Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Tajfunski Fudbal


drull_mbombo
 Share

Recommended Posts

http://imageshack.com/a/img89/6673/ic27r.jpg

 

Casa Pia je portugalska institucija koju je osnovala Maria I i vođena od strane policijiskog službenika Pina Manique 1780. Gotovo tri stoljeća Casa Pia je odgajala na stotine dječaka i djevojčica kojima je to bio dom. Drugoga nisu imali. Casa Pia najveća je ustanova takove vrste u Portugalu, a nalazi se u glavnom gradu te države Lisabonu.

 

Organizacija pod sobom ima deset škola i oko 4700 učenika koje uzdiže spiritualno, moralno, religijski. Institucija je ponosna na mnoge izvrsne individue koje je odgojila i Portugalu dala između ostalih: političare, novinare i umjetnike.

 

 

 

http://imageshack.com/a/img844/6305/1blh.png

Casa Pia Atlético Clube je sportsko društvo osnovano 1920. sa sjedištem u Lisabonu. Klub je nazvan po instituciji opisanoj gore. Još jedna i jako bitna veza kluba i institucije je ta da većina, ako ne i svi juniori dolaze od tamo. Stadion se zove Estádio Pina Manique prema prvome ravnatelju Casa Pie i prima 5000 duša. Casa Pia je dala četiri igrača u prvoj utakmici reprezenacije Portugala u Madridu 18.12. 1921. koju su izgubili sa 1:3. Kapetan prve nacionalne selekcije je također bio iz ovoga kluba.

Dugo ovoga kluba nije bilo na nogometnoj karti Portugala sve dok nisu iz Serie E se probili u treću diviziju u sezoni 2009-2010.

 

 

 

http://imageshack.com/a/img51/3575/io5s.png

Edited by drull_blooder
  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

http://imageshack.com/a/img845/3874/azzv.png

Sezona 13/14

MP:4

Uprava: Sredina tablice

TB: 0

WB: neš sitno.

 

http://imageshack.com/a/img191/3470/hoc4.png

Kao što se dalo naslutiti iz OP posta apsolutno ćemo se fokusirati na igrače iz našega dvorišta, na naš intake. Pružiti tim klincima šansu za bolje sutra. Pare će se trošiti na igrače samo onda kad budemo imali viška, ako i tad.

Slijedom takve politike ništa nije kupljeno, ruku na srce nismo ni dobili ništa za trošit. Dovedeno je 5-6 klinaca na free jer U19 momčad nije brojala niti jednoga. Što se tiče seniora otpušteni su svi koje sam imao na loanu i još neki koji su pristali na mutual.

 

 

http://imageshack.com/a/img30/5682/xjpy.png

Portugalska treća liga podijeljena je tako da se igra dva puta ligaški, dvokružnu u 8 skupina sa po 10 klubova. U prvoj fazi 10 klubova u svakoj skupini se bori za prva dva mjesta koja vodu u ligu za promociju dok ovi od trećeg do osmog mjesta idu u ligu za opstanak u kojoj dva ispadaju direktno dok treći ide u još jedne kvalifikacije za opstanak.

 

 

http://imageshack.com/a/img844/1872/n12m.png

Nakon polovično uspješno odrađenih prijateljskih utakmica startali smo u sezonu bez nekih extra ambicija. Mene osobno napredak u viši rang nije ni zanimao dok klub na noge ne osovi njegov pomladak. Rješio sam sa trenutnim kadrom ploviti sigurnim vodama sredine tablice no igraču su na terenu odgovorili drugačije, pozitivno drugačije. Dobili smo tri tekme, pa je uslijedio poraz, koji nas nije pokolebao, dapače. Slijedi fantastičan niz od sedam utakmica bez poraza i okupacija druge pozicije koja vodi u doigravanje za gore. Bilo je predobro da potraje, ozljeđuju se dva ponajbolja igrača, sa njima i pad forme i usidravanje na kraju tamo gdje sam i očekivao na startu kampanje.

 

http://imageshack.com/a/img132/8021/lyql.png

http://imageshack.com/a/img29/1905/onll.png

Evo nas i u ligi za opstanak. Opet dvokružno, 8 klubova, dva ispadaju drito, treći od dole igra kvalifikacije. Nakon stvarno dobrih izdanja u otvaranju sezone nije me ni malo bilo strah u opstanak. Već prvim pogledom na raspored sam "upiso" 7 bodova iz prve tri tekme i reko sebi u brk lako ćemo. Nažalost ovaj put i igrači su pristupili sa takvim mentalitetom. Otišlo je vrlo brzo nizbrdo, razbili smo se i mogli smo samo harmoniku zasvirat. Bilo je i par dobrih tekmi, dugo smo vremena bili u poziciji iskovati svoju sudbinu. Al kad je bilo najpotrebnije, najduže smo se zadržali na WC šolji. Srećom bilo je i gorih od nas.

 

http://imageshack.com/a/img834/7205/myba.png

 

http://imageshack.com/a/img10/562/l205.png

http://imageshack.com/a/img571/4839/2z7k.pnghttp://imageshack.com/a/img30/6687/klvc.png

 

http://imageshack.com/a/img819/1791/mrvg.png

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

http://imageshack.com/a/img836/397/dxjl.png

Sezona 15/16

MP:10/12

Uprava: Sredina tablice

TB: 0

WB: Kikiriki

 

http://imageshack.com/a/img690/6458/wbxt.png

 

Nakon godinu dana bavuljanja i kvalitetnog drogiranja po Južnoj Americi gdje su mi se narugali mnogi chairmani kada bi se javio na oglas za poso rješio sam krenuti dalje na zapad. U Indoneziju točnije u nadi da ću pronaći posao. Strah me bilo malo i tu pa nisam odmah se javio na poso nego deklariro interes. Feedback koji je uslijedio bio je više nego pozitivan i postao sam novi trener dotičnog trećeligaša za kojega nisam našao nikakvih informacija na netu samo par slika i to je to.

Vrijedi spomennuti stadion od 25k mjesta i nikakve uvjete za rad.

 

Prvenstvo u Indoneziji počinje sredinom desetog mjeseca, valjda zbog nesnone vlage i visokih temperatura. Treća divizija iliti First Division broji četiri skupine sa po 12 klubova gdje zadnja dva ispadaju, a prva dva idu gore. Također na kraju sezone prva dva iz svake skupine formiraju dvije nove skupine i bore se za naslov prvaka treće lige i nešto kinte.

 

 

 

http://imageshack.com/a/img824/6053/c8k.png

 

http://imageshack.com/a/img513/712/n7zb.png

 

Obzirom da sam u klubu zatekao samo chairmena i 12 igrača u prvoj postavi , zajedno sa jednim juniorem, morao sam se baciti na ozbiljan posao. Odmah su u job centru stavljeni oglasi za potrebne funkcije u klubu. Kako nisam imao scouta nisam mogao ništa ni dovoditi. Srećom vrlo brzo se na oglas javilo par njih, groznih božesačuvaj al ipak skauta. Druga olakotna okolnost je ta da do početka prvenstva ima više od dva mjeseca pa se sve stiglo.

U klub je dovedeno nekih 12 igrača, sve za džaba, neki su stigli u zimskom prijelaznom i također staff room je popunjen sa ass manom, GK trenerom, još jednim trenerom, physiom i dva skauta.

 

 

 

http://imageshack.com/a/img196/3194/cvij.png

 

Organizirao sam nekoliko prijateljskih i dobro ih odradili. Ulazak u prvenstvo dobar kao i prailagodba mojih igrača na izuzetno napadački, zabit više pristup. Totalno drugačiji od omog kojeg sam imo u Casa Pii. Nekih 20-ak tekmi je završilo sa 3+ golova na utakmici. Još jednu paralelu bi povuko sa Casa Piom. Tamo kako je sezona odmicala forma padala ovdje dijametralno suprotno. Šest tekmi do kraja prvenstava imali smo promociju u rukama i odličan raspored. Iskoristili smo ponuđeno, ugrabili drugo mjesto i poslali navijače i upravu u extazu.

Doigravanje za prvaka smo završili drugi u skupini i na kraju spremili 150K u džep.

Što se tiče kupa, ispali u drugom kolu od višeligaša.

http://imageshack.com/a/img571/5082/q4hg.png

 

 

http://imageshack.com/a/img138/1884/9t2c.png

http://imageshack.com/a/img849/176/vhza.png

 

 

Kao da nije bilo dovoljno kardiovaskularnih tripova meni se na kraju sezone desilo i to. U glavi naredna sezona, a onda mi novi vlasnik nakon svega napravljenog za klub veli da mi pozicija baš i nije najsigurnija. Dobro se sve završilo. Brutalno dobro. Obećali su ulaganje u svu infrastrukturu, a meni za transfere vrtoglavih 125K. Valja spomenuti i financije odnosno balans koji je sa 150K prije preuzimanja skočio na skoro pol miljona poslje .

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Jeste promocija. Malo me scimalo to dodatno, al je svima nakon prve tekme stajalo P. na tablici. Kao što rekoh ta faza ne odlučuje ništa, Čisti prestiž i neka kinta.

 

EDIT: Objedinjuje prvaka treće lige obzirom da ista ima četiri skupine.

Edited by Drullać
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |