Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Fusball Sportverien Bayer 04 Leverkusen


Guest rosque
 Share


Recommended Posts

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a2/Bayer_Leverkusen.png/200px-Bayer_Leverkusen.png

 

Fusball Sportverien Bayer 04 Leverkusen

 

Bayer Leverkusen je osnovan 1.6.1904. godine. Bayer je mjenjao

mnoge logose kluba kroz povjest dok nije promjenio do sadasnjeg. Bayer se trenutno natječe u Njemačkoj Bundesligi. U sezoni 2008/2009 je bio deveti. Igra se na stadionu BayArena koji podrzava 30 000 gledatelja. Stadion je sagrađen 1956. godine. Rezervni stadion je Ulrich-Haberland-Stadion. Bayer ima najbolje uvjete za trening i za mlađe kategorije u Bundesligi, i posjeduje svoju akademiju. Predsjednik kluba je Wolfgang Holzhsuser.

 


 

Evo ovo je bio nekakav uvod u klub, sljedeći report je u polusezoni. Do čitanja, aufwiedersehen

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 38
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/a2/Bayer_Leverkusen.png/200px-Bayer_Leverkusen.png

 

Fusball Sportverien Bayer 04 Leverkusen

 


 

Polusezona 2009/2010

 

Dosao sam u klub i vidio dug od 69 mil eura i vidio sam da to otplaćujem do 2028. godine.

Obećao sam upravi da ću zavrsiti u gornjem djelu tablice i uprava mi je udjelila 3 mil eura za kupovinu i 600 k eura za plaće igračima/trenerima.

Prodano je 16 500 godsnjih karata nasim vjernim navijačima.

Kladionice su mi dale sanse 41.0 za osvajanje Bundeslige. Oni misle da ću zavrsiti u gornjem djelu sredine tablice. Sve će vrjeme otkriti.

Cilj ove sezone mi je biti oko 6-og mjesta i zavrsiti u polufinalu kupa.

 

 


 

Transferi

 

Kada sam dosao u klub dočekalo me rasulo u napadu, samo su Helmes i Gekas po meni zasluzili biti u momčadi, ostale napadače sam prodao, dao na posudbu ili prebacio u B momčad dok ih netko ne odluči kupiti ili posuditi. Na mjesto spice su dosli : Andrej Kramarić (Dinamo/1,5 mil eura), Ebi Smolarek (free/0 eura), Cheikh Sadibou Gueye (free/0 eura), Modibo Maiga (Le Mans UC 72/ 3,2 mil eura). Jedino je otisao Richard Sukuta-Pasu (Chelsea/3,6 mil eura + 30% profita). Vezni red je bio OK. Popunio ga je jedino Milan Badelj (Dinamo/2,2 mil eura). U obrani mi je jedino upao u oko Sami Hyypia. Njega sam htio prodati ali je otisao na posudbu(PSG/Ln fee 800k).

 


 

Taktika

 

Igra se normalno 4-4-2. Golman je tu da kupi sve lopte koje prođu između stopera. Stoperi su najobičnije postavljeni. Znaći nema puno zajebancije, najblizem lopta i nema izletavanja naprijed, osim u prekidima. Bočni su tu da nabacuju u 16 metara i da se vraćaju i pomazu stoperima. Desni zadnji vezni sluzi za oduzimanje lopti i pokusava dalekometnim pokusajima postići gol. Ljevi ofenzivni vezni je tu da proigrava napadače ili ljevog i desnog veznog, također pokusava udarcima iz daljine zabiti gol. Ljevi i desni vezni imaju istu ulogu, utrčavaju u sredinu i pokusavaju zabiti gol ili proigrati suigrača u izglednoj prilici. Desna spica je Poacher, čeka pogre sku obrane da uzme loptu i zabije gol. Također trazi loptu u dubinu. Ljevi napadač je prvi play. Primarni zadatak je proigravanje sto je neobično za napadača. Ali mora i zabiti gol kada mu se pruzi prilika.

 


 

Prijateljske

 

Odigrao sam 6 prijateljskih. Jedini kiks se dogodio protiv Rapid Bucureste, ali ako to maknemo ispadaju pripreme zadovoljavajuće. Prvu sam odigrao protiv Kapfenberga. Lagana pobjeda 4-0. Druga pobjeda isto s 4-0 je bila protiv Bastie. Onda je bio jedan pucanj protiv Essena s kojim sam odigrao 1-1. Igra je bila na nivou, ali nemozes protiv FM-a. Onda je Furth dao otpor, ali ipak su moji napadači presudili Furthu. I jedini poraz protiv Rapida iz Bucureste. 2-1 je zavrsilo za njih. Onda je uslijedila zadnja utakmica u pripremama protiv Huesce. Tu smo suvereno prosli pobjedom od 3-0.

 


 

http://1.bp.blogspot.com/_caul1MuTQCU/SQajZeY733I/AAAAAAAAAtQ/dt0CE3KzAZ0/s400/Logo+Bundeslig%20%20a.PNG

 

Bundesliga

Ovdje su sve utakmice koje sam odigrao u Bundesligi do 1.1. Jako sam zadovoljan igrama svoje momčadi. Istaknuo bih utakmice protiv HSV-a(1-4), Bayerna(6-1) i Wolfsburga(2-1). Zasada sam četvrti sa 33 boda ispred Dortmunda. Stutgart mi bjezi 11 bodova i to mi se čini nedostizno. Zasada sam zadovoljan pogotovo time sto mi je MP 9 a ja sam zasada četvrti.

 


 

DFB-Pokal

 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/de/7/7d/Dfb_pokal.gif

 

Tu sam odigrao tri utakmice protiv nizeligasa. Prva je bila protiv Magdeburga(4-0). Nemam nista dodati za ovu utakmicu. Druga je bila protiv Ahlena(3-0). Očekivana pobjeda sa 3 gola razlike. Treća je bila protiv Union Berlina(4-1) Tu mi se ozljedio Renato Augusto na mjesec dana. Osim ozljede sam zadovoljan nastupima u kupu.

 


 

Vazniji igrači su : Adler, Kadlec, Rolfes, Vidal, Barnetta i Smolarek. Od njih očekujem da vuku momčad i da budu oslonac sljedećih par sezona koliko mislim igrati sa Bayerom. Ali mogu otići ako dođe nemoralna ponuda.

 


 

Očekujte report kraja sezone jako brzo. Do čitanja, aufwiedersehen.

Link to comment
Share on other sites

http://www.imagesforme.com/upload/a95b2539.png

 

Fusball Sportverein Bayer 04 Leverkusen

 


 

Druga polusezona 2009/2010

 


 

Transferi

 

U Bayer na polusezoni su dosla dva perspektivna mladića : Marco Verratti (Atalanta/2,8 mil eura) i Deniz Naki ( St.Pauli/2.8 mil eura). Otisli su: Eren Derdiyok ( At.Madrd/5.5 mil eura), Gonzalo Castro ( Sevilla/6 mil eura) i Tranquillo Barnetta (Man City/20 mil eura). Zadovoljan sam zimskim transferima zato sto sam kupio dva mladića koji će biti odlični za 2 sezone i zato sto sam prodao za dobre pare Derdiyoka prvenstveno onda Castra koji mi nije niti igrao i na kraju Barnettu za kojeg nisam mogao odbiti 20 milijuna.

 


 

Bundesliga

 

http://www.imagesforme.com/upload/5e4b6130.png

 

Kako je krenulo tako se i nastavilo. Dobri rezultati napravili su svoje. Četvrto mjesto na kraju sezone je vise nego zadovoljavajuće. Sa utakmicama kod kuće sam zadovoljan, treće mjesto u tom segmentu. I četvrto mjesto kada dolaze u pitanje utakmice 'vani'. Ligu je osvojio Wolfsburg koji je oba puta izgubio od mene. KAVA A ispali su Freiburg i Nurnberg sa 10 odnosno 6 bodova. Po meni su razočarenje sezone Bayern i HSV. Najveće iznenađenje sam ja. lolcina

 


 

DFB-Pokal

 

http://www.imagesforme.com/upload/5c6e4c73.png

 

Zadnji put smo stali kod Union Berlina a sada nastavljamo u gostima kod Bochuma(1-2). Andrej Kramarić i Renato Augusto su odlučili utakmicu. Zadovoljan makar sam se malo mučio, ali jedna prepreka preskočena jos dvije stoje na putu. U polufinalu sam dobio Stutgarta na Mercedes-Benz-Areni (5-3). Ovdje sam imao vise sreće nego pameti. Imao sam 5 različitih strjelaca, a Stuttgart samo jednog : Cacau. Ovo odrazava snagu moje momčadi. KAVA I da dosao je i taj trenutak. Utakmica protiv Dortmunda na neutralnom terenu Berlinu, točnije Olympiastadionu. Ovo su bile postave. Kao sto vidite Kramarić u napadu i inače stoper po vokaciji Sinkiewicz je igrao DR zato sto je Schwaab dobio ozljedu ne sjećam se vise gdje. A priliku je dobio Reinartz. Jedini gol se desio u 19-oj minuti nakon ubačaja Vidala na prvu stativu gdje se nalazio Stefan Reinartz i glavom pospremio pored Weidenfellera. I poslije toga sam malo zatvorio igru i probao na kontre preko hitrog Kramarića nesto napraviti, ali nije bilo golova poslije toga. I onda se oglasio Wolfgang Stark u 93:24 i Njemačka je dobila novoga pobjednika DFB-Pokala : mene.

 


 

Da rezimiramo ovu sezonu :

Cilj ove sezone mi je biti oko 6-og mjesta
Izvrseno(4. mjesto).

                                     

zavrsiti u polufinalu kupa.
Izvrseno(pobjednik).

 


 

Dobitnici nagrada su..... Michal Kadlec (treći obrambeni Bundeslige), Arturo Vidal (prvi vezni Bundeslige), Simon Rolfes i Rene Adler (drugi odnosno treći igrač Bundeslige), moja malenkost (drugi manager godine) i opet ja(drugi manager Bundeslige po odabiru igrača) i u momčadi sezone su zavrsili Michal Kadlec(DL) i Arturo Vidal(MC).

 


 

Nadam se da je bilo čitljivo i zanimljivo. Do čitanja, aufwiedersehen.

p.s. ovaj report sam pisao na cro-m pa mozda neće prikazat neke smajlije.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Evo nakon dugo vremena sam odlučio posjetiti i ovu temu i nesto nasvrljati o svojim uspjesima(da da dobro ste čuli.. uspjesi..

:D). Odlučio sam malo promjeniti pisanje posto vidim i sam da je ono malo presturo pa sam odlučio krenuti dugačko i casual..


 

http://www.imagesforme.com/upload/a95b2539.png

Druga sezona...

 

Uff kad je to bilo.. Sada sam četvrta sezona i neki SS-ovi su jednostavno nedostupni, igrači su u penziji  i morat ćete mi vjerovati na riječ.. Dakle počnimo..

 

Transferi...

 

Potrosio sam 26,5 m eura a zaradio 16,25.. Za tih 26 i po milja su dosli iskusni Julio Alvarez, prekaljeni virtuoz Rivaldo, Timo Hildebrand, odbjegla nevjesta Mariano Pernia, portugalac brazilskih korjena Deco. Jedina pogreska tog prijelaznog roka je Yohan Benalouane kojeg sam platio 8 milja eura.. Od mladića koji nose moju budućnost dosli su Matej Delač, Zvonko Pamić, skupi Toni Kroos te mladi spanjolac Rafael Garcia Lopez.... Odlasci.. -,- Od vaznijih treba spomenuti Manuela Friedricha za 3,4 milijuna eura i Samia Hyypiu koji je otisao za ogromnih iljadu eura.. Ostali nisu vrijedni spomena..

 

http://www.imagesforme.com/upload/5e4b6130.png

 

I eto nas u Bundesligi..

 

Da da... Osvojena je Bundesliga sa deset bodova razlike ispred pratećeg Wolfsburga koji je bio jedina teza prepreka u osvajanju Njemačke.. Imao sam najbolji napad koji je zabio čak 85 golova a Patrick Helmes je protivnicima uvalio čak 31 put u 29 utakmica i asistirao je 15 puta sto nas vodi do zaključka da je sudjelovao u 46 golova u Bundesligi.. Četvrta obrana u Bundesligi je isto odlično postignuće za moje obrambene... Michal Kadlec je dobio nagradu za trećeg najboljeg obrambenog Njemačke... Za Njemačkog nogometasa godine izabrana je desetka Simon Rolfes. Sasvim zasluzeno.. Izabran sam za trenera godine, čak su me i igrači izabrali za menađera godine u Njemačkoj... U momčad godine su upali Michal Kadlec i Arturo Vidal..

 

http://www.imagesforme.com/upload/5c6e4c73.png

 

DFB-Pokal...

 

Eh.. Moje malo razočaranje ove sezone.. Osnabruck i Stuttgart smo pomeli sa 6:0 odnosno 4:1.. Onda nam je dosao FSV Frankfurt i on je dobio dva komada u svoju mrezu.. Nikakav problem nije bio ni Werder iz Bremena koji je otisao sa Bayer-Arene sa 4 gola.. U polufinalu nas je dočekao dosadasnje iznenađenje Njemačkog kupa Bochum.. I njega sam naprasio sa tri gola... I onda.. :pras: Sa Bayernom finale na Olympiastadionu... Katastrofa.. Schweinsteiger je dao gol iz mrtvog kuta Adleru.. Strasno.. I tada se otislo u produzetke.. I onda je Bastian nabacio na drugu stativu gdje Schwaab gleda pičke po stadionu i pored njega Olić prolazi i zabija gol...

 

http://www.imagesforme.com/upload/14e3ac86.png

I na red je dosla Europa..

 

U Europa Cupu sam u četvrtom pretkolu igrao protiv Amkara.. Prvu utakmicu sam odigrao u gostima gdje sam ih porazio sa 4:0... Onda su dosli na Bay-Arenu i susret je zavrsio sa 3:2 za mene... U skupinama sam izvukao Bate Borisov koje sam porazio u oba navrata sa 3:0, jos su porazeni bili Genoa(4:0 i 2:1) i Guingamp (4:0 te 4:1).. Onda sam naletio na Sevillu koja me ponizila na Ramon Sanchez Pizjuanu sa 4:0, eh.. jebem ti overload i tri spice. :D Na Bay-Areni je bilo nerjeseno.. 2:2.. I tako zavrsava moja europska pustolovina.. Sljedeće će godine valjda biti bolje...

 


 

Eto... pet je sati ujutro.. Cajke se vrte, Red Carpet je na Novoj neka glupača nesto trkelja.. Nadam se da vam se sviđa moje novo pisanje i da ću dobiti hrpu komentara i samo se ispričavam kaj ste dugo čekali.. I slobodno trazite SS.. Do čitanja... :wub:

Link to comment
Share on other sites

Ovo nema smisla da ovdje nastavljam... -.- Tamo je izglasana za naj karijeru a samo jedan komentar na report sezone.. -.- Slobodno stavite LOCK na ovu temu, ali ja nastavljam igrati.. Ali od reporta OVDJE nista.. -.-
Link to comment
Share on other sites

Ne, ne očekujem ček od pedeset tićua eura, samo hoću da se potrudite natipkati par slova da znam za koga pisem a ne ovako ko da pisem za dragogo Boga,

 

LOCK

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |