Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Od nule


bojsa
 Share

Recommended Posts

Evo da i ja podijelim sa vama svoju prvu karijeru na FM2011. Nadam se da će bar neko pratiti

Igru započinjem bez kluba, šaljem zahtev za posao u 4-5 klubova i nakon par dana dobijam i prihvatam ponudu Slobode Novi Kozarci.

 

KLUB I CILjEVI

http://fm-crew.net/forum/attachment.php?attachmentid=45&d=1306074229

 

Klub igra u Srpskoj Ligi Vojvodina i glavni sam kandidat za ispadanje. Tako da će jedini cilj biti izboriti što pre opstanak. Novi Kozarci se nalaze na granici sa Rumunijom i ekipa igram na stadionu kapacitete oko 1.800 sjedećih mjesta.

http://fm-crew.net/forum/attachment.php?attachmentid=46&d=1306074283

 

PRELAZNI ROK

Igrači kadaj je skroz loš pa sam doveo 10 igrača, od kojih će 6 biti standardni.

 

 

TAKTIKA

Sezonu ću početi u formaciji 4-1-3-2 i očekujem da mi vezni red bude taj koji će donijeti bodove opstanka. Glavni igrači i ovoj formaciji su mi zadnji vezni i igrač ispred njega.

 

 

PRIPREME

U pripremnom periodu sam odigrao 5 utakmica, protiv dosta slabijih ekipa i ostvario 4 pobede i jedan remi uz gol razliku 13-1.

 

 

Sledeći update na kraju jesenjeg dijela šampionata. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 21
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Uvod nije tako los,za ovaj klub prvi put cujem,dobro si odradio pripreme i nadam se da ces izboriti opstanak..Srecno  :thumbup:

 

Iskreno nisam ni ja za njih čuo sve dok ih nisam uzeo na igrici. Cilj mi je bio da krenem baš od nule, to jest izborom kluba kojem su mediji predviđali poslednje 16-to mjesto. Izbor je pa na njih.

 

Zanimljivo pratiću samo probaj malo opširnije... :thumbup:

 

Nisam baš stručan u pisanju, ovo su mi prvi pokušaji. Tako da sam otvoren i uvažiču svaku kritiku i predlog.

 

Hvala vam što pratite.  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Svaka cast majstore  :respekt: Novi Kozarci je selo sa 14 ulica,inalazi se na 2km od kraja sveta.

A ovako se  tamo slavi titula

                                                           

Link to comment
Share on other sites

POLUSEZONA

Kao što sam i očekivao rezultati su bili veoma loši, 5 pobede, 3 nerešene i 10 poraza su pravi odraz kvaliteta ekipe. U nastavku šampionata ću morati pod hitno potražiti pojačanja i promeniti taktiku.

 

Ipak i pored loših rezultata stanje na tabeli nije toliko loše. Nalazim se na poziciji broj 13, sa 18 bodova, 1 više od zone ispadanja. Jedini problem je taj što se čak pola lige bori za opstanak i ako se igra ne promjeni na bolje nema nam spasa.

 

Link to comment
Share on other sites

Rezultati nisu loši, samo nastavi...

 

Zamolio bih te da slike ne postavljaš na Imageshack.us nego na dodaj.rs, yfrog ili TinyPic. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Ko što sam i najavio odlučio sam da na polusezoni promjenim taktiku i pređem na jednu totalno ofanzivnu, 4-3-3, sa jednim zadnjim veznim i dva široka napadača koji bi ujedno igrali i kao krila. Nešto kao Srbija kad je Antić bio selektor. Nadam se da će mi se ofanziva isplatiti u ovoj ligi gdje su skoro svi klubovi podjednako jaki. Pored taktike odlučio sam i da obnovim vezni red angažovanjem dva iskusna fudbalera, Vladana Pejčića i Ivana Vasić, očekujem da postanu nosioci igre. Klub su napustili Bilibajkić i Malidža. Prvi se nije nešto naročito pokazao a ponuda Saturna nije mogla da se odbije, dok ovaj drug je bio višak od starta sezone.

TRANSFERI

http://i55.tinypic.com/2dcagt3.png

 

Da bih što bolje uigrao ekipu sa novom taktikom zakazao sam čak 8 prijateljski mečeva sa klubovima koje smatram jačim od moje ekipe, 2 poraza 1 nerešen i čak 5 pobeda govore da smo u fantastičnoj formi i da opstanak nebi trebao biti problem. Ali ipak to su samo prijateljski mečevi tako da se ne zanosim ovim rezultatima.

ZIMSKE PRIPREME

width=450 height=93

http://i54.tinypic.com/2ly0681.png[/img]

 

Čujemo se na kraju sezone. BOKICIC

Link to comment
Share on other sites

Prolećni deo sezone započinjemo porazom na domaćem terenu od Radničkog NP, ekipe koja se bori za titulu. Na sledećem meču, iopet na domaćem terenu, dobijamo Veternik, direktnog konkurenta za opstanak. Po igri prikazanoj na ova 2 meča mislim da nećemo imati problema oko opstanka, ekipa igra čvrsto i organizovano, jedini mali nedostatak je taj što teško realizujemo šanse, pogotovo situacije 1 na 1, neznam dali je to do FM ili ovi moji neznaju. :) Taman što sam pomislio da opstanak neće doći u pitanje, ulazimo u "fantastičan" period u kojem na 5 mečeva osvajamo 4 boda, 1 poraz i 4 nerešena meča nas vraćaju u zonu ispadanja. Ipak kao što sam govorio na početku drugog dela sezone, da se nadam da će nam se ofanzivnija igra ispaliti, tako se i desilo. U zadnji 5 kola pobeđujemo 5 puta, napadači su se raspucali i postigli 16 golova, dokazujući tako da nisi ništa lošiji od ostalih redova ekipe. Ova sjajna serija  mi omugućava ne samom opstanak nego i visoko 7 mesto na tabeli, ovo je istorijski plasman za ekipu kojoj je bilo predviđeno zadnje mjesto na tabeli. Šta reći na kraju, sezone je bila jako teška i opstanak je teško izboren, iako se to nebi reklo gledajući tabelu. Tek na kraju sezone mi je ponuđen novi ugovor na još jednu godinu i odlučio sam da ostanem, da probam ponoviti ovogodišnju sezonu.

 

REZULTATI

http://i55.tinypic.com/303lg2b.png

 

TABELA

width=450 height=142

http://i51.tinypic.com/w2m7x1.png[/img]

 

Kao najbolji igrač ekipe za ovu sezonu proglašen je Brković, on je ujedno sa 11 golova i najbolji strelac ekipe. Ipak za mene je najbolji igrač Pejčić, čovjek koji je svojim iskustvom donio stabilnost u naš vezni red, zajedno sa mladim Perićem je činio tandem koji je po meni najzaslužniji za dobre igre ekipe. Da napomene da nas je na kraju sezone napustio desni bek Babić, prešao je u Srem za 12.000 evra.

 

To bi bilo to za sezonu 2010/2011.

 

Može SS ovog Bilbajkića?

width=450 height=150http://i52.tinypic.com/2zqh7hv.png[/img]

Nije mi se nešto dopala njegova igra, solidan je igrač za Srpske Lige, mislim da mu više odgovara igra po levom krilu nego u sredini.

Link to comment
Share on other sites

Je si li ovog Nikolu prodao za 9m eura?

 

9.000 evra je u pitanju. :)

 

Što se tiče sledeće sezone, moram dobro da razmislim šta raditi. Mislim da je realnost za ovaj klub Srpska Liga, za napad na viši rang morao bih dovesti najmanje 4-5 kvalitetni igrača, koja naravno koštaju. To bi bila visoko rizična investicija, pošto su finansiska primanja kluba skroz mala, neuspjeh u borbi za viši rang bi gotovo sigurno značio bankrot. No videćemo, šta i kako dalje. Hvala svima što prate, ako vas nešto zanima samo pitajte.

Link to comment
Share on other sites

Svaka cast majstore  :respekt:Novi Kozarci je selo sa 14 ulica,inalazi se na 2km od kraja sveta.

A ovako se  tamo slavi titula

                                                           

 

:odvala: :odvala: :odvala::respekt:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |