Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Defacto
 Share

Recommended Posts

http://i.imgur.com/pjhpEVu.png

 

Pošto je prošao period navikavanja na nove grafičke, taktičke te ME novine novog serijala, kreće i prva karijera koja sama po sebi nema neki zanimljiv cilj ali je izbor kluba itekako poseban. Iako nisam fan pisanja karijera, pogotovo zato što se već nakon prve sezone zna izgubiti interes ukoliko ne postaviš konkretne ciljeve, odlučio sam se za nešto novo i sam sebi dati douška u ovom segmentu. Uvjeti nisu bili ništa posebno, tražio sam klub koji ima veliku povijest ali lošu sadašnjost, pa možda čak i budućnost te je glavni cilj vratiti klub na stare staze slave. Izbor zemlje nije bio lagan ali se na kraju izabrala država koja je poznata po lošoj financijskoj situaciji, posebice ovim mlađim generacijama. Naravno, riječ je o Grčkoj.

 

http://i.imgur.com/0O8HWV0.pnghttp://i.imgur.com/JoeCeMW.png

 

Grčka nogometna piramida u FM-u sastoji se od dva ranga, onog najvišeg pod imenom Superleague te druge lige koja se sastoji od dvije divizije pod zajedničkim imenom Football League. Sistem odigravanja utakmica nije ništa posebno međutim nije ni standarno na ono što smo navikli gledajući druge zemlje Europe. Pošto liga broji 18 klubova, te svako sa svakim igra gostujuću i domaću utakmicu, logično je da se odigravaju 34 kola nakon kojih zadnje četiri momčadi ispadaju dok prvak direktno ulazi u Ligu prvaka a momčadi od drugog do petog mjesta igraju još 6 utakmica kako bi se uhvatila preostala europska mjesta. Ništa komplicirano. Nakon odabira države te upoznavanja sa pravilima lige došlo je vrijeme na odabir kluba. Olympiakos suvereno vlada dugi niz godina, PAOK je uvijek tu blizu al' je to ovako dosta nebitan klub pa je izbor očito pao na PAO. Kakav kraj rečenice. Panathinaikos, klub velike povijesti, nekada doprvak Europe, zadnjih nekoliko godina grca u dugovima te pati zbog loše politike dovođenja preplaćenih zvijezda i zvijezdica. Nešto slično kao moj Dinamo, samo PAO ima još uvijek navijača na tribinama. Novi/stari predsjednik donesao je neke nove stvari, klub se pokušava stabilizirati te se više oslanja na omladinski pogon koji je prema ocjenama u FM-u impresivan. Klub ove sezone kreće u kvalifikacijama za Ligu prvaka i MP je tu negdje oko trećeg mjesta. Veoma ambiciozno s obzirom da momčad i nije baš bajna. Ipak, nakon uvida u ocjene igrača te izvještaja od strane svog asistenta zaključujem da je ova momčad spoj mladosti i iskustva pa možda ova sezona i ne ispadne tako loša.

 

http://i.imgur.com/GvV6IWC.png

 

Ranije sam naveo da nemam konkretni cilj ali mogu garantirati da će ovo bit dugoročna karijera. Naravno ukoliko me više sile ne spriječe (čitaj crash dump). Ne znam hoće li to biti stvaranje igrača, kupovanje stranaca, gradnja momčadi od domaćih igrača ili nešto treće (četvrto, ne znam jel se ovaj izraz može upotrijebiti) ali će svakako biti zanimljivo gledati kako ja, elokventni gospodin, vraćam ovaj klub u sam vrh Grčke i Europe.Osnovne informacije u klubu možete vidjet na SS-u, mislim da nema smisla prepisivati podatke sa Wikipedije al' ako nekoga stvarno zanima, široka mu polja. Sad kreće onaj najdosadniji dio, transferi, posudbe, pripreme pa se javim kad to prođe.

  • Like 14
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |