Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kako Vam Ide?


fabregas33
 Share

Recommended Posts

  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

U ligi za sada u prvih osam kola nemam poraza. Šest pobeda i dva nerešena uz gol razliku 14:4.

 

http://www.dodaj.rs/f/p/bq/4PZ513tG/jelen-superliga-2.png

 

Upravo pobeđena Zvezda sa 2:0 na JNA. Sve zasluge idu Kleu.

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3I/F1/4we745tW/partizan-v-crvena-zvezda.png[/img]

 

U LAV Kupu jedva izbacio Slogu iz Požege sa 2:1. Sve zasluge idu na adresu Mateje Kežmana.

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/31/Aw/3pCjgujQ/sloga-po-v-partizan-.png[/img]

 

Što se tiče sledećeg rivala baš nisam imao sreće. BSK Borča koju nisam pobedio u zadnja četiri međusobna duela (tri nerešena i poraz) Dobra stvar je što se igra na JNA.

 

Moram reći da sam jako zadovoljan igrom odbrane. Napravili su u prva dva kola tri kiksa zbog kojih sam primao golove ali kasnije su počeli da igraju sve bolje i bolje i taj četvrti primljeni gol je iz kornera. Inače odbranu čine Buljat koji igra na poziciji levog beka i ako mu to nije prirodna pozicije pa zatim štoperi Bajić i Rašović i desni bek Rukavina. Odbranu predvodi za sada sjajni Danilović. Vezni red čine Smiljanić koji će nas najverovatnije napustiti na zimu a zameniće ga stranac Medo iz Sijera Leone pa zatim Sale Ilić i Senijad Ibirčić i Marko Verati. U napadu su Dijara i Kleo mada će Dijara isto verovatno otići za 2 miliona (cena mu je 1.5) a zameniće ga takođe stranac Fleck iz Glazgov Rendžersa koji ima svega 21 godinu. Problem može biti što bi mi to bio četvrti stranac. (ne računam Ibirčića koji za dva i po - tri meseca dobija srpski pasoš) Na zimu bi takođe ekipu mogli da pojačaju Nenad Đorđević, Aleksandar Trišović i Stevan Reljić.

 

 

Pored Partizana vodim i reprezentaciju Malija. Pre Malija vodio sam Honduras i Ganu ali za godinu dana u Hondurasu nisam odigrao ni jedan meč pa me smorilo kao i mali izbor igrača i u Gani gde sam dao otkaz za manje od tri meseca jer me nije dovoljno privukla. Mali sam preuzeo i već odigrao dva meča.

 

Namibia - Mali 0:5

Mali - Sierra Leone 4:1

 

Tabela: Mali 16, Gvineja 12, Sierra Leone 4, Namibia 3

 

U narednoj fazi koja je i zadnja prepreka za odlazak na SP 2014 dobio sam veoma tešku grupu.

 

width=400 height=300http://imagetitan.net/image-F82B_4CA0F30A.jpg[/img]

 

Ajde bože pomozi da odem na SP pa da imam dva takmičenja 2014. Kup Afričkih Nacija i Svetsko Prvenstvo. Još kada bi bar osvojio Kup Afričkih Nacija... hmm Mali je vrlo simpatična reprezentacija. Nikada ništa nisu osvojili a sada imaju nekoliko zvezda u svojim redovima. Sulejman Diamoutene, Džimi Traore, Adama Kulibali, Drisa Diakite, Mahamudu Diara, Sidi Kejta, Sulejman Kejta, Mohamed Sisoko, Sejdu Kejta, Sigamari Diara i Frederik Kanute.

Link to comment
Share on other sites

Posle serije od osam utakmica bez pobede u ligi (pet nerešenih i tri poraza) odlučio sam da raskinem ugovor sa Partizanom i da potražim novi posao. Usput zbog mene ostavke na svoja mesta u stručnom štabu podneli su i Dejan Ilić fitnes trener i Slobodan Kuljanin trener mlađih kategorija i oni će biti uvršteni u moj stručni štab u sledećem klubu.

 

height=300 width=400http://www.dodaj.rs/f/1X/Nq/1lVG4OyY/slobodan-milovanovic-7.png[/img]

 

Tabela pre nego što sam otišao...

 

height=300 width=400http://www.dodaj.rs/f/3v/DP/1ZICf27b/jelen-superliga-3.png[/img]

 

Što se tiče ponuda za posao...

 

Atletiko Bilbao:

Trenutna pozicija: 11

Transfer budžet: 30.500.000

 

Kaljari:

Trenutna pozicija: 18

Transfer budžet: 12.500.000

 

Odabrao sam Kaljari a evo i par razloga zašto...

 

1) Tomislav Karadžić je chairman. :)

2) Tole je hteo da me angažuje još pre godinu i po dana ali sam ja odbio tu ponudu.

3) Pre mene na klupi Kaljarija sedeo je bivši trener Zvezde Valter Zenga kada je on otpušten neki Orsi je seo na klupu ali nije se dugo zadržao i zamenio ga je Siniša Mihajlović a ja sada menjam Sinišu.

4) Zdravko Kuzmanović je omiljena ličnost navijačima i kapiten je ekipe.

5) Pored Zdravka Kuzmanovića od srba u Kaljariju brani još Marko Dmitrović. Ali za rezerve.

6) Ne volim glupo pravilo Atletiko da dovodim samo retardirane baskijce.

7) Nedeljna plata će mi biti 11 hiljada.

8) I ako je ekipa trenutno u zoni ispadanja pokušaću da sa jednim-dva adekvatna pojačanja izborim sredinu tabele i evropu preko kupa.

9) Marketi, Sapuranu, Masilela, Nene i Kuzmanović naravno su odlični igrači koji igraju za ovaj klub.

10) I hrvat Brkljača je igrao za klub četiri godine i nakupio samo tri meča pa je otpušten u zadnjem prelaznom roku. :ljut3: Ljut sam zato što je imao dobre ocene i mogao je da pomogne ekipi.

11) Hrvat Romeo Jožak je skaut.

12) Dobro je poznat na balkanu. :D

 

Sutra stavljam zimske transfere i malo više o ekipi.

 

p.s. Zamenio me je Živadinović na klupi Partizana nekada vodio Zvezdu i Srbiju. facepalm A kako je krenuo i ko mu igra u prvoj neće daleko dogurati.

Link to comment
Share on other sites

Ovako, za sada sam ekipu sa klupe vodio u četiri meča. Posle prvog meča mislio sam da nema šanse da opstanemo u ligi kako su igrali. Ispali smo iz kupa od Salernitane sa 0:1 ali onda su me igrači demantovali i ostvarili tri pobede zaredom u ligi. Prvo je savladan Askoli ekipa koja nam konkuriše za opstanak u ligi a rezultat je bio 4:1 za mene. Golove su dali Kuzmanović, Martinez, Coda i Nene. Zatim je usledila iznenađujuća pobeda nad Ređinom od 2:1. Strelci su bili Matri i Nene. Treća pobeda ostvarena je nad Livornom od 2:0 a golove su dali Martinez i Masilela. Evo trenutna situacija na tabeli.

 

http://www.dodaj.rs/f/13/J3/439SFHdW/1/serie-a-tim.png

 

Zatim je na red došao zimski prelazni rok a ja sam doveo tri pojačanja ekstra klase za ovu ekipu. Prezadovoljan sam sa ova tri transfera.

 

- Aleksandar Luković iz Duizburga za 6.5 miliona.

- Milan Jovanović iz Liverpula za 650k.

- Welliton iz Spartaka za 35 miliona na 48 mesečnih rata.

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/3i/DX/tx2a2yP/16-aleksandar-lukovic.png[/img]

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/1u/6O/22kCjkca/milan-jovanovic.png[/img]

 

width=400 height=300http://www.dodaj.rs/f/45/zO/3YNRLtbV/welliton.png[/img]

 

Moj glavni cilj i dalje je opstanak u ligi. :)

Link to comment
Share on other sites

E ovako.Ovaj sejv sam zapoceo sa FK Zemunom.Vodio ih do 5.kola i toliko pobeda ostvario,a onda sam video ovo sto je pisao SlobaGrobar,a pritom Zvezda je u ovom sejv ispala u 3. Lige Europe i izgbili su od Partizan kod kuce sa 4-0 i to me je inspirisalo da ih preuzmem.

Kada sam ih preuzeo bili smo na 7.poziciji i Partizan nam je bezao 6 bodova.Ta razlika je rasla i do 11 bodova.Ipak smo na kraju smanjili bodovnu razliku na 5 bodova.

http://www.dodaj.rs/t/26/qQ/ioXGlxG/serbian-superleague.jpg

http://www.dodaj.rs/t/2n/Dy/2XUPNioT/fk-crvena-zvezda-beograd.jpg

 

 

U ovim utakmica sam vodio Zvezdu i videte da smo uvek posle 4-5 dobrih utakmica morali negde da kiksnemo,to je zato sto nisam prosao pripreme sa ovom ekipom.Zato se nadam boljem prolecnom delu.

 

 

Evo moje najdraze pobede i ujedno osveta,jer smo prvu utakmicu(tad ih je vodio Dostanic) izgubili sa 0-4.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1O/Gz/pMLTZ6u/1/partizan-v-crvena-zvezda.jpg

 

 

Evo i kup:

 

 

http://www.dodaj.rs/t/3f/9q/15LVadoO/kup.jpg

 

 

I evo jedinog pojacanja koje je doveo Ratko:

 

 

http://www.dodaj.rs/t/3z/13h/2EdsSSdD/10-santiago-silva.jpg

 

 

Sad idu zimske pripreme i transferi(ocekujte velike transfere).Kasnije cu da izbacim nov report.

Link to comment
Share on other sites

Dobar je ovaj Santiago Silva. Vidim da je dao i osam golova.

 

A ovaj Javor i mene nervira strašno oni su jedini klub koji je protiv mene imao pozitivan skor. (U međusobnom skoru oni 13 poena a ja 10 dok sam vodio Partizan)

 

Inače kod mene situacija sasvim dobra. U nastavku sezone postignuti su sledeći rezultati.

 

Kijevo 2:0 (branio drugi golman)

Bolonja 0:0 (branio drugi golman)

Juventus 3:2 (branio treći golman)

Đenova 0:2 (branio treći golman)

Roma 2:0 (branio treći golman)

 

Ovde gde vidite da je branio drugi golman to je zbog povrede Marketija na 3 meseca a gde vidite da je branio treći golman to je zato što je drugi na prvenstvu mladih južne amerike.

 

Doveo sam još jedno pojačanje a to je Shao Yiayi iskusan Kineski reprezentativac kojem bi odsekao glavu da mogu da uđem u kompjuter koliko me je iznervirao. :lud: 80 minut protiv Đenove oni vode 0:1 on debituje jer je tek stigao i oni prave penal on ga izvodi i promašuje i ja pred kraj meča primam gol iz čistog ofsajda koji sudija priznaje. :pras:

 

Za sada sam 11 sa 33 boda što je samo 5 manje od 6 Lacia i mesta u evropskoj ligi do kojeg mislim da nemam ni teoretske šanse da dođem. Sledeće sezone ako ostanem klub će pojačati nekada najbolji igrač sveta a sada ima 32 godine pravo iz Atletiko Mineira RONALDINHO koji je tamo prešao po isteku ugovora u Milanu i za dve sezone za sada odigrao samo 3 meča a ja sam ga skautirao i rekao je da želi da pređe. Još nešto meč protiv Rome je vodio Dida jer sam ja imao toučlajn ban tako da sve zasluge idu njemu. Pogodio sam sa asistentom pa čini mi se po prvi put na ovom fm. :) I da ono što sam rekao ako ostanem jeste jer treneru Fiorentine ističe ugovor na kraju sezone a kako stvari stoje Fiorentina će igrati Ligu Šampiona a to je za mene izazov pa ako me budu tražili neću imati dileme. :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Silva je odlican...u mom sejvu sa zvezdom koji sad igram,kupio sam silvu za 3.5 miliona,i na 18 tekmi u drugoj sezoni daje 15 golova...Masina!

Da ne idem puno off topic,igram sa Zvezdom cetvrtu sezonu,dve sezone sam osvajao duplu krunu,jednu samo ligu,stalni sam ucesnik LS samo prve sezone u LE..Evo neke zanimljivosti : prvi golman mi je mladi Dmitrovic i to jos od pocetka trece sezone (prodao stamenog a nisu mi se trosile pare pa stavim njega iako je imao 18 god),sada ima 20 god. odlicno se razvio (razvija)...  Kao rezervnog napadaca sam doveo Mateju Kezmana...  vratio sam Urosa Cosica (na pozajmici je ali cu ga otkupiti na kraju sezone ako se pokaze)... ako hocete neki ss samo kazite :) :)

Link to comment
Share on other sites

Silva je odlican...u mom sejvu sa zvezdom koji sad igram,kupio sam silvu za 3.5 miliona,i na 18 tekmi u drugoj sezoni daje 15 golova...Masina!

Da ne idem puno off topic,igram sa Zvezdom cetvrtu sezonu,dve sezone sam osvajao duplu krunu,jednu samo ligu,stalni sam ucesnik LS samo prve sezone u LE..Evo neke zanimljivosti : prvi golman mi je mladi Dmitrovic i to jos od pocetka trece sezone (prodao stamenog a nisu mi se trosile pare pa stavim njega iako je imao 18 god),sada ima 20 god. odlicno se razvio (razvija)...  Kao rezervnog napadaca sam doveo Mateju Kezmana...  vratio sam Urosa Cosica (na pozajmici je ali cu ga otkupiti na kraju sezone ako se pokaze)... ako hocete neki ss samo kazite :) :)

 

Silva i kod mene sabija,samo sto je malo mator(29god.),a Dmitrovic sam doveo u Zemun(dok sam ih vodio),pa tako da sad nece da se vrati,ali prvom prilikom cu da ga kupi.

Daj SS prvog tima.

Link to comment
Share on other sites

Doveo si Mateju Kežmana u Zvezdu? hmm Šta si uradio u evropi? Obično igrači koji su nekada igrali za tvog rivala prelaze u tvoj klub samo ako uradiš nešto više u evropi i ako dominiraš u ligi.

 

u Evropi nisam nikad prosao dalje od prve nockout runde i to LE..Uvek udjem u LS,ali zreb me ubije..samo jednom sam uspeo da budem treci i to u grupi sa Man.city-em,Bayern-om i Standardom (on bio zadnji)..A u ligi dominiram,tri sezone odigrao,tri sezone sampion,dve dupla kruna (prvu sezonu ispao u kupu)..inace dosao je na free,i za divno cudo nije trazio velike pare 1.000e p/w.

 

 

-Kako da sacuvam ss na win7? :S imam par regena talenata pa cu i to postaviti.

Link to comment
Share on other sites

u Evropi nisam nikad prosao dalje od prve nockout runde i to LE..Uvek udjem u LS,ali zreb me ubije..samo jednom sam uspeo da budem treci i to u grupi sa Man.city-em,Bayern-om i Standardom (on bio zadnji)..A u ligi dominiram,tri sezone odigrao,tri sezone sampion,dve dupla kruna (prvu sezonu ispao u kupu)..inace dosao je na free,i za divno cudo nije trazio velike pare 1.000e p/w.

 

 

-Kako da sacuvam ss na win7? :S imam par regena talenata pa cu i to postaviti.

 

alt+f9 i sačuva ti my documents/sports interactive/football manager 2010/screanshots :)

 

Ili alt+print screan pa nalepiš u paint.

 

Ne traži puno para kada je free ali kada pokušavaš da ga dovedeš iz PSG traži oko 40 hiljada. :o

Link to comment
Share on other sites

alt+f9 i sačuva ti my documents/sports interactive/football manager 2010/screanshots :)

 

Ili alt+print screan pa nalepiš u paint.

 

Ne traži puno para kada je free ali kada pokušavaš da ga dovedeš iz PSG traži oko 40 hiljada. :o

 

Ali da bi nalepio moras da ides ctrl+V,jer nece ako ides paste.

Link to comment
Share on other sites

Evo trenutne tabele.

 

http://www.dodaj.rs/f/1o/F8/2w2f1ix9/serie-a-tim-2.png

 

Prezadovoljan sam. Za sada samo tri poraza i to od Đenove, Intera i Napolija sa po 0:2 i jednim nerešenim protiv Bolonje a zabeležio sam pobede u svim ostalim mečevima gde su mi rivali bili Askoli, Ređina, Livorno, Kijevo, Juventus, Roma, Parma, Palermo, Fiorentina i Udineze. Ono što je meni još važnije već sada sam dosta uradio ali nemam nameru da ovde stanem jer sam u trci za evropsku ligu a takođe sledeće sezone angažovaću verovatno Ronaldinja koji je po isteku ugovora u Milanu prešao u Atletiko Mineiro i odigrao svega 3 meča za dve godine ali su mu ocene iste ja mislim i koštaće me svega 2.2 - 2.5 miliona. :bo: Naravno u ove rezultate bi još i nabrojao poraz od Salernitane u kupu Italije od 0:1 ali to je bio moj prvi meč na klupi Kaljarija i samo dva-tri dana je išao pošto sam preuzeo tim. Takođe znatno sam popravio gol razliku kluba koja iznosi 22:14 otkada sam ja došao ili ukupno u ligi -3 ali se nadam da ću je preokrenuti u plus do kraja sezone. Do kraja raspored je sledeći: Katania, Sampdorija, Lacio, Milano, Atalanta, Askoli, Ređina, Livorno. :) Ključni će svakako mečevi biti protiv Lacia i Milana. :)

 


 

Bojane izdao si Zemun...  :(

 

Sada kada ga boysi nahvataju lol

Link to comment
Share on other sites

Prvi tim - http://img832.imageshack.us/img832/9129/fcredstarbelgrade.png

 

 

Dmitrovic - http://img529.imageshack.us/img529/2527/23markodmitrovic.png

 

 

Talenti :

 

 

Petkovic - http://img153.imageshack.us/img153/1493/7urospetkovic.png

 

 

Jevtic - http://img512.imageshack.us/img512/8220/18vladimirjevtic.png

 

 

Nikolic - http://img178.imageshack.us/img178/1820/davornikolic.png  -Jedan od boljih

 

 

Radovic - http://img830.imageshack.us/img830/4521/1milivojeradovic.png - takodje jedan od boljih

 

 

Evo da se malo pohvalim,dao sam 13 mil. za njega..dolazi da zameni perovica koji verovatno odlazi uskoro :

 

 

Andre - http://img695.imageshack.us/img695/7004/andr.png

 

 

 

 

P.S. hvala Bojane i Slobo...jos neki ss? :D

Link to comment
Share on other sites

Dobar tim, moze ss ovog Caffa-e i ovog sto ti igra levog beka.

 

Caffa -

 

Profile- http://img9.imageshack.us/img9/3559/17juanpablocaffa.png

History(da vidis golove i asist. u prvoj sezoni..razbio)- http://img836.imageshack.us/img836/6572/17juanpablocaffa2.png

 

Afful (njega sam doveo jer sam postao selektor gane,tamo sam ga i video,a i tosic se nesto poku*cio,stalno absent from training) - http://img836.imageshack.us/img836/8871/3harrisonafful.png

Link to comment
Share on other sites

Evo trenutne tabele.

 

http://www.dodaj.rs/f/1o/F8/2w2f1ix9/serie-a-tim-2.png

 

Prezadovoljan sam. Za sada samo tri poraza i to od Đenove, Intera i Napolija sa po 0:2 i jednim nerešenim protiv Bolonje a zabeležio sam pobede u svim ostalim mečevima gde su mi rivali bili Askoli, Ređina, Livorno, Kijevo, Juventus, Roma, Parma, Palermo, Fiorentina i Udineze. Ono što je meni još važnije već sada sam dosta uradio ali nemam nameru da ovde stanem jer sam u trci za evropsku ligu a takođe sledeće sezone angažovaću verovatno Ronaldinja koji je po isteku ugovora u Milanu prešao u Atletiko Mineiro i odigrao svega 3 meča za dve godine ali su mu ocene iste ja mislim i koštaće me svega 2.2 - 2.5 miliona. :bo: Naravno u ove rezultate bi još i nabrojao poraz od Salernitane u kupu Italije od 0:1 ali to je bio moj prvi meč na klupi Kaljarija i samo dva-tri dana je išao pošto sam preuzeo tim. Takođe znatno sam popravio gol razliku kluba koja iznosi 22:14 otkada sam ja došao ili ukupno u ligi -3 ali se nadam da ću je preokrenuti u plus do kraja sezone. Do kraja raspored je sledeći: Katania, Sampdorija, Lacio, Milano, Atalanta, Askoli, Ređina, Livorno. :) Ključni će svakako mečevi biti protiv Lacia i Milana. :)

 


 

 

Kako napreduju Jovanovic i Welinton?Jos uvek se cudim kako si Laneta doveo za onako male pare..Kod mene on ima 32 god. i kosta 3M..a nije transfer listed.

 

Link to comment
Share on other sites

Hteo je čak i u Partizan da mi dođe za isto tolko ali nisam imao platu da mu dam onoliko koliko je on tražio. (preko 30 hiljada)

 

Pa u nepune dve sezone za Liverpul je odigrao samo 9 mečeva i dao 1 gol pa je hteo da ide iz Liverpula oni stavili asking price samo 275 hiljada i ja ponudim malo više da budem siguran da će da prihvate i ostalo je istorija. :D Za mene odigrao 3 meča i igrao solidno ali onda mi se javi da mu nedostaje kuća pa sam ga pustio na mesec dana.

 

Što se tiče Wellitona očekivao sam više. Za sada u 11 mečeva svega 2 gola i 1 asistencija. Ali popravlja se u zadnja dva meča dao je gol i iznudio penal i taj gol i taj penal što je iznudio bili su ključni na kraju za pobede. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |