Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Svuda grmi okolo!


Vrag
 Share

Recommended Posts

FUDBALSKI KLUB CRVENA ZVEZDA

 

                           

USPESI I ZANIMLJIVOSTI

 

Fudbalski klub "Crvena Zvezda" je najuspesniji i najpoznatiji klub u Srbiji, pa i sire. Rekorderi su po broju osvojenih sampionata (25), te kupova (23). Najveci uspeh ostvarili su osvajanjem Kupa evropskih sampiona u Bariju 1991. te osvajanjem Interkontinentalnog kupa te iste godine. Po istrazivanjima iz februara 2008. godine Zvezda je najpopularniji klub u Srbiji te ima podrsku 48% populacije.

 

 

STADION

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/I/Yx/191aS90S/marakana.jpg

 

 

Ovaj stadion se zvanicno zove "Stadion Fudbalskog kluba Crvena Zvezda", ali je poznat po imenu Marakana. Zasto? Kada je stadion tek izgradjen kapacitet je iznosio čitavih 110 hiljada gledalaca! Zbog svoje grandioznosti i velikog kapaciteta, navijači su sa pravom stadion poredili sa tada najvećim na svetu – „Marakanom“ u Rio de Žaneiru i to poredjenje se odrzalo do dan danas. Prvi gol na Zvezdinoj "Marakani" postigao je Trifun Mihajlović, u susretu pionira Crvene zvezde i Jedinstva iz Zemuna, predigri prvenstvenog meča sa Rijekom. Prvi zvanični, prvoligaški, pogodak delo je Riječanina Vukoja, dok je prvi gol za seniorski tim Crvene zvezde postigao Dušan Maravić, na istoj utakmici.

Prateći modernizaciju fudbalskih objekata i poštujući rigorozne zahteve UEFA-e, u cilju većeg komfora i bezbednosti navijača danas je ta brojka znatno smanjena i postavljanjem stolica na sve četiri tribine, kapacitet stadiona je sveden na 53 hiljade sedećih mesta.

 

Evropska finala igrana na Marakani:

 

Finale Kupa UEFA - 9. maj 1979, Crvena zvezda – Borusija Menhengladbah (1:1)

Finale Kupa šampiona, 30. maj 1973, Ajaks – Juventus (1:0)

Finale Evropskog prvenstva, 20. jun 1976, Čehoslovačka – SR Nemačka (2:2, penalima 5:3)

 

 

DRES ZA SEZONU 2010/2011

 

 

http://www.dodaj.rs/f/41/Ly/2ZKD4J4p/1/dres.jpg

 

 

SASTAV ZA SEZONU 2010/2011

 

 

1 Boban Bajković

3 Duško Tošić

5 Uroš Ćosić

7 Milan Jeremić

8 Darko Lazović

9 Ognjen Koroman

10 Goebel Evandro 

13 Li Adi

14 Nikola Mikić 

15 Milan Vilotić

16 Stevan Reljić

17 Vladan Binić

19 Kristijan Borha

20 Eduardo de Fiori Mendes Kadu

21 Aleksandar Jevtić

22 Saša Stamenković 

23 Slavko Perović     

24 Pavle Ninkov

25 Danijel Mihajlović

26 Mohamed Aval Isah

27 Srđan Mijailović

29 Marko Vešović

31 Marko Dmitrović

55 Slavoljub Srnić

88 Dejan Milovanović

99    Andrija Kaluđerović

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

TRANSFERI:

 

 

 

 

 

Kao sto vidite najvece zvezde ovog prelaznog roka u Zvezdi bili su: Michalis Sifakis (Aris), Loic Poujol (Sošo) i Junior Moraes.

 

 

Michalis Sifakis- Golman, doveden za 2 miliona (na rate). Dosao jer su me Bajkovic i Stamenkovic strasno iznervirali na pripremama praveci strasno glupave greske. Nadam se da ce ovaj biti pouzdaniji od njih dvojice, uostalom zato je i doveden.

 

[hs width=300 height=300]

http://www.dodaj.rs/f/3T/94/3EDdmpPZ/michalis-sifakis-profile.png[/hs]

 

 

Loic Poujol- Igra na poziciji zadnjeg veznog i stopera. Doveden je prvenstveno da bi zauzeo mesto stopera koje je upraznjeno neigranjem Vilotica. U pripremama s Adijem cinio odlican par. Mozda ce neko pomisliti da je 2.8 miliona puno para,ali ja mislim da je to dobro ulozen novac. Poujol je mlad i perspektivan igrac, a uz to mi je hitno trebao jedan dobar stoper. Takodje,moze da odigra dobro i kao zadnji vezni sto je jako vazni jer je uz Isaaha jedini igrac koji moze da igra na toj poziciji.

 

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/2x/2T/31bUpqdm/loc-poujol-profile-attri.png[/hs]

 

 

Junior Moraes- Igra na poziciji napadaca. Doveden je za oko milion eura te ce uz Aleksandra Jevtica s klupe cekati svoju sansu mada mu predstoji teska borba za mesto u startnih 11 jer je Kaludjerovic za sada neprikosnoven, a i Jevtic je znao da iskoristi svoje prilike.

 

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1M/mV/3QyINPob/jnior-moraes-profile-att.png[/hs]

 

 

PRIPREME

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/Y/n2/4gGqqUh0/fix.png

 

 

Tokom priprema ostvarili smo relativno zadovoljavajuci skor (4 pobede, 1 remi i 2 poraza). Napad je funkcionisao savrseno dok je u obrani bilo dosta propusta. Posebno vredi izdvojiti 2 utakmice. U jednoj od njih smo izgubili kao gost kod Twentea cek 5-0  :lud: Druga vazna utakmica, na koju sam inace jako ponosan, je pobeda u generalnoj probi pred start sezone. Flamengo je ispracen kuci sa cak 3 komada u mrezi.

 

 

 

STRELCI I ASISTENTI TOKOM PRIPREMA:

 

Golovi: Kaludjerovic 7, Jevtic 4, Koroman 2, Isaah 1, Addy 1, Vesovic 1, Tosic 1, Evandro 1.

Aistencije:Kaludjerovic 3, Koroman 3, Ninkov 2, Evandro 2, Borja 1, Isaah 1, Cadu 1, Addy 1, Jevtic 1, Tosic 1, Milovanovic 1

 

 

Formacija tokom pripremnog perioda:

 

[hs width=300 height=300]

http://www.dodaj.rs/f/r/lJ/Ccwnlo7/vvvv.png[/hs]

 

 

LIGA EVROPE:

 

 

U 3. pretkolu kvalifikacija za Ligu Evrope izvukli smo izuzetno neugodnog protivnika, Macabija iz Tel Aviva.

 

 

U prvoj utakmici smo krenuli odlicno, diktirali tempo, i na kraju poveli golom Adija nakon kornera.Nakon toga, tacnije u 50. minutu, Adi od heroja postaje tragicar napravivši faul unutar 16-erca. Siguran izvodjac bio je Haris Medjunanin. Do kraja smo stvorili jos sijaset prilika koje nazalost nismo iskoristili. O tome koliko smo bili dominanti govori i podatak da smo izveli 15 kornera, naprema 3 gostujuca.

 

 

[hs width=300 height=300]

http://www.dodaj.rs/f/V/Sf/4kjwSPhw/red-star-v-m-tel-aviv-in.png[/hs]

 

 

U drugoj utakmici nam je preostala borba do zadnjeg atoma snage jer smo iz Beograda donijeli relativno nepovoljan rezultat. Ali smo verovatno odigrali najbolju utakmicu otkad sam ja tu(uz onu protiv Flamenga). Poveli smo vec u 15. minutu sjajnim pogotkom Andrije Kaludjerovica s 25 metara. U 40. minuti isti igrac je nakon izvanrednog solo prodora zabio za 2-0. Tad je vec sve bilo gotovo, a domacin je uspio samo da ublazi poraz preko Buzagla u 80. minuti.

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/B/Ko/3ErkG2uP/m-tel-aviv-v-red-star-in.png[/img]

 

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________

 

 

Molio bih da sto vise komentarisete. Svi komentari (i pozitivni i negativni) su dobrodosli.  :)

Link to comment
Share on other sites

Jel jos neko ima problem sa pregledanjem ove karijere?  ??? Ne mogu da vidim ss-ove osim prijateljskih i utakmice sa makabijem...  :bo: Vidim po komentarima da ostali vide, pa reko da mi ne fali neki plugin ili sta vec?

Link to comment
Share on other sites

Hvala na pozitivnim komentarima. Sto se tice Moraesa jos ne znam kako cu da uklopim i njega i Jevtica i Kaludjerovica. Moraes se povredio odmah po dolasku pa jos ne znam kakav je ali Kaludjer za sada razvaljuje. Evo sad sam igrao u gostima kod Vojvodine i covek dao hat trick. Sto se tica slika moguce je da sam ja pogresio nesto u postavljanju pa cu videti da to ispravim tamo posle podne cim nadjem vremena.

Link to comment
Share on other sites

Hvala Dzoni  yo

 

 

E sad. imam jednu nedoumicu. Sledi mi duel  3. kola grupne faze LE protiv Juventusa u gostima, a 3 dana nakon toga gostovanje kod Partizana u prvenstvu. Posto sam u LE manje vise bez sansi za prolazak dalje jer je grupa paklena razmisljam da protiv Juveta izvedem promesan sastav da bih glavne igrace odmorio za derbi. Kad bih to uradio primio bih najmanje 5 komada. E sad, pitanje je da li da odem s najjacim sastavom u Torino i tamo casno izgubim pa da mi igraci ne mogu hodati na derbiju od umora ili da me napuni Juve, ali da imam svez sastav za Partizan. Razum mi govori da uradim ovo prvo, ali ponos hoce ovo drugo  :odvala: Neki pametan savet bi mi dobro dosao  :)

Link to comment
Share on other sites

rezultati i transferi soldini.izobor kluba odličan.moj savet je da pošalješ najjači tim protiv Juvea,ako krene loše  i proceniš da nempžeš da uzmeš bar bod na polu vremenu zameni 3 najbolja igrača i tako ih sačuvaj za partizan...

Link to comment
Share on other sites

Evo SS... Zasad sam prezadovoljan. Imam 22 boda iz 8 utakmica. Jedini kiks sam dozivio na Marakani protiv Jagodine (0:0). Partizan trenutno ima 4 boda manje a sada nam sledi i veliki derbi. Kad bi tu dobio odlepio bih se 7 bodova i to bi bilo perfektno mada ne bih bio nezadovoljan ni remijem jer je Partizan znacajno podigao svoju formu u odnosu na pocetak sezone kada je dozivio par kikseva.

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1V/GK/2gwJ7dON/serbian-superleague-info.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

HALF SEASON REPORT

 

JELEN SUPER LIGA

 

http://www.dodaj.rs/f/2d/YJ/2s6DrkZl/fc-red-star-belgrade-red.png

 

U Jelen Super Ligi Crvena Zvezda nakon 15 odigranih utakmica vodi mrtvu trku s najljucim rivalom, beogradskim Partizanom. Jos od petog kola Crvena Zvezda drzi 1. mesto a Partizan 2. Evidenentno je da ce najljuci rivali do samog kraja da se bore za titulu. No, ipak navijaci i trener crveno-belih se nadaju da bi nakon 4 godine dominacije Partizana trofej namenjen sampionu drzave mogao da se vrati na Marakanu gde je poslednji put bio 2006. godine. Tome u prilog ide cinjenica da Zvezda ima prednost od 2 boda u odnosu na vecitog rivala te da se proljetni derbi igra na Marakanu.

 

 

Zanimljivosti se kriju i u lestvici strelaca gde za sada ubedljivo vodi Zvezdin najbolji igrac Andrija Kaludjerovic. Ovaj napadac je u dosadasnjem toku sezone postigao cak 18 golova u domacem sampionatu te ima cak 7 golova viska u odnosu na drugoplasiranog Vladimira Djilasa iz Jagodine.

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/33/3U/4YlL75T8/serbian-superleague-stat.png[/img]

 

Utakmice koje vredi izdvojiti:

 

Vojvodina-Crvena Zvezda 1:4

 

U prvom kolu Jelen Super Lige u apsolutnom derbiju kola na Karadjordjevu su se sastali Vojvodina i Crvena Zvezda. Bila je to jedna od onih utakmica gde je pre pocetka meca favorita gotovo nemoguce predvideti. Bez obzira na to sto je kod navijaca postojala bojazan zbog novog trenera te velikog pritiska koji igrace ocekuje u Novom Sadu crveno-beli su krenuli furiozno te je vec u 6. minutu goste u vodstvo doveo mladi Marko Vesovic, da bi 25 minuta kasnije prednost povecao najbolji igrac meca Andrija Kaludjerovic. Kada su svi pomislili da ce Zvezda odigrati zatvoreno u drugom poluvremenu da bi sacuvala prednost na cak 4:0 u samo 6 minuta povecao je odlicni Kaludjerovic. Do kraja je Oumarou uspeo samo da ublazi poraz Vojvodine.

 

 

Crvena Zvezda-OFK Beograd 2:0

 

U Beogradskom derbiju Crvena Zvezda je bila favorit te je htela da pobedom zadrzi 2 boda prednosti u odnosu na najljuceg rivala, Partizan. Ali OFK nije mislio tako. Resili su da na Marakani skupo prodaju kozu. Obrana OFK-a je u nekim trenucima izgledala toliko cvrsto da cak ni Zvezda koja je igrala 3 napadaca nije uspevala da je probije. Ali, imala je svojih sansi. Promasivali su redom: Kaludjerovic, Isaah, Evandro, pa opet Kaludjerovic. U 86. minuti nakon izvanredne akcije Alkesandar Jevtic dovodi svoj tim u vodstvo da bi u sudijskoj nadoknadi pobedu potvrdio Brazilac Junior Moraes te Zvezdi doneo mozda i presudne bodove u borbi za titulu sampiona drzave.

 

width=450 height=337http://www.dodaj.rs/f/b/Na/1zKrOSZ0/red-star-v-ofk-beograd-i.png[/img]

 

Partizan-Crvena Zvezda 2:2

 

Veciti derbi uvek nosi posebnu dozu adrenalina i vaznosti. On se ne igra samo za bodove, nego i za cast te ne nosi bez razloga epitet jednog od najvecih derbija na Balkanu pa i sire. Ovaj put, Zvezda je pred derbi imala 4 boda vise od Partizana te je pretila da nakon cetverogodisnje dominacije crno-belih ponovo vrati titulu tamo gde joj je i mesto. Jos uvek neiskusni igraci Zvezde bojazljivo su usli u utakmicu te je Partizan prvi zapretio. U prvom poluvremenu na terenu je postojao samo Partizan. Bolju igru crno.beli su okrunili pogotkom Mladena Krstajica u 34. minutu. U drugom delu Partizan nastavlja da igra dobro te Argentinac Rodrigo Morra u 57. minutu volejom sa 25 metara svom timu donosi ubedljivu prednost. Vec nakon 6 minuta na 2:1 smanjuje Andrija Kaludjerovic. Nakon ovog gola Partizan svesno dominaciju prepusta Zvezdi kako bi sacuvao stecenu prednost. U 90. minuti kada su vec sve nade potonule bod crveno-belima donosi dzoker Aleksandar Jevtic.

 

 

LIGA EVROPE

 

U Ligi Evrope smo potpuno neocekivano uspeli doci do grupne faze, i to preko Macabia iz Tel Aviva i realno nesto kvalitetnijeg holandskog Fejnorda. Realno, za vece domete u Evropi, bar ove sezone, nismo bili spremni. Nakon zreba u Nionu postalo je jasno da smo dobili jednu od najtezih grupa ovogodisnjeg takmicenja. Juventus, Bayer iz Leverkusena i Metalist su bili prejaki. U 6 utakmica nije osvojen nijedan bod, a postigli smo samo 1 gol 

:( No ipak, cilj je bio prolazak u grupnu fazu Lige Evrope tako da mozemo biti zadovoljni onim sto smo prikazali u ovom takmicenju.

 

Ucinak igraca u svim takmicenjima:

 

Najbolji strelci:

 

1. Andrija Kaludjerovic-21

2. Aleksandar Jevtic-7

3. Lee Addy-5

 

Najbolji asistenti:

 

1. Evandro Goebel-9

2. Andrija Kaludjerovic-6

3. Marko Vesovic-4

 

Najbolji igraci:

 

1. Andrija Kaludjerovic-7.54

2. Aleksandar Jevtic-7.14

3. Evandro Goebel-7.12

 

 

O transferima sa polusezone i uspesima i neuspesima iz druge polusezone vise u sledecem updateu.

Slobodno komentarisite  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Nadam se da cu uspeti da osvojim JSL. Sto se tice Lige Evrope i ja sam se razocarao i znam da sam morao Metalist bar da pobedim ali sam s njima igrao predzadnje kolo i vec sam bio iznerviran jer sam bio bez bodova tako da mi je bilo svjeedno  :pras:  Moraes ne dobija puno prilika iz dva razloga:

 

 

1.Zbog ogranicenja stranaca

2. Zbog sjajnih igara Jevtica i Kaludjerovica. E sad, Jevtica sam istrenirao za AML-a i sada to igra, dok Moraers nekad zameni Kaludjerovica, ali kraj one masinerije mu je stvarno tesko da se izbori za mesto u timu.

Link to comment
Share on other sites

Upravo to i ja mislim. Trenutno mi je prevashodni cilj liga. Inace, ako Kaludjerovic zadrzi ovu formu i na prolece uopste nema sumnje da cu osvojiti prvenstvo. Inace, tvoja karijera mi daje inspiraciju. Red bi bio da nas forum pored duge karijere s Partizanom ima i jednu sa Zvezdom. Naravno da ne ocekujem da cu uspeti odigrati 50-ak sezona kao ti, ali se nadam da bih mogao bar 10-15, dok ne osvojim Ligu Sampiona.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |