Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Građevinari jure vrh!


0geE
 Share

Recommended Posts

Već sam pisao jednom sa Borčom, ali mi sejv otišao pa ću evo posle nekog vremena početi ponovo i opet naravno sa srpskim timom.


 

http://www.slike.com/slike/fkrad.png

 

RAD BOLJI NEGO PRE!

 

http://www.slike.com/slike/markonikol.png

 

Trener fudbalskog kluba Rad Marko Nikolić rekao je da je njegova ekipa spremna za početak takmičenja u Super ligi Srbije i da ove sezone očekuje bolji plasman "građevinara" u domaćem šampionatu nego prethodnih godina.

 

Nikolić je rekao da je neće dozvoliti upravi da pusti ključne igrače jer želi da sačuva okosnicu tima, ali i da još nije završen prelazni rok i da pojedini igrači imaju dozvolu da napuste Banjicu.

 

Dovešćemo neke mlade igrače i uz stare snage imamo okosnicu tima. Ove sezone ćemo moći da se takmičimo sa svakom ekipom, sazreli smo i kao klub i kao tim i imamo razloga za umereno zadovoljstvo.

 


 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 12
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

hmm... pokušaću iskombinovati postove, dakle više postova kako bi bilo pregledno ali ću izbjegavati dabl post uvijek ću čekati da neko odgovori pa tek onda postaviti post.


 

http://www.zurnal.rs/wp-content/themes/blognews/images/logo.gif

 

Nikolić sa Kipra cilja Evropu

 

Rad je ostao veran višegodišnjoj tradiciji u ovom periodu godine. Već je dvocifrena numeracija kako se građevinari u Julu preobražuju u fudbalske Posejdone i glavni deo priprema realizuju na Kipru. Aja Napa je banjičkog superligaša dočekala sa plus 25 stepeni Celzijusovih, omogućivši Marku Nikoliću i saradnicima da već prvog dana odrade zacrtano.

 

Uvodni deo jučerašnjeg treninga pripao je vežbama fizičke spreme prema instrukcijama kondicionog trenera Mladena Jovanovića. Streteg ekipe Nikolić je za dobar rad nagradio igrače organizovanjem mini turnira na smanjenom delu terenu, a fudbaleri su bili podeljeni u 4 tima. U polufinalnim duelima najviše su se istakli Branislav Jovanović i Nemanja Kojić među prvim finalistima, a Uroš Vitas je ispisao trijumf svom timu. Juniorski reprezentativac , Vitas je pogotkom i asistencijom u finalnom meču pokazao visok nivo forme, ali je suparnički tim pogotkom kapitena Radomira Kokovića trijumfovao (3:2).

 

http://fcrad.co.rs/foto_igraci/2010j/kipar2.jpg

- Momci su od prvog dana shvatili svoje obaveze i samo nadograđuju veoma dobru osnovu koju smo napravili u Beogradu. Raduje činjenica da su vremenski uslovi izuzetni kao i kvalitet terena. Nema vetra i zaista imamo sve preduslove za dobar rad. Smeštajni kapaciteta hotela Pavlo Napa su nam poznati i zato smo i ove godine izabrali Aja Napu kao naše odredište u ovom periodu – prvi je utisak šefa stručnog štaba Rada , Marka Nikolića.

 

- Iako nas je napustio kreator naše igre i jedan od najboljih igrača srpske Superlige, Miloš Čava Dimitrijević koji postao član Kjeva iz Verone, kao i Đorđe Čotra i najverovatnije Branislav Danilović, koji će nastupati za varšavsku Poloniju, naši apetiti u ovogodišnjem šampionatu su jasni. Želim da u ime stručnog štaba, igrača, veterana kluba i navijača, jasno istaknem Radovu ambiciju da ove godine izborimo plasma u Evropu. Učinićemo sve da višegodišnji san dosanjamo upravo ove 2011.godine i siguran sam da ukoliko pristupimo odgovrno svakoj utakmici, svakom duelu, svakom treningu, taj cilj neće biti neostvariv – nije skrivao rezultatski cilj Marko Nikolić u prvom razgovoru za čitaoce Sporta sa Kipra.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

E ovo je extra

 

Ne želim velike i duge postove jer to čitaoci ne vole bude im mrsko čitati pa preskaču, ovako više postova sa manjim reportom bude zanimljiviji, ali naravno ako se pridržavamo pravila tako što ne pravimo dabl post.

Link to comment
Share on other sites

http://www.mondo.rs/v2/images/logo-mondo.png

 

Nikolić pojačao intenzitet rada

 

Posle perioda adaptacije na nove klimatske uslove, strateg Rada Marko Nikolić je pojačao aktivnosti svojim izabranicima. Prvim delom jutarnjeg treninga je rukovodio Mladen Jovanović koji je osmislio zanimljive vežbe izdržljivosti, a igrači su bili raspoređeni u tri grupe.

 

 

U nastavku je Nikolić uveo vežbu sa po dva igrača i završnicom.Najzanimljiviji je bio duel prekaljenih prvotimaca Radomira Kokovića i Nemanje Andrića, a interesantno je da je Marko Stanojević dobio sve duele protiv Mrkele.

Marko Nikolić je u završnici treninga individualno radio sa Vladimirom Jovančićem ukazujući mu na određene finese u finalnoj fazi napada.

 

Nova imena su golman Nenad Filipović (MTK) i Andrej Mrkela (Sopot). Pokušali smo angažovati još dva ili tri igrača ali od toga za sada nema ništa gore dva pomenuta igrača su već bili deo nas sada su samo zvanično potpisali ugovore tako da od novajlija i odlazaka još uvijek nema ništa. Ono što je sigurno jeste da iz ekipe neće otići više od 2 igrača a u narednih 5 ili šest dana ja ću nastojati na tome da sa svim igračima produžim ugovore do 2014 ili 2015 godine.

 


 

Neka brani najbolji

 

Golmansko proleće na Banjici uvek traje. Ako neko ne veruje, može da su uveri u listu bivših golmana Rada, makar u poslednjih 20 godina. Od Željka Cicovića, preko Milana Ševa, Dejana Radića, Uroša Golubovića, Bojana Isailovića i Bojana Jorgačevića do Milana Borjana, u 2010. neprikosnovenog boja jedan, traje neprekidna niska bisera ispred mreže.

 

 

Do sada je Borjan branio bez greške. Takva je bila i čitava godina, pa će za pet dana debitovati u dresu reprezentacije Kanade.

– Propustiću četiri dana pripema Rada, jer u nedelju putujem u Grčku. Igraćemo u Larisi sa domaćinom, očekujem da stanem ispred mreže. Dobio sam podatke od Dejana Jakovića, bivšeg igrača Crvene zvezde, sada člana američke MLS lige. Imao sam obavezu prema Kanađanima, moja porodica emigrirala je u zemlju javorovog lista i jedva čekam utakmicu sa Grcima – najavio je Borjan, sa zadovoljstvom, prvu zvaničnu utakmicu u godini.

 

– Uz Milana Stojkovića, trenera golmana, i kolege Borjana i Danilovića mnogo sam napredovao. Odlazim u Šabac da Mačvu konačno promovišemo među prvoligaše. Treniraću preko nedelje i u starom društvu na Banjici, braniti i za mladi tim. Strpljivo čekam šansu, uveren da ću istovremeno učestvovati i u uspehu mojih Šapčana – zaključio je Miloš Stepandić.

 

Hrabre reči trenera Marka Nikolića da će Rad pokušati da sačuva najmanje četvrtu poziciju, golmanski trio shvatio je kao zapovest.

– Rad, po tradiciji, uvek, igra bolje na proleće – rekao je Filipović.

A Borjan zaključio:

– Možemo više, do trećeg, ili čak drugog mesta!

 

Link to comment
Share on other sites

Rad i zvanično u Patriku

 

http://www.patrick.eu/img/logo.gif

 

Direktor razvoja firme „Patrik“, Masimo Moreti i generalni direktor Rada, Nebojša Lukić, ozvaničili su tehničko-poslovnu saradnju u ponedeljak u oficijelnim prostorijama građevinara. Rad će u „Patriku“ imati tehničkog sponzora u naredne tri godine, a navijači će posle mnogo godina, već od septembra moći da kupe originalni dres svog omiljenog kluba preko distributerske kuće „Dragons.“

 

- Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam danas prisutan u ovako lepom gradu i klubu čiji potencijal smo prepoznali očekujući još bolja ostvarenja u nastupajućem periodu. Naši promoteri su bili Kevin Kigen, Brajan Laudrup, Mišel Platini. Fudbalski klub Roma je u sezoni 82/83 noseći opremu naše firme osvojio Kalčo šampionat i ja se nadam da će i Rad u Patriku krenuti ka evropskim fudbalskim meridijanima sa titulom prvaka države u perspektivi – rekao je gospodin Moreti u prepunoj pres sali banjičkog superligaša.

 

Građevinari u najstarijem sportskom brendu:

 

http://www.slike.com/slike/radh.png

 

Naravno da se radujem ovakvoj saradnji, ali vrijedno pomena jeste i to da je kompanija Patrick uz još dva, tri partnera na naš bankovni račun za transfere donirala 250.000 evra, uz naš trenutni budzet to će biti sasvim dovoljno za kvalitetna pojačanja.

 


 

http://www.zurnal.rs/wp-content/themes/blognews/images/logo.gif

 

Darko Fejsa pojačao zadnju liniju Borče

 

http://www.slike.com/slike/62000818.png

 

Darko Fejsa (23) igra na poziciji levog beka. U ekipu Rada dolazi za obeštećenje od 400,000 evra iz Hajduka. Navijači Rada mogu biti zadovoljni jer je potpisao zaista kvalitetan fudbaler. Fejsa je još jedan igrač koji ima kvalitet, rođeni brat Darka igra u šampionskoj ekipi.

Ovim transferom trener Nikolić je riješio pitanje levog beka jer do sada jedino na toj poziciji konkurisao standardni talentovani Leković koji je sigurno dobio sasvim korektnog konkurenta za tu poziciju.


 

http://www.mondo.rs/v2/images/logo-mondo.png

 

Ivelja karijeru nastavlja u Srbiji

 

 

Đorđe Ivelja (26), nekadašnji mladi reprezentativac Srbije, postao je član Beogradske ekipe FK Rad. Nekadašnji fudbaler Bačke iz Bačke Palanke, OFK Beograda i bukureštanskog Rapida igra na poziciji zadnjeg veznog. Ivelja je došao kao slobodan igrač tako da Rad neće trošiti novac na ovaj transfer.

 

    Stigao sam kao pojačanje i želim da pomognem klubu sa dugom tradicijom. Verujem da ćemo na kraju prvenstva biti u vrhu tabele, rekao je Ivelja na predstavljanju u Beogradu.

 

http://www.slike.com/thumbs/ivelja.jpg

 


 

http://img.sportal.rs/images/logo.gif

 

Bomba za kraj!

 

 

Ovih dana na Banjicu stiglo je veliko pojačanje iz Sarajeva. Nekadašnji junior bordo tima i napadač poljskog Lecha Haris Handžić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa FK Radom. Ovaj 20 godišnjak igra na poziciji levog bočnog napadača i to je bila boljka Nikoliću jer je na toj poziciji bio na raspolaganju Andrić, a sada je došao Handzić najavljeo kao veliki talenat.

 

Ovim je za nas transfer period završen, imaju 2 igrača dozvolu da napuste klub i ako stignu adekvatne ponude oni će otići. Handzić je naše najskuplje pojačanje i stigao je za velikih 700.000 evra, naravno to su nam omugućili naši sponzori stim da smo ostali na 0 što se tiče budzeta, jer smo i ove transfere morali obavljati na rate, kazao je Nikolić za Sportal.rs

 

Haris Handžić za Sport.ba: Jedina želja bila je Rad

 

Kada sam čuo da je za moje usluge zainteresovan Rad, bio sam oduševljen i pored mnogobrojnih ponuda prihvatio sam ponudu za Beograd. Pre svega se nadam velikom uspjehu zajedno sa ekipom.

 

Izuzetno mala minutaža ovog našeg igrača u Poljskoj, koji je za kratko vrijeme igranja u Sarajevu zaradio epitet talentovanog dečka našeg fudbala, samo je jedan razlog više, da se gas stisne do kraja, te da se Handžić u ovim pripremama proba nametnuti Andriću.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://img.sportal.rs/images/logo.gif

 

 

RAD ZAVRŠIO PRIPREME

 

- Iza nas je period kada smo svi dobro i kvalitetno radili. Igrački kadar je , izuzimajući odlaske dvojice vrsnih fudbalera ,Čotre i Dimitrijevića, uz dolazak trojice kvalitetnih igrača vjerovatno postao tim je verovatno još jači. Uigraniji smo i upravo je ostanak tima na okupu naš najveći argument u ostvarivanju ovogodišnjih ambicija – započinje razgovor za sportal, zamenik kapitena Rada, Tomislav Pajović.

 

FK Rad koji je se na Kipru pripremao za početak sezone, danas je završio pripreme remijem protiv Novog Pazara 0:0. Da podsetimo Rad je pre 4 dana odigrao prijateljski meč i poražen je od Turskog velikana Galatasaray sa 1:3 a strelac jedinog gola bio je Jovančić.

 

Pre odlaska na Kipar u Beogradu je odigran test meč protiv rezervista, a rezultat je bio 3:0 za prvi tim. Po odlasku na pripreme prvi rival Građevinara bio je Gaz Metan, Nikolić je praktično u svim mečevima izvodio kombinovan sastav jer pojačanja koja su stigla pre 3 dana nisu odigrali prve 4 utakmice na Kipru. Gaz Metan 2:2 Rad.

 

Jedina pobeda ekipe iz Beograda ostvarena je protiv Slavije iz Sofije rezultatom 1:0, a pre poslednje utakmice protiv Galatasaraya odigrana je i utakmica sa Bursasporom gdje je ekipa Marka Nikolića poražena rezultatom 0:1. Dakle kao poslednja provera protiv Novog Pazara odigran je remi bez golova.

 

Mi smo ekipa koja je pripremljena da na terenu prikaže dopadljivu igru iz koje težimo da stignemo do željenog ostaverenja. Sa aspekta vremenskog pogoršanja uslova i tih uticaja na sam teren, ekipa koja bude više želela trijumf stići će do cilja. Iskreno, optimista sam i već od prvog kola naredne nedelje želimo da potvrdimo rezultat koji smo ostvarili tokom prvog dela sezone i izborimo plasman u kvlifikacije za Ligu Evrope – rekao je Tomislav Pajović, pred premijerni nastup Rada sledećeg vikenda.

 


 

http://www.slike.com/slike/fkrad.png

 

Jovanović spreman za lidera

 

 

Superligaši broje sitno do premijere, tačno 15 dana pred početak šampionata, vreme je da se svode računi i otrivaju karte. Ekipa Rada polako dobija fizionomiju jednačine u kojoj nema nepoznatih.

Trener Marko Nikolić može da zadovoljno protrlja ruke.

– Radimo bez greške, po zacrtanom planu, bez neplaniranih zastajkivanja. Zadovoljan sam kako izgledamo kao ekipa, verujem da će takav biti i finiš pripremnog perioda.

Sve bi bilo jasno da u sredu, protiv Galatasaraya, karte nisu ponovo bile promešane. Mladi trener ima objašnjenje:

 

- Igrali smo bez šestorice standardnih, od kojih je samo Miloš Dimitrijević zvanično otišao iz kluba. Jovanović i Ranđelović su povređeni, ostali su propustili susret sa turcima, zbog obaveza u reprezentacijama. Neobično mi je drago zbog toga, napustila su nas čak četvorica reprezentativaca, za Rad je taj broj odlična satisfakcija.

 

Povratkom povređenih Ranđelovića i Jovanovića, reprezentativaca Todorovskog i Borjana i Kokovića, posle probe u Volgi, Rad bi ponovo trebalo da liči na moćnu ekipu.

– Ostajem pri tvrdnji od pre sedam dana da je naš minimalan zadatak plasman u Evropu. Mi smo, na primer, protiv Burse mogli da proverimo i Branislava Jovanovića, ali nije bilo vreme, jer nam je potreban za celu sezonu. Od njega očekujem da bude jedan od lidera tima u nastavku sezone – u prepoznatljivom optimizmu najavio je Marko Nikolić, trener Rada.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |