Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BSK Borča


0geE
 Share

Recommended Posts

Prvi put pišem, nemojte zamjeriti ako bude propusta jer mi je računar sport teško ću SSove izvlačiti ali ću ipak pokušati nešto uklopiti. Naigrao sam se dosta sa ovim većim timovima kojima je epitet osvajanje titula, pa sam odlučio uzeti ekipu sa kojom ću krenuti od opstanka u ligi pa na gore.

 

_________________________________________________________________

 

Vasiljević preuzima BSK

 

http://i55.tinypic.com/27xjyar.png

 

Superligaš iz Beograda, ekipa BSK Borča dobila je novog trenera. Reč je o Srđanu Vasiljeviću.

Srđan Vasiljević se nada da će njegov klub u narednoj sezoni imati zapaženiju ulogu u Jelen Superligi.

 

Morao je Vasiljević da formira tim jer je dobio zaista mali izbor igrača sa kakvim takvim kvalitetom. Nije dobio veliki budžet pa je odlučio povećati budzet plata a smanjiti transfer budžet.

 

http://www.zurnal.rs/wp-content/themes/blognews/images/logo.gif

 

Prvo pojačanje: Potpisao Kenneth Asamoah

 

http://www.ghanasoccernet.com/wp-content/uploads/2010/10/kenAsamoah.jpg

 

Nekadašnji igrač Jagodine se vratio u našu zemlju posle izvesne pauze. Reč je o 21 godišnjem napadaču Kenneth Asamoah-u koji je stigao kao slobodan igrač.

 

Stiglo veliko pojačanje

 

http://195.178.51.69/uploads/news/2010_43/images/00038208.jpg

 

Ljubiša Vukelja (26) kao slobodan igrač došao u BSK Borču. Imao je kratku epizodu u Partizanu, vratio se u novosadsku Vojvodinu, ali se nije zadržao kod trenera Dragoljuba Bekvalca. Vukelja će u klubu koji se takmiči u Jelen SuperLigi nositi dres sa brojem 19, a u upravi BSK-a veruju da su sa njim dobili efikasnost u napadu.

 

Stigao sam kao pojačanje i želim da pomognem klubu sa dugom tradicijom. Verujem da ćemo na kraju prvenstva biti u vrhu tabele, rekao je Vukelja na predstavljanju u Beogradu.

Suze radosnice na licima Borčinih pristalica: Došao Dalibor Milenković

 

width=302 height=450http://c.photoshelter.com/img-get/I00003U5GafkZ0ME/s/750/750/MILENKOVIC-DALIBOR-03.jpg[/img]

 

U pravcu BSK Borče je otišao Milenković 23-trogodišnji golman koji dolazi nakon dvije godine u Kruševcu. On je ključan za BSK jer će biti prvi čuvar mreže. BSK Borča je platila malu sumu novca za ovog igrača tek 16 hiljada evra, što uopšte nije velika suma kada je reč o ovakvom golmanu kao što je Dalibor.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kao što je već rečeno ekipa Vasiljevića nema veliki izbor igrača, pa je prisiljen da dovede nekolicinu igrača koji su dostojni nositi teret vođe na terenu, već su došla 3 igrača ali od Vukelje i golmana Milenkovića se puno očekuje. Sa 2 novajlije na poziciji napadača time je završeno dovođenje najisturenijih igrača.

Kada sam došao u klub zatekao sam 17 igrača sa ne baš nekim kvalitetom i jednostavno sam morao na pijacu kako bi našao adekvatne igrače sa kojima ću krenuti ka cilju. Pre svih dovodim igrače na pozicijama koje nisu popunjene. Imao sam 3 napadača, doveo sam dva a prodaću jednog čime ću riješiti pitanje napadača. Zatim su mi potrebna 2 vezna igrača i 3 odbrambena ( jedan levi bek, 2 štopera ).

 

_______________________________________________________________________

 

 

http://www.zurnal.rs/wp-content/themes/blognews/images/logo.gif

Josip Projić pojačao zadnju liniju Borče

 

http://www.zerozerofootball.com/img/jogadores/34/18434_josip_projic.jpg

 

Josip Projić (23) igra na poziciji levog beka. U BSK Borču dolazi kao slobodan igrač jer je Borča primorana da dovodi slobodne igrače. Navijači Borče su jako radosni jer novi trener tima dovodi zaista kvalitetne fudbalere a Projić je još jedan igrač koji ima kvalitet da bude član prvih 11. Ovim transferom trener Vasiljević je riješio pitanje levog beka jer u Projića tu je stari član Ivan Vukadinović.

 

Odlična transfer služba Borče

 

http://i52.tinypic.com/2vcu9za.png

 

Najskuplje pojačanje BSK-a ove sezone za koga je tim iz Beograda izdvojio 80 000 eura. Radi se o Srđanu Simoviću (25) sada već bivšem igraču Metalca iz Gornjeg Milanovca koji igra na poziciji levog veznog. Upravo ta pozicija je glavna boljka za trenera Vasiljevića, a da li će se Simović zaista pokazati kao odličan fudbaler to ćemo vidjeti na pripremnim utakmicama.

 

http://www.transfermarkt.de/bilder/spielerfotos/s_36054_53_2010_1.jpg

 

Aleksandar Radunović i Dragan Žarković to su jedina 2 igrača na poziciji štopera. To govori da je BSK Borči neophodan bar još jedan štoper. Igor Popović bivši član OFK Beograda je potpisao 2 godišnji ugovor sa BSK Borčom kao slobodan igrač, Popović sem što igra na poziciji štopera snalazi se i kao levi bek.

_______________________________________________________________________

 

Očekuju se još najviše 2 do 3 transfera, vezni igrač iz Nigerije je na probi i po svemu sudeći vrlo moguće da ostane u ekipi, jedini problem mogu biti finansije jer je budzet za plate popunjen iako je uprava Borče ukinula Transfer budzet kako bi se povećao budzet za plate.

U toku su pregovori sa jednim odličnim štoperom koji je pred vratima Borče ali o tome više u mom sledećem postu koji će vjerovatno biti i zadnji što se tiče transfera.

 

Link to comment
Share on other sites

http://195.178.51.69/images/logo.gif

 

Kljajević potpisao za BSK Borču!

 

http://sportsport.ba/slike/bh_fudbal/kljajeviczeljkovelika.jpg

 

Željko Kljajević, 23-godišnji odbrambeni igrač (štoper), koji je u protekloj sezoni nosio dres FK Modriča Maxima i Maribora, novi je igrač BSK Borče.

 

Kako saznajemo Kljajević je bio standardan član Maribora, te da je izdanak fudbalske škole beogradske Crvene zvezde.

 

„Do dogovora sa Kljajevićem došlo je početkom mjeseca, kada je Željko raskinuo saradnju sa Mariborom, a ugovor je potpisan na dvije godine“, piše na službenoj stranici BSK-a. 

 

Trener Vasiljević je već najavio da mu treba još jedan štoper i čini se da je našao pravog igrača na toj poziciji.

 

John Ogu za kraj!

 

http://cdn1.siol.net/sn/img/09/357/633971841384317838_ogu_091223_vp.jpg

 

Ono što je trener Borčana najavio to je i ostvareno, za njih je prelazni period gotov jer su doveli potrebne igrače na pozicijama gdje je bila rupa. Poslednje pojačanje dolazi iz Nigerije kao slobodan igrač koj igra na poziciji centralnog veznog. Mladi John Ogu (22) je došao pre 7 dana na probu i očigledno zadovoljio upravu BSK Borče, te je stavio paraf na trogodišnju saradnju.

________________________________________________________________________

 

Ovim sam završio prelazni rok, ali vredi napomenuti da će najvjerovatnije neki od igrača veznog reda napustiti tim jer sam doveo ovog Nigerijca.

 

http://www.dodaj.rs/f/1G/1N/3OfpHdDS/traansferi.png

 

width=450 height=279http://i56.tinypic.com/11ccln8.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

http://i53.tinypic.com/rtqqac.png

 

TIM ZA NAREDNU SEZONU

 

http://i54.tinypic.com/v3jfo1.png

width=450 height=97http://i51.tinypic.com/2lt0cqx.png[/img]

 

Zadovoljavajuće pripreme

 

width=450 height=285http://i52.tinypic.com/2wgvyfn.jpg[/img]

 

Odigrano je 6 a očekuju se još 2 utakmice za Borčane u pripremnom periodu, Vasiljević može biti zadovoljan dosadašnjim partijama svog tima jer su zabilježili 5 pobjeda i samo 1 remi. Prilikom dovođenja igrača Vukelje, levog beka Projića i golmana Milenkovića njih 3 su bile glavne ličnosti a na pripremama su to i pokazali, pomenuti napadač Vukelja je najbolji strelac koji skoro na svakoj utakmice postigne po 2 pogotka, dok je golman Milenković pokazao veliki kvalitet jer nije primio niti jedan pogodak.

 

Ono što je najbitnije za nas jeste da smo ušli u formu kroz treninge i utakmice a i rezultati su tu kao što možete vidjeti iz priloženog dobijen je Levski i Kluž.

 

Pao Kluž!

 

width=450 height=337http://i55.tinypic.com/2luc1oi.png[/img]

Link to comment
Share on other sites

http://img410.imageshack.us/img410/8749/jelensuperliga.png

 

Vasiljević pobedio na debiju!

 

http://i55.tinypic.com/2d8kqzc.png

 

BSK Borča je u prvom kolu prvenstva otišla na gostovanje u Suboticu. Gosti sa Karaburme su tokom cijelog meča dominirali i na kraju slavili rezultatom 1:0 sasvim zasluženo.

 

BSK nastavlja dobrim partijama

 

width=450 height=337http://i53.tinypic.com/28auyp4.png[/img]

 

Prvi su se pesmom oglasili navijači Metalca, a po istekom 90. Minuta više povoda za pesmu i zadovoljstvo imale su pristalice Borčana. BSK je na svom stadionu bio uspešniji od gostiju iz Gornjeg Milanovca – 2:0.

Zvezda kroz "iglene usi!"

 

width=450 height=337http://i52.tinypic.com/2h84pae.png[/img]

 

Iako je Borča većim delom meča bio bolji protivnik na Marakani, Zvezda je zahvaljujući Jevtiću slavila rezultatom 2:1 iako su gubili 1:0, te su crveno-beli izjednačili iz penala a Jevtić preokrenuo,

Borčanci su pružili žestok otpor favorizovanim crveno-belima.

 

Građevinari zadovoljni bodom – Borčanima malo jedan

 

width=450 height=337http://i51.tinypic.com/3522jhj.png[/img]

 

Građevinari su odneli željeni bod iz Beograda, ali BSK je u igri koju su pokazali naspram bledih gostiju, mogli da se raduju i većem kapitalu iz ovog neizvesnog susreta. Vasiljević je bio prinuđen da izvrši tri izmjene zbog povreda Simovića (10 dana) a zatim i Đukića, koji će odsustvovati 3 nedelje što će znatno oslabiti napad BSK-a. Treću izmjenu je trener domaćih morao izvršiti jer je Projić bio iscrpljen.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Vrlo dobri rezultati na pocetku..Iako si imao pobedu u rukama protiv Zvezde ipak oni su mnogo kvalitetniji tim od tebe..Kroz par sezona mocices ravnopravno da se boris protiv vecitih u to ne sumnje..Jedino sto ti zameram sto su ti reporti kratki pokusaj da u jednom reportu sto vise opisujes dajes sto vise informacija o necemu ubaci tabelu do dog kola,pa taktiku,ubaci jos neke zanimljivosti da ti report bude duzi...Kapiras??Bolje napisati jedan dug report nego dva kratka,ovo je samo savet nemoj ovo da mi uzmes za zlo:thumbup:
Link to comment
Share on other sites

Vrlo dobri rezultati na pocetku..Iako si imao pobedu u rukama protiv Zvezde ipak oni su mnogo kvalitetniji tim od tebe..Kroz par sezona mocices ravnopravno da se boris protiv vecitih u to ne sumnje..Jedino sto ti zameram sto su ti reporti kratki pokusaj da u jednom reportu sto vise opisujes dajes sto vise informacija o necemu ubaci tabelu do dog kola,pa taktiku,ubaci jos neke zanimljivosti da ti report bude duzi...Kapiras??Bolje napisati jedan dug report nego dva kratka,ovo je samo savet nemoj ovo da mi uzmes za zlo:thumbup:

 

Hvala na savetima, ali jednostavno mi vreme ne da da igram duže pa sam nekako odlučio da svake otprilike 4 utakmice stavljam report, ali u buduće biće i taj od 4 utakmice bogatiji sigurno sa mnogo više informacija.

Link to comment
Share on other sites

http://img410.imageshack.us/img410/8749/jelensuperliga.png

_________________

 

http://www.zurnal.rs/wp-content/themes/blognews/images/logo.gif

Iz dobrog početka u ubedljiv poraz!

 

http://www.slike.com/slike/5kolo.png

 

Fudbaleri BSK-a nisu uspeli da savladaju Borac iz Čačka i pored dobrog početka. Imali su naime belo-plavi, dve kolosalne šanse u 3. i 5. minutu, ali odlični golman domaćih ostao je posle ove dve šanse nesavladan kao i čitavih 90. minuta. A kako to već biva… za neiskorištene šanse uvek stiže kazna. Malo Ranković, više smušenost domaćih, i stiglo se do 2:0 za domaće.

 

Očigledno da nas je utakmica protiv Zvezde poremetila, od tada nemamo pobede, neefikasnost i dekoncentracija ispred svog gola bila razlog da golman našeg tima dva puta vadi loptu iz mreže kazao je Vasiljević za Žurnal.

 

 

http://www.slike.com/slike/136499.png

_________________

 

http://img.sportal.rs/images/logo.gif

 

Borčani gazde!

 

width=450 height=337http://www.slike.com/slike/lavkup1kol.png[/img]

_________________

 

U prvom kolu Lav kupa Srbije za BSK Borču igrala je skoro cijela rezervna postava. Mačva je zapala u žrebu Borčane i poprilično ih namučila. Ipak novajlija Ogu je sprečio bruku i donjeo radost gostujućim navijačima. Za naredno kolo LAV KUPa BSK Borča je izvukla ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca u tok utakmici Borča će ponovo biti gost.

 

U ovu utakmicu ušli smo rasterećeno jer sam sa upravom kluba dogovorio da mi se niko ne meša u posao, pa sam sebi ucrtao da kup nije primarni cilj, pa ću u prva dva-tri kola ukoliko protivnik bude slabijeg renomea ubacivati igrače sa manjom minutažom. Na kraju mogu biti zadovoljan pobedom i prolazom u narednu fazu takmičenja.

 

http://img410.imageshack.us/img410/8749/jelensuperliga.png

 

BSK odoleo Inđiji

 

width=450 height=337http://www.slike.com/slike/6kolo.png[/img]

 

Fudbaleri Inđije ostali su „kraći“ za tri planirana boda. Naime, pred susret sa novajlijama iz Borče, Kuljani su najavljivali sigurnu pobedu, međutim, posle susreta moraju da budu zadovoljni što BSK nije ubacio još koji pogodak u njihovu mrežu.

U prvom poluvremenu prava uspavanka. Po jedna prilika na obe strane. Potom domaćin preuzima inicijativu, i postiže dva pogotka koja su bila dovoljna za slavlje, gosti su do kraja uspeli smanijiti na 2:1 ali to je sve što su uspeli do kraja meča.

 

Znao sam da je težak meč, ali nisam znao da će biti ovoliko težak. Obe ekipe su odigrale u jakom ritmu, pogotovu u drugom delu, kada se osetilo da bi jedan gol mogao da reši pobednika. Uspeli smo postići ta dva pogotka i svakako da mogu biti zadovoljan pobedom jer su nam pobede bile neophodne posle serije lošijih rezultata.

 

Srećo, gde si?

 

width=450 height=337http://www.slike.com/slike/7kolo.png[/img]

 

BSK iz Borče je u 7.kolu Superlige Srbije poražen od Novosadske Vojvodine, ali je malo nedostajalo da napravi čudesan preokret. Odlučilo je iskustvo, koje Vojvodina ima. Promašili smo dosta šansi, pogotovo u prvom poluvemenu. Očigledno da povreda Đukića utiče na postizanje golova BSK-a.

 

Imamo cilj da afirmišemo mlade igrače, ali i da obezbedimo opstanak. Verujem u ove momke i ispunjenju tog cilja. Đukić je uz dva-tri igrača jedini koji je igrao superligu. Objektivno, Vukelja danas nije bio miljenik sreće, imao je dve, tri situacije koje je ranije rešavao u svom stilu. Promašili smo dosta šansi, ali vratiće nam se, nadam se", rekao je Vasiljević.

OFK Beograd zadovoljan bodom – Borčanima malo jedan

 

width=450 height=337http://www.slike.com/slike/8kolo.png[/img]

 

Ređale su se kontre i polukontre kao i udarci Alivodića, Babića i ostalih, ali je golman domaćih/gostiju činio čuda. Vukelja je na pripremama briljirao ali je odjednom stao i ne pogađa. Na kraju samo 1:1, a Borčani u naredne dve nedelje igraju dva derbija u kojima su bodovi neophodni, protiv opasnog Čukaričkog ovog vikenda i sledećeg vikenda kup utakmicu protiv Metalca.

 

Zadesile su nas jako teške zadnje 2-3 utakmice, Vojvodina,OFK.. ekipe sa kojima i najveći rivali Zvezda i Partizan teško izlaze na kraj. Dali smo sve od sebe i posle ovog remija nalazimo se na sasvim solidnom 8 mestu.

BSK dva puta po 1:1, tri utakmice bez pobede!

 

width=450 height=337http://www.slike.com/slike/9kolo.png[/img]

 

Fudbaleri BSK Borče nikako da se vrate igrama koje su ih krasile do 6. kola i sa kojima su bili ravnopravan protivnik svim Superligašima čak i u utakmicama kada su gubili. Najpre bledo izdanje protiv Vojvodine koja je iskoristila loš dan Borčanaca a onda i nešto bolja ali nedovoljno dobra protiv OFK-e, za išta više od 0:1 u prvoj i 1:1 u drugoj utakmici.

Sa identičnim rezultatom 1:1 BSK je naime izgubio planirane bodove kod kuće od Čukaričkog u 9. Kolu 23. oktobra. Time se situacija dodatno zakomplikovala na sredini tabele jer OFKa i Rad sada dišu za vratom BSKu, a Smederevo, Vojvodina i Borac otišli na +4.

Utakmica LAV KUPa protiv Metalca je upravo šansa za beg sa dna i ujedno momenat da se prekine loša rezultatska serija i "bodovni post" koji traje već 4 kola.

 

Imamo kup utakmicu protiv Metalca za 4 dana što će nam biti popravni za ove lošije rezultate. Efikasnost ponovo problem ekipe jer je Đukić povređen a Vukelja je van forme, nadajmo se boljim rezultatima.

 

http://www.slike.com/slike/136499.png

_________________

 

Borčani gazde na Paliluli

 

width=450 height=337http://www.slike.com/slike/lavkup2kol.png[/img]

 

U duelu 2.kola Lav Kupa Srbije, na Omladinskom stadionu, debitant BSK znatno bolji od Metalca. Posle loših rezultata napokon raspucani Borčani. Domaći su brzo utakmicu poveli u tok koji im je odgovarao. Po teškom terenu bolje su se snašli i pokazali koliko imaju opasan kontranapad. Izveo je Vasiljević svoje rezerviste sa klupe a oni mu se odužili na najbolji način.

 

Napokon! Kao što sam pre 4 dana rekao, danas je dan za popravni, to smo i učinili više nego dobro. Pobeda protiv Metalca nas vodi u naredni krug Lav Kupa što me i te kako tera na cilj osvajanje kupa Srbije.

 

_________________________

 

Tabelu, taktiku i sve ostalu ću upload u sljedećem reportu.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |