Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Igrač nakon teške ozlijede


dex6®​
 Share

Recommended Posts

Zanimaju me vaša iskustva i razmišljanja o igračima koji dožive tešku ozlijedu. Svima je poznat primjer Eduarda da Silve koji je u trenutku ozlijede bio maestralan, a nakon nje se još traži. Hrvatima je poznat primjer i Marijana Buljata koji je bio veliki potencijal, čak i u kadru A reprezentacije sve dok lomio nogu. Tu je svježe ozlijeđeni Pacheco iz Zvezde čiji je oporavak tek u procesu.

Nakon nekih RL primjera, mene bi ipak zanimali oni primjeri vezani za FM.

Mene je osobno na razmišljanje naveo Giuseppe Rossi koji je u drugoj sezoni 5 mjeseci izbivao zbog problema sa koljenom i kroz cijelu sezonu je odigrao samo 16 ligaških utakmica u kojima nije uspio postići niti jedan pogodak.

Naravno, cijena mu je pala i doveo sam ga u Sevillu. Krenuo je maestralno i odmah se prometnuo u prvu špicu, pa je kasnije pao i zabija na kapaljku.

Zanimaju me vaša iskustva i mišljenja o tome problemu. Znači može li se igrač u potpunosti vratiti nakon ozlijede, i ako može, koliko će mu vremena trebati da se vrati.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Na ovom FM-U koji god klub da sam vodio stvarno su mi se vraćali igrači. Posebno bih izdvojio save sa Partizanom gde mi je Stancu dao 27 golova u sezoni i doživi povredu u kfalifikacijama za LŠ u 3 klu nije igrao više od 7 meseci i vrati se i kroz par sezona postane najbolji strelac kluba u istoriji + uvek najbolji strelac. Sećam se takodje Babovića negde su se u isto vreme povredili i bili na istoj pauzi jeste da on nije imao minutažu ko Stancu ali ništa lošije nije odigrao nego pre povrede bilo je još situacija ali mislim da se velika većina vraćala u formu polako. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

I kod mene Jurčenko u Borcu, u prvoj sezoni prvi strijelac lige, u prvom dijelu druge sezone dao 15 golova i povredio se i nije se vraćao do kraja te sezone i kad se vratio davao je golove ali nije bio onako efikasan kao na početku. Prvu sezonu poslije povrede sam ga koristio više po strani jer ništa nije mogao da pogodi, a u drugoj se već popravljao, vjerujem da bi u trećoj sezoni igrao vrhunski, ali ostao sam bez sejva.  :crying:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ne znam kako mi je promakla ova tema... :pras:

meni su se igrači uvek vraćali bez obzira na ''težinu'' povrede i vreme koje su proveli van terena.moje neko lično mišljenje je da fudbaleri posle opovravka od povrede igraju na istom nivou kao da povrede nije ni bilo...što često nije slučaj u RL.Eduardo je možda i najbolji primer za to...

Link to comment
Share on other sites

Sto se tice tih ozljeda puno stvari utjece na to . Ne djeluje ozljeda na svakog igraca isto i svaki igrac drugacije razmislja u glavi ima onih koji se zbog ozljede zele vratiti jos jaci dok ima igraca koji nakon ozljede nemaju volje za nista . Mislim da u igrici nakon duze igraceve ozljede na njegov povratak utjece tvoje ponasanje,znaci treninge mu staviti na light i ukoliko imas rezernu momcad dati mu tamo da igra  :)

Link to comment
Share on other sites

Uzeo sam Barcelonu, da malo igram sa njima. Ekipa je ok. Taktika mi je dobra. Igracki kadar manje vise. Budzet mi se nije svidjao. Sve dok nisu krenuli igraci da mi se povredjuju. Xavi, Iniesta, Villa, Messi, Pedro, Puyol... Svi na po nekoliko meseci. Messi i Xavi na po 6 meseci. Iniesta malo malo pa se povredi. Vrlo zajebana situacija. Villa se vratio skoro, na 17 utakmica 9 pogodaka. Svaki gol i petog pokusaja postigne. Situacije 1na1 redovno masi...  :/

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, igram sa Barcom. Prva sam sezona, negde sredina februara. Od pocetka sezone najmanje 10 igraca su mi bili dugorocno povredjeni. Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Villa, Pedro, Abidal, Buskec...

Zanima me kako je najbolje da ih vracam polako u tim? Po 15 minuta? Da nakon povrede pauziraju jos koju nedelju pa onda po malo?!

Messi, Pedro i jos neki imaju dodatni trening za pozicije. Da im to uklonim?

 

I da, ako neko moze da mi kaze za koliko ce Messi i Pedro da uvezbaju AMR, odnosno AML za natural poziciju?!

Link to comment
Share on other sites

ja bar gledam igraču kad dođe s oporavka samo kondiciju(preko 90) i moral(sve osim very poor al obično ako se skroz oporave u srijedu  a u subotu je tekma kondicija neće bit 90 i onda mi tu utakmicu pauziraju  ili odigraju nešto ovisno o tome kolika je kondicija ali ako je manja od 70 ne uvršavam ih ni u zamjene tu utakmicu :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |