Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[USPOREĐIVANJE]Partizan - Crvena Zvezda


Necinho™
 Share

Recommended Posts

Partizan - Crvena Zvezda

 

http://www.dodaj.rs/f/1m/Di/4I0isl8G/partizan.png VS http://www.dodaj.rs/f/1w/I7/csvk57C/zvezda.png

 

Veliko rivalstvo, veliko uzbuđenje pred svaki meč ova dva tima, čak i pred onaj virtuelni, na voljenom nam FM-u. Velika je tradicija između ova dva velikana, moyemo reći čak i mrynja. Uglavnom među navijačima. Mnogi se uporno prepiru sa onim drugima ko je tu bolji, zbog čega i od kada. Zato sam odlučio da malo uporedim ova dva tima. Neću vam reći čiji sam fan, i trudiću se da budem objektivan.

sto se tiče fudbala, jasno je da je lepsu istoriju imala crveno-bela polovina Topčiderskog brda, mada pripajanjem ostalih sportova, sasvim je druga priča. Te dve teme mogu se slobodno zaključati jer su resene. Ali ostaje jedna otključana - ko je bolji na FM-u. Partizanovi fanovi kazu da je bolje odrađena Zvezda, i obrnuto. Sve je ovo mnogo elastična tema, i sve se uglavnom svodi na vestine onoga ko vodi tim, a ja ću se potruditi da u najboljem svetlu prikazem i jedne i druge.

 

 

Partizan

 

http://www.dodaj.rs/t/3o/xa/oVWeuaJ/fk-partizan-beograd.jpg

 

Za ekipu Partizana sam se odlučio za neku vrstu formacije 4-1-2-1-2 ili čak 3-5-2 u fazi napada. Ekipa je vise disciplinovanija i vise se koriste svi igrači koji su na terenu. Tako se igrači strogo drze svojih poslova i disciplinovanosću svih jedanaestorice čini pravi tim.

Pa se tako u odbrani koristi Đorđevića, kome vidite stoji da je Ball Playing Deffender, dok je Gavrančić, eto limitiran. Kako se ne koristi klasičan levi vezni, tu je da pomogne Lomić koji je, vidimo, Wing Back.

Iskorisćavamo i prednosti Ljube Fejse koji je podesen na Box to Box Midfieldera, gde njegova tehnika kao i mentalni atributi dolaze do izrazaja. Nemanja Tomić se nalazi na poziciji desnog veznog, ali je dosta ofanzivan jer su mu Winger instrukcije. Sve vrline koje Moreira poseduje, od lucidnosti pa nadalje, upotrebljavamo sa njim kao Advanced Playmakerom.

U napadu, u tandemu se nalaze, naravno, Diarra i Cleo. Brzina i zavrsnica Senegalca dolaze do izrazaja kada igra kao Advanced Forward, dok je Cleo ovde Complete Forward pa njegove fizičke predispozicije donose kvalitet u igri crno-belih.

 

 

Crvena Zvezda

 

http://www.dodaj.rs/t/2W/9O/3rgmg86b/fc-red-star-belgrade.jpg

 

Kako se večitima dosta razlikuju boje, tako se razlikuje i igra. Crvenoj Zvezdi se u igri vise igrači, da kazemo, zajedno potpomazu, igraju dosta suprotno od Partizana. Dato im je vise slobode na terenu i manje se igra sa kratkim a vise sa direktnim pasevima. Igra ide dosta brze nego kod komsija i retko kada zele da kupe vreme.

sto se tiče instrukcija igračima u zadnjoj liniji, one su manje-vise iste. Levi bek, ovde je to Ignjatijević,igra kao Wing Back, dok su stoperi, Đorđević i Vilotić Central Deffenderi, stopper odnosno cover.

U veznom redu, situacija je malo drugačija. Issah igra defanzivno, na poziciji DM-a i skoncentrisan je samo na defanzivu. Lazetić igra na poziciji levog MC-a, sa instrukcijama Box to Box igrača čime koristi svoju snagu kao i tehničke sposobnosti. Obrićeva prodornost i tehnika nisu ostali nezapazeni, pa on deluje po desnom boku krilo. Po levoj strani smo iskoristili brzinu i tehniku Aleksandra Jevtića koji na poziciji levog krila igra sa instrukcijama Inside Forward igrača.

U napadu su Slavko Perović kao Defensive Forward gde njegova velika snaga stupa na scenu, dok u desnom delu napada igra Dejan Lekić. Njegove tehničke i fizičke sposobnosti su mu donele mesto Poachera u ekipi Crvene Zvezde.

 

 

Provera ekipa na delu

 

Ekipe su merile snagu sa ovim taktikama u ukupno 7 međusobnih duela i, razočaraću vas realnim odgovorom, da se nikako ne moze reći koja je ekipa bolje napravljena na ovom menadzeru.

Totalno su izjednačene, mečevi su uglavnom bili tesni, sa malo golova, ali jako zanimljivi. Skor je neresen, dve pobede obeju ekipa i tri neresena ishoda. Na momente, ekipe su delovale nadmoćno u odnosu na protivnika, sto je povremeno stvaralo utisak da timovi nisu bas toliko izjednačeni.

 

 

Napomena

 

Ove taktike su rađene kao eksperiment i nisu proveravane u toku sezone. Pravljene su samo za međusobne mečeve. Nisu pravljeni setovi taktika. Zbog toga nije poznat rezultat pravljenja taktika za duze staze. Ove taktike nisu pravljene onako kako ja vidim igru Stevanovica i Petrovica, vec je ovo neka moja eksperimentalna taktika za medjusobne meceve.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |