Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[PROJEKT]U21 Dream Team


dex6®​
 Share

Recommended Posts

PROJEKT Svetski U21 Dream Team

 

Naš vrijedni TXT tim vam predstavlja još jedan dream team. Ovoga puta se radi o igračima mlađim sa najviše 21 godinom. To jesu veliki talenti i u budućnosti , ali već sada igraju veliku ulogu u svojim momčadima. Da ne duljim, predstavljamo Vam i ovoga puta 11 veličanstvenih u klasičnoj 4-4-2 formaciji koje predvodi veliki Arsene Wenger.


http://i289.photobucket.com/albums/ll224/dex6/u21peview.jpg?t=1302883668


 

David de Gea

(Vratar)

 

http://img849.imageshack.us/img849/4978/67030171.png

 

David de Gea Quintan rođen je 7. studenog 1990 godine u Madridu i mladi je španjolski profesionalni nogometaš koji igra za Atletico Madrid, kao golman. De Gea je proizvod Atleticove škole nogometa a prvi profesionalni nastup imao je u rezervnoj momcadi,Atletico "B" koja se natjece u drugoj Spanjolskoj ligi.Dana 30. rujna 2009 svoj prvi nastup zabiljezio je za "A" tim u Ligi Prvaka, naime Sergio Asenjo bio je s mladom Spanjolskom repretentacijom dok se rezervnigolman Roberto ozljedio te je tako De Gea usao s klupe, Atletico je izgubio 2:0, a De Gea jos nije imao niti 19 godina.Tri dana kasnije De Gea je prvi put nastupio i u La Ligi, kod kuce protiv Real Zaragoze i u 19. minuti napravio jedanesterac ali ipak se iskupio obranivsi ga. Nakon nekoliko velikih

gresaka Asenja,te dolaska Quique Sánchez Floresa kao menađera zavrsio je sezonu kao starter na golu,dva put je bio proglašen igračem utakmice protiv  Athletic Bilbaa i Valencie . Osim toga branio je i u Europskoj Ligi uključujući i finalnu utakmicu gdje je Atletico slavio 2-1 protiv Fulhama.De Gea je sezonu 2010/11 poce impresivno, pomogao je Atleticu da osvoji UEFA Super Kup,Atletico je slavio 2-0 protiv Intera a De Gea je obranio kazneni udarac Diegu Millitu.

 

 

De Gea je sudjelovao i  na Europskom prvnestvu do 17 godina kojeg je Španjolska osvojila. Pocetkom svibnja 2010, zbog dobrih nastupa u Atleticu Vicent del Bosque uvrstio ga je u 30 nogometaša koji su pozvani na Svijetsko prvenstvo u Juznoj Africi ali nije ubiljezio nastup.

 

 

Iako je mlad golman De Gea,ima tek 19 godina  krase ga odlicni atributi . Njegove najbolje strane su Reflexes(16),kao sto i sama ocjena govori tesko da ga neki udarac moze iznenaditi . Takoder imao vrlo dobru tehniku rukama,bacanja, hvatnja Handling(16).Vrlo dobar je De Gea i na u situacijama  1 na 1 One on ones(15) . De Gea je sigurno golman kojem treba vjerovati i davati mu prilike te ce u buducnosti vjerojatno biti Spanjolski broj "1" .

 

 


 

Rafael da Silva

(Desni bek)

http://i289.photobucket.com/albums/ll224/dex6/rafael.png

Rafael Pereira da Silva je rođen 9. jula 1990. godine, poznatiji kao Rafael ili Rafael da Silva.On brazilski fudbaler koji igra za Manchester United. On je obično igra kao bek ali također može igrati na desnoj strani veznog reda. On je brat blizanac Fabio, koji također igra za Manchester United.Rodjen je u Petropolisu koji je na sat vremena voznje od Rio de Jeneira.On i njegov brat Fabio su poceli igrati fudbal od svoje 5 godine u Flaminenseu.U Flaminenseu je igrao i 2005. godine kada je njegov tim igrao na Nike cupu u Hong Kongu gde ih je primetio Les Ersnaw i pozvao ih u Manchester.Od te godine Rafael trenira sa ekipom Mancestera a od 2008. je i potpisao i ugovor.Kada je 2007. godine igrao za reprezentaciju brazila do 17 godina portugalski skauti su im nudili portugalsko dozavljanstvo i status prvotimaca u seniorskom timu.Oni su odbili i 10-tog Avgusta 2010. odigrao prvu utakmicu za Brazil protiv Sjedinjenih americkih drzava.Za Mancester je odigrao 29 meceva i postigao dva gola

 

 

 

 

Rafael ako nastavi ovako sa treniranjem i ako ga povrede budu zaobilazile bice jedan najbolji igrač na svojoj poziciji.Za sad on je jedan od najperspektivnijih igraca na svojoj poziciji.Koristi svaki momenat da ode u napad i tako pomogne svojim saigracima.Brzina mu je glavna odlika (17) ali i oglavnom njegove fizicke predispozicije.(Accelaration 18,Agility 17,Balance 15...).Psihički je dobar i veoma odlučan (16).Od njegovih tehničkih mogućnosti izdvojio bih uklizavanje i oduzimanje lopte (15) ali i njegov driblig (14)

 

 

 

 

Scout koji je predstavio Rafaela i Fabia kod Sir Aleksa Fergusona rekao je da su oni "Brazilska verzija brace Nevil " i da su kao dve loptice koje veoma brzo idu gore-dole po terenu.To je tačno i veoma se brzo može transformisati iz odbrane u napad ili obrnuto.Jedna od njegovih mana je slabo izvodjenje auta (9) jer sada sve više ima onih bekova koji iz auta mogu baciti loptu u šesnesterac i tako asistirati za gol.Na markaciji igrača bi trebao da poradi ako i siguran u igri i tako ne komplikovao posao ostalim igračima iz zadnje linije tima.On osim pozicije levog beka moze odigrati i na poziciji levog veznog,kao i desnog beka.Takodje igra i na poziciji sredjeg veznog igrača ali vam ne preporučujem to jer na toj poziciji njegove primarne ocene ne dolaze do izražaja.

Sada ima samo devetnest godina i već igra u prvoj postavi Mančester Uniteda.Pred sobom ima deset ako ne i više godina koje će provesti najverovatnije u najboljim ligama sveta.

 


 

 

Mats Hummels

(Centralni branič)

http://www.dodaj.rs/f/2P/DY/1Ci7Skgz/35007944.png

Mets Julien Hummels je rodjen Bergis Gladbahu 16-tog Decembra 1988. godine.On je nemacki fudbaler i igra u Borusiji iz Dortmunda.Proizvod je FC Bayern Münchenove skole fudbala.mHummels potpisao svoj ​​prvi profesionalni ugovor 19. prosinca 2006, do 2010. Dana 19. maja 2007, je odigrao svoju prvu ligu igra s prvim timom kući 5-2 protiv FSV Mainz 05.

U januaru 2008 pridružio se Borussia Dortmund, u početku na pozajmicu. Tijekom prve sezone, on je ubrzo postao prvi izbor, budući da je se odlicno slagao sa Nevenon Subotićem (također rođen u decembru1988). U veljači 2009, u potpunosti je potpisao za klub.

2010-11 donio povećanog uspjeha za Hummels. On je redovito prvi izbor centra-natrag, opet u paru sa Subotićem.Taj dvojac Dortmunda vazi  za najbolji obrambeni duo rekord u Bundesligi i naslov jesenskog prvaka a najverovatnije i osvajanja sampionske titule.Hummels je bio pozvan od strane mlade reprezentacije za U21 Europsko prvenstvo 2009, igrajuci veoma malo prve četiri utakmice,a počeo je utakmicu (i odigrao odlicno) u finalu,i omogucio 4-0 pobedu protiv Engleske.On je napravio njegov debi seniorskih ekipa u prijateljskoj utakmici protiv Malte, 13. svibnja 2010 u Aachenu. Došao je na kao 46. minuti zamjena za Serdar Tasci, sudjeluje u 3-0 (1-0) pobjeda u New Tivoli.Do sad je odigrao 4 utakmice za prvi tim Nemacke a za BVB je odigrao 80 meceva uz 11 golova.

 

 

Visok je(192 cm), i brz(Pace 12) za svoju visinu, izvanredno tehnički solidno potkovan(Tehnique 13, First Touch 13) sto je za svoju poziciju sasvim zadovoljavajuce. . Osim toga je i izvrstan skakač(Jumping  16, Heading 16) i velika prijetnja nakon prekida.

Njegove obrambene kvalitete netreba previše naglašavati. Iako ima samo 21 godine, ovaj mladić gotovo da je postigao vrhunac. Uz gotovo dobro čuvanje protivnika(Marking 16) i već navedenog skoka, također je kvalitetan u oduzimanju lopte(Tackling 17). Veoma je dobro građen(Natural Fitness 15) i veoma snažan(Strenght 16) tako da se fizički može nositi i sa najjačim napadačima.Njegovi mentalni kvaliteti su izvrsni.Pravi vodja tima (teamwork 17).Odlucnost,dobro kretanje bez lopte,kreativnost su samo neke od njegovih kvalitetnih osobina.

 

 

Pošto je Hummels svestran igrač, može igrati na više različitih pozicija. Najbolje igra na poziciji centralnog odbranbelog (DC), a solidne partije također pruža kao igrač ispred obrane(DM) ili centralni vezni(MC). Također može poslužiti i na poziciji desnog bočnog(DR) ukoliko vam ponestane opcija.

Što se tiče rola koje on može igrati, tu nebi trebalo biti previše problema upravo zbog njegove univerzalnosti koju stalno naglašavam. Zbog slabijeg driblinga(9) najslabije bi mu pasala Libero(Attack) te Wing/Full Back(Attack) zbog slabijeg centaršuta(Crossing 8). Na njegovoj prirodnoj poziciji, DC, može jako dobro odigrati sve uloge pošto je visok, brz, dobro barata loptom i jako dobro se postavlja na terenu.

Sa svoje 21 godine Humels ima još najmanje 10 godina igranja na vrhunskom nivou ukoliko ga neka ozlijeda ne spriječi. Iskreno bih voleo da ostene celu svoju karijeru u Borusiji, ali i ako odluci da promeni sredinu tom timu ce biti potrebno jako puno novca.

 


 

Simon Kjaer

(Centralni branič)

http://i289.photobucket.com/albums/ll224/dex6/kjaer.png?t=1302335644

Simon Kjaer rođen je u Danskoj, točnije u Horsensu 26.3.1989. godine. Iako ima tek 21 godinu, ovaj mladić je promijenio 3 kluba, a i 3 zemlje u kojima je nastupao. Seniorsku karijeru je počeo 2005. u FC Midtyllandu, a 2008. nakon samo 18 odigranih utakmica njegov talent prepoznaju scouti Palerma i za 3.8M€ Simon odlazi na Siciliju. Koliko je to bio dobar potez uprave Palerma, pokazalo se već nakon dvije godine kada višestruko vratili uloženo Kjaerovim prelaskom u Wolfsburg. Za reprezentaciju Danske debitirao je 2009. protiv Švedske, a u godinu dana svoga reprezentativnog staža skupio je 11 “kapica”.

 

Kjaer je, možemo reći, tipičan Danac i neodoljivo podjeća na nešto starijeg kolegu iz reprezentacije, Daniela Aggera. Njegova snaga(Strenght 14) i visina(189 cm) uparene sa vrlo dobrim mentalnim atributima(Positioning 14, Off The Ball 13, Determination 15, Decisions 14, Concentration 14, Composure i Bravery 16) i tehničkim atributima(Tackling 16, Marking 17, Heading 15) od njega već sada čine stopera koji je sigurno među 20 u svijetu na svojoj poziciji. Za vijeme njegova igranja u Italiji uspoređivali su ga sa velikim Cannavarom.

 

 

Osim hvale vrijednih defenzivnih atributa, Simona krase i tehnički atributi kakvih se neki playmakeri nebi posramili. Tehnika(13), vještina dodavanja(Passing 15) te prvi dodir(First Touch 14)  upučuju na svestranost ovog igrača i upotrebljivost u više razčitih uloga.

 

 

Kao jedinu manu istaknuo bih njegov manjak agresivnosti(samo 5!). Na prvi pogled se možda i ne bih zabrinuo, ali u kombinaciji sa njegovim stilom igre(Does Not Dive Into Tackles) može biti slabost ukoliko to uvidi protivnički manager. Uz njega bih vam toplo preporučio stopera “samoubojicu”(tipa Pepe, Škrtel) koji bi kao cover znao ispraviti sve rijetke Kjaerove greške.

Simon osim stopera može odigrati i desnog bočnog te na taj način uvelike pomoći momčadi ako se branite.

 

Smatram da je on već sada iznad nivoa Wolfsburga i da bi uskoro mogao promijeniti klub. Ako ne u sljedećem prijelaznom roku, onda bi se to vrlo vjerojatno moglo dogoditi do ljeta 2012.

Kjaer je već sada igrač svjetske klase i može igrati u gotovo svim klubovima svijeta, a pošto ima samo 21 godinu njegovim dolaskom možete riješiti poziciju stopera za narednih 10 godina.

 

Profil na početku

Profil u 2017. godini

 


 

Davide Santon

(Levi bek)

http://www.dodaj.rs/f/2f/w5/329Y0kd0/43016424.png

David Santon rodjen je 2. janura 1991. Portomadjioreu nedaleko od Ferare. Santon je talijanski profesionalni fudbaler koji igra u Seriji A za Cezenu gdje je na pozajmici iz Intera. Igra beka, a prednost mu je sto moze igrati na obe strane. Poznat je po svojim izuzetno brzim prodorima po strani. Santon je kao 14-godisnjak stigao u Inter iz Ravene. Zanimljiva cinjenica je da je u mladjim kategorijama poceo kao krilo da bi danas zavrsio kao bek. Vec kao 17-godisnjak poceo je da trenira sa prvim timom Intera dok je debitantsku utakmicu odigrao 21. januara 2009. u cetvrtfinalu talijanskog kupa protiv Rome. Cetiri dana kasnije zaigrao je i svoju prvu utakmicu u prvenstvu, i to u pobedi protiv Sampdorije od 1:0. U prvoj utakmici u Ligi Sampiona imao je izuzetno tezak posao. Cuvao je Kristijana Ronalda koji je tada nosio dres Masncester Junajteda, i obavio odlican posao. Nakon te utakmice na njegov racun stigle su brojne pohvale, pocevsi od Ronalda, pa do tadasnjeg trenera Intera Murinja i selektora Italije Lipija. U karijeri je za Inter odigrao 51 utakmicu. Igrao za gotove sve uzraste talijanskih mladih reprezentacija, ukljucujuci i one do 20 i do 21 godine. Za A selekciju Italije odigrao je ukupno 7 utakmica, a debitovao je kao 18-godisnjak protiv Severne Irske.

 

 

Ukoliko ne bude imao ozbiljnijih povreda Santon bi kroz nekoliko godina mogao postati jedan od najboljih levih bekova sveta. Njegova primarna snaga je brzina (15) i ubrzanje (15). Takodje treba izdvojiti i njegovu tehniku (14),  kao i dribling (14) te centarsut (14). On je izuzetno agilan te dobar timski igrac (Agility i Team Work 14). Veoma je izdrzljiv (15) te snazan (13). Takodje, za jednog obrambenog igraca ima i sasvim solidan pas te prvi dodir (13).

 

 

Santon bi definitivno trebao popraviti markiranje (12) i skok (10) i to su njegove jedine ozbiljnije mane. Sto se pozicija tice Santon je svestran igrac koji moze igrati oba beka te oba krilna beka. Takodje, moze odigrati i levog ili desnog veznog te levog li desnog ofanzivnog veznog. Mozda ne bi bilo lose trenirati ga i forsirati sto vise na pozicijama veznog jer ima dobru tehniku, brzinu i centarsut, a na toj poziciji bi i manje do izrazaja dosle njegove slabosti u igri glavom te u markiranju. Pred sobom ima jos vise od 10 godina igranja fudbala na vrhunskom nivou te bi tako bio dobar potez dovesti ga iako biste za ovog igraca morali izdvojiti ne manje od 15 miliona.

 

 


 

Thomas Müller

(Desni krilo)

http://img861.imageshack.us/img861/4615/35011448.png

Tomas Miler rodjen je 13.9.1989 u Vilhajmu.Miler je u Bajern dosao sa samo 10 godina 2000 godine.Zа rezervnu ekipu Bаjernа, Miler je debitovao u mаrtu 2008 godine, protiv SpVgg Unterhachin. U debiju je postigаo pogodаk, а odigrаo je još dve utаkmice u toj sezoni 2007/2008.Sledece sezone, Bаjernove rezerve su se kvаlifikovаle tаdа u novoosnovаnu 3 ligu, а Miler je postаo jedаn od ključnih igrаčа - nаstupio je u 32 od 38 utаkmicа, а postigаo je 15 pogodаkа i postаo peti strelаc sezone.Za prvi tim Bajerna debitovao je 15.8.2008 godine protiv Hamburga te sezone zabelezio je jos 3 nastupa u Budnes Ligi.Iste sezone debitovao je i u Ligi Sampiona 10.3.2009 protiv Sportinga usao je u 72 minutu i postigao poslednji gol na utakmici kada je Bajern deklasirao Sporting rezultatom od 7:1.U februaru 2009 godine Miler potpisuje svoj prvi ugovor za seniorski tim zajedno sa saigracem sa kojim je igrao u Rezervama Bajerna Holgerom Badstuberom.Klub je hteo da posalje ili cak da proda Milera i Badstubera ali dolaskom Van Gala oni postaju standardni igaci Bajerna.12 Avgusta 2009 godine Miler je usаo sа klupe u utаkmici Bаjernа protiv Dortmundske Borusije i postigаo dvа pogotkа u vlikoj pobedi od 5:1.Tri dаnа kаsnije Miler je postigаo novi pogodаk u Ligi Sampiona protiv Mаkаbijа iz Hаife.4 Februara Bajer objavljuje da je produzio ugovor sa Milerom do 2013 godine.Te sezone postao je standardni igrac prve postave Bayerna.Iako je njegova pozicija desni vezni u Bajernu zbog jake konkurenicije po bokovima on uglavnom igra centralnog veznog.

Za reprezentaciju Nemacke prvi put je igrao za tim do 16 godina.U avgustu 2009 godine bio je pozvan za tim do 21 godinu.U debiju u timu do 21 godinu izgubili su u priateljskoj utakmici 3:1 od Turske.Za Seniorski tim debitovao je Marta  2010 godine protiv Argentine.On je na svom debiju igrao u startnoj postavi sve do 66 minuta kada ga je zamenio Toni Kros.Prvi gol za Nacionalni tim postigao je na Svetskom Prvenstvu u Juznoj Africi protiv Australije kada su pobedili 4:0.Na tom Svetskom Prvenstvu postigao je 5 golova i zabelezio 3 asistencije.On je tada osvojio zlatnu kopacku i proglasen za najboljeg maldog igraca Svetskog Prvenstva.

Miler je visok 186cm,veoma je brz(pace 16)za svoju visinu.Odlicno je gradjen(Natural Fitness 17) moze da odigra dosta utakmica na vrhunskom nivou bez umora.Miler je veoma jak u duelu(balance 18) moze da se nosi sa stamenim stoperima.Miler je izuzetno mentalno sposoban.Veoma dobro cita igru protivnika (Anticipation 16),igrac veoma hladne glave (Composure 17) pa nemate brige da ce napraviti neku glupost,u svakoj utakmici ulazi maximalno s'koncentrisan i uvek igra do poslednjeg atoma snage(Determination 18),voli da kreira igru svog tima (Flair 16) i to mi odlicno ide,odlicno se krece bez lopte (Off the Ball 17) i veliki je timski igrac (Teamwork 17) pa je jedan od miljenika svojih saigraca.

Miler ima dobar dribling (Dribbling 14) kao i zavrsnicu (Finishing 14) mnogi se plase njegovog prvog kontakta sa loptom jer mu je odlican (First Touc 14) krasi ga sut iz daljine  (Long Shots 14).Mnogi misle da Mileru slabo ide skok igra ali Miler cesto ume da postigne gol glavom (Heading 12).

Miler cesto trazi prostor izmedju dva igraca (Moves Into Channels)kako bi odigrao dupli pas sa svojim saigracem (Play One Twos) cesto ulazi u sredinu(Cuts Inside) kako bi pomogao igracima i sebi omogucio prostor za sut,vecinom pokusaca da sutne iz prve (Tries First Time Shots) kako bi uhvatio golmana na spavanje.Ono sto mu neki zameraju sto cesto uklizuje (Dives Into Tackles) pa je ponekad preagresivan i dobija kartone.Sve u svemu ovo pokazuje da ce se Miler razviti u odlicnog fudbalera..

 

 

Javier Pastore

(centralni vezni)

http://i289.photobucket.com/albums/ll224/dex6/pastore-1.png?t=1302420056

Javier Pastore Matias (rođen 20. lipnja 1989) je argentinski fudbaler koji trenutno igra za klub iz italianske Serie A Palermo. Nadimak mu glasi "El Flaco« i, još povremeno "Huesito. Pastore je započeo svoju karijeru u klubu Talleres još kao dečak. Pastore je u toj ekipi polako gradio svoj put do prve ekipe. U 2007, on je debuutovao u Argentinskoj drugoj ligi pod okriljem menadžera Ricardo Gareca. U 2007, on je samo uspeo odigrati svega pet utakmica. Tokom 2008 godine, on je bio pozajmljen u Club Atlético Huracán iz argentinske Primere. Pastore je profesionalno debitovao za Huracán 24. Maja 2008 u porazu od 1-0 od River Plate. U Clausura 2009 prvenstvo, ušao je u prvoj jedanestorici igrajući za klub pod vodstvom Ángel Cappa. To je bio njegova probojjna sezona, u kojoj je osvojio titulu prvaka. Njegov nastup protiv River Plate je posebno pohvaljen gde je sa više od 25 metara pogodio i onda opet pogadja s dijela pojedinih i asisira i tako donosi pobedu od 4-0 u klubu ostvarena najveća pobeda protiv River Plate u više od 60 godina.On je završio kao najbolji strelac ekipe sa sedam golova i tri asistencije. Pastore i saigrač Matias De Federica su najzaslužniji za Huracánovu titulu.

Dana 11. Jula 2009 Palermo službeno najavio potpisivanje Pastore na pet godina do 30. Juna 2014, sa naknadom od oko 8 miliona dolara.  Pre preseljenja u Palermu, igrač takođe biva povezan s brojnim drugim vrhunskim europskim klubovima uključujući Manchester United, FC Porto, AC Milan, i Chelsea.

Njegov debi bio je 15. Avgusta u Kupu Italije, dok je njegov debi u Serie A bio je osam dana kasnije. Njegov proboj je sledio 4. Oktobra protiv Juventusa, kada je pomagao Edinsonu Cavaniu pobjedu od 2-0, koji se pojavljuju u svim web stranicama i nacionalnim novinama. U svojoj prvoj sezoni u Palermu, Pastore se pokazao kao obećavajući, ali neiskusan dečak, igrajući uglavnom kao zamena u drugoj polovini sezone trenera Walter Zenga i, kasnije, Delio Rossi. On je tada explodirao kao redovan pod tutorstvom Rossi-a, igrajući uglavnom u ulozi iza udarnog dvojaca Fabrizio Miccoli i Cavani Edinson. Zahvaljujući svojim potezima i partijama, sve više je hvaljen od strane navijača. Palermo je završio sezonu na 5. mestu, te u kvalifikacijama za Ligu Europe.

U 2010-11 sezoni, 14. Novembra, Pastore postiže svoj prvi hat-trick u karijeri u Seriji A u derbi utakmici protiv Catanije.

Nakon niza dobrih nastupa u svojoj prvoj sezoni u italijanskom fudbalu, Argentinski trener Diego Maradona pozvao je Pastorea da nastupi za reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv katalonske reprezentacije 22. Decembra 2009. Pastore je napravio svoj debi kao druga zamena dao je gol u tom meču. Ipak kako igra nije bila priznata od strane predstavnika FIFA-e, Pastore nije dobio ni nastup ni gol.

On je naknadno pozvan od strane Maradone opet za prijateljsku utakmicu protiv Nemačke, ali nije dobio priliku na terenu. Njegov službeni debi bio je protiv Kanade 25. Maja 2010. Pastore je posle toga odredjen kao 23 putnik za 2010 FIFA World Cup. 22. Juna, Pastore je debitovao na Svetskom kupu, kada je ušao na teren u 77. minutu protiv Grčke, zamenivši Sergioa Agüera. Argentina je dobila utakmicu 2-0. 27. Juna je opet ušao protiv Meksika u 87. minutu, ovaj put zamenuo je Maxi Rodrigueza. Argentina je pobedila  3-1.

 

 

Pastore je posle relativno vrlo kratkog vremena prvedenog u europi postao jedan od najtraženijih fudbalera na planeti. Ipak iako vrlo mlad pokazao je svoju veliku zrelost i odbio da ode iz Palerma dok kako on kaže ne dodje pravo vreme. Ako ovako nastavi predstoji mu sigurno vvrhunska fudbalska karijera porede ga sa Juanom Romanom Riquelmeom i Juanom Sebastianom Veronom ali moje je mišljenje da ima predispozicije da postane i puno bolji od njih što u svakom slućaju nije lako. Vrlo je jak u svim segmentaima od

tehničkih ocena ima sjajan drbling,prvi dodir sa loptom, šut, pas, tehnika tu su samo najizraženije i ostale su mu vrhunske za jednog veznog igrača. Kao što sam već rekao vrlo je jak na

mentalnom planu iako je veoma mlad. Izdvajaju se: timska igra, flair, delarmation, bravery.

Ni fizičke predispozicije mu nisu ništa slabije vrlo je izdržlji, ima sjajno ubrzanje, agility ove 3 ocene se izdvajaju ali ostale su samo malo slabije najmanja fizička ocena mu je 14 što dokazuje o kakvom se igraču radi.

 

 

Može igrati na 2 pozicije kao centralni vezni (mc) kao što je ovde predstavljen i kao ofanzivni vezni (amc.) Čini se da ovaj igrač nema mane ni ja mu je lično ne mogu naći jedostavno je dobar u svim segmentima i verovarno će biti još bolji. Visok je zaista dosta 187cm što je poprilično visoko za jednog veznjaka ali opet veoma je brz i pokretan i izdržljiv što ste mogli da vidite u predhodnom delu teksta. Možda mana mu je što može da igra samo na ove 2 pozicije ako se to može nazvati manom, ali mislim takodje da ne bi bilo problema da ga treniarate za neku drugu poziciju npr krilo s obzirom da je veoma brz i probojan, Ipak po meni najbolja pozicija za njega je ofanzivni vezni (amc) i rola traquartista-attack to je rola koja je veoma zahtevna ali ako imate pravog igrača kakav je po meni Javier može zaista da vam se isplati stavljanje ove role...

 

 

 

Sergio Busquets

(Centralni vezni)

http://www.dodaj.rs/f/v/eq/2gFhqicL/1/1510566.png

Sergio ili Serđo Busquets rodjen je u  Sabadel, 16 jula 1988 godine.On je španjolski nogometaš koji trenutno nastupa za Barcelonu i španjolsku reprezentaciju. Igra na poziciji defanzivnog ili centralnog veznog igrača. Sergio Busekets je iz nogometne porodice. Njegov otac, Carles Busquets je bio golman Barcelone početkom i sredinom devedesetih godina 20. veka. Fudbal je počeo igrati u mlađim kategorijama Ljeida. U sezoni 2005/2006 priključuje se podmlatku Barcelone, da bi u sezoni 2007/2008 igrao za Barcelonu B, koji je tada vodio Giuseppe Guardiola i sa kojim je u toj sezoni uspio osigurati ulazak u viši rang. Buskets je tijekom iste sezone odigrao i svoj debitantski meč za prvi tim Barcelone u Kupu Katalonije. U sezoni 2008/2009 dolaskom Guardiole na čelo prvog tima, Buskec dobiva svoju šansu. Zvanično debitira za prvi tim u Primeri 13. rujna 2008. godine protiv Racing Santandera. Prvi gol za Barcelonu postiže u Ligi šampiona u grupnoj fazi u pobjedi protiv Bazela od 5-0. Čelnici Barcelone zadovoljni njegovim igrama nude mu produženje ugovora, te Busquets 22. prosinca produžuje ugovor do 2013. uz klauzulu za obeštećenje od 80.000.000 eura.

Igrao je u startnih jedanaest u finalu meča Lige šampiona protiv Mančester Uniteda. Osvajanjem titule Sergio Busquets je sa ocem Carles postao tek treći par otac-sin, nakon oca i sina Manuela Sančiz (Real Madrid) i Cezara i Paola Maldinija. Tokom prve sezone često je bio rezerva Jayi Tureu i Seidu Keiti, da bi već u drugoj postao standardan dio postave. Igrao je za mladu reprezentaciju Španije do 21. godine, koja je učestvovala na Europskom prvenstvu u Švedskoj 2009. ali nije uspjela proći grupnu fazu u konkurenciji Engleske, Njemačke i Finske.

Za reprezentaciju je debitirao u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi protiv Turske 1. juna 2009. u Istanbulu. Ukupno za reprezentaciju Španjolske je odigrao 11 mečeva bez pogotka a za Barselonu 52 meča do ove sezone. Dana 28. prosinca 2008. debitirao je i za reprezentaciju Katalonije u meču protiv selekcije Kolumbije.

 

 

 

 

O njegovim kvalitetima dovoljno govori i to što je sa samo 21. godina igra u prvom timu trenutno najvećeg kluba na planeti.Kompletan je i poseduje sve sto mu je potrebno za ovu poziciju.Posebno se ističe njegove defanzivne mogućnosti.Igra iz prve (18), markacija (16), tačan pas (14) su samo neke od njegovih tehničkih mogućnosti.Ali njegova glavna osobina je kradja lopte protivničkim fudbalerima (18).Odlučan(17) je dobro se kreće bez lopte (13) i poseduje odličan pozicioniranje (18).Ne vuče loptu i sve radi za dobrobit tima (18).Njegova konstitucije ja malo iznad proseka ja igrace Španske Primere ali ističe se njegova jačina.(18)

 

 

 

 

U napadu će odigrati prvom do sebe (simple passer) i tako će kreaciju napada prepustiti drugoj dvojici iz veznog rega (Xavi i Iniesta najčešće).Ne komplikuje previše ali i on zna lepo izneti loptu sa svoje polovine na protivničku.Ali u odbrani je noćna mora za igrače koje čuva.Veoma je teško njega proći jer to ne polazi za rukom i velikim igračima kakav je i Cristiano Ronaldo.Ne dozvoljava da se igrač okrene ka golu koji napada već ga gura od njega.Desna noga mu je dosta jača ali se i levom dobro služi.

Kao što malopre rekoh on moze da odigra najbolje na poziciji defanzivnog veznog ali skoro podjednako i na poziciji centralnog veznog.Kada nemate igrača za štopera,Serdji moze odigrati tu ulogu dosta slabije nego u veznom redu.Čelnici Barcelone zadovoljni njegovim igrama nude mu produženje ugovora, te Busquets 22. prosinca produžuje ugovor do 2013. uz klauzulu za obeštećenje od 80.000.000 eura.

 

 

 

Mesut Özil

(Levo krilo)

http://www.dodaj.rs/f/1N/44/1kJ3KJ2C/35002219.png

 

Mesut Ozil je rodjen u Gelzekirhenu 15-og Oktobra 1988. godine.On je nemački reprezentativac turskog porekla,a trenutno nastupa za španski Real Madrid.Ozil je u mladjim kategorijama igrao za dosta timova u Gelzekirhenu.Nakon toga proveo je pet godina u Rot Vajsu iz Esena.Jednu sezonu je igrao za Šalke 04 u omladinskom timu.Zbog neslaganja sa upravom prelazi u Verder Bremen za 4,3 miliona evra 31. januara 2008. godine.Predvodio je Verder do trofeja u Kupu Nemačke 2009. godine.Tu sezonu Verder je zavrsio na 10 mestu u prvenstvu dok je Ozil dao 3 gola i bio je asistent kod cak 15 golova.U narednoj sezonu Verder je zavrsio kao treći,Ozil je 16 puta bio asistent.Na svetskom prvenstvu se pokazao svoj raskošni kvalitet.Svi su se interesvali za njega, a najvise Real Madrid koji ga je doveo u svoje redove avgusta 2010. godine.Cena je iznosila negde oko 25 miliona evra.U dresu novog kluba debitovao je na prijateljskoj protiv Herkulesa, a prva zvanična utakmica u belom dresu mu je bila protim Majorke.Ozil je prvi put pozvan u reprezentaciju sa 17 godina za tim tog uzrasta.Član reprezentacije do 21 godinu je bio od 2007 godine.Sa ovom reprezentacijom je na Evropskom prvenstvu za mlade 2009. osvojio prvo mesto.Za seniorsku reprezentaciju Nemačke debitovao je 11. februara 2009. godine u prijateljskoj sa Norveškom.Prvi gol za reprezentaciju postigao je u svom trećem nastupu 5. septembra 2009. u prijateljskoj sa Južnom Afrikom u Leverkuzenu.Posle toga bio je stalan na spisku Nemačkog selektora pa i za Svetsko prvenstvo.Zbog odličnih igara na ovom prvenstvu bio je jedan od deset nominovanih fudbalera za zlatnu kopačku.

 

 

Mesut Ozil je odlican timski igrac.Iako ima odlican dribling(16) ne koristi ga u velikoj meri.Zato svoje adute kao sto su udarac iz prve(18),tehniku(18) i Pas (18) odlicno upotrebljava.Stvara velike problem protivnickim igracima sa svojim, hirurski preciznim pasom kojim uposljava napadace.Brz je (16), pa je zbog toga tezak za cuvanje.Na proslom svetskom prvenstvu je pokazao da je najbolji kreativni fudbaler na planeti iako sada ima 21 godinu.Odlucan(17) te zbog toga cesto prekida protivnicke napade u njihovom pocetku (18).Dobro izvodi prekide.Ali on mora jos da poradi na odbrambenim zadacima.Izuzev odbrane, njegova najveca mana je slabost u duelima.Pokusava svojom brzinom da ih izbegne ali cim dodje do duel-igre najcesce izgubi.

 

http://www.youtube.com/watch?v=479Ga8aS4ls&feature=related

 

Mesut voli ofenzivnu igru i iz tog razloga jako puno igra prema naprijed(Gets Forward Whenever Possible), često pokušava odigrati loptu „kroz obranu“(Tries Killer Balls Often). Njegov zaštitni znak su snažni udarci iz daljine(Shoots From Distance + Shoots With Power), a upravo on je sa svojim dugim pasevima(Tries Long Range Passes).Jedino što vas treba zabrinuti je njegova navika da ide naprijed, ali samo ako od njega očekujete da bude destruktivac na srdini terena.

Njegova primarna pozicija je AMC,ali odlicne partije moze da pruzi i na levom krilu (ML I AML) a dobro igra I u sredini veznog reda (MC).Leva noga mu je veoma jaka dok desna i nije bas najbolja za Real Madrid.Mesut je veliki talenat sto dokazuje i to sto igra u kraljevskom timu I pred njim je veoma lepa buducnost najverovatnije u belom dresu.

 

Profil Mesuta Ozila iz prve sezone

Profil Mesuta Ozila nakon pet godina

 

 

 

Alexandre Pato

(Špic)

http://img7.imageshack.us/img7/6849/2111393m.png

Pato je rodjen 2.9.1989 u gradu Pato Branko u Brazilskoj saveznoj drzavi Parani.Njegov nаdimаk "Pаtаk" dolаzi od imenа rodnog grаdа Pаto Brаnko koji u prevodu "beli pаtаk".

Pato svoju karijeru pocinje 2001 godine kada sa 11 godina prelazi u Internacional.Bio je najbolji u svom uzrastu u pionire.Juna 2006 godine Pato sa 16 godina prelazi u tim do 20 godina Internacionala.Iako je igrao sa igracima starijim 4 godina od njega on je bio najbolji strelac lige.Internacional nije hteo da popusti priliku da zadrzi mladog talenta i Pato potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor.Pato je na svom debiu postigao gol u prvom minutu protiv Palmeirasa i zabelezio 2 asistencije.On je na toj utakmici pokazao svoj talenat.Pato je iste godine postao najmladji strelac u bilo kom takmicenju koje Fifa organizuje.Pato je najmladi strelac bio sa 17 godinа i 102 dаnа a dok je oborio rekord legendarnog Pele-a koji je bio sa 17 godinа i 239 dаnа.Pato je u Internacionalu odigrao 10 utakmica i postigao 6 golova.

Drugog avgusta 2007 godine Pato potpisuje ugovor za A.C Milan koji je tezak 22M€.Ipak Pato nije mogao da igra zvanicne utakmice Milana zbog pravila UEFE gde stoji da maloletni igraci izvan EU nemogu da igraju zvanice utakmice za svoj tim.4 Januara 2008 godine Patov transfer postaje zvanican i fifa mu odobruje da igra zvanicne utakmice.Pato je debitovao za Milan 13 januara 2008 godine protiv Napolija i na svom debiju postigao prvi pogodak u dresu Milana.Pato je do sada odigrao 88 utakmica u dresu Milana i postigao 41 gol.

Pato je 2007 godine pozvan da igra za Selekciju Brazila do 20 godina na prvenstvu Juzne Amerike.On je pomogao svom timu da osvoji prvenstvo i klavifikovali su se na Svestko Prvensto do 20 godina.2008 godine Pato je pozvan u  tim Brazila da igra na letnjim Olimpiskim Igrama u Pekingu.Pato je za seniorski tim debitovao protiv reprezentacije Svedske 26 marta 2008 godine i postigao svoj debitanski gol za prvi tim Brazila u pobedi dvog tima od 2:0.Pato nije pozvan za svoj tim na Svetskom Prvenstvu 2010 godine koje se odrzavalao u Juznoj Africi.Pato je za selekciju Brazila odigrao 14 utakmica i postigao 2 gola.

Alexnadre Pato je visok 180 cm i izuzetno je brz (Pace 18) odlicno je gradjen (Natural Fitness 15) i veoma je izdrzljiv (Stamina 13) pa tako moze da odigra celu sezonu u punom ritmu.Pato ima izuzetno dobre reflexe (Stamina 15) i veoma je jak u duelu (Balance 13).On igra veoma hladne glave (Composure 16) ima veliki talenat za kreiranje napada (Flair 16) u svakoj utakmici daje svoj maximum i na svakoj utakmici ima cilj (Determination 15) da postigne pogodak.Odlicno se krece bez lopte (Off the Ball 16) i trazi prazan prostor.Dosta mu zameraju sto je ponekad previse agresivan i cesto ulazi u rasprave sa sudijama (Aggression 15).

Pato je izuzetno tehnicki potkovan.Odlicno vlada tehnikom (Technique 16) ima izuzetan dobar dribling (Dribbling 15) kao i odlicnu zavrsnicu kod postizanje gola (Finishing 15).Iako Pato nije visok  odlicno igra glavom (Heading 12) i ono sto ga najvise krasi jeste odlican sut (Long Shots 14).

Pato izrazito zeli da ide napred (Gets Into Opposition Area) se dosta napadaca vracaju da pomognu svojim odbranbrenim igracima to od Pata retko ocekujemo,Pato cesto trazi prostor kako bi odigrao dupli pas(Moves Into Channels) sa svojim saigracem ili pokusava da gurne loptu pored protivnicog igraca i da ga pretrci (Knocks Ball Past Opponent) to je ono sto najvise voli i ceni kod svoje igre..

 

 

Neymar

(Špic)

http://www.dodaj.rs/f/28/6j/3YtC85h6/neymar.png

Neimаr dа Silvа Sаntos Junior (rođen 5. februаrа 1992, u Sаo Cruzes Brаzil), poznаtiji jednostаvno kаo Neimаr, je brаzilski fudbаler koji trenutno igrа kаo nаpаdаč zа brаzilski klub Sаntos i brаzilsku fudbаlsku reprezentаciju. Neimаr se pridružio Sаntosu 2003. i nа krаju je debitovаo u prvom timu šest godinа kаsnije sa 17 godinа 7. mаrta 2009 u 2-1 pobedu protiv Oeste. On je nаprаvio još jedаn nаstup sledeće nedelje protiv Mogi Mirima, tokom koje je postigаo svoj prvi gol zа Sаntos. Dаnа 11. аprilа, u 2009 Cаmpeonаto Pаulistа polufinаlu prvoj utаkmici protiv Pаlmeirаs, Neimаr postigаo odlučujući gol u pobedi 2:1 nа stаdionu Vilа Belmiro.Na kraju Sаntos je pretrpeo porаz od ukupno 4:2 Korinćаnimа. Dаnа 15. аprilа 2010, Neimаr postigаo pet golovа zа Sаntos u pobedi od 8-1 protiv Gvаrаnija u 16-ini finala brаzilskog Kupа. Nаkon 2010 Cаmpeonаto Pаulistа u kojoj Neimаr postigаo 14 golovа u 19 utаkmicа, klub su krunisаni šаmpion posle 5-5 аgregаt pobedu nаd Sаnto Andre u finаlu  Neimаr je kаsnije dаo nаgrаdu zа nаjboljeg igrаčа u konkurenciji. Neimаr je predstаvа zа Sаntosа su povukli poređenjа sа brаzilske idolimа, kаo što su Robinjo i Pele. U junu 2010, Sаntos. Odbаcio £ 12 milionа ponudа iz engleskom Premijer lige tim Vest Hem zа njegove usluge. Neimаr je tаkođe privukаo pаžnju iz klubovа kаo što su Mаnčester junаjted,  Inter,Reаl Mаdrid, Čelsi i Juventus, sа Reаl Mаdridom, čаk ide tаko dаleko dа tvrde dа su potpisаli pred-ugovor sа аgentom Neimаr su neki prijаtelji korisnikа Renаto Rodrigez, koji Sаntosа vаtreno demаntovа nаkon togа. Sаntos nаlаzi 30 milionа € Cenа oznаke nа glаvi igrаčа,  i vezаnа Neimаr dole nа novi ugovor trаje do decembrа 2014.  Neimаr sаm rekаo dа ne mislim dа je vreme dа nаpusti Sаntosа, i dа je u potpunosti bilа je usmerenа nа njegov sаdаšnji klub, , аli i otkrio dа će korist preseli u Mаnčester Junаjted. Međutim, Renаtа Rodrigez je insistirаo dа nаpаdаč Sаntosа ne želi dа ostаne u svojoj domovini Brаzilu.

Nаkon Neimаr predstаvа zа U Brаzilu-17 timа u 2009 u-17 Svetsko prvenstvo u kojimа je postigаo gol u uvodnom meču protiv Jаpаnа Bivši brаzilski fudbаleri Pele i Romаrio nаvodno pozvаo selektor Dungu dа Neimаru da šansu na 2010 Svetskom Kupu  Iаko je rаsprostrаnjeno mišljenje dа Neimаr zаslužio mesto u timu Dungа je. išаo tаko dаleko 14.000 potpisа peticije, i uprkos ogromаn pritisаk nа Dungа dа izаbere Neimаr, je izostаvljenа iz obа odredа od 23,  i stend-bаj listi  Iаko je Dungа opisаo Neimаra kаo "izuzetno tаlentovаni", on. tvrdio dа nije bio dovoljno testirаn nа međunаrodnom nivou dа zаrаdite Svetsko prvenstvo mesto i nije uspeo dа dovoljno impresionirа а nа međunаrodnim dužnosti.

Dаnа 26. julа 2010, Neimаr je izаbrаn u tim Brаzilа zа tim novim trener Mаno Menezes zа prijаteljsku utаkmicu protiv SAD 10. аvgustа 2010. On je počeo utаkmicu i nosio broj 11 dres. On je postigаo nа svom debiju posle 28 minutа, zаglаvljа iz Andre Sаntos krstа u 2-0 pobedа zа Brаzil.

 

 

Osamnaestogodisnji Neymar ima sve potrebne preduslove da kroz 5-6 godina postane jedan od najboljih fudbalera na planeti. Njegova glavne odlike su izvanredna tehnika (18) i dribling (18). Ipak, po necemu se razlikuje od ostalih igraca, on je totalno nepredvidiv igrac (Flair 20) te se nalazi medju 5 najnepredvidivijih fudbalera danasnjice. Zbog ovog atributa te odlicne tehnike te brzine (16) defanzivcima je izuzetno tesko cuvati ga. Neymar je i odlican kreativac (16), a krasi ga i velika odlucnost (16). Ove ocene pokazuju da je Neymar vec sa 18 godina gotovo savrsen napadac.

 

Postoje samo 2 mane koje ga sprecavaju da vec u ovom trenutku bude jedan od najboljih igraca sveta na svojoj poziciji. Te 2 mane su relativno slaba zavrsnica (13) i jos slabija igra glavom (9). S obzirom na njegovu izrazito dobru tehniku i brzinu tesko je ocekivati da moze imati bolji skok, ali bi se zato na zavrsnici definitivno moglo poraditi. Neymarova prirodna pozicija jeste napadac, ali gotovo jednako dobro moze odigrati kao ofanzivni vezni. Na toj poziciji ga cak toplo preporucujem jer tu do izrazaja mogu doci njegova brzina i dribling ili kreativnost (u zavisnosti od toga da li igra po strani ili kao AMC), dok su njegov slab skok i ispodprosjecna zavrsnica manje vidljivi.

Neymaru je ostalo jos 15-ak godina vrhunskog fudbala te je iz tog razloga preporucljiv igrac. Jedini problem moze predstavljati izuzetno visoka cena koju biste morali platiti te veliki broj evropskih giganata koji su zainteresovani za mladog Brazilca.

 

Ocene na pocetku

Ocene nakon 5 sezona

 

 

Arsene Wenger

(Manager)

http://img27.imageshack.us/img27/7341/2020187.png

 

Arsen Wenger roden je 22. listopada 1949. godine Strasbourgu (Francuska). Menađer je Menadžer je londonskog kluba Arsenal, gdje je postao klupski najuspješniji menadžer - racunajuci trofeje, vrijeme provedenu u klubu i odigrane utakmice (550 od rujna 1996.).Wenger je jedini ne-britanski menadžer koji je osvojio The Double (FA Premier Liga i FA kup) u Engleskoj, 1998. i 2002. U 2004. je postao jedini menadžer u povijesti Premier lige prošavši kroz citavu sezonu neporažen.Diplomirao je inženjerstvo na Strasbourškom sveucilištu te magistrirao ekonomiju. Tecno govori francuski, njemacki i engleski, a ponešto i talijanski, španjolski te japanski jezik.Wengerova igracka karijera je bila relativno nepovoljna. Poceo je kao obrambeni igrac za razne amaterske klubove dok je istovremeno studirao Robert Schuman University.

 

 

za magisterij ekonomije . Profesionalnim nogometom se poceo baviti 1978 a Strasbourg je osvojio francusku ligu 1979. U 1981. je dobio diplomu menadžera pa je imenovan trenerom mlade momcadi. Nakon neuspješnog pocetka u klubu Nancy, Wengerova je menadžerska karijera krenula uzbrdo kada je postao menadžer Monaca u 1987. Osvojio je ligu 1988. i francuski kup 1991., a u klub je doveo igrace poput Hoddlea, Weaha i Klinsmanna. Odbio je FC Bayern München i vodstvo francuske reprezentacije zbog odanosti Monacu, da bi nakon lošeg starta u sljedecoj sezoni bio otpušten. Na 18 mjeseci je otišao u japanski klub Nagoya Grampus Eight, sa kojim je osvojio prestižni 'Carski kup'. Takoder je dignuo klub sa predzadnjeg mjesta medu prva tri na ljestvici japanske lige.U meduvremenu je postao prijateljem glavnog predsjednika Arsenala, Davidom Deinom. Upoznali su se na utakmici Arsenala i Queens Park Rangersa 1988., na kojoj je Wenger prisustvovao. Nakon odlaska Brucea Riocha u kolovozu 1996., dosta se špekuliralo u engleskim medijima da bi Wenger mogao preuzeti njegovo mjesto. Gérard Houllier, tadašnji

tehnicki direktor Francuske nogometne federacije, je preporucio Wengera Davidu Deinu u ljeto 1996. Klub je potvrdio imenovanje 28. rujna 1996., službeno je Wenger preuzeo Arsenal 1. listopada. Arsene Wenger je prvi menadžer kluba izvan Velike Britanije i Irske. Iako je bio vreban za potencijalnog tehnickog direktora FA-a, Wenger je bio relativno nepoznat u Engleskoj.Cak i prije nego je formalno preuzeo kontrolu nad momcadi,Wenger ju je poceo oblikovati po svojoj želji. Zatražio je da klub dovede nove igrace. Patricka Vieiru i Rémi Gardea. Njegova prva utakmica za Arsenal.

 

 

je bila pobjeda nad klubom Blackburn Rovers, 2:0, 12.10.1996. U prvoj sezoni, Arsenal je završio treci na ljestvici, ali se nisu plasirali za kvalifikacije za Ligu prvaka zbog gol-razlike.U drugoj sezoni (1997.-1998.), Arsenal je osvojio i Premier ligu i FA kup, drugi 'Double' u povijesti kluba. Kljuc uspjeha bila su cetvorka – Tony Adams, Nigel Winterburn, Lee Dixon i Martin Keown, kao i Wengerovi novi igraci Vieira, Emmanuel Petit, Marc Overmars i mladi Nicolas Anelka u napadu sa Dennisom Bergkampom.Sljedecih nekoliko sezona su bile poprilicno puste, iako je Arsenal bio jako blizu pobjedi. U 1999. izgubili su Premier ligu, Manchester United je imao samo jedan bod više, a Manchester United je takoder izbacio Arsenal iz polufinala FA kupa (u sudackoj nadoknadi).

Izgubili su i Kup UEFA finale od Galatasaraya (jedanaesterci) i 2001. FA kup finale od Liverpoola 2:1. Wenger je odlucio dovesti nove igrace. Uz kontroverzni transfer iz Tottenhama, Sola Campbella, doveo je i Fredrika Ljungberga, Thierrya Henrya i Piresa. Novim je igracima trebalo dosta vremena da se naviknu, ali su osigurali treci 'Double' u 2001.- 2002. Najljepši trenutak sezone je bila utakmica protiv Manchester Uniteda: Sylvain Wiltord je zabio jedini pogodak, kojim je Arsenal osvojio prvenstvo.Sezonu 2003.- 2004. su osvojili bez ijedne izgubljene utakmice. Godinu dana ranije, Wenger je izjavio da je moguce da Arsenal prode sezonu neporažen.Sa još jednim osvojenim FA kupom 2005., Arsenal je osvojio Premier ligu tri puta i cetiri FA kupa pod Wengerovim vodstvom, cineci ga najuspješnijim klupskim menadžerom. Medutim, još jedno natjecanje ga izbjegava u širokom luku – Liga prvaka.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 15
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Svka cast tekstopiscima, jos jedan veliki projekat je izguran do kraja! Postavio sam na portal.

 

 

 

 

@Stalybridge Na to uticu mnogo faktora. Od toga ko je trener, da li se igrac cesto povredjivao, koliko je cesto ulazio u igru itd.

Na to sam i mislio ali su mogli stavit ss gdje je napredovao.
Link to comment
Share on other sites

Momci evo i javno da vas pohvalim svaka vam čast svima koji ste učestvovali u projektu lepo smo ga odradili i nadam se da ćemo tako nastaviti... :cool:

 

Dex hvala što si postavio ovo i odmenio me :cast:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |