Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[TAKTIKA]4-3-3 Destroyer


Rosoner
 Share

Recommended Posts

FM 2009 beležio je niz nekih nelogičnih stvari a uz to bio je i dosta neigriv.Pozicije igrača nekorektno odrađene itd.Ovaj novi FM doneo je ono sto se oduvek trazilo a to je pribliziti kreiranje taktike stvarnom svetu.Na proslom FM-u stalno sam koristio 4-4-2 formaciju i jedino s njom sam imao uspeha.Tako da sam odlucio promeniti i forsirati modernu 4-3-3 po ugledu na Barcelonu.

 

 

Odlučih se za ovu formaciju jer mi se sve više počela sviđat igra Barcelone sa tri napadača gde su dva napadača koji igraju po liniji i ubacuju se u sredinu.Thieri Henry i njegova igra u Arsenalu kada povuče loptu po levoj strani i sjuri se prema golu- Neprocenjivo

 

Što se tiče timskih instrukcija tu nisam previse mozgao jer sam ostavio da svakom  igraču zadajem ulogu spram njegovih mogućnosti.

 

http://imagetitan.net/files/yrgtt5kjj9szbtdkbhas_thumb.jpg

GK

http://imagetitan.net/files/7f8e1hofw56kpe1h67dw_thumb.jpg

 

Kad je reč o golmanu nisam se odlucio za opciju sweeper jer ipak imam tog DMC koji nebi trebao dozvolit da lopta tako lako dođe u moj 16-era.

 

DWBRL

http://imagetitan.net/files/fhu69d8tignf7lsy6smk_thumb.jpg

 

U ovoj formaciji bekovi odrađuju ,usudim se reći i najveći posao.Njih sam zamislio da odrađuju u isto vreme i ofancivni i defanzivni deo.Ako se posmatra utakmica preko 3D i nesto malo sporiji tempo primetiće se da kad se dva wingera ubace u prostor bekovima cesto ostane prazno mesto da centriraju i stvore priliko za gol.

 

DC

http://imagetitan.net/files/05qi2g7c9nhgm1mp67aw_thumb.jpg

 

Na prošlom Fm imao sam filozofiju da mi jedan odbrambeni bude DCd(defanzivni) a drugi DCa(ofanzivni).Probao sam to i na ovom i uvideo da nedeluje.I zbog toga sam odlucio da postavim iste instrukcije obojici DC a razlika je samo u postavkama kod prekida.

DMC

http://imagetitan.net/files/bn1f7gphnpg9b7r0bsf9_thumb.jpg

 

U ovoj formaciji pozicija ovog DMC je defanzivna i vezana je za njegovu ulogu koja je presjecanje protivničkih pasova, prekidanje napada i učestalo upošljavanje krilnih napdača.Isto tako odeđeno mu je da učestalo suta na gol sa veliki udaljenosti.Ovo se moze koristit samo ako vam igrac ima long shot minimalno 17.

 

MC

http://imagetitan.net/files/amfsgiz6rd8eciul3g1j_thumb.jpg

 

Klasični centralni vezni igrač čija je uloga povezivanje sredine terena sa napadom i odbranom.Njegov zadatak je da ucestvuje u defanzivnim poslovima te da se brzo transformira u napad i pokusa uposlit prvog slobodnog igrača.To može bit ili krilni napdač gde ce mu poslat loptu u prazan prostor ili pak samog napadača dovest u izglednu sansu za gol.

 

MC play

http://imagetitan.net/files/vc42t0zmpaxlgi2lj5ny_thumb.jpg

 

Ovaj centralni vezni ima nesto veću slobodu u odnosu na svog partnera a koja je vezana za to da se vraća duboko po loptu i da sa njom radi šta je u tom trenutku najbolje.Da li će krenuti sa njom u prodor, kreirat napad ili samo pokušat uposlit suigrača, njegov je izbor.

 

FWRL

 

http://imagetitan.net/files/vei5xowwoyr2egojr6f2_thumb.jpg

 

Kad je reč o ovim napadačima obojici sam postavio iste instrukcije a jedina razlika je sto sam PATU stavio move into chanel zbog njegove brzine i tehnike a dok je igrao Ronaldinho onda je to bilo Cut Inside.

FC

http://imagetitan.net/files/x861xwszev69hxgupvnp_thumb.jpg

 

Odlučio sam se za meni najdrazeg napadača Poacher.Huntelaar je imao prosek u tri sezone oko 20 golova u ligi.

 

http://imagetitan.net/files/aw30jr408e6ksk5vf813_thumb.jpg

 

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:5s0UOg7rA9H-3M:http://i.pbase.com/u47/chamiya/upload/30405597.downloadpic.gif

 

Tactic made by

FM-Zone Tactic Team

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |