Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Pentagon 2


ŽeljkoDelija
 Share

Recommended Posts

FC Bromley [prvi dio sezone 2010/11]

 

http://www.dodaj.rs/f/H/xK/3AxuDzRS/5100153.png

 

Poceo sam kao nezaposlen,kao sto znate ovo je Pentagon pa sam morao tako da pocnem.Prvi posao sam dobio u Bromleyu ekipi iz BSBS.Dobar posao za pocetak karijere svakako. Mediji su predvidjala 8. mjesto.

 

http://www.dodaj.rs/f/3N/Hy/34wPfrbT/zeljko-nikoli-news-inbox.png

 

Prijateljske utakmice su dobro prosle. Ja sam zadovoljan sto je najvaznije, a sto se tice igraca koji su mi dosli u klub, necu ih puno spominjati jer cu tokom sezone sigurno otpustiti dosta njih i dovoditi nove jer jednostavno tako igram.

http://www.dodaj.rs/f/34/D7/1YplmxRV/bromley-bromley-fixtures.png

 

U decembru sam dobio nagradu za svoj trud.Odlicnim igrama svoje ekipe uspjeo sam da zadrzim prvo mjesto do kraja godine i jos sam dobio nagradu.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

FC Bromley [drugi dio sezone 2010/11]

 

Odlicnim igrama uspjeo sam da sacuvam prvo mjesto do kraja sezone. Sada slijedi teska borba za opstana u BSPremier. Nadam se da ce mi i uprava dati malo vise novca za plate. Uprava i navijaci i svi ostali su bili iznenadjenim time sto smo prosli dalje, ali ja nisam. Doveo sam odlicne igrace i jednostavno dominirao tokom cijele sezone.

 

 

Adam Boys i Guylain Ndumbu-Nsungu su predovdili moj tim tokom cijele sezone.Dva odlicna napadaca,a tu je jos bio i Younghusband, koji je svojim asistencijama i povremenim golovima pomagao timu da nastavi sa pobjedama kad su Boys i Nsungu bili u krizi.

 

http://www.dodaj.rs/f/3V/DJ/131kkwvG/blue-square-bet-south-st.png

 

Adam Boys najbolji igrac sezone!

 

Jos jedna nagrada za moje napadace za Ndumbu-Nsungua

 

 

Sad cu probati da pronadjem neki bolji klub, ako budem imao srece, mada necu pretjerivati da ne dobijem otkaz u Broleyu. Reputacija mi je na Regional, al' mislim da ce mi biti vrlo tesko da nadjem bolji klub, ali nada umire zadnja.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

FC Bromley [prvi dio sezone 2011/12]

 

http://www.dodaj.rs/f/H/xK/3AxuDzRS/5100153.png

 

Pocetkom sezone mediji su mi predvidjali da cu biti zadnja ekipa na tabeli,ali sam ih sve iznenadio,a mogu da kazem da ni sam nisam vjerovao da cu ovako dobro igrati. U pocetku je bilo problema zbog veliko broja igraca koji su dosli i otisli. Trebalo je vremena da se sve kockice posloze, ali sad to ide onako kako sam ja to i zamisljao na pocetku sezone. Igram defanzivno, trazim prilike iz kontri,ali problem su mi prekidi iz kojih sam primio 20 golova od 30 koliko sam ih primio do sada.Ali i na tome cu probati da poradim u ovom sada prelaznom roku, imam male odbrambene igrace pa je to i najveci problem.

 

http://www.dodaj.rs/f/1q/ZE/1D7ql9q5/blue-square-bet-premier-.png

 

Sto se tice transfera, dovodio sam igrace koji su ostali bez kluba na kraju sezone. To su sve mladi igraci koji se nisu snasli u vecim klubovima,a ja se nadam da ce uz moju pomoc da izrastu u igrace svjetske klase, sto je vrlo tesko,ako se prvi profesionalni nastupi skupljaju u 5 engleskoj ligi.

 

 

Nemam vremena da pojedinacno stavljam SS-ove igraca, malo mi net spor i skola. Pa ako vas zanima neko posebno samo mi recite i ja cu vam staviti SS.

 

 

Ono sto sam cekao od mog dolazka u klub se napokon desilo. Klub je dobio novog vlasnika, koji je rekao da ne planira da ulaze u klub nista posebno, ali bar mi je bilo drago sto mi nece blokirati transfere vise. Ipak dao mi je neke novce za transfere i za plate tako da sam zadovoljan sto se toga tice.

 

 

Morao sam da odem na jedan derbi. Iako je Partizan pobjedio, Zvezda je bila bolja, ali srece nije bilo. A cudne se stvari desavaju u JSL. Prvi na tabeli je OFK Beograd, Partizan tek 4 ,a Zvezda katastrofalno 6.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

FC Bromley [drugi dio sezone 2011/12]

 

Poslije vrlo zanimljive,teske i uspjesne sezone nadam se da cu moci naci neki bolji klub u vecem rangu takmicenja da ne moram da se previse nerviram. Na kraju sezone sam zavrsio na 5. mjestu i izborio plej of.

 

http://www.dodaj.rs/f/E/3l/1QaWUurG/blue-square-bet-premier-.png

 

U finalu plej ofa sam dobio Aldershot,a prije finalne utakmice sam izbacio Luton.Na kraju sam imao blagi pad forme, ali sam uspjeo sa nekim pojacanjima i promjenama taktike da oraspolozim ekipu i da se plasiramo u visi rang.

 

 

Ni sam nisam mogao da vjerujem da sam pobjedio. Pogotovo ne Luton i Aldershot koji su me u ligi unistavali,al' doslovno. Desavalo mi se da protiv njih imam po 1 sut na gol za cijelu utakmicu. Ne samo da ja nisam vjerovao da smo prosli dalje nego niko u klubu nije mogao da vjeruje i nije se nadao.

 

 

Naravno, kako je Bromley po prvi put usao u 5. englesku ligu ocekivano da im je ovo 5. mjesto najbolji plasman od osnivanja kluba i naravno najveci uspjeh poslije osvajanja 6. engleske lige.

 

 

Bromley je imao i pozitivan uspijeh sto se tice finansija.Zaradjeno je oko 570 000 evra u protekloj sezoni, zaradjeno je i 700 000 evra na prodaju ulaznica,dresova,salova i ostale navijacke opreme.

 

 

Dobro sam odigrao i u FA Trophyu, dosao do polufinala ali tamo me cekao nezaustavljivi Grimsby.A u FA Cupu sam ispao u prvoj rundi od ekipe iz 6. lige, ali upravi ni to nije smetalo jer nam je cilj i bio da dodjemo do prve runde.Tako da ih nisam razocarao, zao mi je samo sto nisam uspjeo da osvojim FA Trophy jer sad idemo u npower 2 i necemo se moci takmiciti u FA Trophy vise.

 

 

 

Sto se tice mene kao menadzera proglasen sam za najboljeg menadzera za proteklu godinu u Blue Square Bet Premier ligi, sto me cini vrlo ponosnim. Reputacija mi se podigla na National i postao sam vrlo popularan menadzer u Bromleyu,a mogu reci i u nizim Engleskim ligama.Pored nagrade za najboljeg menadzera godine, presao sam brojku od 100 utakmica na klupi Bromleya cime sam vrlo vrlo ponosan.Sto se tice mog posla u Bromleyu, uprava je prezadovoljna i ima puno povjerenje u mene. 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nemoj tražit bolji klub, ostani ovdje i odi s njima do kraja pošto si već sad apsolutna legenda kluba, a i veće je zadovoljstvo da s njima igraš dok te netko iz vrha Premiershipa nebude htio.

Link to comment
Share on other sites

Nemoj tražit bolji klub, ostani ovdje i odi s njima do kraja pošto si već sad apsolutna legenda kluba, a i veće je zadovoljstvo da s njima igraš dok te netko iz vrha Premiershipa nebude htio.

Razmisljam o tome, ako ne dodje neka ponuda, ja sam vec raspustio neke trenere i asistente i dovodim bolje. Jer necu otici iz Bromleya bilo gdje, a pogotovo mi nije cilj da odem u Premiership, imam zelju da odem na neki drugi kontinent  :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

FC Bromley [prvi dio sezone 2012/13]

 

http://www.9-men.co.uk/wp-content/uploads/2010/08/npower_league_2.png

 

Kako sam usao u npower 2 rekao sam upravi da cu pokusati da izborim opstanak u ligi, sto sam uradio vec sada na polusezoni. Ni sam ne vjerujem kako me krenulo, nemam poraza vise od 2 mjeseca u ligi, jedva me Oldmah u FA Cupu izbacio, samo zato sto sam odmarao vecinu igraca. Ostala mi je samo liga iz sva 3 kupa sam ispao ali nisam razocarao upravu, cak sam su i vise nego zadovoljni, iako sam u prvom kolu ispao u svim kupovima.

 

http://www.dodaj.rs/f/2t/Qr/PhcC7e0/npower-league-2-informat.png

 

Bio sam cak 1 kolo i na prvom mjestu ali sam sledece odmah kiksao pa sada drzim 2. mjesto, dok god pobjedjujem naravno ne bojim se da cu spasti ispod 3. mjesta.

 

 

Postali smo profesionalan klub, napokon.

 

 

Ovo sam obecao na pocetku sezone,a nesto sto mi se jos nije desilo otkako igram FM pojavilo mi se na polusezoni. Uprava je odlucila da promjenimo cilj i da me podrzi finansijski koliko je mogla. Pravo sam iznenadjen ovom odlukom uprave.

 

 

Sada sam obecao da cu se boriti za titulu.

 

Posto je moj tim odlicno igrao zadnja 2 mjeseca ja sam zasluzeno i dobio nagrade za najboljeg menadzera mjeseca novembra i decembra.

 

 

Sto se tice transfera, u pocetku sam gledao da sto vise igraca dovedem na free jer sam planirao da pravim ekipu za nerdne 3 sezone jer nisam ocekivao da cu prije izaci iz npower 2 a sad sam vrlo blizu tome. Kad sam vidio gdje mi skripi posto nisam imao novca za plate morao sam da dovodim igrace na posudbu sto mi se totalno isplatilo, ti igraci su dali sve od sebe i pomogli mi da zadrzim ovo 2. mjesto. Jedini problem je sto je vecina njih tu na 3. mjesecnoj posudbi pa ce uskoro da pocnu da napustaju klub. Jedino je Pulido za sada pristao da do kraja sezone ostane u klubu na posudbi. Sada mi je cilj da dovedem jos neke igrace na posudbu iz Premier lige i da privedem sezonu mirno kraju.

 

Link to comment
Share on other sites

Stvarno si odlican u ligi  :respekt:.Jel moze ss najboljeg igraca?

Trenutno mi dosta njih igra dobro, ali izdvojio bih njega.Samnom je od pocetka i uvijek igra na nivou. Nema nekih oscilacija u igri.  :thumbup:

 

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/1o/HY/AT8T4BT/phil-younghusband-profil.png[/hs]

 

[hs width=300 height=300]http://www.dodaj.rs/f/35/E8/28VBEuWZ/phil-younghusband-histor.png[/hs]

Link to comment
Share on other sites

FC Bromley [drugi dio sezone 2012/13]

 

 

Ovo mi je najbolja sezona otkako igram FM, jeste da nisam uspjeo da sacuvam 1. mjesto i izgubio ga 3. kola pred kraj i stvarno mi je krivo, ali kad pogledam da sam sa WB od 12kpw uspjeo da izborim promociju u npower 1 i imao skor od 18 utakmica ligaskih bez poraza. Stvarno sam prezadovoljan.Vec drugu godinu zaredom sam proglasen za menadzera godine u ligi u kojoj igram sto nije ni cudo kad mi stalno predvidjaju zadnje mjesto na tabeli.

 

http://www.dodaj.rs/f/V/L5/lTe4f8T/zeljko-nikoli-news-inbox.png

 

 

Poslije tih 18 utakmica sam izbio na 1. mjesto ali nisam uspjevao da se zadrzim tamo, taman kad su dosle utakmice sa izravnim rivalima u borbi za 1. mjesto meni se desio ogroman pad forme i morao sam opasno da se pojacavam kako bi sacuvao bar izravnu promociju u npower 1. I tako sam uspjeo da se vratim u neku solidnu formu i dobijao par utakmica sa minimalnom razlikom da bi 3. kola prd kraj odigrao nerjeseno protvi Stockporta koji je tada bio 3. (dao sam gol u 90' a primio u 94'). Ali nije mi bilo previse krivo Leyton je igrao odlicno i uspjeo da pobjedi sve do kraja,a ja nisam ni pokusavao poslije te nerjesene da idem na neke pobjede nego sam pruzao prilike onim koji nisu igrali previse.

 

 

Finansije su solidne, koliko toliko sam se trudio da ne idem u minus,ali klub je imao zaduzenja otkako sam dosao tako da redovno i tu otplacujem dugove.

 

 

Najbolji igrac u ovoj sezoni kao i u prethodne dvije bio je Phill Younghusband koji svake sezone otkako sam ja tu i otkako sam ga doveo igra na nekom nivou i mislim da su mu ocjene preocajne koliko on dobro igra.Ali on je bio najbolji igrac sto se tice napada.Nevjerovatno je kakvog sam igraca doveo iz podmladka Arsenal tacnije Arsenal ga je otpustio i ja sam ga doveo kao slobodnog igraca. Mladi reprezentativac Gane Daniel Boateng

 

Pad forme mi se i jeste desio kada je on otisao na Africki kup U20 i dosao sa svojom reprezentacijom do finala gdje su izgubili od Nigerije (2:3). On je bio i jedan od najboljih igraca kod reprezentacije Gane.

 

 

I na kraju ova moja nagrada za menadzera godine, jedino mi je malo cudno sto mi je reputacija i dalje Nacional i nijedan klub me nece.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |