Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

[FM 2007] Partizan Beograd retro save (24.9.2052)


Sir Aleš
 Share

Recommended Posts

„Istorija neprestano mora da se piše iznova, ne zato da bi se spoznale nove istorijske činjenice, nego zato što su se promenila gledišta istoričara.”  (François Mauriac)


 


»Naravno, da se može! (promeniti prošlost)«


(Jay Gatsby; u : Veliki Gatsby (F.S. Fitzgerald)


 


Sigurno čete se zapitati barem:


Si pio nešto, pišeš o retro sejvu a on ti je u budučnosti?


 


LINK ZA SEJV: https://www.mediafire.com/?4i424cw7jh4ycta


 


Sve je tačno. Da odradim ovo, dobio sam inspiraciju od nekih igrača, koji su u poslednje vreme počeli igrati stare verzije menadžera. Onda sam se setio na moj sejv u u FM 07 sa Partizanom, u kojem sam stigao do 2110. godine, završeči ju sa trojnom krunom.  Pogledao sam datum i video, da taj sejv nisam dirao skoro pola godine. I njega ču verovatno (ne verovatno, nego skoro sigurno) uploadovati , ali nešto kasnije, da če biti cela istorijska situacija u fudbalu u našem regionu jasnija (u sejvu su uključene samo srpske, hrvatske i slovenske lige).


 


Zašto sam se odlučio prvo, da podelim baš taj save iz septembra 2052? Pre mesec dana pokvario se mi trdi disk, izgubio sam sve, što sam imao, ali sam na svu sreču sejv iz 2110 imao na USB ključu! Izgubio sam međutim nešto 10 sejvova iz različitih sezona između 2050 i 2110. Onda sam baš juče reinstalirao FM 07 i na jednom od cd-a našao još neke moje stare taktike i taj save iz 2052, kojeg sam sačuvao, kad sam pre 58 godina (3 i po u stvarnom životu) promenio kompjuter. I kad sad pogledam Partizanov tim ispred skoro 6 decenija, vidim sebe 3.5 godine mlađeg, vidim igrače, između kojih mnogi nisu više med živima. Sad mogu, da jim još jednom stisnem roku. A i vi. Kao što sam napisao gore, ovo je prilika, da se kolo istorije zavrti na novo.


 


 


TIM PARTIZANA, DVOSTRUKOG UZASTOPNOG PRVAKA EVROPE


 


http://i.imgur.com/Nb2FcyY.jpg


 


Vrednost tima: 179 mil eur. (18. mesto na svetu)


Stadion: JNA, kapacitet 93.200


 


Kad pogledamo prvi  tim Partizana, vidimo, da u njem ima puno igrača. Sastavljen je iz čak 27, što je posledica obsesivno-kompulzivnih težnja slovenačkog trenera ka politiki rotacije. Samo tri igrača su starija od 30 godina, prosjek godine je 24.  To je tim za 6. dekadu 21. stolječa. Za informaciju pogledajte samo igrače, koji su na leto napustili redove crno-belih, oni su prethodniki tzv. generacije »The boling fifties«. Chmelicek, Hodak, a pogotovo legendarni Darko Zdravković, koji u to vreme drži trenutni rekord po broju postignutih ligaških golova (165). Ako ste sentimentalni, možete ga opet dovoditi u Partizan, jer on je sad slobodan igrač.


 


Golmanske snage su veoma mlade, na raspolaganju imate tri veoma kvalitetne golmane (tu je i Ljubisavljević u Teleoptiku). Isto tako klasa je i obrana. Oba Damjanovića te Virić su deca Partizana, no u štoperskom paru zacementirani su Crnogorac Tasić te Južnoafrikanac Bailey.


 


Sad kad gledam, nakon 58 godina taj tim, čini mi se kao stvaren za diamond formaciju, a ja sam bio uporan i još uvek ostao na klasični 4-4-2. U timu su i tri Južnoafrikanca, 60 godina kasnije Partizan je odustao od tog zlatnog trga, jer njegov tadašnji trener kaže, da su ti igrači predobri i da se dovode za smešno nizke pare. A to, gde ovaj tim zaista briljira, jeste ofanzivni dio, gde glavnu ulogu igraju ofanzivni vezisti te napadači. Mislim, da nikad u istoriji u istom timu nije igralo toliko odličnih (i potencialnih) napadača.  


 


http://i.imgur.com/bCeckQk.jpg


Počevši za od njih najstarijim. Miloš Ikić, playmaker, »the mailman delivers«. Dete Borče, pre 12 godina smo ga dobili kao slobodnog igrača (!). Na žalost on na kraju sezone sigurno odlazi, jer ne želi produžiti ugovora. Ima i odlične atribute za špicu, a ja na žalost tega nisam probao, jer u to vreme nisam koristio treniranja nove pozicije. Ako bi to uradio, onda bi još pre 3 decenije video, da sam u timu imao štopera sa finishingom 18!


 


 


http://i.imgur.com/vn2Qgkp.jpg


Prva od zveri. Može igrati na barem 3 pozicije, a blista posobno kao špic. Kod mene je u toj sezoni postigao čak 36 golova, ali sam siguran, da bi moglo i do 40.


 


http://i.imgur.com/vrvgpeQ.jpg


E sad, ovo je još gore. Ta monstrum vredi 52 milijuna eura, toliko nije vredio ni jedan igrač Partizana do sad. Ja sam ga koristio kao AML, ali kao Mowlik, može igrati kao napadač. Što pre mu treba produžiti ugovor.


 


http://i.imgur.com/ulQRw0T.jpg


Madžarski targetman. Jedan retkih svoje vrste.


 


http://i.imgur.com/j7TieB7.jpg


Češki zlatni junak pobede na SP-u 2050. Čuvajte ga.


 


http://i.imgur.com/r0Gukhs.jpg


Dete i buduča legenda Partizana. Pred sobom ima najmanje 15 godina igranja. Sigurno če zrušiti Zdravkovićev rekord te skoro sigurno i rekord po nastupima u ligi; pitanje je samo, gde če biti granica?


 


I u stručnom štabu ima zanimivih radnika sa celog sveta. Tamo je i jedan od poslednjih ne-regena u tom sejvu, Aleksandar Trajković. Sad 61-godišnjak, a na početku sejva je bio golobradi 15-godišnji klinac u timu u19. Napravio je doživotnu karijeru u Partizanu.


 


http://i.imgur.com/dJiSEn0.jpg


 


 


SITUACIJA NA TABELI


http://i.imgur.com/rVhcN3W.jpg


 


Tad je bilo, sad u 2110. ne bi. Iznenađenje. Na početku 50-ih, tim iz Sremske Mitrovice polako je započeo svoj dugi put do sijajnih uspeha. Tad su mu mediji predviđali tek 9. mesto na tabeli. A Sremci se nisu dali te polako ulagali u svoju infrastrukturu, više nego Partizan, koji je novi stadion čekao više od 100 godina.


 


Pogled kroz granicu, videči Dinamo i Hajduk u 1. ligi. Ništa strašno. Ali tu če(verovatno, barem kod mene su) procveteti osiječki klubovi, pre svega Grafičar Vodovod. 58 let kasnije, u 2110. i Dinamo i Hajduk če biti samo prosiječni drugoligaši, a Vodovodaši če praviti deci, kako su nekad igrali Ligu Šampiona.


 


Situacije u Sloveniji nisam spominjao, tamo je največi uspon doživeo klub iz Doba, grada blizu Domžala, slovenačkih šampiona 2006. i 2007.

Edited by Sir Aleš
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |