Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

BaL - Sezona 2014./2015. (2. dio)


Madridista
 Share

Recommended Posts

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/07-11-2013/original-c144b51701180f1f7292f0356394193d.png

 

Kraj druge sezone je tu, a evo vam i novi izvještaj. U ovom dijelu ćemo obuhvatiti razdoblje od 30.12.2014. do 30.6.2015. godine. Već je bilo nekoliko transfera u šestom mjesecu, a tko će ''odletio'' čitajte u nastavku.

 

Dikoslav Grozni (CSKA Moscow)

Naš dragi Diko je imao fantastičnu sezonu u Rusiji postigašvi čak 15 pogodaka i uz to dodao još osam asistencija u 44 utakmice. Dibra statistika mu je na kraju donijela prosječnu ocjenu od 7.28. Također je osvojio i nagradz najboljeg domaćeg igrača lige. Još uvijek se nitko nije zanimao za njega, tako da bi mogao i iduće sezone biti u CSKA.

Karlo Papich (Dinamo)

Papich je tijekom zimskog roka otišao u Borussiu gdje je odigrao samo dvije utakmice i to obe je ušao sa klupe. Nešto bolje je igrao u reprezentaciji gdje je prošle sezone skupio 10 nastupa i postigao pet pogodaka. Nadamo se da će se uklopiti u Njemačkoj i dobiti više prilike iduće sezone.

Blaž je u drugom mjestu otišao iz Olimpije u Dinamo iz Zagreba, a tamo je uspio odigrati 11 utakmica i postići četiri pogotka, a upisao je i jednu asistenciju. Prosječna ocjena na kraju sezone mu je bila 6.78. Za repku je odigrao šest utakmice i zabio dva gola.

Dejan Arsic (Partizan)

Arsic je igrao dosta prošle sezone i uspio skupiti 28 nastupa. U osam utakmica je bio prazne mreže, ali je zato primio 31 pogodak. Dva puta je izabran za igrača utakmica, a unatoč velikom broju primljenih pogodaka ocjena mu je bila 7.02 što nije loše. Za reprezentaciju je odigrao šest utakmica, primio šest golova i dva puta nije primio gol. Trenutno se oporavlja od ozljede, a oporavak će trajati dva mjeseca.

Dejan Rauzan (Crvena Zvezda)

Rauzan je iz Zvezde otišao u Basel za 6.75M, a u drugoj polusezoni je odigrao šest utakmica i nije uspio tresti mrežu protivnika. Unatoč tome u Baselu nema veliku konkurenciju u napadu pa bi iduće sezone mogao vrlo lako biti stalno u prvoj postavi, što bi mu bio idealno nakon dosta loše prošle sezone.

Adi je u Grčkoj, točnije u PAOK-u odigrao čak 38 utakmica i zabio tri gola, uz dvije asistencije. Još uvijek nije sredio ponašanje pa tako ima čak pet žutih kartona i jedan crveni, sram ga i stid može bit. Iako nema neku pretjerano veliku učinkovitost, mogao bi i iduće sezone biti u većini utakmica u prvoj postavi.

Dedina Staric (Dinamo)

Dedo je prošle sezone za Dinamo odigrao 38 utakmica i pritom četiri puta asistirao, a postigao je i jedan pogodak. Dosta dobro se razvio pa bi već iduće sezone ukoliko se dobro uklopi u sistem igre Dinamovaca mogao biti odličan. Veći dio sezone odigrao je na poziciji srednjeg veznog, čisto da se zna, pa možda je i to razlog što su na kontu samo četiri asistecije.

Sandi Abdagic (Sporting CP)

Abdo se jako dobro uklopio u Portugalu te je odigrao 28 utakmica i jedanput asistirao. Treba istaknuti da je dva puta bio ocjenjen za igrača utakmice te mu je na kraju sezone prosječna ocjena bila 6.75. Za reprezentaciju je odigrao jednu utakmicu, koja mu je ujedno i prva.

Nedzad Malanovic (Borussia D)

Malanovic je doveden u Borussiu, ali je ostao na posudbi u Čeliku gdje je odigrao 35 utakmica. Ima po pet golova i asistencija što nije loše, a kako stvari stoje i iduću sezonu bi mogao provesti u Čeliku, ukoliko se Nijemci ne odluče vratiti ga u klub i dati mu šansu u omladinskoj školi. Za reprezentaciju je odigrao pet utakmica i u jednoj je utakmici asistirao.

Sigurno jedan od boljih igrača u Rusiji, dame i gospodo, Vehid Avdovic zvani Veho aka Pato ili ti ga Ichigo. Minule sezone je odigrao 31 utakmicu za Rubin. Dva puta je zabio gol te četiri puta asistirao. Ali treba izdvojiti da je čak sedam puta bio igrač utakmice što mu je u konačnici donijelo ocjenu od 7.30. Za Italiju još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu, ali godine su pred njim.

Aleksandar Milutinovic (Crvena Zvezda)

Aleksa je prošle sezone za crveno-bijele odigrao 25 utakmica i tri puta asistirao. Dosta dobro je igrao, a dobio je priliku i u reprezentaciju gdje je skupio šest nastupa. Treba istaknuti da je u 25 utakmica zaradio pet žutih kartona i jedan crveni, ali s obzirom da je branič nije nu čudno, čudno je kada Rahmanovic kao veznjak ima isti omjer.

Bivši igrač Partizana je na zimskom prijelaznom roku otišao put Italije, točnije u Cagliari. Bila je to odlična odluka s obzirom da je u Italiji u 18 nastupa postigao sedam pogodak i šest puta bio asistent. Prosječna ocjena na kraju sezone mu je bila 7.32 što je u potpunosti zasluženo, a odlične partije nisu prošle nezapaženo, pa je tako Milan pokazao interes za njim.

Djura Trkulja (Crvena Zvezda)

Mladi veznjak Zvezde je tijekom prošle sezone dobio više prilike ulaskom sa klupe, ali je isto tako šest puta bio u prvoj postavi. Upisao se tek jednom u strijelce. 20 utakmica odigrao je u mladoj momčadi Zvezde tijekom sezone što nije loše za razvitak. Za njim još uvijek nitko nije pokazao interes.

Petar Popovic (Crvena Zvezda)

Pero se prošle sezone i nije baš naigrao, s obzirom da je nastupio za prvu momčad samo devet puta. 11 utakmica odigrao je za mladu momčad. Uostalom, znalo se da će ovaj dečko biti propalitet, ali baš ovakav, tome se nitko nije nadao. Jedina nada mu je sada da slomi nogu pa da mu to bude alibi za propast karijere.

Dino Grgic (Chelsea)

Dino je prošle sezone za Osijek odigrao 26 utakmica, te upisao po jedan gol i jednu asistenciju. Prosječna ocjena na kraju sezone mu je bila 6.78. Još uvijek se ne zna gdje će nastaviti karijeru jer nije dosegao razinu da bude konkurent za bilo koje mjesto u Chelseau, a jedina dobra opcija bila bi posudba u neki slabiji klub. Zasad se nitko ne ističe pa ćemo morati čekati kraj prijelaznog toka da vidimo gdje će Dinče nastaviti karijeru.

U 2014. godini je Maninho odigrao dosta dobro. Sveukupno je upisao 37 nastupa i zabio šest golova. Tome je još dodao osam asistencija što je na kraju bilo za ocjenu od 6.91. U pola godine, odnosno do šestog mjeseca 2015. godine odigrao je još 18 utakmica i upisao pet asistencija. Zasad mu ne ide loše, a mogao bi karijeru nastaviti u Europi jer je Porto zaista ''zagrizao'' za omladinca.

Dejan Mihajlovic (Crvena Zvezda)

Dejan je prošle sezone gotovo sve utakmice igrao u mladoj momčadi, a za prvu momčad Zvezde odigrao je tek dvije utakmice, i to je obe ušao sa klupe. Nego, u mladoj momčadi je odigrao čak 41 utakmici i zabio 10 pogodaka te upisao četiri asistencije. Hoće li iduće sezone dobiti više prilike u prvoj momčadi ostaje nam da vidimo.

Kenan Avdic (Monaco)

U Arabiji je Avdic igrao poprilično dobro te je u 21 utakmicu zabio pet pogodak i upisao dvije asistencije. No unatom tome, Kenan je postao previše pohlepan i počeo je trčati za novcima pa je tako u šestom mjesecu otišao u Monaco kod bogatog vlasnika koji mu je odmah obezbjedio smještaj da se Keno ne bih bunio i dao mu plaću od 12 tisuća eura.

Semir Sisic (Al-Ahli)

Sema je prošle sezone bio odličan u Al-Ahliju te je odigrao 18 utakmica, pritom je postigao dva gola i tri puta asistirao. U prosjeku mu je ocjena bila 7.24 što je fantastično. Ali niti on nije puno bolji od Kenana te bi mogao napustiti Arabiju kako bi otišao u PSG, a hoće li glavni razlog odlaska novac ili ona pičoka, kako li se zove nemam pojma, ali ne valja mu ništa, vidjet ćemo.

Antonio Sosa (Split)

Toni je imao jako dobru sezonu u Splitu gdje je postao standardni prvotimac. Odigrao je sveukupno 27 utakmica i zabio pet golova. Igrač sličnog kalibra kao što je Hajdukom Kouassi bi mogao napustiti Split prije početka iduće sezone jer je na zimu imao ponude, ali je ipak ostao u Splitu. Trenutno se oporavlja od ozljede, a na teren će se vratiti tek za 2-3 mjeseca.

Smiješan igrač, zaista smiješan. Nije htio napustiti Ajax pa se sad žali da ne igra, pa kako ćeš igrat kad si smotan. Naime, on je u dvije sezone za Ajax odigrao ni manje ni više nego četiri utakmice, svaka čast. Ukoliko ne napusti Ajax ovog ljeta, mogao bi ostati u rezervama, odnosno u Jong Ajaxu koji se natječe u Jupiler ligi., eto ti sad na.

Luka Marevic (Hajduk)

Prošle sezone sam odigrao 31 utakmicu i upisao samo dvije asistencije. Ali imam ono "nešto" s obzirom da mi je prosječna ocjena bila 6.80. Što se odlaska u drugi klub tiče, trenutno se zanima pet klubova, a među njima su PSG, Barcelona, Bayern, Juve i United. Bit će ovo zanimljivo ljeto, ihuhuhu...

Niko je odigrao samo tri utakmice ua prvu momčad, ali je primio tek jedan gol i dva puta bio prazne mreže što je pohvalno. Još uvijek igra u mladoj momčadi gdje je prošle sezone odigrao 17 utakmica, primio samo devet pogodak i čak 10 puta sačuvao mrežu praznom. Pred njim je sigurno velika karijera...

Luka je u Hajduku igrao dosta dobro i često, te je upisao više od 20 nastupa u kojima je dva puta asistirao. Slična situacija je i kod njega kao i kod mene. Naime, pet klubova ga žele dovesti, a klubovi su sljedeći: Chelsea, Juventus, United i PSG, a Barcelona čeka još uvijek na nešto više od njega.

Napadač Sarajeva je u 27 utakmica zabio 11 golova i dva puta asistirao suigračima. Još uvijek se od njega očekuje više, ali s obzirom da je veoma mlad, ne treba žuriti, a prilike će doći same od sebe. Također je odigrao letiri utakmice za repku i zabio jedan gol. Tijekom zimskog roka bilo je interesa za njega, zasad ga nema, ali bi neki klubovi uskoro mogli pokazati interes za dovođenje Jasmina.

Jakim je za Partizan u prošloj sezoni odigrao tek jednu seniorsku utakmicu, ali je zato u mladoj momčadi redovno igrao. Upisao je čak 52 nastupa i pritom zabio dva gola, ali za istaknuti je osam asistencija što mu je na kraju donijelo prosječnu ocjenu od 7.23. Trenutno ga drži ozljeda, a zdrav bi trebao biti za dva ili tri tjedna.

Antonio je jako dobro koristio sve pružene prilike u Dinamu. Prvo je u mladoj momčadi u šest utakmice postigao četiri pogotka, te u osam utakmica u prvoj postavi postigao još četiri. Sa 17 godina još uvijek treba naporno trenirati, a prilike kod Mamića neće faliti. Nekoliko klubova je bilo zainteresirano za posudbe, ali Dinamo je sve odbio.

Nino prošle sezone gotovo da i nije igrao, niti u mladoj momčadi. Razlog je nepoznat, ali dva kluba su zainteresirana za njega(Chelsea, Man Utd) te bi odlazak bio najbolji potez kako bi ipak uhvatio nekoliko utakmica. Iako je za očekivati da će otići negdje na posudbu, ali barem će redovno igrati što je važno za napredak.

Dino Knezevic (Man City)

Početkom lipnja je Dino napustio Hajduk i otišao u Manchester City, a Englezi su Hajduku uplatiti 3.4 milijune rura za transfer. Tijekom prošle sezone je Dino odigrao 11 utakmica za prvu momčad Hajduka i dva puta asistirao. Očekuje se da Dino ode na posudbu negdje, no još uvijek nema nikakvih naznaka za to, čekamo kraj prijelaznog roka da vidimo.

Goran Class (Rijeka)

Goran je i dalje bez prave prilike u Rijeci. Tijekom ove završene sezone je odigrao samo šest utakmica za prvu momčad, a za mladu uopće nije niti nastupio. Gotovo je sigurno da neće napustiti klub, ali iz nekog razloga još uvijek nema pravu priliku. Morat će pričekat početak iduće sezone pa ćemo vidjeti hoće li nastaviti istim tempom ili će ipak trener shvatiti kakvog dragulja ima u klubu.

Zvonimir Camo (Hajduk)

Zvone je prošle sezone za Hajduk odigrao samo dvije utakmice, obe u kupu. Za mladu momčad, kao i Goran, nije uopće igrao. Ako nastavi ovako sigurno neće ispuniti svoj potencijal, a na vidiku još uvijek nema klubova koji bi ga htijeli dovesti, a to nije dobar znak.

Mario Juretic (Liverpool)

Mario je tijekom prošle sezone za Liverpool odigrao tri utakmice. Puno bi bolja opcija za njega bila posudba kako bi igrao standardno i skupio iskustva u prvom timu. Međutim, ni treniranje u Liverpoolu sigurno nije loša opcija za dobar razvitak te uz 10ak utakmica po sezoni može se razviti u jako dobrog golmana. Ali ipak ćemo pričekati početak sezone da vidimo gdje će Juretic nastaviti karijeru.

Robert Cosic (Tottenham)

Roba je na polusezoni napustio Tottenham te otišao na posudbu u NEC gdje je odigrao 17 utakmica i postigao dva gola. Razvitak se vidi te bi kroz koju sezonu mogao biti odličan igrač za Pijetlove pa čak i dobiti mjesto u prvoj postavi. Kao i za mnoge mlade igrače u velikim klubovima, posudba bi bila idealna kako bi odigrao dovoljno utakmica, što mu je sa njegovih 17 godina veoma potrebno.

Filip Kosor (Tottenham)

Filip je prošle sezone otišao u Tottenham, ali je odmah vraćem na posudbu u Solin. Tamo je bio ključni igrač i odigrao 27 utakmica i uspio dva puta asistirati. Čak četiri puta je bio ocijenjen za igrača utakmice te sa svojih 16 godina to je veoma dobro. Jadra se prebacila u svijet nogometa te je postala agent svom dragom sinu, a kako već znamo, pregovori joj dobro idu pa bi tako File mogao pronaći dobar klub za posudbu gdje će se kaliti.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

 

Sigurno jedan od boljih igrača u Rusiji, dame i gospodo, Vehid Avdovic zvani Veho aka Pato ili ti ga Ichigo. Minule sezone je odigrao 31 utakmicu za Rubin. Dva puta je zabio gol te četiri puta asistirao. Ali treba izdvojiti da je čak sedam puta bio igrač utakmice što mu je u konačnici donijelo ocjenu od 7.30. Za Italiju još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu, ali godine su pred njim.

 

 

Zvani Veho :/ , bolje Veha :P, zadovoljan sam igrom, nadam se da ce me pozvat da igram za italiju :pokvaren:

Link to comment
Share on other sites

Kenan Avdic (Monaco)

U Arabiji je Avdic igrao poprilično dobro te je u 21 utakmicu zabio pet pogodak i upisao dvije asistencije. No unatom tome, Kenan je postao previše pohlepan i počeo je trčati za novcima pa je tako u šestom mjesecu otišao u Monaco kod bogatog vlasnika koji mu je odmah obezbjedio smještaj da se Keno ne bih bunio i dao mu plaću od 12 tisuća eura.

Dobro je da sam se vratio u Europu i to u Monako za dobre pare.

Link to comment
Share on other sites

Dejan Rauzan (Crvena Zvezda)

Rauzan je iz Zvezde otišao u Basel za 6.75M, a u drugoj polusezoni je odigrao šest utakmica i nije uspio tresti mrežu protivnika. Unatoč tome u Baselu nema veliku konkurenciju u napadu pa bi iduće sezone mogao vrlo lako biti stalno u prvoj postavi, što bi mu bio idealno nakon dosta loše prošle sezone.

 

Dobro je sto sam otisao u Basel odlican klub za dalji razvoj :)
Link to comment
Share on other sites

Semir Sisic (Al-Ahli)

Sema je prošle sezone bio odličan u Al-Ahliju te je odigrao 18 utakmica, pritom je postigao dva gola i tri puta asistirao. U prosjeku mu je ocjena bila 7.24 što je fantastično. Ali niti on nije puno bolji od Kenana te bi mogao napustiti Arabiju kako bi otišao u PSG, a hoće li glavni razlog odlaska novac ili ona pičoka, kako li se zove nemam pojma, ali ne valja mu ništa, vidjet ćemo.

 

 

 

DC, a u karijeri nijednog žutog, kakav sam majstor e. :cool:

 

Neću PSG hoću u Lyon, jer Luka zna zašto. xD

Link to comment
Share on other sites

hahahahahahaha pomalo Semice, ti ideš taktički :D Prvo si odlepršao u Arabiju kako bi pokupio love, zatim privukao pažnju PSGa da bi te oni kupili pa ćeš sada gostovati kod Lyona gdje će te Louisa gledati pa će te se sprijateljiti pa ćeš je ti...khm khm poljubiti :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |