Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[VI]David Seaman


popaj
 Share

Recommended Posts

VELIKI IGRAČI

 

XXIII deo

 

-David Seaman-

 

http://www.givemefootball.com/GMF/files/5a/5adff6e6-7f8b-47f8-8b2f-a2bfcdf6bbd9.jpg

 

Dejvid Siman je rodjen 19. septembra 1963. godine u engleskom gradu Roteramu. Fudbalsku karijeru je zapoceo u Lids Junajtedu, klubu za koji je navijao od malena. Ipak, tadasnji menadzer Lidsa, Edi Grej koji je ujedno i bio Simanov omiljeni igrac, smatrao je da Dejvid nema dovoljno kvaliteta. Karijeru je nastavio u cetvrtoligasu Piterburg Junajtedu gde je poceo da gradi svoju karijeru. Dve godine kasnije, presao je u Birmingem Siti za 100.000 funti. Birmingem je tada uspeo da izbori ulazak u najvisi rang ali je vec sledece sezone ispao. Siman se ipak nije vratio u 2. ligu vec je presao u Kvins Park Rendzers, u kojem je proveo naredne 4 godine a u medjuvremenu je i zaigrao za reprezentaciju Engleske, ali o tome nesto kasnije… 1990. godine Arsenal je pokusao da dovede Dejvida Simana, ali je transfer propao jer je u njega trebao da bude ukljucen i Dzon Lukic koji je trebao da ode na suprotnu stranu ali je odbio ugovor. Arsenal nije oklevao i nakon nekoliko nedelja poslao novu ponudu “tesku” 1.300.000. funti sto je bio tadasnji rekord za golmana u Britaniji, on je potpisao a Lukic koji je bio popularan medju navijacima Arsenala je otisao u Lids Junajted. Simanovo vreme u Arsenalu je ujedno i najuspesniji period u njegovoj karijeri. Vec u sezoni 90/91 odigrao je svih 38 utakmica a primio samo 18 golova. U Arsenalu je zaradio status specijaliste za penale nakon sto je odbranio udarac Atilija Lombarda u polufinalu Kupa pobednika kupova protiv Sampdorije. Arsen Venger koji je kasnije dosao u klub ga je veoma cenio, a legenda Mancester Junajteda Kasper Smajhel je Simanovu odbranu protiv Sefild Junajteda nazvao najboljom odbranom ikada. Sa Arsenalom je osvojio 8 trofeja, a u junu 2008. godine je izabran za sedmog najboljeg igraca Arsenala ikada. 2003. godine je presao u Mancester Siti, ali se u njemu nije dugo zadrzao i vec u januaru sledece godine je oznacio kraj svoje karijere.

 

http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41000000/jpg/_41000946_ponyseamangermany2300.jpg

 

Dakle, za Englesku reprezentaciju je debitovao 1988. godine dok je nastupao za Kvins Park Rendzerse, u utakmici protiv Saudijske Arabije. Dugo je bio clan reprezentacije, ali je tek dolaskom Terija Veneblesa na mesto selektora postao “broj jedan”. Sve do svetskog prvenstva u Koreji i Japanu 2002. godine je bio standardan na golu Engleske. U cetvrt-finalu Engleska je ispala od Brazila, golom Ronaldinja iz slobodnog udarca. Za ovaj gol je Siman bio krivac, ipak ostao je na golu Engleske do kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2004. godine. Poslednju utakmicu odigrao je protiv reprezentacije Makedonije u kojoj je primio gol direktno iz kornera.

 

http://www.youtube.com/watch?v=aqa04GlNVV4

Obratite paznju na odbranu iz 0:38

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |