Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

U.S. CITTÀ DI PALERMO


pastore_27
 Share

Recommended Posts

U.S. CITTÀ DI PALERMO

 

 

OPĆE INFORMACIJE O KLUBU

 

Unione Sportiva Città di Palermo – talijanski nogometni klub iz Palerma, grad u talijanskoj regiji nazvanoj Sicilija.  Klub je osnovan 1900.godine, trenutno ime dobio je 1987.godine. Sudjelovali su u svim rangovima talijanskog nogometa, od Serie C2 pa sve do najvišeg ranga, u kojem su i dan danas, Serie A. U sezoni 2004./2005. vratili su se u Seriu A, i tamo se još uvijek natječu. U zadnje tri sezone redovito su izborili mjesta za Europsku ligu, s tim da im je sezone 2006./2007. te 2009./2010. Liga Prvaka bila uskraćena za jedno mjesto. Službene boje kluba su roza i crna, što opravdava nadimak „rosanero“ te „aquile“  koji se odnosi na orla koji se nalazi na grbu kluba.

width=450 height=281http://img695.imageshack.us/img695/2512/cittdipalermoinformatio.png[/img]

 

 

STADION

 

Stadio Renzo Barbera – Palermo svoje utakmice igra na već navedenom stadionu koji je otvoren 1932.godine. Današnji naziv je dobio 2002.godine po legendarnom predsjedniku sicilijanskog kluba iz 70-ih Renzu Barberi.  Od 1932. pa sve do 2002. stadion je nosio imena što po fašističkim vođama (napravljen u doba fašističkog pokreta), preko razno raznih imena pokrajine, kvarta pa sve do ovog konačnog koje stoji još i danas. Kapacitet stadiona je 36,882 sjedećih mjesta.

Što se tiče omladinskog pogona, Palermo ima solidan omladinski pogon koji će, nadam se, u budućnosti biti unaprijeđen tako da i Palermo može nizati uspjehe ili zarađivati zbog svoje omladinske škole. To će biti jedan od mojih glavnih ciljeva, pokušati kombinirati mladost i iskustvo, i vjerujem da uz dobar skauting, veliku pomoć će mi pružiti vlastita, nadam se kvalitetna, omladinska škola.

width=450 height=281http://img135.imageshack.us/img135/2512/cittdipalermoinformatio.png[/img]

 

 

 

OSTALO

Povijest kluba što se tiče rezultatskih uspjeha ne bih previše isticao, Palermo je oduvijek bio zanimljiv klub ali nikad nije imao nikakav uspjeh, što u talijanskim a kamoli u europskim okvirima. Dva puta su bili u finalu Kupa, ali nisu ga uspjeli osvojiti. Isto tako, što se navijača tiče, zanimljivo je da Palermo ima puno navijača, ne samo na Siciliji nego po cijeloj Italiji. Najveći rivali su Catanija i Reggina, i to rivalstvo je poznato po velikim navijačkim sukobima koji su 2007. imali smrtne posljedice. Klub je povezan sa dva niželigaša koji imaju ne baš dobru omladinsku školu. Ipak u slučaju da naiđem na njihovog nekog kvalitetnog igrača imam pravo prvokupa. Ti klubovi su Padova koja se natječe u Seria B, te Gela, niželigaški talijanski klub. Naravno, pokušat ćemo ostvarit suradnju sa još nekim klubovima kako bi naši mladi perspektivni mladići mogli usavršavati svoje nogometno znanje kroz posudbe.

 

 

TRENER KLUBA

O sebi nemam puno toga za reći, mlad neiskusan trener, ali uživam veliko povjerenje predsjednika Mauricija Zamparinija. Navijači nisu bili baš oduševljeni tom odlukom ali dobio sam priliku pokazati svoju viziju. Prije svega, cilj mi je od Palerma napraviti jak talijanski klub, koji će se u budućnosti moći svrstavati uz bok najvećima poput Milana, Intera, Rome i Juventusa. Tko zna, jednog dana možda i postanemo najjači. Ugovor je sklopljen u srpnju (julu) 2010.godine a trajati će do lipnja (juna) 2012.godine. Godišnja plaća iznosi 1 000 000 Eura.

 

 

AMBICIJE KLUBA

U razgovoru sa upravom kluba, shvatio sam da je moj cilj isti kao i njihov, što sam gore već naveo. Primarni cilj je zauzimanje mjesta koje vodi u Europsku ligu (kroz ligaško natjecanje) što daje na znanje da se ne moramo toliko koncentrirati na kup, mada nije na odmet. Početni budžet biti će 5 000 000 Eura za transfere, s tim da imam na raspolaganju 28 000 000 Eura za plaće igrača u ovoj godini.

 

 

Nadam se da će karijera bit uspješna, te se isto tako nadam da ćete ju pratiti i da će vam biti zanimljiva. Uskoro slijedi analiza igrača, potencijalni transferi, pripreme i sva ostalo potrebno za predstojecu 2010./2011.sezonu.

 

Ovo mi je prvo pisanje karijere, tako da se unaprijed ispričavam ako je nepregledno. Bit ću zahvalan na svakoj kritici koja će mi pomoći u budućem pisanju. Lijepo pozdrav! :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 9
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

MOMČAD

 

Što se same momčadi tiče, imam puno defanzivnih igrača, većina igrača iz veznog reda ima profil zadnjeg veznog, eventualnog veznog, jedino Javier Pastore tu odskače... Pomoćnik mi je ukazao na to da smo najslabiji u obrani, na centralnim pozicijama, mada sam zadovoljan sa istima, tako da dovođenje još jednog stopera po meni nebi imalo smisla... Imam premali budžet a i svi igrači koje sam skautirao na tim pozicijama ( Rafael Toloi, Leonel Galeano) su iznimno kvalitetni stoperi. Bez obzira na njihovu mladost, odmah bi mogli zaigrati u prvoj, tako da mislim da bi si samo napravio guzvu u zadnjoj liniji... Svakako iskaču Pastore, Hernandez, Bovo, naravno ne podcjenjujući ostale svoje igrače.

 

 

 

 

 

TAKTIKA

 

Pokušat ću sa jednom, možda ne baš pametnom taktikom, dosta je defanzivna ali vidjet ćemo, za to će mi dobro poslužit pripreme i nadam se da ćemo uspjet naći najbolju taktiku koja će nam odgovarati kako protiv slabijih, tako i protiv jačih protivnika.

 

 

TRANSFERI

 

Kao što sam gore već rekao, skautirao sam već neke mlade igrače, isključivo stoperske pozicije, ali sam odlučio da taj dio momčadi neću pojačavati zasada, možda igrom slučaja budem primoran to napraviti ali zasad od toga neće biti ništa. Igrač koji po meni ima veliki potencijal će za male novce biti doveden, najveći problem je što tek do 2012. neće moći doći u moju momčad, ali će za to vrijeme odlično napredovati. Riječ je o Romariju, igraču Vitorije. (ne vide se svi atributi ali vjerujem da vas dosta zna kakav je to igrač)

 

 

 

Posebnu pažnju dobiva Šime Vrsaljko, igrač NK Dinama (istina da i Romario igra tu poziciju, ali pravilnim treninzima i jedan i drugi mogu igrat na lijevoj strani), skauti su mi dali izvješće, što će od toga još biti ne znam, jer je puno klubova zainteresirano, ali pokušat ćemo izvesti što bolju soluciju kako bi ga doveli. Zanimljiv nam je i Milan Badelj, također iz NK Dinama, ali otom potom, ovo je neslužbeno.  :)

Link to comment
Share on other sites

PRIPREME

 

Što se priprema tiče, skoro pa idealne. Našao sam početnu jedanaestoricu i s njima ću, ukoliko izbjegnem ozljede, ući u prve natjecateljske utakmice ove sezone. Odigrali smo 7 pripremnih utakmica, i ostvarili 6 pobjeda i jedan iznenađujući poraz. Taktika koju sam mislio koristiti nije nikako dobra što se napada tiče, tako da sam odigrao sa njom 1 utakmicu i iz priloženog se moglo vidjeti da je predefanzivna te da bi mogla koristiti jedino kad smo u podređenoj situaciji. Naravno, još ćemo vidjeti je li dovoljno dobra. Zato smo prešli na novu, danas opće poznatu taktiku 4-2-3-1. Odigrali smo 6 utakmica u toj formaciji, i ostvarili 5 pobjeda i poraz.

 

 

 

 

TRANSFERI

 

Što se transfera tiče, dogovoren je dolazak mladog beka Romarija kao što ste gore mogli vidjeti. Šime Vrsaljko i Milan Badelj su kvalitetni igrači, ali nisam imao dovoljno novca za obojcu, a i već su nastupili u Europi sa Dinamom, tako da ih ne bih mogao koristiti (barem mislim). Najslabiji sam na tim bekovskim pozicijama tako da sam odlučio dovest po jednog beka sa svake strane, kako bi pokrpao te rupe. Nisam nikoga od njih mogao dovesti za trajno, nego sam ih doveo na posudbu. Na mjestu desnog beka doveden je na posudbu iz AS Monaca mladi Dennis Appiah, velika nada francuskog nogometa. Doveden je za sitne pare na posudbu uz mogućnost otkup anjegovog ugovara za 4 000 000 Eura. Uvijek se dobro razvijao tako da se nadam da ni na ovom sejvu neće podbacit te da ću ga otkupiti i tako se osigurati na toj poziciji.

 

Mjesto lijevog beka popunio je Mikel Balenziaga, 22-godišnji igrač Athletica iz Bilbaa. Što se njega tiče nisam tražio mogućnost otkupa ugovora, mislim da će se kod mene zadržati samo jednu sezonu dok ne nađemo neko bolje rješenje (prije svega mislim na mladog lijevog beka koji će mi osigurati budućnost na toj poziciji).

 

I na kraju, ono što me je najviše razveselilo, doveo sam na posudbu jednog kvalitetnog mladog ofanzivnog igrača: Miralem Sulejmani. Mlad, velika nada, stalni reprezentativac Srbije, iznimno kvalitetan. Doveden je sa mogućnošću otkupa ugovora za 7 000 000 Eura i sve mi se više čini već sad da je on moja prva kupovina. Pokušat ćemo ga dovest već ove zime.

 

 

 

 

EUROPSKA LIGA

 

U 4.pretkolu Europske lige igrat ću protiv HNK Cibalia Vinkovci. Favorit sam naravno, prvu utakmicu igramo doma i pokušat ćemo to rješiti već u toj prvoj utakmici. Cibalija je u 3.pretkolu izbacila škotski Hibernians tako da moramo biti oprezni.

 

 

 

Zasad toliko, nastavak stiže uskoro!

:)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |