Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Sa tastature na trenersku klupu


Dzoni Padinjak
 Share

Recommended Posts

Sa tastature na trenersku klupu

 

Mali je broj onih koji se u fudbal ne razumeju, ali i onih koji su se na mestu trenera okušali u video igri "Fudbal menadžer".Međutim, postoje i oni koji smatraju da je to referenca da se dobije posao.

 

Everton je ostao bez menadžera 2010. godine, kada je dobio otkaz. Nije prošlo dugo, a na adresu predsednika Evertona stiglo je pismo Nikole Martica, koji se ponudio da preuzme upražnjeno mesto.

 

Dragi predsednice

 

pišem vam u vezi sa otvorenim radnim mestom za menadžera u vašem klubu. Bio bih veoma zahvalan ako biste razmislili o mojoj biografiji tokom vaše potrage za novim menadžerom. Osećam da je ovo idealan posao za mene, imajući u vidu moj entuzijazam i moje iskustvo.Imam oba, tehnička i praktična iskustva vođenja fudbalske ekipe. Taktička strana fudbala mi je oduvek bila veoma važna, što sam pokazao uspesima u igrici ‘Fudbal menadžer 2005,2007,2008,2009 i 2010’. Vodio sam ekipe Hoffenheim-a, Crvene Zvezde, Q.P.R,  čak i Liverpool. Dobro, moje iskustvo u Q.P.R. nije bilo baš naročito dobro, jer je dovelo do otkaza, što ste, siguran sam, videli u sredstvima javnog informisanja. Verujem da sam drugim klubovima, ipak, doneo uspeh, uključujući to da sam za osam sezona vodio tim Hoffenheim-a.Osvojio sam ligu sampiona,ligu,kup.Moje iskustvo iz ‘Fudbal menadžera ’ uključuje rad u ligaškom, kup i međunarodnom okruženju, što je od mene napravilo stručnjaka za radne dozvole, skauting, taktiku i rad sa igračima.Uveren sam da vam ni moja plata ne bi bila problem. Spreman sam da radim za 80.000 funti godišnje što je, priznaćete, prilično isplativ izdatak imajući u vidanju kretnje u modernom fudbalu.

 

Slobodan sam za intervju kada god vama to odgovara i čekam vaš odgovor.

 

Nikola Martic


Ovo je neki kratak uvod u moju pricu...Ovo sam vido negde slicno i resio ja tako nesto da uradim.  :thumbup:

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Novi posao

 

Posle nekoliko dana stigla mi je poruka od predsednika Evertona:

 

-Dragi Nikola pogledali smo vasu biografiju.Mislimo da nije isto igrati igricu i voditi tim u stvarnosti,ali ipak smo odlucili da vam ponudimo posao i nadamo se dace te napraviti veliki uspeh sa Evertonom.Dodjite za 7 dana u Englesku da se dogovorimo oko plate i svega.

 

Ja sam uzvratio poruku da cu doci.

Bio sam uzbudjen zbog prelaska u Everton.Mada sve mislim da me igraci nece prihvatiti,ali videcemo.Vec sam na papirima spreao taktiku za tim i planirao transfere.Otprilike mislim da cu imati oko 2m za transfere...

 

[move]7 dana kasnije[/move]

 

Evo izlazim iz aviona i stigao na aerodrom u Liverpool-u.Usao sam u taxi i odvezao me do stadiona Evertona "Goodison Park"

 

http://www.chameleon-cars.co.uk/Images/GoodisonPark.jpg

Stadion Evertona

 

Nasao sam se sa predsednikom i poceo je razgovor:

Predsednik:Dobar dan gospodine Nikola

Ja:Dobar dan

Predsednik:Da odma predjemo na posao...Vi ste nam u poruci poslali da zelite platu oko 80.000 i mi vas pitamo dali ce biti problem ako smanjimo na 65.000 ?

Ja:Prihvatam bez ikakvog razmisljanja.

Predsednik:Za transfere dobijate oko 2 miliona.I necete morati bas puno da kupujete jel imamo dobar izbor igraca.Od njih se mnogo ocekuje ove i sledece sezone.

Ja:Da upravu ste.Pare necu trositi vec cemo cuvati za sledecu sezonu.

Predsednik:Videcemo dal ce te biti vi do kraja sezone (i nasmejao se).Znaci da privedemo razgovor kraju dogovorili smo se sve.Ja sad imam neka druga posla nadam se da ce te uzivati dovidjenja gospodine Nikola.

Ja:Dovidjenja...

 

Resio sam odma sutra ujutru da odrzim prvi trening i da razmislim ko bi mogao biti kapiten.Naravno tu su Arteta i Felaini.Ali prednost dajem Arteti...

 

Probudio sam se u 07:00 zbog treninga koji je u 08:00.Za sada zivim u stanu i placam mesecno 350 evra,ali videcemo mozda vremenom kupimo neku kucu blizu staiona...

 

http://d.yimg.com/i/ng/sp/empics/20100704/08/3689752691-04072010081759.jpg

Igraci Evertona na prvom treningu

 

Odma sam zadao da trce 10 krugova i prvi trening sam hteo da se sve vise trenira sut.Jer prvog treninga ocu da odredim ko ce da izvodi slobodne udarce,ko kornere i penale,a vec kad bude drugi trening bio radi ce se dosta toga.Ima li smo 10 dana da treniramo do pocetka nasih priprema.

 

Nastavice se...

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pripreme,novi sponzor

 

Da krenemo od priprema.Svima sam da sansu i odlicno smo odigrali utakmice u pripremama.Najvise smo se zagrevali u Italiji,jednu smo utakmicu odigrali u Cile-u a jednu i to na pocetku u Engleskoj.Prvu utakmicu smo odigrali protiv Prestona i dobili 2:1.U toj utakmici sam odma probao najbolje igrace.Dva pogotka za nas postigao je Phil Jagielka.Jagielka je bio i najbolji igrac na pripremama dao je 100%o sebe da bi zadobio mesto u prvom timu.Druga utakmica odigrana je u Cile-u protiv Evertona iz Cile-a i izgubili smo 1:0.Na toj utakmici sam najvise isprobavao mlade igrace i nisam bas odusevljen igrom.Odma sutradan smo prvim avionom otputovali u Italiju.U Italji smo prvu utakmicu odigrali protiv Salernitane i odigrali 0:0.Celu utakmicu odigrali su rezervisti,ali nisu uspeli da daju gol.Onda je sledila utakmica protiv Piacenze i pobedili smo 2:0.Golove za nas su dali James Vaughan i Phil Jagielka.Jedna dobra utakmica za nas.Onda jos jedna dobra utakmica za nas protiv Frosinonea i pobeda od 2:1 golove postigli Diniyar Bilyaletdinov i Aristote Nsiala on inace igra za ekipu do 18.godina ali razmisljam da ga premestim u rezerve i da vidim kako ce se pokaze.I onda najbolja utakmica u pripremama.Pobedjena Atalanta 4:0.Golove postigli Mikel Arteta,Jose Baxter,Tim Cahill i Yakubu.Kao sto sam reko zadovoljan sam pripremama.Nadamo se da ce mo izboriti Evropu sledece godine.

 


Novi sponzor

 

Posle zavrsene utakmice sa Atalantom pakovali smo stvari za povratak u Englesku.Zazvonio telefon:

Nepoznati covek:Dobar dan !

Ja:Dobar dan sa kim pricam ?

Nepoznati covek:To sad nije vazno.Ima te li minut vremena za razgovor ?

Ja:Naravno da imam izvolite...

Nepoznati covek:Da li mozete za dva dana oko 15:00 casova da budete na stadionu Zenita iz Sankt Peterburga ?

Ja:Hmhm pa neznam ni sa kim pricam...

Nepoznati covek:Videcete kad budete dosli.Ocekujem vas dovidjenja...

Ja:Bio sam zbunjen,ali sam resio da odem u Rusiju.

 

Uzeo sam prvi avion i odleteo sa ekipom

 

http://www.kurir-info.rs/static/imgs/article_thumbs/632x474/uploads/2010-05/2908.jpg

 

Posle cetiri sata voznje stigao sam.Kad sam se bolje upoznao to je bio prvi covek

"Gazproma" i ponudio saradnju.Prihvatio sam,dobili smo nove dresove i izmenjen je stadion.Na severnoj tribini pisace GAZPROM.Pred Novu godinu odrazace se "Gazprom Cup" i igrace se na stadionu Crvene Zvezde u Beogradu.Bio sam srecan pre sve sto idem u rodni kraj.U kupu ce ucestvovati:Crvena Zvezda,Everton,Schalke i Zenit.

 


Toliko za sada,da li neko od graficara moze da mi uradi dresove Evertona sa sponzorom GAZPROM...?  BOKICIC

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Novo

 

"Gazprom" je resio da ulozi velike pare u Everton.Cim su potpisali ugovor vec su resili da dodaju veliki broj mesta na stadionu."Goodiseon Park"trenutno prima 40.157 mesta a Gazprom ce napraviti jos dodatnih 10.000 i stadion ce menjati ime u "Gazprom Arena".Ne samo sto ce uloziti u stadion vec i u trening kamp.Kad budu napravili trening kamp dolazice najveci klubovi da treniraju.Evo nekih informacija koje za sada imamo.

 

Ime:Gazprom Arena

Kapacitet:50.157

Lokacija:Liverpool

 

Ipak je reseno da ce 28.decembra "Gazprom Cup" se igrati na novom stadionu Evertona.Trebalo je u Rusiji ali ipak je pomereno.I Everton ce od Gazproma dobiti jos 5M za transfere.

 

 

 


 

Promocija novih dresova

 

Od sada Everton ce nositi ovakve dresove:

 

http://i.imgur.com/ZEX4V.png  http://i.imgur.com/933Mp.png

 

Novi dresovi sa novim sponzorom.I od sada ce na dresovima biti "Umbrovi" znakovi

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a0/Umbro.svg/220px-Umbro.svg.png


Novi Kapiten

 

http://www.dodaj.rs/f/w/l6/46m7YKxG/6701089.png

 

Izabran je kapiten za novu sezonu.Dvoumio sam se izmedju Felainia i Artete i na kraju odlucio da bi pravi igrac za to bi Mikel Arteta.On je najiskusniji u Evertonu.

 

Puno ime:Mikel Arteta Amatriain

Datum rodjenja:28.03.1982 (28 godina)

Mesto rodjenja:San Sebastian,Spanija

Pozicija u timu:Sredina


Ovo je jedan kratak report.To su bile novine u timu pa rekoh da napisem.Sutra nova prica 

BOKICIC

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |