posle očitane bukvice igračima u pauzi pred start produžetaka prosto su zablistali u tih 30 minuta i Bugarima spakovali 3 gola za pobedu od 4:3. U Ligi Šampiona činilo je se da je grupa neprolazna s obzirom na koji sam način ušao u Ligu Šampiona ali... 1. kolo i teško gostavanje Rozenborgu ali pobeda od 1:3. Mislio sam da će to ipak biti maksimum ekipe, borba za treće mesto ali su me moji igrači na sjajan način demantovali i odigrali tri utakmice za šok. Najpre 2:2 sa Čelzijem kod kuće gde smo goste nadigrali i nezasluženo su i taj jedan bod poneli u London a onda i fantastično vraćanje u meč u Milanu posle zaostatka od po gol dva puta i na kraju pobeda protiv Intera od 2:0 kod kuće, pobeda koja nam je omogućila da u pretposlednjem kolu pobedom nad Rozenborgom obezbedimo nokaut fazu Lige Šampiona ali i u slučaju poraza a da Inter ne pobedi Čelzi takođe bi išli u nokaut fazu Lige Šampiona. Rozenborg je razmontiran sa 6:0 i ostvaren je najveći uspeh srpskog fudbala u istoriji, jedan srpski klub je po prvi put otišao tako daleko i zadnje kolo je postala čista rutina protiv Čelzija odnosno borba za prvo mesto. I kada sam očekivao možda i prvi poraz u ovogodišnjoj Ligi Šampiona bio sam zatečen sastavom Čelzija koji ne znam da li me je potcenio ili šta s obzirom da je izveo skroz rezervni sastav ali biće da nisu hteli da se zamaraju pošto su i oni pre zadnjeg kola obezbedili nokaut fazu Lige Šampiona. U svakom slučaju hvala im a ja sam ih deklasirao u sred Londona sa 0:4 i generalno posao mi je još i olakšao crveni karton njihovog igrača u ranoj fazi meča. Na kraju grupne faze

ovako je izgledala tabela grupe u kojoj smo se nalazili mi. U osmini finala smo dobili Lion i uspeli da ih prođemo. Prvu utakmicu smo igrali u Francuskoj što mi je i odgovaralo a poraz od 2:1 me nije opterećivao jer pametnom i strpljivom igrom jedan gol koji nas vodi dalje je morao doći. Tako je i bilo, čovek odluke MARKO ŠĆEPOVIĆ postiže gol za veliko četvrt finale protiv velike Barselone. Kada sam izvukao Barsu u sebi sam pomislio "samo da ne bude kao zadnji put" (dobili me sa 6:0 prim. aut). I sve je krenulo u tom pravcu s obzirom da su na poluvremenu vodili sa 2:0 ali ipak ponovo sam igračima očitao lekciju i u drugom poluvremenu su zaigrali kao dopingovani i golovima Dovdala i Lukića doneli čak i prednost pred revanš u Beogradu. A ipak ispostaviće se da je Barsa bila i prevelik zalogaj za nas posle tog revanša. Izgubili smo u revanšu sa 1:2 ali nismo imali sreće i mislim da smo igrom kroz grupnu fazu i ove utakmice sa Lionom i Barsom zaslužili najmanje to polu finale koje bi igrali protiv Reala. Mesi je Barsu doveo u prednost u 30 minutu posle evrogola iz slobodnog udarca a nekih 20 min. pred kraj rešio sam da sve karte bacim u napad i zaista momci su se trudili ali lopta nije htela u gol i iz jednog kontra napada Krkić pogađa za 0:2. Horn je ublažio poraz u 3 min. sudijske nadoknade. Ligu Šampiona je osvojio Juventus koji je u finalu savladao Madriski Real sa 0:1.

 

NAGRADE:

- Zlatnu kopačku osvojio je Lionel Mesi iz Barselone sa 9 golova dok je se na drugom mestu našao Gonzalo Higuain iz Reala sa takođe 9 golova. Treći je Marko Šćepović iz Partizana sa 8 postignutih golova.

- Za najboljeg igrača ovogodišnje Lige Šampiona izabran je Eugen Konopljanka iz Madridskog Reala. On je na 8 utakmica upisao 2 asistencije i postigao 8 golova.

- Najbolji gol ovogodišnje Lige Šampiona je gol Viliana iz Šalkea koji je dao 18 oktobra Rapidu iz Viena. Na drugom mestu se nalazi gol Markeca iz prvog kola grupne faze Lige Šampiona protiv Rozenborga u pobedi crno-belih od 1:3. I na trećem mestu je se našao gol Davida Alabe iz Intera koji je postignut u okviru grupne faze takođe protiv Rozenborga.

 

VESTI I ZANIMLJIVOSTI

- Partizan je od ovogodišnje Lige Šampiona zaradio preko 20 miliona eura.

- Polet iz Ljubića, Sloboda Point Sevojno i Rad su svoje učešće u evropi završili već na prvom koraku. Crvena zvezda je takođe završila učešće u kvalifikacijama za Ligu Šampiona na prvom koraku. Bolji od njih je bio Seltik a kasnije u u grupnoj fazi Evropske Lige do zadnjeg kola su bili u igri za prolaz dalje. Sve u svemu solidna sezona za Srpske klubove u evropi i vadi nas Partizan naravno dok je veliko iznenađenje ono što je zvezda napravila ove sezone s obzirom da se u zadnjoj deceniji nisu isticali rezultatima u evropi. Polet, Sloboda Point Sevojno i Rad su razočarali.

- Srbija će od sezone 2018/2019 zahvaljujući poboljšanju nacionalnog koeficijenta gde Srbija na najnovijoj listi zauzima 12. mesto imati jednog predstavnika direktno u grupnoj fazi Lige Šampiona i jednog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Šampiona. U Evropskoj Ligi Srbija ostaje sa tri predstavnika i dalje a to će izgledati tako da trećeplasirani tim startuje od 4. kola kvalifikacija, četvrtoplasirani tim od 3. kola kvalifikacija a petoplasirani tim ili osvajač nacionalnog kupa od 2. kola kvalifikacija.

- Srbija ću u sledećoj sezoni imati četiri predstavnika u kvalifikacijama za Evropsku Ligu zahvaljujući fer plej nagradi.

- Partizan na najnovijoj UEFA listi zauzima neverovatno 32 mesto i nalazi se samo na korak od ulaska u TOP 30 a ako sledeće sezone bude odigrao bar upola kao ove sezone nema sumnje da će to i uspeti da uradi. Inače zahvaljujući 1/4 Lige Šampiona Partizan je zvanično 12 klub evrope za ovu sezonu po koeficijentu. Od ostalih srpskih klubova Crvena zvezda zauzima tek 163 mesto, Polet iz Ljubića 177 a Napredak iz Kruševca 187 mesto.

- Partizan je postigao najviše golova u ovogodišnjem izdanju Lige Šampiona. Čak 35 golova su crno-beli postigli na 14 utakmica.

- Jelen Super Liga je zabeležila skok od 4 mesta na UEFA listi takmičenja i sada zauzima visoko 15 mesto.

 

 

 

I ove sezone sam sve do finala igrao sa kombinovanim sastavima i bez nekih većih problema sam obezbedio to finale o kom ću nešto kasnije. U šesnaestini finala nas je čekalo gostovanje u Novom Sadu ekipi Veternika a krajnji rezultat je bio 1:3 za nas sa čime smo ispunili očekivanja i plasirali se u osminu finala nacionalnog kupa (elem ne znam što se tako zove pošto i zvezda učestvuje u njemu). U osmini finala nam je došao Proleter naš stari poznanik odnosno naša stara i redovna mušterija je poslata kući sa dva gola u mreži. Onda u četvrtini finala čekao nas je prvi veći izazov i gostovanje na vrućem terenu u Novom Pazaru koji bez obzira što je prvoligaš nije bio lak rival. Na kraju smo dobili tu utakmicu sa 0:2 ali ta utakmica je bila sve samo ne laka. U polu finalu nismo mogli poželeti lakši žreb. Srpskoligaš Jedinstvo iz Uba je imao tu nesreće da pored Crvene zvezde, Rada i nas izvuče upravo nas i tada je već bio njihov kraj. Prva utakmica odigrana na JNA završena je sa neverovatnih 7:0 u našu korist te je revanš imao ulogu izleta ali ipak ozbiljno smo shvatili i tu utakmicu te smo slavili sa 0:3 za ukupnih 10:0 u ovom dvomeču i ovom pobedom je zakazan večiti trening u finalu protiv komšinice koja je izbacila Rad u polu finalu. E sada na red dolazi to famozno finale, finale kupa Srbije (ponavljam ne znam što se zove kup Srbije kada tu učestvuje i Crvena zvezda) i možda najbolja utakmica koju sam odigrao u ovih šest sezona. Rano smo došli u prednost od 2:0 golovima Dovdala i Horna posle 25 min. je se činilo već da je to nedostižna prednost. Ipak fudbaleri komšinice su pokazali kao poprilično žilavi u ovom finalu i nekako daju najpre jedan gol u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena a onda i u 62 min. daju gol za 2:2. Strelci tih golova su bili Alveš i Kaluđerović. Pošto je posle 90 min. bilo 2:2 igralo je se novih 30 min. Komšinica je bolje krenula i postigla gol u 95 min. za prednost od 2:3 ali onda ja menjam formaciju gde sam praktično igrao bez odbrane sa tri najisturenija igrača i dva krila i postižem dva gola (Šćepović 105, Radović 108) za veliki preokret i 4:3. Ipak u 110 min. zvezda dolazi do 4:4 a strelac gola je Lakićević. Na kraju 120 min. pošto je bio i dalje aktivan taj rezultat pristupilo je se izvođenju jedanaesteraca koji će ući u istoriju a ja ću ih pamtiti zauvek. Redom su pogađali bez greške za Partizan Majer, Vukčević, Ninković, Džabir, Lazar Marković, Šćepović, Radović i Dovdal odnosno za komšinicu Alveš, Lakićević, Teofanov, Medić, Jakšić, Janković, Ožegović i Ojobo a onda... Za Crvenu zvezdu šutira golman Trifković ali on šalje loptu preko gola i Partizan ima meč loptu a penal izvodi Ralf Horn. Partizan prvu meč loptu ne koristi a Ralf Horn pogađa prečku i zvezda je se izvadila iz ove neprijatne situacije. Ipak za zvezdu drugi penal u ovoj penal seriji šutira Alveš ali ovaj put Stojke brani i Partizan će imati drugu meč loptu a izvođač penala će biti mladi Nikola Aksentijević. I Nikola Aksentijević je promašio penal te Partizan ne koristi drugu meč loptu. Ali onda i Slobodan Lakićević uzima loptu po drugi put u ovoj penal seriji i on promašuje jedanaesterac, odnosno šalje loptu preko gola a Stojke ga je pročitao tako da verovatno da je išlo u okvir gola da bi odbranio. I Partizan sada ima treću meč loptu a pošto je 11 serija loptu uzima golman Vladimir Stojković i šmekerski savladava golmana komšinice za duplu krunu drugu godinu za redom! Pobeda je još draža pošto im je Vladimir Stojković presudio a ja ovom pobedom nastavljam sa dobrim rezultatima u zadnje dve godine protiv komšinice.

 

NAGRADE

- Za najboljeg igrača ovogodišnjeg kupa izabran je igrač Crvene zvezde Paulo Alveš koji je na 4 utakmice postigao 4 gola i upisao 2 asistencije.

- I najbolj strelac ovogodišnjeg Kupa Srbije je Paulo Alveš sa 4 gola.

 

VESTI I ZANIMLJIVOSTI

- Partizan je finasijski baš dobro prošao ove sezone. Od pobeda u Kupu Srbije dobili su blizu 500k eura!

 

 

Najbolji igrač ove sezone po meni definitivno je Marko Šćepović. Najbolji strelac lige sa 20 golova, najbolji naš strelac u Ligi Šampiona sa 9 golova a treći strelac tog takmičenja i najbolji naš strelac i u kupu sa 3 gola. Generalna statistika izgleda ovako: 30 utakmica + 8 sa klupe, 32 gola (2 iz penala), 11 asistencija, 8 puta igrač meča, 7 žutih kartona sa prosečnom ocenom 7.65. I Marko je zaista briljirao ove sezone i vodio je ovu ekipu ka novoj duploj kruni i ka istorijskom uspehu za srpski fudbal a to je 1/4 Lige Šampiona. Da pomenem još da Marku Šćepoviću nedostaje svega još 35 ligaških golova da prestigne legendarnog Stjepana Bobeka koji je postigao 129 golova u ligi za klub. Nema sumnje da ako ovako nastavi da igra da će ovaj rekord biti oboren za 1.5 sezonu najviše.

 

VESTI

- Partizan i Leotar iz Trebinja uspostavili su saradnju koja označava da će Partizan imati prednost pri kupovini a takođe Partizan će imati mogućnost da šalje mlade igrače na kaljenje u Leotar.

- Slobodan Milovanović je još jednom pokazao koliko voli ovaj klub. On je odbio ponudu Španskog prvoligaša Viljareala da sedne na njihovu klupu što su mnogi okarakterisali kao ekscentričan potez ali to kod Milovanovića ne treba nikog da čudi jer je bio vodeći kandidat za klupu Arsenala a novinarima je rekao da ga to mesto ne zanima te da će odbiti ponudu ako dođe a isto to je uradio i kada je bio vodeći kandidat za klupu Sanderlenda. "Grobari" su oduševljeni ovim potezima Milovanovića jer nije mala stvar odbiti ekipu iz Primere ili Premijer Lige zbog Partizana i ove traktor lige.

- Lazara Markovića su "Grobari" zvanično proglasili za legendu kluba te je tako stao rame u rame sa Vukotićem, Manceom, Bobekom, Šoškićem i Valokom.

- Vrednost ove ekipe Partizana se procenjuje na oko 27 miliona.

- Uprava srpskog šampiona na čelu sa Draganom Đurićem je saopštila da će Milovanović otprilike za sledeću sezonu na raspolaganju imati oko 10 miliona eura za transfere što još jednom pokazuje da gospodin Dragan Đurić ima jako visoke ambicije kao i trener Slobodan Milovanović što i pokazuje uloženih skoro 2.5 miliona eura u nadogradnju objekta za mlađe kategorije i poboljšanje uslova za trening.

- Partizanove rezerve osvojile su ligu rezervi dok su Partizanovi igrači do 19 godina uzeli duplu krunu. Takođe Teleoptik je i treću sezonu zaredom u TOP 3 kluba u Telekom Prvoj Ligi ali pošto je filijala Partizanu ne može da uđe u JSL. Optičari su ove sezone zauzeli jako visoko treće mesto i još jednom pokazali da bez obzira na sastav svake godine su među TOP klubovima u našoj TPLS. Nema sumnje da Teleoptik može da igrau JSL da bi opet bio jedan od boljih klubova u ligi. Elem druga filijala Partizana Radnički iz Sombora izgubio je plej-of za popunu lige od BSK Borče te će i naredne sezone se takmičiti u TPLS.

- Slobodan Milovanović je potpisao novi trogodišnji ugovor po kojem će nedeljno dobijati 11.500k eura. Milovanović je potpisivanjem ovog ugovora postao i zvanično jedan od najplaćenijih trenera ikada u srpskom fudbalu a procenjuje se da je za ovih 6 godina zaradio blizu 1.5 miliona eura. Elem ovim potpisom Milovanović je se ogradio od pisanja medija da je jedan od kandidata za novog trenera Mančester Sitija.

- Slavoljub Muslin je otišao u penziju te je mesto za trenera Crvene zvezde ostalo upražnjeno. Milovanović ga je ispratio u penziju utakmicom finala kupa a ko će biti novi trener ovog manjeg Beogradskog kluba saznaće se narednih dana. Glavni kandidati su Dragoljub Bekvalac i Mihajlo Ivanović.

- Čaršijom kruže razne priče u vezi predstojećeg prelaznog roka. Jedni pišu da Partizan dovodi posle Dalikua [igrao pre par sezona] još jednog šiptara a naime radi se o Klevisu Bećiriju iz Frankfurta. Drugi ipak pišu da je Partizan zainteresovan za fudbalera Liverpula Ludovika Martija kojeg navodno žele da dovedu na pozajmicu dok neki sasvim treći pišu da su na meti Partizana Veliton iz Moskovskog Spartaka, Karlos Eduardo iz Rubina, Jevrem Kosnić iz Palerma, Đibril Sise iz Lacia i Djego Tardeli iz Anžija blizu Partizana pošto tim igračima za nekoliko dana ističu ugovori u njihovim trenutnim klubovima. Šta je i da li ima i malo istine u ovim pisanjima raznih medija saznaćemo verovatno u narednih par dana.

 

http://www.nfsbih.net/img/bl.gif

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/8/8d/Logo_of_the_Football_Association_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg/150px-Logo_of_the_Football_Association_of_Bosnia_and_Herzegovina.svg.png

 

 

Raspored u nastavku kvalifikacija:

BIH - Bugarska [09.09.2017]

Moldavija - BIH [13.09.2017]

Danska - BIH [14.10.2017]

BIH - Holandija [18.10.2017]

 

Ovo je reprezentacija u kojoj više nema Spahića, Muslimovića, Hasagića, Nadarevića, Papca i Berberovića. Ovo je reprezentacija koju predvode sada već iskusni Edin Džeko, Senijad Ibričić, Asmir Begović, Semir Štilić, Ognjen Vranješ, Muhamed Subašić... oni predvode mlađe saigrače koji će za par godina kada ovi odu u penziju biti ti koji će voditi ovaj nacionalni tim. Naredne četiri godine (sada već tri) su možda i zadnja šansa da reprezentacija BIH uradi nešto više u skorijem periodu. A kako je krenulo u ovim kvalifikacijama za Svetsko Prvenstvo nadam se da će se završiti bar polu finalom na sledećem prvenstvu ali moram da idem postepeno i polako s obzirom da ipak imaju još četiri utakmice da se odigraju i i ako imam na tabeli +5 u odnosu na Dance to može vrlo brzo da se okrene ako ne dobijem Bugare u sledećem kolu. Sa druge strane dobijem li Bugare a četiri dana kasnije i Moldaviju teško da će postojati prepreka ka konačnom cilju a to je plasman na Svetsko Prvenstvo 2018 godine koje bi moglo biti obezbeđeno čak dva kola pred kraj jer računam da će Holanđani u 7. kolu bar nerešeno odigrati sa Dancima. Ipak moram i da napomenem da ćemo protiv Bugara igrati bez Edina Džeke koji je u ovim kvalifikacijama postigao čak 13 golova i Gorana Galešića [obojica su suspendovani]. Nego da se okrenem dosadašnjim rezultatima u kvalifikacijama i briljantnom skoru 6-0-0 te i vredi pomenuti dva podatka koja su veoma važna. Prvi kaže da je BIH najefikasniji tim u ovim kvalifikacijama za 27 postignutih golova a drugi kaže da je reprezentacija BIH trenutno 25 na svetu što znači da je na samo 2 mesta od najboljeg plasmana ikada na FIFA listi reprezentacija. Najbolji plasman kao reprezentacija su zabeležili 23 februara 2016 kada su bili 23 na svetu. Ja sam uveren da mogu da ih uvedem u TOP 10 pogotovo jer nisam izgubio ni jednu utakmicu a reprezentaciju sam predvodio na 6 zvaničnih i 2 prijateljske utakmice i zabeležio sam 7 pobeda i 1 nerešen. Elem kvalifikacije su počele neverovatno lako i pobedom od 9:0 nad nejakim San Marinom. Na toj utakmici sam igrao u rezervnom sastavu a izuzetak je bio samo Edin Džeko. U drugom kolu za mene lično veliko iznenađenje i pobeda nad Bugarima u gostima od 0:4. Da mi je neko ponudio X pre meča oberučke bi ga prihvatio. U trećem kolu ostvarena je još jedna pobeda a ovaj put su stradali Moldavci i krajnji rezultat je opet bio jako ubedljiv i identičan kao u Bugarskoj prethodno [4:0]. U četvrtom kolu i ujedno zadnjoj zvaničnoj utakmici u toj godini napravljeno je veliko iznenađenje - savladana je Holandija u gostima sa 3:4! Inače vodili smo sa čak 1:4 i za malo da nas stignu ali sam ipak uspeo nekako da sačuvam rezultat u toj utakmici. Za kraj godine su usledile i dve prijateljske utakmice protiv Portugala i Singapura u gostima. Sa Portugalom smo odigrali 1:1 [primili smo gol u 93 min.] a Singapur smo dobili sa 1:3. U nastavku kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo smo takođe dobro igrali te smo ostvarili još dve pobede. Najpre ona najvažnija nad Danskom od 3:2 a zatim i pobeda nad San Marinom u gostima od 0:3. Generalno prezadovoljan sam kako ide do sada i mada ću biti bez Edina Džeke u narednoj utakmici od ključnog značaja protiv Bugarske ja moram da dobijem taj duel jer praktično tom pobedom obezbeđujem DIREKTAN odlazak na SP jer iskreno sumnjam da mi Moldavci mogu nešto bez obzira što ću igrati u rezervnom sastavu.

 

VESTI

- Reprezentacija BIH do 19 god. nije prošla 2. kolo kvalifikacija. U konkurenciji Austrije, Češke i Holandije reprezentacija BIH do 19 god. zauzela je tek 3 mesto u grupi pobedivši samo Austriju dok je ostale dve utakmice izgubila. Pobednik grupe je Holandija i ona ide na Prvenstvo Evrope do 19 god. Zbog ovog neuspeha selektor BIH Slobodan Milovanović uručio je otkaz Huanu Sebastianu Veronu i u toku je potraga za novim selektorom "zmajića".

- Francuska je pozivanjem mlade fudbalske reprezentacije BIH na turnir koji se naziva French Youth Invational učinila veliku čast čelnicima N/FS BIH i svima koji rade u interesu ove reprezentacije jer smo dobili priliku da se nadmećemo na jednom od najvećih turnira u svetu za mlade a to može samo da laska. Ipak na samom turniru BIH je se jako loše pokazala i u Grupi A zauzela tek 4. mesto i završila takmičenje sa samo jednim osvojenim bodom i to protiv Paname u 1. kolu. U 2. i 3. kolu mlada reprezentacija je doživela poraze od Obale Slonovače i Engleske. Slobodan Milovanović za sada neće ovo uzeti za ozbiljno i Đuzepe Sanino će ostati selektor reprezentacije do 21 god. ali ako ne obezbedi plej-of u predstojećim kvalifikacijama čeka ga ista sudbina kao i Verona.

- Aktuelni prvi pomoćnik Slobodana Milovanovića u reprezentaciji BIH Boro Primorac je najavio povlačenje na kraju ove klupske sezone te će uskoro biti saopšteno ko će biti novi prvi pomoćnik a mnogi na tom mestu vide Sašu Papca ali Milovanović o tome nije hteo da se izjašnjava.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |