Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Borussia Dortmund


visoki
 Share

Recommended Posts

Dortmund

 

 

Dortmund je grad u njemačkoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Ima 586.909 stanovnika, te je 7. po veličini grad u Njemačkoj i 34. u Europskoj uniji.

Grad je poznat po nazivu "zelena metropola" jer gotovo polovicu teritorija čine voda, šume, poljoprivredna područja i prostori s prostranim zelenim parkovima kao što su Westfalenpark i Rombergpark.U gradu postoji mnogo parkova (najznačajniji je Signal Iduna Park u kojem se nalazi stadion nogometnog kluba Borussia). Dortmund je industrijski centar, te u njemu postoje mnogi spomenici industrijske arhitekture (dio Europske rute industrijske baštine).Od sportskih klubova najznačajniji je nogometni klub Borussia Dortmund, jedan od najvažnijih njemačkih klubova i pobjednik UEFA Lige prvaka i Interkontinentalnog kupa 1997. godine.


 

http://img412.imageshack.us/img412/5518/907.png

 

Osnovan:1903

 

Legende kluba:Lars Ricken,Michael Zorc

 

Rivali:Schalke,Bayern,Leverkusen

 

Stadion:Signal Iduna Park

 

Kapacitet:80780(53619 sjedecih mjesta)

 

Momcad

http://img202.imageshack.us/img202/8065/bvbteam2009468x297.jpg

 

 

 


 

Zasto bas njih?

 

Nakon sto sam dugo trazio momcad s kojom bih poceo igrati i nakon sto manager nisam upalio gotov mjesec dana odlucio sam se krenuti sa ovim klubom.Poznati njemacki klub koji zadnjih par godina nema trofeja.Uvijek imaju jako dobru momcad ali nikako da doguraju do vrha jer mnogi klubovi su puno financijski snazniji od nas.Odlucio sam igrati sa ovim klubom dok sve ne osvojim i necu prestati,zelim osvojiti sve trofeje sto je moguce.Budet mi je nikakv,zapravo ga ni nemam ali ipak se moram osnaziti na nekim pozicijma prvenstveno u obrani.Momcad je sada jako dobra,napad je apsolutno najjaca karika ove ekipe a tu odskacu Barrios i Valdez,sredinu drze Sahin i Khel a obranu Subotic.Eto to bio bio moj kratki uvod u ovu karijeru i nadam se da ce te je pratiti i komentirati.Inspiracije imam puno tako da ce reporti ici brzo a u slijedecem reportu pogledajte kako su prosli transferi i pripreme.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 6
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

 

http://imgur.com/j8ONF.pnghttp://imgur.com/pcXnI.png

 

Kada sam stigao u klub love za transfere nisam imao pa sam morao prodavati i negdje zaraditi da bi ojacao pozicije na kojima su bile rupe.Prvi igrac koji je napustio klub bio je Sebastian Hille,igrac koji nema nikakve kvalitete. S njim je raskinut ugovor i on ce potraziti novi klub. Posto u ekipi imam dva golmana i to vrlo iskusna mladi vratar Hottecke otisao je na kaljenje u Austriu iz Beca. Kubu sam morao prodati iako je on bio jedan od najboljih igraca u klubu ali Arsenal je posalo primamljivu ponudu i ipak sam prisato na to. Mladic iz naseg omladinskog pogona Julian Koch otisao je u Werder za nesto manje od 1mil. Zadnji igrac koji nas je napustio je brazilski veznjak Tinga koji ce svoju karijeru nastaviti u Portu. Mislim da sam solidno prodavao i barem malo osnazio klupsku blagajnu. Jedini igrac koji je stigao u ovom prijelaznom roku je Hajdukov veznjak Anas Sharbini. Trebao sam jednoga ofenzivnog veznjaka koji je dobar u igri jedan na jedan i mislim da nisam pogrijesio sto sam ga doveo iako je po mom misljenju malo preplacen.

 

http://imgur.com/yaPPU.jpg

(nadam se da ce pruziti dobre igre )

 

http://imgur.com/ISNQ5.pnghttp://imgur.com/m8bNl.png

 

Pripreme

 

http://imgur.com/kC1qF.jpg

 

 

Odigrali smo sest pripremnih utakmica i zabiljezili pet pobjeda i jedan poraz uz gol razliku 8:2. Iako nismo puno zabivali nismo puno ni primali, pokusao sam loptu sto je vise moguce drzati u nasem posjedu i to za sada jako dobro funkcionira. Na pripremama jedini poraz zadao nam je francuski drugoligas Brest koji je slavio rezultatom 1:0, u tom susretu u igri su bile vecinom mladi igraci i htio sam vidjeti na koga mogu racunati a na koga ne. Za kapetana momcadi izabrao sam iskusnog lijevonogog brazilskoh igraca Dedea. Na pripremama najvise je pokazao nas najbolji igrac

Lucas Barrios koji je najvise sudjelova u igri a od nasih osam pogodaka on ih je postigao 3. Moze se reci da sam zadovoljan i sa pripremama iako nismo igrali s niti jednom snaznom ekipom sto mi je bila zelja. Nasa najjaca utakmica bila je on protiv Austrie iz Beca i tu nasi napadaci nisu bili raspolozeni, imali smo mnogo sansi ali je tek par minuta prije kraja Barrios zatresao protivnicku mrezu. Ubrzo nam dolaze i utakmice iz Bundeslige i tu imam velike ciljeve vec ove sezone zelim da smo u ravnopravnoj borbi za naslov.

 

 

 

Eto gotov je i ovaj kratki report i nadam se da vam se svida,nista sto drugo da vam kazem komentirajte,kritizirajte i cujemo se na polusezoni

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share




logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |