Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Chelsea F.C by PlayBoy-Demo


Marco Reus
 Share

Recommended Posts

Chelsea F.C


 

http://www.dodaj.rs/f/1d/2S/3gJa5lvE/630.png


 

Čelsi je osnovan 1905. godine, u pabu "The Rising Sun", preko puta glavnog ulaza stadiona na Fulam roudu.Kako je fudbalski klub Fulam već postojao u susedstvu, osnivači su odlučili da se klub nazove po susednom kvartu Čelsiju, ujedno odbacujući predloge Kensington, Stamford bridž i London.Nedugo nakon osnivanja, Čelzi je zaigrao u Engleskoj fudbalskoj ligi.U prvim godinama postojanja, klub je nastupao sa malo uspeha, a najbliži trofeju bili su 1915. godine, kada su stigli do finala FA kupa, gde su poraženi od Šefild junajteda.Na tribinama Stamford bridža, u to vreme, bila je više "pozorišna publika", nego vatreni navijači, ali su redovno dolazili na utakmice i punili stadion.U oktobru 1935. godine, utakmici između Čelsija i Arsenala prisustvovalo je 82,905 gledalaca, što je zvaničan rekord stadiona, i najveća poseta utakmice u engleskom ligaškom fudbalu.

Prekretnica za londonski tim bio je jun 2003. godine. Klub je prodat ruskom milijarderu Romanu Abramoviču za 140 miliona funti, što je ujedno i najveća suma za koju je prodat neki engleski klub.Dolazak bogatog vlasnika, koji je bio spreman da uloži veliki novac za pojačanja, obećavao je uspeh. Više od sto miliona evra potrošeno je na pojačanja, ali kako menadžer Klaudio Ranijeri nije uspeo da donese treofeje na Stamford bridž, zamenjen je Portugalcem Žozeom Murinjom.Kao i njegov prethodnik, i Murinjo nije štedeo Abramovičev novac, a u letnjem prelaznom roku 2006. godine doveden je Andrej Ševčenko iz Milana, za klupski rekord - 46 miliona evra.Dugo očekivane trofeje uspeo je da donese Murinjo. Pod njegovim vođstvom Čelsi je osvojio dve titule šampiona Engleske, i osvojio FA kup i dva Liga kupa.U Ligi šampiona Čelsi je solidno nastupao, a često je ispadao u četvrtini finala i polufinalu.Poslednjih godina stvorio se veliki rivalitet sa Liverpulom nakon nekoliko susreta u kupovima, naročito posle izjava Žozea Murinja zbog "sumnjivog" gola Luisa Garsije, koji je izbacio Čelsi iz polufinala Lige šampiona.Kako nije uspeo da ponovi uspehe, i nije uspeo da osvoji Ligu šampiona, koja je ruskom vlasniku bila prioritet, Murinjo je napustio klupu, a na njegovo mesto je doveden Avram Grant.

Grant je nastavio tamo gde je stao Murinjo, i vodio je klub do prvog finala Lige šampiona, u kom su poraženi, nakon izvođenja penala, od Mančester junajteda, u Moskvi. Finale će posebno zapamtiti kapiten Čelsija Džon Teri, čiji je promašaj sa bele tačke označio pobednika.


 

http://thechelseablog.org/wp-content/uploads/2011/05/stamford-bridge.jpg

 

Stamford bridž je zvanično otvoren 28. aprila 1877. godine, a u prvih 28 godina postojanja koristili su ga atletičari, dok se fudbal na njemu uopšte nije igrao.

Stadion je prvo ponuđen fudbalskom klubu Fulam, ali su čelnici kluba odbili da napuste svoj dosadašnji teren i presele se na Stamford bridž. Kao posledica toga, vlasnici stadiona odlučili su da osnuju svoj klub, kako bi "uneli život" na novi teren.

Većina fudbalskih klubova osnovano je pre stadiona, ali je Čelsi jedan od retkih, možda i jedini koji je stvoren zbog Stamford bridža.


 

Ocekivanja:

- Osvajanje EPL

- Osvajanje Lige Sampiona

- Osvajanje FA Kupa


Ovo je bio uvodni report,naredni report ce biti najverovatnije sutra.Nadam se da ce te me pratiti  ::love::

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 29
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Chelsea F.C


 

http://www.dodaj.rs/f/1d/2S/3gJa5lvE/630.png


 

Transfer Period

 

http://www.68thscouts.ca/images/handshake.gif

 

U ovom prelaznom roku gledao sam da dovedem igrace na pozicijama gde mislim da sam najslabiji.Tri pozicije su mi delovele slabije u odnosu na druge pozicije.Dovedena su 3 igraca jedan AMC,jedan AML i jedan stoper.Jednog igraca smo kaparisali za sledecu godinu i to je igrac koji ce nadam se biti jedan od najboljih igraca sveta.

 

IN

 

 

Carlos Tevez je prvi igrac koji nas je pojacao u ovom prelaznom roku.Zbog nedostatka igraca na poziciji AMR primorani smo da ga dovedem odlican posao smo obavili ovim transferom.Dosao je 17.5M

 

Pablo Aimar mi nije bio ni umislima.Dosao je posle odbijanja raznih igraca a neophodan mi je bio plejmejker.Obestecenje smo platili svega 3M.

 

Gary Cahill je dosao posledenjeg dana prelaznog roka.Zbog povrede Alex-a primorani smo da dovedemo Backup-a a nadam se da ce u skorije vreme zaigrati u startnoj postavi.Platili smo ga 11M.

 

Mateo Kovacic je igrac koji ce biti budocnost Celsija.Kaparisali smo ga i dolazi nam sledece godine.

 

OUT

 

 

Dosta igraca sam stavio na TL ali jednostavno nije bilo ponuda.Dosta mladih igraca je otislo na pozajmici u drugoj ligi na kaljenje.Jedini prvotimac koji nas je napustio je Nikolas Anelka za njega nije bilo mesta u timu pa je otisao u Real Madrid za 5M


 

Pripremni Period

 

 

U ovom pripremnom periodu odigrali smo 5 utakmica.Uglavnom si bili slabiji protivnici i jedan od najboljih klubova na svetu.Od tih 5 utakmica 4 smo pobedili i jednu protiv Barse remizirali.Najbolji strelac na pripremama mi je bio niko drugi nego Fernando Tores a dok su se novajlije odlicno uklopile.Nadam se da cu tako nastaviti i u prevanstvu.


 

England Premier League

 

 

U ligi za sada sve ide po planu.U 3 utakmice 3 pobede.U svim segmentima igre dominiram i ono sto je najvaznije Tores je u dobroj formi.Ocekujem da i u nastavku nastavim sa pobedama.

 

Utakmice:

 

 

 

Dobio sam nagradu za najboljeg menadzera Avgusta  ::love::


 

Uefa Champions League

 

http://www.dodaj.rs/f/3R/Ij/2mC5LHtb/1301394.png

 

http://www.dodaj.rs/f/1W/IT/2sUnEaVK/european-champions-cup-o.png

 

Nisam ocekivao laksi zreb.Dobio sam Olimpijakos,Zenit i Genk.Sve osim prvog mesta smatram neuspehom.


 

Takitika i Prva postava

 


 

Ovo je bio moj prvi report.Prezadovoljan sam dosadasnjim rezultatima.Nadam se da cete me i dalje pratiti..Sledeci report je za dva meseca naravno u igri  ::love::

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |