Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Ne mogu bez FM Balkana :D


Hare
 Share

Recommended Posts

Kao što i naslov kaže, ne mogu bez FM Balkana. Vjerujte, pisanjem karijere imam inspiraciju da igram FM 2011, pa zato moram... Nakon "upoznavanja" sa igricom i igranja sa Sunderlandom, otišao sam do Francuske i u 2011. godini preuzeo Lyon.

 

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/6/6d/Olympique_lyonnais.png/150px-Olympique_lyonnais.png

 

 

Naziv Olympique Lyonnais

 

Nadimci Les Gones (The Kids), Lyon, OL

 

Godina osnivanja 1899/1950

 

Stadion Stade de Gerland, Lyon

 

Kapacitet: 40,494

 

Direktor Jean-Michel Aulas

 

Liga Ligue 1

 

2009–10 L1, 2nd

 

 

Razlog što sam izabrao ovaj klub nije to što mi je među dražim klubovima, već zbog njihovog (ne)uspjeha u Ligi prvaka, gdje igraju odlično i svake godine, ali nikad da osvoje. Ciljevi koje sam postavio su:

 

1. Osvajanje Francuske lige u prvoj sezoni

2. Osvajanje Lige prvaka u roku od 5 godina

 

Naravno tu je i Kup Francuske ali to mi i nije toliko bitno. Jedna sezona je već prošla, ali nisam ih ja vodio. Završili su treći u ligi, u Ligi prvaka su bili treći u grupi te su nastavili takmičenje u Evropskoj ligi gdje su u četvrtfinalu ispali od Zenita! Taktika koju ću forsirati je 4 - 1 - 3 - 2! Doveo sam i nekoliko sjajnih igrača, prije svega tu je Cavani kojeg zovem "Ubica", Galeano tj. novi Otamendi, Babacar koji je u ovom manageru bolja kopije proslogodisnjeg Lukaku-a i Martin Galvan, koji će biti legenda ovog kluba, vjerujte mi!!! I ovdje, planiram napraviti sjajnu ekipu napravljenu, prije svega od mladih zvijezda, potencijalnih wonderkida i slično. Nešto kao Wenger  :shame:

 

Sutra ću malo opširnije predstaviti igrački kadar, taktiku i ostalo! Zbog obaveza koje me ubijaju, nemojte zamjeriti, ali postovi neće biti baš česti! Probaću napisati 1-2 u toku sedmice! Možda i više, zavisi :D Nadam se da ćete pratiti i da će vam se svidjeti!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 18
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Za sve postoji prvi put :D

 

Prvi igrač kojeg sam doveo bio je 18-godišnji Khouma Babacar, strašan igrač. Već sa 18 godina predstavlja "zvijer" i znam da će s mnogo uspjeha igrati za Lyon, koji i ovako ima strašne mlade igrače, posebno napadače.

 

http://www.dodaj.rs/t/B/11m/4YuiQk98/khouma-babacar-profile-a.jpg

 

Drugi igrač, 20-godišnji Argentinac, veliki potencijal! U save-u sa Sunderlandom, Leonel Galeano igrao je u Barceloni, i prosječna ocjena nakon prve sezone mu je bila oko 7.78! Doveo sam ga kao zamjenu za "dedicu" Crisa, koji lagano ide prema penziji.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1M/ZE/1iXjzGDw/leonel-galeano-profile-a.jpg

 

 

Martin Galvan je najveći potencijal Mexica! Doveo sam ga u klub za sitne pare, a znam da će izrasti u velikog igrača. Nisam ga mogao registrovati za ovu sezonu, jer mogu samo registrovati 4 strana igrača. To nisam znao  :crying: Stavio sam ga na Loan listu, nadam se da će otići negdje na kaljenje.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/2h/xA/1d3jTFzw/martn-galvn-profile-attr.jpg

 

 

Urugvajski Ibrahimovic! Tako ga ja zovem, jer me nekako podsjeca na Zlatana, Edinson Cavani. O njemu ne treba ništa previše pričati, znamo svi kakva je ubica. :D Ponudio sam isti iznos za njega i za Hernandeza iz Palerma, ali oni su odbili, tako da je izbor pao na Cavani-a :D

 

 

http://www.dodaj.rs/t/3a/uc/3t9IXrU5/edinson-cavani-profile-a.jpg

 

 

Odigrao sam 6 prijateljskih utakmica. Zadovoljan sam pripremama, idemo u nova osvajanja!!!!

 

 

http://www.dodaj.rs/t/R/fi/4nBlGfzM/olympique-lyonnais-olymp.jpg

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Prvi dio sezone

 

 

Za sada ide odlično. Prvi sam u "Ligue 1" i drugoplasiranom PSG-u bježim s ogromnih 16 bodova. Siguran sam da, nakon 2 godine, Lyon ponovno osvaja Ligu. Ali, ostalo je još 19 utakmica. Ne brinem se. Došao sam do polufinala kupa i prošao sam u knockout fazu u Ligi prvaka. Nisam zadovoljan žrijebom, jer mi je protivnik Real Madrid! Igrači koji su se pokazali sjajnim su Galeano, Lopez i Cavani.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1T/vt/1L6AJ2gg/ligue-1-information-leag.jpg

 

Ligue 1, nakon 19 kola

 

 

http://www.dodaj.rs/t/2v/ds/4t6euvjT/olympique-lyonnais-olymp.jpg

 

Rezultati i strijelci

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1i/CE/2WEOVTVG/olympique-lyonnais-olymp.jpg  http://www.dodaj.rs/t/3x/ng/14DkY0pj/european-champions-cup-i.jpg

Liga prvaka, rezultati i strijelci                    Grupa F

 

 

Doveo sam i još jednog mladog igrača! Riječ je Marc Muniesi. Doveden je iz Barce za otprilike 5 miliona KM. I dva igrača, regena, koja će u budućnosti predstavljati "zvijeri"!

 

 

http://www.dodaj.rs/t/3i/Ju/3SFks3Iw/marc-muniesa-profile-att.jpg  http://www.dodaj.rs/t/T/DN/1mUcmTTt/benjamin-collard-profile.jpg  http://www.dodaj.rs/t/2m/Ge/4rZs7s2n/jocelyn-laurent-profile-.jpg

 

 

Već sam rekao da očekujem prvo mjesto u ligi! Nekako ne vjerujem da ću moći preoći Real Madrid. Ali nadam se... Nemam namjeru da dovodim neke igrače u januaru... Možda ću prodati Gourcuffa za kojeg je Chelsea zainteresovan i kao njegovu zamjenu da dovedem Hamsika... Sve u svemu, prezadovoljan sam dosadasnjim rezultatima... Samo nek se nastavi...

Link to comment
Share on other sites

Druga sezona je završena!!!! Moram priznati, odlična sezona iza Lyona. Idemo redom...

 

Liga prvaka

 

U prvoj knockout rundi Lyon je izvučen sa velikim Real Madridom. Nisam se nadao prolasku u četvrtfinale. Ali ipak desila obratna situacija. U prvoj utakmici u Madridu, završeno je rezultatom 1:1. U utakmici u Lyonu, pobjeda od 2:1. I to prolazak dalje u 93. minuti.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/r/tN/23GhgILU/r-madrid-v-olympique-lyo.jpg  http://www.dodaj.rs/t/3W/3c/4e3titpw/olympique-lyonnais-v-r-m.jpg

 

 

Četvrtfinale Lige prvaka i to protiv Stare dame. Nažalost, moja ekspedicija u Ligi prvaka završava u ovom dijelu takmičenja. Prva utakmica u Torinu, rezultat 1:0 za Juve. 7 dana poslije, utakmica na mom stadionu. Konačni rezultat, 1:1. Nema veze, više sreće sljedeće sezone.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/2a/2v/1y6H4LQH/juventus-v-olympique-lyo.jpg  http://www.dodaj.rs/t/4/Gr/1Nqg7tya/olympique-lyonnais-v-juv.jpg

 

 

 

Liga kup

 

 

Prvi osvojeni trofej u ovoj sezoni osvojen je protiv Marseilla. Sretna pobjeda, gol u 101. minuti, i to Gomis-a kojeg sam malo koristio ove sezone.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1Q/KB/3Q9aGbM7/olympique-lyonnais-v-om-.jpg  http://www.dodaj.rs/t/33/of/3ezjBebF/olympique-lyonnais-v-om-.jpg  http://www.dodaj.rs/t/D/4u/yeeDjqD/olympique-lyonnais-olymp.jpg

 

 

Kup Francuske

 

 

 

S 5 pobjeda u nizu, došao sam do finala gdje me čekao drugoligaš Tours, najveće iznenađenje ovog takmičenja. Martin Galvan se pokazao sjajnim i sa svoja 3 gola donosi drugi trofej u Lyon. Moram priznati da nisam očekivao osvajanje ovog takmičenja jer sam najviše upotrebljavao mlađe igrače. Ali, još jedan trofej u nizu nije na odmet.... :shame:

 

 

http://www.dodaj.rs/t/3M/rE/4L0cRPX2/olympique-lyonnais-olymp.jpg  http://www.dodaj.rs/t/1p/qz/ANx51Vl/olympique-lyonnais-v-tou.jpg  http://www.dodaj.rs/t/1a/2y/3u4ONSgm/olympique-lyonnais-v-tou.jpg

 

 

Ligue 1

 

Moram se pohvaliti. Već u 30. kolu sam osigurao prvo mjesto. Tandem Cavani - Lopez su igrali sjajno, kao i Pjanic - Gourcuff u sredini. Lloris nezamjenljiv na golu. Ali najviše su me iznenadili defanzivni Galeano i Lovren koji su čitavu sezonu igrali na vrhunskom nivou. Još kad im dodam Kjaera :shame:Mnogo mi je drago što sam "pomeo" ostale favorite za osvajanje lige.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/3n/wF/4hRAdjpY/ligue-1-information-leag.jpg  http://www.dodaj.rs/t/G/QU/2ZVP2zP0/olympique-lyonnais-olymp.jpg 

 

 

http://www.dodaj.rs/t/3D/XT/4WiTxx3o/treble.jpg

 

Treble :great:

 

 

 

Nagrade

 

 

http://www.dodaj.rs/t/21/iy/2BGGdi8f/cavani.jpg

 

Players Player Of The Season

 

 

http://www.dodaj.rs/t/21/C2/4DTrpwUN/lopez.jpg

 

Star Of The Season

 

 

http://www.dodaj.rs/t/3I/rI/1wk3bbHH/galeano.jpg

 

Most Promising Player

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1s/jO/2ldF2cWA/lloris.jpg

 

Star Goalkeeper

 

 

http://www.dodaj.rs/t/43/yG/1XlipvYZ/lopez2.jpg

 

Top Goalscorer

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1A/5x/4DYkB9Lt/lloris2.jpg

 

Goalkeeper Of The Season

 

 

http://www.dodaj.rs/t/Z/6s/1eIFAfYU/ligue-1-awards-award-win.jpg

 

Tim Godine

 

 

http://www.dodaj.rs/t/2f/py/MFQEbBz/ligue-1-awards-award-win.jpg

 

XI Of The Season

 

Link to comment
Share on other sites

   

Sezona 2012/2013.

Na početku sezone, ponuđen mi je novi ugovor koji sam naravno  prihvatio. U poboljšanom ugovoru koji mi je nuđen, smanjio sam sedmični iznos  na minimum da ne bih previše uticao na „wage budget“.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/2T/HR/25RBgwmj/1/ugovor.jpg

 

 

Kao i obično, navijači su izabrali „Igrača godine“ a to je  Lisandro Lopez, a ja sam osvojio nagradu „Manager of the season“!!

 

Doveo sam i nekoliko igrača. Prvi od njih bio je Lorenzo  Crisetig, 19-godišnji Italijan, koji igra na poziciji DM/MC i služit će mi kao  backup za Toulalana. Dovoljno je reći da mediji za njega smatraju da je jedini  pravi nasljednik De Rossi-a!

 

 

http://www.dodaj.rs/t/2V/10q/3qUQaXHt/2/lorenzo-crisetig-profile.jpg  http://www.dodaj.rs/t/3W/Lo/c6Wm4BO/2/lorenzo-crisetig-profile.jpg

 

 

 

Drugi igrač kojeg sam doveo bio je Simon Kjaer. Trebao mi je  vrhunski štoper koji bi činio trio-fantastico zajedno sa Galeanom i Lovrenom.  Cijena jeste visoka, ali zbog njega sam se morao boriti sa Man City-em i hvala  Bogu, prihvatio je moju ponudu.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/t/15/8i/1toueSxf/simon-kjr-profile-attrib.jpg

 

Još jedan fantastičan igrač. Nakon prodaje Bastosa koji baš i  nije Bog zna šta, trebao mi je jedan odličan igrač za poziciju ML. Doveden je  za veliki iznos, ali ipak to mi nije važno jer je dečko već sada svjetska klasa  a i veoma je mlad. Riječ je o Edenu Hazardu!

 

 

 

http://www.dodaj.rs/t/S/j5/1e0Jgi5K/eden-hazard-profile-attr.jpg

 

Dominic Tews, regen. Nijemac, veoma mlad s velikim  potencijalom. Nadam se da će izrasti u velikog igrača.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/t/N/VD/4UEmmjtG/dominik-tews-profile-att.jpg  http://www.dodaj.rs/t/14/75/dDMAI7L/dominik-tews-profile-per.jpg

 

Fabio Prandelli, regen. Ima dvojno državljanstvo, tj. francusko  i italijansko. I on je veoma mlad, s velikim potencijalom.

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1N/up/HN6oIzN/fabio-prandelli-profile-.jpg  http://www.dodaj.rs/t/2V/46/259Cxskg/fabio-prandelli-profile-.jpg

 

 

 

Transfers out

 

Dobri igrači su otišli iz Lyona. Neki za određeni iznos a  neki free. Nije bilo mjesta za njih...

 

 

 

http://www.dodaj.rs/t/1k/ma/DZdKMP5/transfers-out.jpg

 

 

Pumas je organizirao turnir na kojem me je pored Pumasa i Lyona, učestvovao i AZ i Young Boys. U prvoj utakmici pobijedio sam domaćine 2:4 i to pomoću svojih mladih nada. U finalu protiv AZ i pobjeda o 4:0!

 

http://www.dodaj.rs/t/3A/7k/3csfijQK/pumas-v-olympique-lyonna.jpg  http://www.dodaj.rs/t/1W/2b/1ExTKNJR/olympique-lyonnais-v-az-.jpg

 

 

Odigrao sam još 3 prijaeljske utakmice. Najviše pomena je bila ona protiv Chelsea, ali ipak završena je najnepopularnijim rezultatom 0:0. Ostale utakmice su završene rezultatima 7:0 i 5:0!

 

 

http://www.dodaj.rs/t/2S/zR/3CI3vFeh/olympique-lyonnais-v-che.jpg  http://www.dodaj.rs/t/19/LH/4w46VriA/olympique-lyonnais-v-mon.jpg  http://www.dodaj.rs/t/3T/c/hLawtEn/olympique-lyonnais-v-gra.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |