Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Dnipro Dnipropetrovsk


Paun14
 Share

Recommended Posts

Dnipro

 

http://i.imgur.com/P5tr5.jpg

 

Dnipro je ukrajinski nogometni klub iz grada Dnipropetrovska osnovan 1918. godine.U svojoj povijesti jednom su bili prvaci Ukraine i to 1993. godine, i još pet puta su bili treći, a u Ukrajinskom kupu su 3 puta gubili u finalu.

 

Dnipro sam izabrao iz razloga što je to Ukrainska liga jedna od mnogih koju još nisam igrao, a i dugoročni plan mi je skinuti Šahtar i Dinamo Kijev sa vrha Ukrajinskog nogometa.

 

Stadion na kojem igra Dnipro zove se Dnipro Arena.

 

http://i.imgur.com/Uf7ew.jpg

 

 

 

Transferi

 

Dolasci:Za početak sam doveo Monakhova za stopera, ove sezone se neće naigrati, ali iduće kad se Rivas vrati sa posudbe, možda i uđe u prvih 11, odšteta za ovog igrača je 500 tisuća eura.

Drugi igrač koji je došao je centralni vezni igrač iz Dinama, a to je Milan Badelj o kojem ne treba ništa pretjerano pisat osim to da očekujem da mi bude glavni igrač ove sezone, odšteta koja je isplaćena Dinamu je 5M eura.

Nakon Badelja u klub je pristigao Doka Madureira iz Litexa.On je došao da pojača konkurenciju na poziciji ljevog veznogi izbori se za prvih 11, odšteta za njega je 900 tisuća eura.

U klub je stigao Lerato Chabangu jer sam osjećao da smo na toj poziciji tanki, za njega je plaćeno 325 tisuća eura.

Za kraj je stigao mladi i perspektivni Thibaut Courtois iz Genka za 2,2M eura, odmah ću ga stavit među vratnice u prvi sastav i nadam se da će svojim intervencijama isplatit svaku lipu koju sam dao za njega.

 

Odlasci nisu vrijedni spomena jer ih je većina otišla na posudbe i samo je Jaba Kankava ošao u Al-Gharrafu za 300K eura.

 

Pripreme

 

width=400 height=64

http://i.imgur.com/NciK4.jpg[/img]

 

Pripreme nismo odradili ništa posebno, uigravali smo različite taktike, igrali smo dobro, ali zadnje dvije utakmice zbog reprezentativnih obveza nismo imali sve igrače na raspolaganju pa smo te utakmice i izgubili.

 

http://i.imgur.com/Hpwch.jpg

 

 

Kvalifikacije smo odradili rutinski i tu nije bilo nikakvih problema.Dobio sam jednu od najtežih skupina, izvukao sam Montpellier Herault SC, Bayer Leverkusen i Sporting CP, nadam se da ću završit među prva dva ali teško.

 

Ukrainian Premier League

 

U prvenstvu zasad ide odlično drugi sam iza Metalista, Šahtar je katastrofalno krenuo u sezonu te su sada na 5. poziciji.

.

 

Evo i moje pobjede nad Šahtarom, realizacija na vrhuncu  

:)

width=266 height=200http://i.imgur.com/m0guf.png[/img]  

 

Komentirajte, kritizirajte, hvalite, ovo mi je prva karijera koju pišem, tako da će sigurno biti grešaka na koje se nadam da ćete mi ukazati.  :)

 

SS-ove sam slučajno pobrisao tako da ih u ovom reportu nije bilo, ako trebate koji SS vičite  yo

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

RUJAN

 

Mjesec je počeo utakmicom Ukrajinskog kupa protiv drugoligaša Zhemchuzhyna Yalte koje smo ispratili rezultatom

4:0, utakmicom smo totalno dominirali, oni nisu uputili niti jedan ozbiljni udarac prema našem golu, moglo je biti i uvjerljivije al dobro. Nakon toga sljedila je utakmica protiv tada trećeplasiranog Metalurga iz Donetska.Njih smo svladali rezultatom 3:1, a strijelci za nas su bili Rusol, Chabangu, i autogol Kultysheva koji je skrenio udarac Seleznyova.Onda slijedi prvi dvoboj u Europa Ligi, na noge nam dolazi Montpellier kojeg smo pobijedili 3:0, imali smo dominaciju tijekom cijele utakmice i bilo je samo pitanje trenutka kada će pasti gol, onda je Rusol nakon flipera u šesnaestercu spremio loptu u gol sa 3 metra, nakon toga Seleznyov iz odlično izrađene akcije pogađa desni okvir gola i dovodi nas u vodstvo od 2:0, u drugom poluvremenu nastavili smo s dominacijom, i Rusol je iz slobodnjaka glavom pospremio loptu u mrežu za pobijedu od 3:0.Nakon te utakmice idemo na teško gostovanje u Kijev dje igramo protiv Arsenala, krenuli su grubom igrom u utakmicu i u prvom poluvremenu nam ozljeđuju Inkoom i Badelja, utakmica je bila napeta ali smo pogotkom Gomenyuka pobijedili 1:0.U kupu idemo na noge Sevastopolu od kojih smo u ligi doživjeli jedini poraz, u utakmicu sam krenuo sam rezervama jer mi kup nije važan koliko i liga, na poluvremenu je već bilo 3:0 za nas ali u drugom poluvremenu su nas stisli i dolaze na 3:2, u igru uvodim Giuliana koji zabija dva gola i potvrđuje našu pobjedu od 5:2. U prvenstvu derbi kola, u goste nam dolazi tada prvoplasirani Metalist, utakmicom smo dominirali i onda Rotan u 21.minuti sa 20-tak metara puca i pogađa stativu ali lopta se od leđa golmana Metalista odbila u gol.U drugom poluvremenu na terenu izgledamo još bolje i odlučnije i nakon 2 izmjene stežemo obruč oko njihovog gola, i onda u 71. minuti Rusol iz kornera pogađa glavom za potvrdu naše pobjede od 2:0. Zadnja utakmica u Rujnu se igrala u Leverkusenu, utakmica je završila rezultatom 3:3.Kontrolirali smo dobar dio utakmice ali su nas Njemci uništili kontrama i nismo uspjeli pobijediti iako je i ovaj rezultat zadovoljavajuć. Stanje u prvenstvu je ovako, a u grupi Europske lige ovako . Vrijedi i spomenuti da smo u Kupu u četvrtfinalu izvukli Vorsklu koja je 11-stoplasirana ekipa u prvenstvu.

 

LISTOPAD(OCTOBER)

 

Prva utakmica u listopadu je 12.kolo prvenstva dje smo u Lugansku igrali protiv Zorye.Još jednom su nam se ozljedila dva igrača, a ovaj put su to bili Holek(on mi je nevažan) i Kalinichenko(on se rotira na desnom veznom sa Giulianom, ozljedio se na 2 mjeseca).Utakmicu su smo

dobili rezultatom 1:0. Iako rezultat ne pokazuje da smo dominirali, cijelu utakmicu smo bili bolji, ali smo gol zabili tek u 77. minuti kad je Matheus pospremio lopptu u mrežu nakon Giulianovog centaršuta sa desne strane.Drugu utakmicu smo odigrali protiv Dinama iz Kyieva, Giuliano je načeo mrežu protivnika u 6. minuti nakon odlične asistencije Rotana, u 37. minuti Seleznyov zabija  iz penala nakon što je i sam iznudio prekršaj.Drugo poluvrijeme je proteklo mirno te smo na kraju slavili rezultatom od 2:0.Treće kolo u grupnoj fazi EL smo igrali protiv Spotinga CP. Nakon blijede predstave mojih igrača izgubili smo 1:0. Igrali su bolje, kotrolirali su igru, iz kontre su zabili gol i to je bilo dovoljno.Nakon blijede predstave mojih igrača u EL, u 14. kolu prvenstva razbili smo Obolon. Tijekom cijele utakmice kontrolirali smo igru i nismo im dali da dišu, imali su i par kontri iz kojih su opasno zaprijtili, ali to nije bilo dovoljno za njih.U četvrtfinalu sa izmješanom ekipom igrali smo protiv Vorskle.Dobili smo ih rezultatom 2:1. Strijelci su bili Gomenyuk i Rusol. I ovu utakmicu smo kontrolirali i lagano došli do pobjede. Zadnja utakmica u Listopadu odigrala se na Dnipro Areni protiv Metalurga Zp. Poveli smo golom Gladkyog u 1. minuti, ali Metalurg izjednačuje u 20.minuti, slavlje nije dugo trajalo jer je Chabangu 9 minuta poslije zatresao mrežu Metalurga za 2:1.U drugom poluvremenu smo stali na loptu i smirili igru i Gladkyi se u 78. minuti nakon dodavanja Rotana odlično oslobodio svog čuvara te pogađa za pobjedu od 3:1. Nakon te utakmice vodeći smo na tablici sa 6 bodova prednosti ispred Metalista, a stanje u EL je ovakvo.

 

Zadovoljan sam učinjenim u ovom mjesecu, jedino me boli poraz protiv Sportinga, ali nadam se da im se možemo osvetiti jer igramo protiv njih odmah na početku 11. mjeseca.Jako me veseli pobjeda protiv Dinamo Kyieva, a igrač koji se najviše iskazao tjekom proteklog mjeseca je Olexandr Gladkyi.

 

Sasvim dobro za početak, klub i transferi su odlični, samo nastavi tako!! 

 

Hvala, sad će odma report 10. mjeseca zato što kopiram sa drugog foruma te svoje reporte, al  će onda idući report bit na kraju sezone jer mi je ovo prenaporno pisat.

 

Odlican klub..Pratim 

 

Hvala

 

To bi bilo sve, idući report na kraju sezone  yo

Link to comment
Share on other sites

http://i.imgur.com/P5tr5.jpg

 

Kraj sezone 2010./2011.

 

Transferi

 

Dolasci:U zimskom prijelaznom roku sam dovodio sam većinom Ukrajince.

Za početak sam doveo ljevog bočnog Volodymyra Polyovyia. On je došao da odmah uskoči u prvih 11. Na toj poziciji su se dosad izmjenjivali Strinić i Denisov. Doveli smo ga za 3.4M eura.

Iz Dinama Kyieva smo doveli Romana Zozulyu, on je doveden kao igrač za budućnost, platili smo ga 2M eura i odmah sam ga poslao na posudbu u Arsenal Kyiv.

Nakon njega sam doveo mladog i talntiranog napadača iz Vorskle, njegovo ime je Roman Bezus. On se izmjenjivao sa u napadu sa Seleznyovim i Gladkyiem i pokazao se kao dobro pojačanje. Za njega smo iskeširali 2.1M eura.

Nakon njega sam doveo i Lamelu. Erik Lamela je talentirani mladi igrač Argentinske U21 reprezentacije za koju je skupio 15 astupa i zabio 2 gola, On je doveden da zamjeni Rotana u budućnosti te je prosljeđen na posudbu u Arsenal Kyiv. Platili smo ga 2.4M eura kao dogovor prethodne posudbe da ga možemo uzeti za 2.4M eura.

Za kraj je doveden Kara koji može igrati stopera i srednjeg veznog. Ja ću ga koristiti na stoperu sljedeće sezone jer se Rivas vraća u Inter sa posudbe.

 

Odlasci:

Od odlazaka vrijedi spomenuti prodaju Čeha Marka Holeka u Krylju Sovetov za 1.5M eura te odlazak Napadača Gomenyuka oji je solidno igrao ali sam dovep mlađeg Bezusa pa je on postao višak u ekipi i prodan je za 1.2M eura u Terek

 

Evo i svih transfera.

 

http://i.imgur.com/Hpwch.jpg

 

U El sam nadmašio očekivanja uprave te sam prošao u 1/16 finala.

Grupu sam završio kao drugi za 7 bodova dok je ispred mene bio Bayer sa 16 bodova.

Evo i SS grupe

U 1/16 finala izvukao sam Schalke, koji me porazio s ukupnim rezultatom 5:3.Jednostavno, dalje nismo mogli, bili su bolji, zasluženo su prošli, i ja i uprava smo zadovoljni učinjem, i to je jedino bitno.Oni su na kraju izgubili u finalu od Porta nakon što su redom izbacili Juventus, Villareal i Werder Bremen.Evo i svih utakmica u EL.

 

1/16 finala

 

 

http://i.imgur.com/FnZZV.jpg

 

 

Ukarjinsku ligu sam osvojio nakon što sam negdje od 5. kola cijelo vrijeme bio na vodećoj poziciji ljestvice. U tome mi je i pomoglo Šahtarova loša forma, pogotovo u drugom djelu nakon što su prodali Costu i Rakitskyia.Oni su završili na 4. mjestu.

U prvenstvu smo rušili sve pred sobom, zabili smo najviše a primili najmanje golova u prvenstvu.Dokaz dobre igra je i niz neporaženosti od od 14 utakmica.U toj utakmici protiv Karpata sam shvati koliko mi je važan Rusol u obrani i kakvu čvrstinu on daje obrani. Kad njega nema u zadnjoj liniji obrana je lošija nego obično, on tu utakmicu nije igrao zato što je bio suspendiran. Prvo mjesto smo osigurali  5 kola prije kraja nakon pobjede nad Metalistom od 5:2. U preostalih 5 kola izgubili smo dvije utakmice i zabilježili 3 pobjede. Za najboljeg strijelca lige je proglašen Isus Bog Jonathan Cristaldo koji je u 25 utakmica zabilježio 27 zgoditaka. On je osvojio i titulu za najboljeg stranog igrača. U najboljih jedanaest prvenstva nalaze se i moja 3 igrača. Oni su Rusol, Giuliano, i Seleznyov kao drugi strijelac lige sa skoro duplo manje golova od Cristalda, zabio je 14 golova kaoo i Shevchenko.Za kraj evo i SS tablice.

 

Ukrajinski kup

 

U kupu smo većinom igrali sa izmješanom momčadi dje smo na kraju ispali od Karpata, koji su na kraju porazili Dinamo u finalu.Evo i svih utakmicu u kupu.Klik

 

 

 

Za kraj mogu samo reći, sezona iz snova, i u kupu, i prvenstvu, u EL, sam nadmašio i svoja i očekivanja uprave, mislim da sam učinio sve što sam mogao.

U idućem reportu  ću stavit SS-ove svih iggrača koji su igrali tokom sezone te ću nešto reći o njima. mislio sam to sad al neam vremena, sad odoh jest  :).

Link to comment
Share on other sites

Svaka cast na prvom mjestu.. Transferi su odlicni,vidim pomoglo je moj skauting Ukrajine?.

Europa ce biti bolja na koju godinu,kup nije toliko vazan.

Ja takodjer igram sada Ukrajnisku ligu. Sa Dinamom,nakon 11 kola bjezi mi Shakhar 6 bodova.

Sretno dalje

Link to comment
Share on other sites

Naravno. Decko ima 17 godina i dere guzove.

 

Cekam par godina da sazriju Toloi i Vitas na stoperima.

Lijevo je Grigalava

desno je Reznik

Stoperi Kačeridi i Saldok

Srednji vezni R,Petrovic i Garmash

Lijevo krilo Yarmolenko

Srednje Zozuyla

Desno Gusev,Sevcenko,ili mali Suarez(17 godina)

Napad Milevski- zamjene Kravets i Balasov

Link to comment
Share on other sites

Dnipro

 

http://i.imgur.com/P5tr5.jpg

 

Sezona 2011./2012.

 

Transferi

 

Dolasci:

U klub je prvi pristigao Ibričić. On je došao u klub kao backup za Badelja i Rotana na poziciji srednjeg veznog.Za njega smo platili 170k eura.

Nakon njega je pristigao Kyrylo Petrov na posudbu iz Dinama Kyiva, a ako zadovolji možemo ga dovesti za 1.8M eura.

Nakon njega doveo sam mladog Vrsaljka iz Kaiserslauterna. ON je došao da se izmjenjuje na poziciji desnog bočnog sa Inkoom, istrenirao sam ga da može igrati i ljevog boka, ali ga tamo ne stavljam jer mi igra Ukrajinac na toj poziciji.Za njega sam iskeširao 9.5M, možda malo previše, ali tako smo si rješili pitanje desnog boka na 10 godina.

Pristigao je jedan mladi igrač za budućnost koji će se prve sezone kaliti u Arsenal Kyivu, a njegovo ime je Miguel Medina. Za njega smo Sport Colombiji platili 325k eura.

Na posudbu smo doveli i Armanda Traorea iz Arsenala da popuni konkurenciju na ljevom veznom.

Još jedan igrač je došao na posudbu, a to je desni bočni Kyle Walker, Tottenham mi ga je poslao na posudbu jer su mi oni Parent Club, ne vjerujem da će se naigrati kraj Vrsaljka i Inkooma.

Uspio sam dovesti i Nelsona Rivasa, igrača koji je prošle sezone bio kod mene na posudbi ali mu je istekao ugovor sa Interom. Nadam se da će odigrat kao i prošle sezone.

Za kraj smo doveli legendu ukrajinskog nogometa, Andriy Shevchenko, njemu je istekao ugovor u Dinamu pa je došao kao slobodan igrač. On će se rotirati u napadu sa ostalim napadačima.

 

Odlasci:

Nije bilo važnijih transfer outa, vrijedi spomenuti prodaju Lobzhanidzea u Malagu za 800k eura, Sergiy Kravchenko je otišao u Arsenal Kyiv za 450k, Cheberyachko u Recreativo za 550k eura te Denisov u Mallorcu za 800k eura.

Još su na posudbu ošli Shakhov(Dinamo Kyiv) i Lamela(Almeria).

Svi transferi:

width=266 height=200http://i.imgur.com/MKkUk.png[/img]

 

 

Pripreme

 

Pripreme je odradio asistent, nema se tu šta puno govorit, u tri utakmice, gol razlika 2:0, znači obrana odlična, napad malo lošiji, to se da popraviti.Evo i te  

tri utakmice.

 

Super Kup

 

Tu smo utakmicu odigrali protiv Karpatya, utakmicu smo izgubli

1:0 tako što smo primili gol u 84. minuti. Zasluženo su pobijedili iako smo imali igrača više skoro pola sata. Bila je to blijeda predstava mojih igrača.

 

Ukrainian Cup

 

U kupu smo izvukli istog protivnika kao i prošle sezone. Njih smo dobili rezultatom

3:0. Sljedeći protivnik u kupu nam je, nažalost Šahtar. Nadam se da ćemo ih proći

.

 

http://i.imgur.com/FnZZV.jpg

 

U ligi smo nakon devet kola uvjerljivo na vrhu tablice sa gol razlikom 25:1. Kao i prošle sezone nitko nam nije ravan i rušimo sve pred sobom, sad mi preostaju i utakmice protiv Šahtara i Dinama Kyiva pa ćemo vidjeti kako će to proći. Uvjerljivo najbolji igrač mi je Giuliano, koji je moj najbolji strijelac i asistent. Evo i

SS.

 

TO bi bilo sve za danas  ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |