Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[VI] Paul Gascoigne "Gazza"


Ruf™
 Share

Recommended Posts

VELIKI IGRAČI

 

XII dio

 

- Paul Gascoigne "Gazza" -

 

http://news.bbc.co.uk/sol/shared/spl/hi/pop_ups/05/football_paul_gascoigne0s_career_in_pictures/img/1.jpg

 

Prijašnji klubovi: Newcastle United, Tottenham Hotspur, Lazio, Rangers, Middlesbrough, Everton, Burnley, Gansu Tianma, Boston United

 

Gazza je bio vjerovatno najtalentiraniji engleski nogometaš svoje generacije. Od slavnih vrhunaca kao postizanje pogotka na Euru 96. protiv Škotske, pa sve do suza na Svjetskom prvenstvu 1990. nakon kartona u polufinalu, Gazza je uvijek bio ekstremni igrač.

 

Na nesreću izgubio je nekoliko najboljih godina zbog ozljeda. U finalu FA kupa 1991.g. oštar start Gary Charlesa rezultirao je teškom ozljedom ligamenata. Nakon dugotrajnog oporavka i sjedenja na klupi, Gazza prelazi u Lazio, ali još jednom ga ozljeda sprječava u pokazivanju punog potencijala. Vraća se u Rangerse gdje je imenovan najboljim igračem škotske lige, te prelazi u Middlesbrough, pa zatim u Everton, prije posudbe u Burnley.

Odlučuje otići sa Otoka i prihvaća ponudu kineskog drugoligaša Gansu Tianma, ali se ne uspijeva smjestiti u gradu Lanzhouu - kažu da je jedan od najzagađenijih gradova na svijetu - te se ubrzo vraća kući.

 

Njegov nastup na terenu i izražajan stil igre uvijek su zamaskirali njegove životne drame, kao recimo njegova dugotrajna borba sa alkoholom. Kratku karijeru komentatora na britanskoj televiziji prekinuo je kada je postao igrač-trener trećeligaša Boston Uniteda, pozicija koju je napustio u listopadu 2004.g. u potrazi za pozicijom menadžera.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 4
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |