Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TUT]Kako poboljsati moral


Recommended Posts

Mnogo ljudi iznesu stare mantre o taktici, i pokušavaju da nas ubede da su igrači jedini odlučujući faktor u fudbalu. Pretpostavimo, za jedan kratak trenutak, da je tačno. Zašto, onda, klubovima je velika stvar o tome ko je trener, posebno u eri "direktora fudbalskih" transfera odluke kada su u velikoj meri od njihove ruke?

 

Jasno je da postoje oblasti kojima se trener bavi osim taktike, i ove oblasti moraju biti važni. Jedan takav prostor može biti motivacija. Trener je tu da tim igra dobro kao jedinica, ohrabrujući ih kada su dole i da obezbedi da ne dobijete samozadovoljni kada se pobedi. U Football Manager, možemo nazvati moral.

 

Jačanje moral je važan i često loš deo Football Manager. Tim sa odličnim moralom može obavljati na mnogo viši standard nego razočaran svlačionica. Vod koji je, u celini, ne vidi kao jedan od omiljen osoblje neće da se "borba za sebe motivisati da igraju za vas". I najvažnije, srećna igrači ne teže da izazovu nezadovoljstvo svlačionica po bitching o tima i uništenje harmonije kluba.

 

http://img708.imageshack.us/img708/6857/fasada.th.jpg

 

Imamo pet opcija za razgovor sa našim igračima. Možemo reći da li smo mi oduševljeni, ili samo zadovoljan radom igrača. Možemo reći da li mi mislimo da oni igraju prihvatljivo ili ispod nominalne. Ili možemo reći da smo razočarani kako se sa svojim nedavnim formi. Trik pronalaženju pravih opcija je dvostruk:

 

Mi treba da kažete ono što mu treba plejer da čujete.

Mi treba da kažete igrača ono što žele da čuju.

 

Naravno, ovo nisu nužno isto thing.The EksampleAt Cedar Ridge radim Osnovna premisa. Od "7" je osnova za pristojne performanse, odlučio sam da je bilo prosečna ocena iznad 6,50 će biti prihvatljivo. Dakle, ako sam imao priliku da se izjasni o formi igrača, ja bih rade na skali ide gore i dole od 0,50 na vreme. Tako, na primer, u proseku iznad 7,50 će me oduševiti. Prosjek ispod 6.00 bi mene ljut.

 

Rad na ovoj osnovi, ja sam komentarisao igrača kad god sam mogao. Obično se to desi, ako igrač igra bar 5 igara za vas i izabrana je u prethodnom meču. Ovo nije uvek slučaj, tako da ćete morati da proverite.

http://img684.imageshack.us/img684/2460/moralv.jpg

Tada sam koristio beleške sistem da pogledate reakcije mojih igrača. Ako igrač loše reagovao na moje pohvale ili kritike, ja sam zapisao. Na primer, prošle nedelje je predmet Sыlvain Leguinski mislili da sam bio pogrešno da sugeriše da je njegov nastup između 6.50 i 6.99 "prihvatljivo". Budući da više stručnih i iskusnih igrača, očekuje mnogo od sebe i očekuje me da zahtevaju isto. Dakle, morao sam da promenite način na koji sam se bavio sa njim.

 

Sam napomenu da ga kritikuju češće. Znao sam da je u cilju izmamiti pozitivan odgovor od njega (tj. da je podigla moral) bih morao da smeni svoje razmere čak 0,50. Znači, performanse u rasponu od 6.50 i 6.99 su sada "ispod nominalne".

 

Posle oko pola sezone, postalo je jasno koji se uklapaju u moj inicijalni program i koji nisu. Bio sam primedba toliko da nisam ni potrebu beleške na kraju - Znao sam mojim igračima koji su potrebni i ono vrsta tretmana. Ovo je, za mene je osnovni čovek menadžmenta. I od vitalnog značaja za izgradnju dobar tim, atmosferu.

 

Postoji nekoliko stvari na umu:

 

Najbolje vreme da se izjasni, u mom iskustvu, kada dobijete na mail o meču kvote, oko 24-48 sati pre Početni udarac. Mnogo ranije, a efekat na vaše interakcije može "ugasiti". Bilo kasnije, a plejer neće reagovati na vaše reči tek posle utakmice (koja izgleda besmisleno).

 

Nije uvek neophodno da se izjasni o plejeru koji je "odličan" moral, ali ako i ne dobijete ga u pravo vreme na vreme ima više šanse da igrač će vas videti kao "omiljen lica".

 

Profesionalni igrači u višim divizije biće potrebno više kritika. U polu-Pro klub (i jedan mali u to) sam našao tiho-tiho pristup radio najbolje. Na bolje klubovi, igrači će zahtevati više od sebe - i više od vas. Isto tako, mladi igrači mogu da je potrebno više ohrabrenja i manje Mnoštvo jezika u cilju da se izgradi poverenje.

 

Nikada, ikada, ikada se plašite da to pogresno shvatiti. Dobićete je pogrešno, a povremeno će dobiti to nije u redu sa plejerom koji ste poznata po godina. To trenutno nije problem - plejer neće da ga ponovo pošalje za dugoročno i bez greške ne možete da naučite šta je tačan odgovor.

 

Pun vodič o održavanju morala u Svlačionica je radio na FM-Velika Britanija, kao što govorim, tako da ću ostaviti ovaj Polet razgovor ovde. Ali razumevanje značaja morala je, po mom mišljenju, pokretačka snaga promocija Hinckleы da Plava trgu Premijer u dve sezone.

 

Kako idete pričaju na svoj vod? Da li favorizuju ruke isključen pristup, ili ne želite da komentarišete ništa i sve? Moral je velika stvar za tebe, ili ti provode više vremena na teren za obuku, u transfer tržištu, ili na taktički plan? Voleo bih da čujem svoje misli od svoje karijere.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |