Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Tamo gdje je sve po mom


OgiSh
 Share

Recommended Posts

ZASTO ?

 

Nakon duge potrage za pravim klubom koji ce zadovoljiti moje uslove pronadjoh jedan koji mi je zapao za oko. Prvenstveno sam trazio klub koji nema istorije, nema nijednu titulu ili bilo sta znacajno u svojoj istoriji. Takodje, zelio sam da klub ne bude u financiskom minusu. Zelio sam da klub bude iz manje poznate lige, tj da nije iz lige petice kako bi to ostavilo jos znacajniji utisak. Sve u svemu zelio sam klub koji su srediti do savrsenstva, izvesti u evropu po prvi put i na kraju donjeti prvu titulu i ispisati istoriju !

 

Put me vodi u Grcku ..

 

 

 

 

 

 

 

LEVADIAKOS

http://www.futbol24.com/upload/team/Greece/Levadiakos.png

 

Klub je osnovan 1961. godine, kao sto sam vec rekao nema nikavu istoriju. Ni jedne titule, apsolutno nista. Ali naravno kao i svaki grcki klub imaju lude navijace koji svaku utakmicu prave paklen ambijent. Ruku na srce, stadion i nije nesto veliki, kapacitet mu je 5915 sjedecih mjesta i izgleda ovako

 

 

 

 

 

 

 

http://fratria.ru/download/levadia5th.8267.jpg

 

Uslovi za trening su solidni, prosjecni i naravno i to se mora popraviti. Ono sto me takodje privuklo je zadnje mjesto koje je predvidjeno prije pocetka sezone. Mislim da ne bi trebao biti problem da se ostane u ligi prve sezone pa cemo vidjeti sta cemo dalje. U iducem reportu cu vas upoznati sa ciljevima, igrackim kadrom i mojom filozofijom ! Pozdrav za sve i nadam se da cete me pratiti

Edited by OgiSh
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

TIM

 

Kada sam dosao zatekao sam i ne bas sjajno stanje sto se tice igrackog kadra u klubu tu je bilo dosta igraca koji imaju dosta veliku platu a nemaju dovoljan kvalitet. Ima tu par stranaca koji bi mogli donjeti kvalitet. Primarni cilj mi je bio da srezem plate i otpustim par igraca koji ne zasluzuju biti tu. Naravno, para za transfere nije bilo pa me cekala potraga za igracima koji nemaju kluba a mogli bi biti kvalitetna pojacanja. Ali da ne duzim evo slike sa prozivke igraca

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/M/sB/4932d2gF/omadasite.jpg

 

http://www.dodaj.rs/f/40/Z5/2TMRePqi/2/igracki-kadar.png

 

TRANSFERi

 

Kao sto sam vec rekao morao sam se rijesiti nekoliko igraca koji su mi samo zauzimali budzet i krenuti u potragu za kvalitetnim pojacanjima kako bi ostao u ligi. Veoma je tesko naci kvalitetnog igraca za malu platu a takav mi je trebao. Pa pogledajte..

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/40/x7/4UZH59x3/transferi.png

 

Evo prelaznog roka. Kao sto vidite dosta igraca je napustilo klub na pozajmicu jer nisam mogao da nadjem kupca. Nisam zadovoljan sto se toga tice, ali dobro sta je tu je. Nisam dobro skratio budzet za plate i to nije dobro nikako jer cemo vjerovatno u dobar minus sto se tice financija. Sto se tice pojacanja tu su dva igraca.

 

Rui, portugalski stoper koji ima 28 godina. Cini se kao dobro pojacanje s obzirom na moj trenutni kadar.

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3z/y9/2EUBkMBW/2/rui.png

 

Drugo pojacanja, koje je po meni dosta kvalitetnije, je Sani Kaita. On igra na poziciji zadnjeg veznog i ima 27 godina. Trebao bi biti veoma dobro pojacanje..

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1G/M0/2kMvzgNM/2/keita.png

 

Sto se tice pojacanja to bi za sada bilo to. Nemam para uopste, nemam prostora u budzetu za plate tako da je to to. :)

 

 

 

Taktika, prijateljske

 

http://www.dodaj.rs/f/a/Vy/3VrLRSS7/2/tim.png

 

Evo taktike. Mozda nije klasnica al ajde. Sa takvim kadrom raspolazem, bolje nemam. Vidjecemo sta ce biti. Ako ne bude islo mjenjacemo nesto..

Za sada se cini da nije lose, u cetiri prijateljske utakmice osvarili smo cetiri pobjede, sto daje kakvu takvu nadu da ce sve biti dobro i nadam se da cemo nastaviti ovim tempom.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2D/p9/4bt3b32t/2/prijatljske.png

 

Eto ljudi, to bi bilo to za ovo javljanje, cujemo se opet dok odigram polusezonu. Nadam se ostanku u ligi, valjda cemo to ostvariti. Pozdrav za sve ! :)

Edited by OgiSh
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

POLUSEZONA

 

REZULTATI

 

 

 

Evo nas na sredini prvenstva. Bilo je tu dosta lutanja, losih partija ali smo na kraju ipak dosli u neku formu i meni se cini krenuli pravim putem ako se to tako moze reci. Da ne duzimo, evo rezultata

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3f/FU/4edawhDb/rez.png

 

Kao sto vidite pocetak je bio los. Kao sto je neko komentarisao, taktika je bila veoma losa. Primali smo golove iz veoma glupih situacija, nista nije islo. Onda sam odlucio da probam sa malo defanzivnijom taktikom koja je mogu reci urodila plodom. Ostvarili smo par pobjeda koje su nas digle iznad opasne zone i sada mirno disemo na sredini tabele. Na kraju smo cak odigrali nerjeseno sa Olympiakosom i dobili Panathinaikos sto me veoma obradovalo. Malu mrlju stavlja ovaj poraz od Paoka ali dobro, Boze moj..

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2x/117/kmEa0EQ/tabela.png

 

Kao sto vidite nalazimo se na sedmom mjestu sto je veoma dobro. Iznad opasne zone smo 12 bodova sto i nije nesto puno ali trebalo bi biti dovoljno za ostanak u ligi. Ako bi sve bilo po planu, moj licni cilj je da budemo tu negdje oko 10 og mjesta i da se strahujemo do zadnjeg kola. Liga je prava ludnica, nista se ne zna, svako svakog dobija.

 

 

 

TIM

 

Kao sto rekoh gore, nakon par uvodni kola, odlucio sam da promjenim taktiku i formaciju. Pa pogledajte kako to izgleda..

 

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3x/6s/2lDieZkU/tim.png

 

A evo i statistike igraca..

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/42/zq/rHM3b7p/statistika.png

 

Igrac koji je definitivno dosta pomogao sto se nalazimo u ovakvoj poziciji je Kapo. Vjerovatno ga dosta vas poznaje, imao je zapazenu ulogu u dosta klubova. Sad je vec u dobrim godinama ali svakako je kod mene jedan od glavni igraca.

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2G/3f/dn8A4CN/kapo.png

 

I na kraju, bacio bi akcent na financije koje su katastrofa. Iz dana u dan se sve vise zaduzujemo tako da cu morati srezati troskove na polusezoni. Planiram da prodam par igraca ako bude ponuda. Ako ne bude moracu ih otpustiti. Imam vec par meta u ovom zimskom transfer roku koji bi mogli nadomjestiti odlazke. Nadam se da cu uspjeti popraviti stanje koje nikako nije sjajno..

 

 

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1g/ok/lvIq2jj/financije.png

 

To bi bilo to drugari, veliki pozdrav do iduceg javljanja :)

Edited by OgiSh
Link to comment
Share on other sites

KRAJ PRVE SEZONE(2013-2014)

 

TABELA I REZULTATI

 

Evo ljudi, gotova je prva sezona. Po meni je bila recimo solidna. Mogu reci da sam s obzirom na postavljene ciljeve na pocetku sezone zadovoljan. Medjutim, znam da je moglo dosta bolje u svakom pogledu, posebnu financijama. Zelio sam da stabilizujem klub ali mi ne ide bas. Svi u klubu su veoma zadovoljni sa postignutim i daju mi ogromnu podrsku. Pa da krenemo da tabelom..

 

 

http://www.dodaj.rs/f/34/rQ/1rOSlU7R/tabela.png

 

Kao sto vidite i sami, zavrsili smo na 11 om mjestu sto mislim da je veoma dobar rezultat s obzirom da su nam na pocetku sezone predvidjali zadnje mjesto. Zadovoljan sam jer u nijednom trenutku nismo bili u opasnosti od ispadanja ili borbi za opstanak. Medjutim, kad god bi trebali napraviti iskorak u sredinu tabele odigrali bi katastrofalno, gubili dobijene utakmice i pravili kardinalne greske. Tome i svjedoci da je nasa odbrana jedna od najgorih u ligi. Poradicemo na tom segmentu u iducem periodu. Kao sto rekoh, svi u klubu su veoma zadovoljni sa ovim uspjehom i nadam se da cemo u iducoj sezoni zavrsiti jos vise od ovog mjesta. Evo i rezultata :

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1z/jT/4DxgItlO/utakmice.png

 

Sto se tice kupa, ispali smo odma u prvom kolu sa ukupnim rezultatom 2-0. Odigrali smo sa mjesanim sastavom i jednostavno nismo bili dovoljno dobri. Iduce sezone bi trebali ozbiljnije shvatiti taj kup i nadam se da cemo ostvariti bolji rezultat.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1t/y0/3ByRVrp8/kup.png

 

IGRACI I FINANCIJE

 

Sto se tice igrackog kadra mogu reci da i nisam bas zadovoljan. Nek igraci nisu opravdali njihove plate i moracu napraviti rez na ljeto. Jednostavno ne zelim da mi neki od najplacenijih igraca u klubu pruzaju lose partije. Ako si placen puno, red je da to pokazes. Mada, recimo bilo je i igraca koji su neplanirano dobili priliku i veoma je dobro iskoristili i postali jedni od vaznih clanova mog tima. Sve po zaslugama..

 

 

http://www.dodaj.rs/f/2k/j8/2fIMdzEG/statistika.png

 

Kao sto sam rekao gore neki su me veoma razocarala, nisu opravdali svoju platu. Ali otom potom u iducem prelaznom roku. Istakao bi jednog mladica koji se svojim igrama nametnuo u prvi tim i razvio se u veoma dobrog igraca. Dimitris Machairas ili kako se vec pise. Nisam ga uopste imao u planovima i kad se moje veliko pojacanje Kaita povrjedio na duzi period morao ga sam ga baciti u vatru. Odgovorio je odlicnim igrama i nadam se da ce nastaviti tako u iducoj sezoni.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/3O/wO/3UVfGAY3/dimitris.png

 

I na samom kraju rekao bi da sam ocajan nasim financijama. Upali smo u dobar minus i moracu nesto ciniti da se izvucemo. Ako bi dosla neka kvalitetna ponuda za nekog od igraca morao bi prihvatiti. Moracu smanjiti troskove igraca i zaposlenika. Nadam se da cu potpisati nekog novog sponzora koji ce donjeti svjez kapital. Primarni cilj mi je da poslujemo u plusu a sa tim dolazi i nadogradnja svega u vezi kluba.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1G/io/3cLpTg6m/financije.png

 

Dragi moji to bi bilo to za ovaj report. Nadam se da cu cuti par savjeta, kritika i svega ostalog pa da promjenim situaciju na bolje. Pozdrav za sve ! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |