Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Crveni đavoli


SlobaGrobar
 Share

Recommended Posts

Od sledećeg posta krećem da pišem priču a to bi moglo da bude tek večeras. Pošto mi je počela druga sezona nemam skrinove iz prve sezone (mislim na skrinove mečeva) i ne mogu da obećam česte abdejte. Kada se setim abdejtovaću priču. I još nešto što se tiče naslova teme nisam mogao ni jedan da smislim pa ako smislim neki bolji onda ću ga staviti ako ne onda ću editovati u zavisnosti od kluba koji vodim a učitane su mi Engleska (1 i 2), Francuska, Italijanska, Nemačka, Francuska, Hrvatska i Srpska (1).
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 35
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://www.melrosejewelers.co.uk/rolex-watch-blog/wp-content/uploads/2009/08/sir-alex-ferguson.jpg

 

LEGENDA SE PENZIONISALA

 

Sir Alex Ferguson u jutrašnjem saopštenju šokirao je pre svega navijače kluba a onda i ostale ljubitelje fudbala širom sveta.

 

- Mislim da je došao taj trenutak. Posle 24 godine na klupi Mančester Junajteda mislim da je vreme da se povučem kako iz kluba tako i iz sveta fudbala jer mislim da sam u svojoj trenerskoj karijeri uradio dosta toga za ovaj klub i sada želim više vremena da posvetim svojoj porodici ali i da pružim nekom drugom šansu da se dokaže u jednom od najvećih klubova na svetu. - ovo je samo jedan deo onoga što stoji u njegovom pismu upućenom klupskoj televiziji.

 

Iz uprave kluba na ovo nisu imali komentar a kao glavni kandidati za mesto novog trenera Mančester Junajteda navode se Otmar Hicfeld, Đovani Trapatoni, Luis Aragones, Hristo Stoičkov, Oskar Tabarez, Oto Rehagel, Radomir Antić, Huan Karlos Medina, Dunga i Manuel Pelegrini.

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a0/Mutv_new_logo.png

 

LEGENDA OTIŠLA, LEGENDA DOŠLA

 

Pre nekih 20-25 minuta uprava kluba je izdala saopštenje u kojem stoji da je naslednik Sir Alex Fergusona klupska legenda Slobodan Milovanović a evo i šta sve stoji u pismu koje je potpisao Malkolm Glejzer.

 

Samo dva dana posle odluke legende kluba Sir Alex Fergusona koji je vodio klub pune 24 godine da se povuče sa mesta trenera Mančester Junajted i uopšte iz profesionalnog fudbala. Uprava u sastavu David Žil, Malkolm Glejzer, Ed Vudvard, Ser Bobi Čarlton, Kevin Glejzer, Džoel Glejzer, Edvard Glejzer, Darsi Glejzer, Brajan Glejzer, Avram Glejzer, Martin Edvards, Mičel Bolingbrok i Ričard Arnold donela je jednoglansnu odluku da pregovara sa igračem koji je proveo sedam godina u Junajtedu ali ga je teška povreda kolena omela u nastavku svoje fudbalske karijere - radi se o Slobodanu Milovanoviću. Relativno sedam godina i nije dug period ali Slobodan je svojom borbenošću, maksimalnim zalaganjem na svakom meču ali i odanosti klubu gde je tokom sedam godina provedenih igrajući za klub dobijao ponude od Čelsija, Barselone, Reala, Intera, Rome ali i drugih velikih klubova ali on ih je uvek glatko odbijao uz obrazloženje da karijeru želi da nastavi u Mančester Junajtedu gde se oseća kao kod kuće. Posle pregovora koji nisu trajali dugo Slobodan je pristao na uslove koje smo mu ponudili a zvanično predstavljanje medijima biće za dva dana od 12ch u prostorijama kluba. Bez obzira na to što je Milovanović tek završio trenersku školu, nama, u čijem je interesu da klub sve više i više napreduje, već u startu smo sigurni da nismo pogrešili.

 

Slobodan Milovanović fudbalsku karijeru je počeo u Partizanu za koji je debitovao već sa 16 godina i u kojem je se zadržao ukupno 3 sezone i za te 3 sezone odigrao 86 mečeva u svim takmičenjima i postigao 16 golova. U 18 godini prelazi u Junajted za 12 miliona funti i ubrzo postaje starter gde je u narednih 7 godina odigrao 267 mečeva i postigao 71 gol. Njegovu blistavu karijeru prekinula je povreda kolena na kraju prošle sezone. Za nacionalni tim Srbije odigrao je 26 mečeva i dao 6 golova. Milovanović je omiljen među većinom sadašnjih igrača Mančester Junajteda ali i među navijačima Mančester Junajteda koji su mu zadnjih sezona posle svake utakmice pevali. Milovanović je potpisao ugovor sa Mančesterom na dve sezone i godišnje će primati 1.4 miliona funti.

Link to comment
Share on other sites

Konačno neko igra s mojom omiljenom ekipom. Sretno. Pratim. :)

 

Hvala.

 

:odvala: Jebo te Slobo sto si se proslavio kao fudbaler  :cast: Nisam nikad cuo za tebe, a bio si toliko poznat  hehe

 

Ne mogu da verujem da nisi čuo za mene. :o:odvala:

 

Kako me tjerate da ja počnem da pišem nešto ovako(ne kao Sloba facepalm )Aj Slobo samo tako nastavi... yo

 

Bio bi red i ti da počneš neku priču. Hvala što pratiš. :)

Link to comment
Share on other sites

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e6/Sky_Sports_logo.svg/250px-Sky_Sports_logo.svg.png

 

http://media.putovanja.info/slike_velike/137/best_western_universo-rim-konferencijska_sala-33137.jpg

 

Medijima je danas predstavljen Slobodan Milovanović, novi menadžer Mančester Junajteda. Slobodan je strpljivo odgovarao na pitanja brojnih novinara a pitanja i odgovore sa konferencije pogledajte u nastavku teksta.

 

[glow=blue,2,300]Da li će vam to što menjate menadžera poput Aleksa Fergusona predstavljati teret?[/glow]

Naravno da ne. Ovo je za mene velika čast.

 

[glow=blue,2,300]Koliko dobro poznajete engleski jezik?[/glow]

Dovoljno.

 

[glow=blue,2,300]Kako se osećate posle par provedenih dana u klubu?[/glow]

Kao kod kuće.

 

[glow=blue,2,300]Kakav odnos bi voleli da imate sa igračima?[/glow]

Želim da moji igrači znaju da kod mene mogu da dođu sa bilo kojim problemom. Spreman sam da saslušam sve njihove probleme u bilo koje doba dana ili noći.

 

[glow=blue,2,300]Ima te li u vidu već sada neka pojačanja?[/glow]

Ne želim da govorim o imenima ali imam već par igrača u planu.

 

[glow=blue,2,300]Da li spremate neke promene u stručnom štabu?[/glow]

U ovoj sezoni verovatno neće biti promena u stručnom štabu.

 

[glow=blue,2,300]Kakav stil igre preferirate?[/glow]

Pa razmišljao sam o formaciji 5-4-1, 5-3-1-1 ali na kraju neću koristiti ni jednu a ni drugu nego još razmišljam koja bi formacija bila najbolja za klub poput Mančestera. Uglavnom ono što sam siguran jeste da koju god formaciju odaberem želim da moji igrači uvek igraju ultra defanzivno i veoma povučeno jer na terenu svako mora da zna svoj zadatak.

 

[glow=blue,2,300]I za kraj jeste da ste rekli da nećete da pričate o imenima potencijalnih pojačanja ali u zadnje vreme kroz medije se provlači informacija da ste jako zainteresovani za kupovinu Geret Bejla. Ima li u tome istine?[/glow]

Nema.

Link to comment
Share on other sites

http://www.football-pictures.net/data/media/77/Darijo_Srna_.jpg

 

DARIJO SRNA PRVO POJAČANJE

 

Da Mančester ima visoke ambicije pokazuje i prvi transfer u ovom prelaznom roku. Najbolji Hrvatski igrač Darijo Srna a u prethodnih nekoliko sezona i najbolji igrač Šahtjora danas je potpisao za Mančester Junajted. Ugovor je potpisan na 5 godina a Darijo Srna će godišnje zarađivati 3,5 miliona funti. Obeštećenje na ovaj transfer iznosi 19.5 miliona funti.

 

Mislim da smo dovođenjem Srne obavili veoma dobar posao. Srna je jedan od igrača za koje sam siguran da će u predstojećoj sezoni biti ključni igrači ove ekipe a takođe moram reći da Srnu jako cenim kao igrača i da je lično na moje insistiranje doveden jer budite sigurni da sa Srnom imamo odbranu kakvu neki mogu samo da zamišljaju. Mislim da visina obeštećenja za takvog igrača nije puno i želim da najavim da ću i u narednom periodu nastaviti da dovodim igrače iz bivše Jugoslavije. Takođe svaki tim bi poželeo da u svom timu ima Modrića, nažalost tu privilegiju ima Totenhem i ja bi ga rado doveo ali koči me obeštećenje koje traži Totenhem. Domagoj Vida je takođe jako interesantan igrač po meni i u skorije vreme bi mogli da poradimo na realizaciji tog transfera.

 

http://soccerprose.com/wp-content/uploads/2010/11/romelu-lukaku-wijst-anderlecht-opnieuw-de-weg_5_460x0.jpg

 

ROMELU LUKAKU ZA NAPAD IZ SNOVA

 

Posle Darija Srne Mančester Junajted je doveo još jedno kvalitetno pojačanje. Radi se o mladom Belgijancu Lukaku koji ima nepunih 18 godina ali bez obzira na to očekuje se da uz Vejn Runija predvodi napad Junajteda u sezoni koja sledi. Obeštećenje koje je Mančester uplatio na račun Anderlehta iznosi svega 6.25 miliona funti. Ugovor je potpisan na 3 godine dok će mu godišnja plata biti 8 miliona funti.

 

Doveo sam pojačanje za koje verujem da će u narednih 10-tak godina a možda i više predvoditi Mančester, doveo sam pojačanje za koje mislim da je već sada jedan od najboljih fudbalera na svetu i bez premca najbolji mladi fudbaler na svetu. Očekujem da Lukaku ispuni očekivanja svih u klubu i da eksplodira već ove sezone. Ovim pojačanjem smo i definitivno završili kupovinu za prvi tim što se tiče ovog prelaznog roka.

 

http://img.skysports.com/09/03/218x298/MagnusEikrem_1953406.jpghttp://vzone.vn/Resources/CornerOld/2009_01_22/2553/RafaelPereiradaSilva.jpg

 

EIKREM U BENFICI, RAFAEL U ŠAHTJORU

 

Norvežanin Magnus Eikrem napustio je Mančester Junajted uz obeštećenje od 775k funti i pojačao Benfiku. Magnus Eikrem je ovaj potez obrazložio time što ne želi večito da igra za rezerve Mančestera jer ima 21 godinu i treba mu što više da igra a to u Mančesteru ne može. Milovanović je rekao da nikog neće prisiliti da ostane u klubu i da svako ko izrazi želju da napusti klub ima odrešene ruke u izboru nove sredine. Drugi igrač koji je otišao je Rafael koji je prešao u Šahtjor za 9.75 miliona funti i u Šahtjoru od njega očekuju da bude prava zamena za Darija Srnu koji je upravo u Junajted prešao na početku prelaznog roka.

 

JAISIEN I VERATI ZA BUDUĆNOST

 

Mančester Junajted je kako je Milovanović i rekao završio kupovinu za prvi tim ali zato u ovom prelaznom roku su kupljena dva igrača, jedan će igrati za rezerve (Verati), dok drugi za tim do 18 godina (Jaisien). Na oficijalnoj stranici kluba navodi se da su oba igrača dovedena na insistiranje Slobodana Milovanovića i da želi u narednim godinama da ih priprema za prvi tim te će tako Verati tek od sledeće sezone konkurisati za prvi tim a Jaisien za dve sezone pošto posle tima do 18 godina prođe i rezerve. Obeštećenje na Jaisiena iznosi 1.7 miliona funti, dok za Veratija je bila specifična situacija tako da je Mančester morao i Parmi i Peskari da uplati po 350k funti.

Link to comment
Share on other sites

Glup potez prodaja Rafaela  hmm

 

Jeste ali na toj poziciji može da mi igra i O Šej koji je zamena za Srnu kao i jedan igrač kojeg sam doveo u drugoj sezoni i jedan omladinac a za igrača koji nije u prvim planovima i koji je bio u rezervama 9.75 miliona funti je mnogo i mnogo više od njegove realne cene koja mu je bila u tom trenutku. :bo:

Link to comment
Share on other sites

Jeste ali na toj poziciji može da mi igra i O Šej koji je zamena za Srnu kao i jedan igrač kojeg sam doveo u drugoj sezoni i jedan omladinac a za igrača koji nije u prvim planovima i koji je bio u rezervama 9.75 miliona funti je mnogo i mnogo više od njegove realne cene koja mu je bila u tom trenutku. :bo:

Pa prije bih O seja prodao  hmm

Link to comment
Share on other sites

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Manchester+United+v+Chelsea+Community+Shield+JySvVAldwMnl.jpg

 

 

Mančester Junajted je danas bio za nijansu bolji tim ali sreća je presudila na konačan ishod meča.

Mančester Junajted je uputio 20 šuteva ka golu Čelsija (7 u okvir gol, 8 pored gola i 5 izblokiranih šuteva) dok je Čelsi 13 puta šutirao ka golu Mančester Junajteda (7 u okvir gola, 4 van gola, 2 izblokirana šuta). Po jednu prečku su pogodili i Mančester Junajted i Čelsi dok je Mančester Junajted promašio čak 4 100% šanse za postizanje gola. Što se tiče šuteva iz daljine, Mančester Junajted ih je imao 10 a Čelsi 7. Posed lopte je takođe bio na strani Mančester Junajteda, 54% - 46%. Čelsi je napravio 16 faulova, dok Mančester 6 manje. Po dva puta su se igrači oba tima našli u ofsajdu. Uspešnost dodavanja je takođe na strani Mančester Junajteda 77% - 72%. U skok igri Čelsi je apsolutno dominirao. Žuti karton u Mančester Junajtedu dobio je Pol Skols dok kod Čelsija Teri i Aleks. Jedini crveni karton na meču dobio je još u prvom poluvremenu igrač Mančester Junajteda Patris Evra.

 

[glow=white,2,300]Kako se obično i događa kada jedan tim ne iskoristi svoje šanse stigne ga kazna tako je bilo i ovaj put. Posle dugačkog ubacivanja Lamparda iz auta Anelka je podmetnuo glavu i lopta je prevarila golmana van der Sara i završila u mreži Mančester Junajteda a igrao je se 82 minut utakmice.[/glow]

Link to comment
Share on other sites

http://www.wowsportsworld.com/wp-content/uploads/2010/08/Manchester-United-vs-Newcastle-United-EPL-betting.jpg

 

MANČESTER NASTAVIO DA NIZA POBEDE

Mančester Junajted nastavio je sa briljantnim igrama u ovom šampionatu i ostvario četvrtu pobedu zaredom. Posle Fulama, Blekburna i Vigana pao je i Njukastl Junajted. Mančester je bio dominatan tokom celog toka meča i sasvim zasluženo slavio. Za razliku od Mančester Junajteda, Njukastl Junajted upada već sada u krizu sa trećim porazom u ovom šampionatu jer su pre duela sa Mančester Junajtedom poraženi od Vest Hema a u prvom kolu i od Stouka. Strelci za Junajted bili su Džon O Šej i Vejn Runi.

 

 

ARSENAL UNIŠTEN

Sinoć na Old Trafordu Arsenal je osramoćen od strane Mančester Junajteda. Reč zgažen, ponižen... je blaga za ono što je Arsenalu uradio Mančester Junajted. Čak se može reći da i ovaj rezultat blag gledajući kako je Mančester Junajted igrao tokom čitavog meča a može se reći da je Arsenal imao i sreće što nije primio još 2-3 gola. Strelci za Junajted bili su Vidić, Nani, Runi i Valensija. Mančester posle 5 kola ima maksimalnih 15 poena jer je ostvario svih 5 pobeda u ovih 5 mečeva. Gol razlika je 16-2.

 

 

JOŠ JEDNA POBEDA ZA JUNAJTED

Posle Arsenala pobeđen je još jedan ozbiljan tim. Radi se o Liverpulu koji ipak nije izdržao pri rezultatu 1:1. Mančester Junajted je u prednost doveo Nemanja Vidić. Početkom drugog poluvremena na 1:1 izjednačio je Maksi Rodrigez. Pet minuta pred kraj ceo stadion je počeo da klica Valensija, Valensija jer je on postigao gol i tako doneo veoma važnu pobedu za Junajted. Junajted u narednom periodu očekuje dva teška ispita. Za tri dana u okviru Liga Kupa igraju protiv gradskog rivala Mančester Sitija, opet protiv Mančester Sitija u okviru Premijer Lige igraju samo tri dana posle okršaja u Liga Kupu.

 

 

JUNAJTED IDE DALJE

Posle Vulverhemptona iz Karling Kupa Mančester Junajted izbacio je svog gradskog rivala Mančester Siti, u dramatičnoj završnici Nemanja Vidić je postao junak meča. Junajted je poveo 0:1 golom Nemanje Vidića. Na 1:1 izjednačio je Karlos Tevez koji je i doneo prednost od 2:1. Na 2:2 10 minuta pred kraj izjednačio je Vejn Runi. U 89 minutu Nemanja Vidić baca u očaj navijače Mančester Sitija jer postiže pobedonosni gol za Mančester Junajted i postavlja konačni rezultat meča - Mančester Siti 2 - 3 Mančester Junajted.

 

 

SITI SE REVANŠIRAO

Mančester Siti je se revanširao svom gradskom rivalu Mančester Junajtedu za poraz od pre tri dana u okviru Liga Kupa sa 2:3. Mančester Siti je jedva pobedio ali je pobedio. Jedini gol postigao je Najdžel De Jong u 83 minutu meča. Ovom pobedom Mančester Sitija protiv Mančester Junajteda prekinuta je serija crvenih đavola koji su u prvih devet kola imali 100% učinak u ligi.

 

 

ANTONIO VALENSIJA POLOMIO NOGU

Jedan od najboljih igrača Mančester Junajteda, Antonio Valensija je na utakmici protiv Mančester Sitija polomio nogu a prve prognoze su da bi sa terena mogao da odsustvuje čak do 6 meseci. Valensija je se ovom povredom pridružio Park Đi Sungu i Rajan Gigsu koji će takođe odsustvovati još oko tri meseca sa terena a ono što je loše po Junajted jeste da su jedina prava krila u ekipi sada Nani i Obertan što znači da će tokom sledećeg prelaznog roka Mančester Junajted verovatno dovesti nekog igrača.

 

http://www.jedan-nula.com/images/vesti/vest_101_1_thumb_2.jpg

 

LIVERPUL ZAUSTAVIO MANČESTER JUNAJTED

Posle Vulverhemptona i Mančester Sitija, Mančester Junajted nije uspeo da prođe i Liverpul. Liverpul je slavio sa 3:2 a najzaslužniji za to je svakako Fernando Tores koji je postigao het-trik. Oba gola za Mančester Junajted dao je Vejn Runi. Liverpul u polu finalu igra protiv Kardifa.

 

http://2.bp.blogspot.com/_OVg4o0PlvgE/THY4USCccUI/AAAAAAAACtY/caIQbBn1xNY/s1600/11uf6m9.jpg

 

JUNAJTED NA MILAN, ČELSI NA BARSELONU, BAJERN NA REAL...

Pre 15-tak minuta završen je žreb za osminu finala Lige Šampiona. Fudbalerima Milana je se definitivno smrklo pred očima kada su videli da će igrati protiv Mančester Junajteda. Jedan od derbija ove faze Lige Šampiona odigraće Bajern - Real Madrid, nema sumnje biće to još jedan neizvestan dvomeč. Još jedan derbi dvomeč odigraće Čelsi - Barselona a Anderleht koji je bio u grupi sa Mančester Junajtedom i prošao kao drugi u konkurenciji Tventea i Rome igraće protiv branioca Lige Šampiona - Intera. U ostala četiri meča sastaju se Arsenal - Verder, Totenhem - Sampdorija, Ajaks - Lion i Šahtjor - Marselj.

 

 

MU OPET PROTIV VULVSA

Mančester Junajted će u okviru FA Kupa igrati protiv Vulverhemptona protiv kojih je već dva puta igrao u ovoj godini. U trećoj rundi Liga Kupa poraženi su sa 3:0 a u Premijer Ligi Mančester Junajted je pobedio sa 3:1. Meč FA Kupa između Mančester Junajteda i Vulverhemptona igra se 9 Januara sa početkom u 16 časova.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |