Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Zlatne godine Zvezdinog fudbala


ŽeljkoDelija
 Share

Recommended Posts

Darko Pančev

 

http://static.b92.net/pics/gallery/2006/08/202441498544d38f7c6286a762082402.jpg

 

Darko Pančev, rođen 7. septembra 1965. godine u Skoplju je bivši makedonski i jugoslavenski fudbaler. Karijeru je započeo 1982. godine u skopskom Vardaru. Godine 1988. prelazi u Crvenu zvezdu te odlazi u JNA. Po odsluženju vojnog roka, kroz samo par utakmica pokazuje svojim golgeterskim sposobnostima da se radi o napadaču svjetskog formata.Godine 1991. Pančev je bio strijelac odlučujućeg jedanaesterca u finalu Kupa europskih šampiona, čime je Crvena zvezda osvojila titulu najboljeg kluba na starom kontinentu.Godine 1992. Pančev potpisuje ugovor za Milanski Inter.Međutim, epizoda u Interu nije bila pretjerano uspješna, odigrao je tek 12 utakmica i postigao jedan jedini pogodak. U siječnju 1994. otišao je na posudbu u njemački klub VFB Leipzig, gdje je odigrao 10 utakmica i postigao dva gola. Nakon toga se ponovo vraća u Inter na godinu dana, odakle prelazi u Fortunu Düsseldorf. Karijeru je završio 1997. u švicarskom klubu FC Sion.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://img.sportal.rs/images/logo.gif

 

Ko će voditi Crvenu zvezdu naredne sezone?

 

Pred početak nove sezone u Jelen Super ligi Crvena zvezda jos nije nasla trenera koji ce voditi ekipu u narednoj sezoni.Kako nesluzbeno doznajemo glavni kandidati za to upražnjeno mjesto su Aleksandar Kristić i Robert Prosinečki. Mnogi smatraju da nijedan od njih nije dorastao ovom izazovu, pogotovo Prosinekčki koji nema nikakvo trenersko iskustvo.

 

http://www.scsport.ba/userfiles/file/robert-prosinecki.jpg

 

Robert Prosinečki legenda bivšeg šampiona Svijeta i Evrope viđen je u Beogradu u društvu Lukića i Adžića. Mnogi misle kako bi njegov dolazak na klupu Zvezde bio odličan podez uprave sto se tiče marketinga.Poznato je od prije da Zvezda ima problema sa finansijama.Međutim većinu više brine kako bi se Robi snašao na klupi Zvezdi kao trener.Neiskustvo je veliki problem, ali Zvezda ima ekipu sa kojom bez većih problema može da završi na 2. poziciji u JSL, svima nam je poznato kakvo je stanje ostalih klubova u Srbiji.Prosinečki je pomoćnik Slavenu Biliću selektoru Hrvatske reprezentacije, slabo je upućen u Jelen Super ligu,a ima samo jedan mjesec da dovede ekipu u najbolje stanje i da proba da odradi ono što se od Zvezde očekuje u svakoj sezoni.Naravno ako bi on preuzeo ekipu.

 

http://www.pressonline.rs/upload/boxImageData/2010/7/17/113480/4005.jpg

 

Kristić dobro poznaje srpski fudbal. Već dvije godine radi kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi. On je već dobro upoznao ekipu,a i igrači njega dobro poznaju tako da bi njemu bilo puno lakše da za mjesec dana posloži kockice za narednu sezonu. Ali kod njega je problem autoritet kojeg po mnogima on nema,zato bi Prosinečki bio bolji od Kristića.Kristić je u Zvezdi proveo 4 godine kao igrač.Veće su prilike da on naslijedi Pižona,kojem je bio pomoćnik, nego da Robi preuzme Zvezdu.

Link to comment
Share on other sites

http://img.sportal.rs/images/logo.gif

 

Pančev:"Došao sam u Beograd zbog posla!"

 

http://www.balkanmedia.com/slika-sport-darko-pancev-ponovo-u-zvezdi-slike-3841-1-3.jpg

 

Kada je u pitanju Zvezdina potraga za novim trenerom jedna stvar je jasna.Darko Pančev je glavni kandidat! Kako bi bili sigurni da to nije jos jedna medijska patka, odlucili smo da sami provjerimo.Darko Pančev bivši igrač Crvene zvezde koji je sa njom postao Evropski prvak viđen je u Beogradu. Mi smo odlučili da dobijemo informacije iz prve ruke, pa smo Darka Pančeva nagovorili da nam da svoju izjavu o mogućem poslu u Crvenoj zvezdi.

 

- Naravno da sam zainteresovan za taj posao, teško se odvojiti od fudbala,ako je vaš cijeli život vezan za njega.Moram priznati da sam došao u Beograd na razgovor sa Lukićem i Adžićem i da sam uvjeren da mogu Zvezdi donijeti titulu.

 

Pančev je istakao da želi još do kraja ove sedmice da se dogovori sa ljudima iz uprave Crvene zvezde oko posla.

 

- Jasno su mi rekli da i oni žele isto što i ja i nadam se da će to biti uskoro riješeno. Jer moram da uigram ekipu za novu sezonu.Takođe smo razgovarali i oko novca za pojačanja i mislim da su mi dali dovoljno, maksimalno koliko su mogli u ovom trenutku. Naravno, rekao sam da ću napustiti klub, prvi put kad mi se nego bude mješao u posao!

 

Bio je jasan Pančev i mislimo da je ovosezonska afera oko Zvezdinog trenera gotova!

Link to comment
Share on other sites

Robert Prosinečki

 

http://www.cafemontenegro.com/cms/php/images/image/robert%20prosinecki.jpg

 

Robert Prosinečki rođen u Zapadnoj Njemačkoj u manjem gradu Filingen-Šveningen 12. januara 1969. godine.On je sad već bivši hrvatski i jugoslavenski  reprezentativac koji je igrao je na poziciji veznog igrača.Robert Prosinečki fudbalsku karijeru započeo je s 5 godina u  u klubu FC Stuttgart Kickers. 1979. godine sa porodicom dolazi u Hrvatsku te svoju ljubav prema fudbalu nastavlja u domaćem klubu NK Dinamo Zagrebčiji je član do 1987. godine. S juniorskom reprezentacijom Jugoslavije osvaja Svjetsko prvenstvo u Čileu 1987. godine gdje je proglašen najboljim igračem i osvaja Zlatnu loptu.Robert Prosinečki nogomet je nastavio u zagrebačkom Dinamu gdje je zapažen kao talent i već s 18 godina igra u prvoj postavi. Nakon nesuglasica s tadašnjim trenerom Miroslavom Ćirom Blaževićem odlazi u Crvenu zvezdu i 1991. godine osvaja Kup evropskih šampiona i prelazi u Real Madrid.Poslije Reala nastavlja karijeru u Real Oveidu, gdje je igrao samo jednu sezonu i presao u Barselonu.U Barseloni se nije najbolje snašao pa je naredne sezone prešao u

Sevilju i tamo poslije samo jedne odigrane sezone se vraća u zagrebački Dinamo.Tu se zadržao tri godine i otisao u Hrvatski Dragovoljac.Poslije neuspijeha u Dragovoljcu odlazi u Belgiju, u Standard iz Lieža.Tamo je pružao solidne partije i uprava Portsmuta ga je primjetila i dovela u Englesku.Tu je odigrao jednu sezonu i presao u Olimpiju iz Ljubljane.I na kraju odlazi u NK Zagreb gdje 2004. godine zavrsava svoju fudbalsku karijeru.

Link to comment
Share on other sites

Prosinečki dobrodošao na Marakanu!

 

http://img.sportal.rs/images/logo.gif

 

http://www.smedia.rs/sport/slike/news_38531.jpg

 

Iako smo svi bili uvjereni da će novi trener crveno-belih biti Makedonac Darko Pančev, na kraju se ipak ispostavilo da je Prosinečki sa razlogom dolazio u Beograd.Nakon komentara Pančeva da je sve sredjeno i samo je bilo pitanje vremena kada će ga predstaviti kao novog trenera Crvene zvezde umjesto njega predstavljen je Robert Prosinečki.

 

- Ovo je na neki način ostvarenje mojih snova! Po završetku igračke karijere pomagao sam Biliću i reprezentaciji,a ovom se nisam nadao.Iako sam razgovarao sa upravom Zvezde, nisam se nadao da će baš mene izabrati za novog trenera pored Pančeva i Kristića.Ali kada su me izabrali nisam mogao reći ne i nadam se da ću biti uspješan bar u pola kao igrač i da ću vratiti titulu na Marakanu.

 

http://www.dodirnime.com/sport/wp-content/uploads/2010/12/98607_prosinecki-na-marakani-foto-a-dimitrijevic_f-300x172.jpg

 

I prije nego se znalo ko će biti Zvezdin novi trener počelo je da se nagađa ko bi mogao da pojača Zvezdu.Dosta se pisalo da su Kornel Salata i Volkov igrači koji su na vrhu liste želja Crvene zvezde.Salata igra za Slovan na poziciji stopera,a Volkov može da pokrije većinu pozicija po lijevoj strani i igra za Moldovski Šerif.

 

- Ja još nisam stigao o tome da pričam sa upravom,a još se nisam ni sa igračima upoznao. Sutra ću imati trening u 10:00 ujutro i upoznat ću sve igrače pa ću onda da vidim sta mi treba i gdje smo slabi.Ali svi znamo da je Zvezda veliki klub i da oduvijek ima velike igrače u svojoj ekipi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Crvena zvezda: Prelazni rok i pripreme završene!

 

http://www.mondo.rs/slike/vesti/001/436/v143693p0.jpg

 

Robert Prosinečki je imao mjesec dana da pripremi ekipu za početak nove sezone, tu se uklapaju i kvalifikacije za Evropsku ligu. Prijateljske utakmice su odigrane i pojačanja su došla,sada je samo pitanje kako će Prosinečki to sve da uklopi za početak sezone.Najveće otkriće pripremnog perioda je mladi napadač Crvene zvezde http://www.dodaj.rs/t/1T/UU/679oi8u/ognjen-ozegovic-profile-.jpgOgnjen%20O%C5%BEegovi%C4%87Ognjen Ožegović.

 

http://www.dodaj.rs/f/6/qp/4WOLX8N8/fc-red-star-belgrade-red.png

 

Što se tiče novih igrača u Zvezdu je stigao samo jedan napadač iz Brazila, svima nam je nepoznati,ali vjerovat ćemo pcjeni Prosinečkog.Nije igrao u nekim poznatim Brazilskim klubovima i došao je kao slobodan igrač,a ime mu je http://www.dodaj.rs/t/1Q/df/3IPCg2B7/somlia-profile-attribute.jpgSSomalia

 

http://e.i.uol.com.br/esporte/futebol/2010/04/27/atacante-somalia-e-apresentado-pelo-parana-1272417570761_200x285.jpg

 

Predstavljanje Somalia na Marakani izazvalo je veliko interesovanje medija.Svi žele da upoznaju ovog mladog Brazilca!On je rekao da vrlo sretan sto je došao u Zvezdu i da je mnogo čuo o ovom veliko klubu sa Balkana.

 

- Drago mi je što me Zvezda angažovala, čuo sam za uspjehe ovog kluba i još mi je Kadu malo pričao o atmosferi i jedva čekam da izađen na Marakanu!Potrudit ću se i svaku utakmicu davati svoj maksimum,a na treneru je da odlučio hoće li mi pružiti priliku da igram.

 

http://www.vesti-online.com/data/images/2009-12-13/17059_robert-prosinecki_f.jpg?ver=1291629652

 

Svima je bilo čudno kada im je Prosinečki saopštio da više neće dovoditi igrače.

 

- Somalia je jedini igrač koji će pojačati Zvezdu u ovom prelaznom roku. Mislim da imamo dobru ekipu i da možemo sa ovim igračima koji su sada u klubu da uradimo ono što se od nas očekuje.Glavna snaga naše ekipe u ovoj sezoni biti će omladinci koje sam uzeo iz mlađih pogona i koji će nadam se već sledeće sezone imati glavnu riječ u mom klubu.Vidjeli ste i sami sta zna mali Ožegović,a pored njega još imam i http://www.dodaj.rs/t/u/B7/10u7Ue7j/miroslav-simic-profile-a.jpgsMiroslava Simića,http://www.dodaj.rs/t/N/3O/3RKUx1Rp/ognjen-popadic-profile-a.jpgoOgnjena Popadića,http://www.dodaj.rs/t/2x/45/UT5QsEE/srdjan-mijailovic-profil.jpgSrSrđan Mijailović i http://www.dodaj.rs/t/2n/Qz/2aKGYElE/uros-spajic-profile-attr.jpgSUroša Spajića.

 

 

Kup UEFA

 

http://images-mediawiki-sites.thefullwiki.org/07/5/5/3/68319676293383.png

 

Zvezda nije uspjela da se plasira u grupnu fazu Kupa UEFA i Prosinečki je izjavio jasno da mu je krivo.Jedna grešška Lee Addya koštala je Zvezdu glupog gola i poraza kod kućće od Dnipra.

- Dobro smo igrali prve dvije utakmice protiv Rucha i prvu protiv Dnipra,ali drugu smo očajno odigrali i to pred domaćom publikom. Greška Adija koštala nas je možda produžetaka, ali nikad se ne zna.Pričao sam sa njim i rekao je da mu je žao i da će dati sve od sebe da to ispravi. I meni i svima je žao što smo iznevjerili navijače i nismo se uspjeli plsarati u Kup UEFA.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pripremne su dobre, bilo je logično da izgubiš od Panatenaikosa i Rangersa.

Kup Europe  :bad: --> trebalo je pobijediti Dnipro :D

Imam osjecaj da ce se taj mali klinjo usrat xD, a ovaj Somalia nije loš.

Sretno dalje ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Koliko vidim dobar je Ožegović. Kakvi su Spajić i Popadić? :)

 

Dobar je ovaj zadnji abdejt, sviđa mi se tvoja politika vođanja ekipe da forsiraš igrače iz sopstvenog omladinskog pogona. Šteta za Dnjepro. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Jest forsira, a kupio ovog Brazilca  :)

 

Čitam ja. Pa mora i po nekada nekog kupiti. facepalm

 

Kupujem i ja igrače ali volim da forsiram mlađe u važnim utakmicama jer se tako od njih prave veliki igrači. :bo:

Link to comment
Share on other sites

Popadića ne koristim previse jer mi se ne uklapa u taktiku,ali mu pruzam priliku na desnom beku, jer Ninkov previse zutih kartona dobija i solidno je odigrao te 2 utakmice.A Uros Spajic je zvijer, samo me razocarao kad je dao sam sebi gol protiv Rada,a i Marko dobija prilike,ali rijetko.

Link to comment
Share on other sites

Bolje da ti igra ovaj Ožegović nego Brazilac.  :thumbup:

Šteta za LE, sad se čeka plasman u kvalifikacije za LP.

I trpi greške mladih igrača, samo će tako napredovati.

Link to comment
Share on other sites

Uros Spajic je najbolji mladi igrac u Srbiji, definitivno. Meni pred kraj druge sezeone usled nekoliko povreda upao u prvu postavu i vise nisam imao srca da ga izbacim, igrao je fenomenalno  :cast:

 

 

A i Ozegovicu sam dao par puta priliku, nije los, od njega bi se moglo nesto napraviti  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |