Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Romantika


Menadzer.
 Share

Recommended Posts

OFK Beograd

 

OFK Beograd (Omladinski Fudbalski Klub Beograd) je srpski klub iz Beograda, osnovan 6. jula 1911. godine. Takmici se u Superligi Srbije. Zauzima 304. mesto na UEFA-inoj listi. Vise puta menjali ime, najvece uspehe su postizali 1930-ih godina kad su se zvali BSK (Beogradski Sport Klub). Zadnji put u Evropi su igrali u sezoni 2010/2011 kad su u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope ispali od Galatasaraja. OFK-a ima veoma dobru omladinsku skolu. Trenutno su u finansijskim problemima i igraju sa veoma mladom ekipom. Poznati su po tome sto umeju da iznenade favorite, kao na primer kad su prosle godine dobili Zvezdu 2 puta u kratkom roku. Igraju na Omladinskom stadionu koji se nalazi na Karaburmi koji je izgradjen 1957. godine, ukupan kapacitet mu je 20.000 mesta. 1994. godine formirana je grupa navijaca OFK Beograda pod nazivom "Plava Unija" koja postoji i danas.

 

Grb

http://www.dodaj.rs/f/10/Zc/3ps2pWSY/150px-ofkbeogradsvg.png

 

Dresovi

http://www.dodaj.rs/f/1M/sE/2xSLZVQZ/651391.pnghttp://www.dodaj.rs/f/2b/BE/2WDYLNCv/651392.png

 

Stadion

http://www.dodaj.rs/f/1i/45/2Za8fVJf/1579.jpg

 

Plava Unija

http://www.dodaj.rs/f/3t/BE/RDAPUjk/blue-union05.gif

 

Ciljevi:

Ocekujem tesku sezonu tako da ocekujem da se nadjemo u zlatnoj sredini. Pokusacemo da doguramo do 3-4 mesta koje bi nas odvelo do kvalifikacija za Ligu Evrope i bar malo nas izvuklo iz krize. Najveca zelja mi je da probam da osvojim Kup, sto nije nemoguce. Posto smo u teskoj finansiskoj situaciji, nemojte ocekivati bombe od transfera, dovodicu ono sto nam je potrebno i oslanjacu se na nasu fenomenalnu omladinsku skolu koja je puna talenata.

 

Evo, krecem i ja karijeru. OFK sam izabrao jer mnogo gotivim ovaj klub i jer su oduvek medju najboljima u Srbiji, a ja bih voleo da ga dovedem na vrh kao sto je nekad bio. Nadam se da cu dugo pisati i da cete me pratiti, prvi put pisem karijeru pa me slobodno kritikujte. Pozdrav do sledeceg reporta, u buducnosti cu vise slika stavljati a manje teksta. :D

Edited by Menadzer.
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Evo i obecanog reporta..

 

PRIPREME

 

Pripreme su ok prosle, relativno sam zadovoljan. Odigrali smo 3 utakmice u gostima, ocekivano nismo izgubili nijednu iako sam izvodio kombinovan sastav na teren. Ekipa je spremna, uigrana, zadovoljna. Imamo par problema sa povredama, ali nije kriticno.

 

http://www.dodaj.rs/f/i/il/1j2pp6lL/200234808051d17cf7c3e4b9.jpg

 

TRANSFERI

 

Nista se posebno nije promenilo u timu, poceli smo sa izvlacenjem iz finansijske krize pa smo prodali 2 prvotimca, ali i doveli 3 manje vise bitna pojacanja. Mislim da sam odradio dobar posao sa sva tri transfera, pokazali su u prijateljskim utakmicama da vrede.

http://www.dodaj.rs/f/i/Gr/2L2ty1v3/ofk-beograd-transfers-tr.jpg

 

 

 

 

 

Rezultati prijateljskih utakmica i raspored prvog dela sezone:

http://www.dodaj.rs/f/2c/kl/3UKouyv0/raspored.jpg

Kao sto vidite raspored ide toplo hladno, imamo sansu da uzmemo sva 3 boda vec u prvom kolu protiv Vozdovca, mojoj prvoj utakmici na klupi Romanticara, na Omladinsom stadionu pred domacim navijacima.

 

Super liga - 1. KOLO

OFK Beograd - Vozdovac

10.8.2013.

Omladinski stadion

 

Analiza pre utakmice

 

OFK Beograd favorit protiv novog clana Super lige Vozdovca, moje debitovanje i to pred domacom publikom. Ocekujem pobedu, igracemo napadacki pa sta bude. Vozdovac se ne sme potceniti iako je realno slabiji. Imaju par dobrih iskusnih igraca kao sto su Stefan Babovic.

Sastavi ekipa:

OFK Beograd: V. Giljen - P. Golubovic, G. Bogdanovic, B. Planic, Z. Kovacevic - D. Micevski, S. Zdjelar - P. Pavlovic, S. Spirovski, M. Perovic - Y. Antwi

Rezerve: B. Pavlovic, D. Punosevac, A. Jesic, M. Radivojevic, S. Bates, A. Palocevic, L. Belic

 

Vozdovac: N. Peric - V. Jasic, N. Vasiljevic, S. Lalic, G. Dragovic - D. Micic, A. Marusic, D. Milovanovic, S. Babovic, D. Jankovic - V. Djilas

Rezerve: M. Knezevic, D. Stojkovic, N. Djokovic, D. Sekulic, O. Ozegovic, S. Djordjevic, S. Culibrk

 

Analiza posle utakmice

 

POBEDA!

 

Moje debitovanje na klupi OFK Beograda se zavrsilo na najlepsi moguci nacin. Iako su novinari predvidjali izjednacenu utakmicu stigli smo do pobede protiv Vozdovca koji se borio do samog kraja. Lep fudbal u jadnoj ligi.

Pocetak je bio kao iz snova, prvo polu vreme se zavrsilo rezultatom 2:0 u nasu korist golovima Perovica u 27. i Antwija u 28. minutu. Potpuna dominacija, sve perfektno do pocetka drugog dela. Dragovic u 47. minutu smanjuje prednost na 2-1, iznenadan gol nas je bio kao hladan tus sa nas tim. Pojacali smo tempo, Antwi je u 71. duplirao prednost. Do kraja smo se uspesno branili, ali trenutak nepaznje odbrane je bio dovoljan da Ozegovic postigne gol u 90. minutu. Antwi se pokazao kao pun pogotak i sa dva gola je bio glavni akter utakmice, Perovic je pokupio nagradu igraca utakmice. Zadovoljan sam igrom, mislim da mozemo jos bolje i potrudicu se da bude tako.

 

 

http://www.dodaj.rs/f/1H/cu/1CGAGX8X/ofk-beograd-v-vozdovacpo.png

 

PUNO POZDRAVA DO SLEDECEG REPORTA ;)

Edited by Menadzer.
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Da napišem ovde pošto igraš JSL, koliko sam primetio našu ligu možeš već u prvoj sezoni da osvojiš sa nekim malo jačim klubovima, tu su: OFK, Čukarički, Voša, Spartak, Rad ako malo pojačaš, Napredak (600k za transfere), i možda ima još neki pored, naravno, Zvezde i Partizana. Liga je nikad ujednačenija.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da napišem ovde pošto igraš JSL, koliko sam primetio našu ligu možeš već u prvoj sezoni da osvojiš sa nekim malo jačim klubovima, tu su: OFK, Čukarički, Voša, Spartak, Rad ako malo pojačaš, Napredak (600k za transfere), i možda ima još neki pored, naravno, Zvezde i Partizana. Liga je nikad ujednačenija.

U pravu si, isto tako mozes da zavrsis i 5., 6., nikad se ne zna, na dobrom sam putu za sad..

Link to comment
Share on other sites

Ma nije ni malo lako osvojiti našu ligu. Možeš da iznenadiš Zvezdu, Partiza, Vošu.. a onda da te otrese Čuka ili Donji Srem :unsure: Ja sam u prvoj sezoni osvojio ligu sa Zvezdom u zadnjem kolu a imao sam neke nevjerovatne poraze gdje se svakako ističe onaj od 7:1 od Napretka. Ove će isto biti pakao s obzirom da sam treći (2 boda zaostatka za Partizanom) iako u LŠ guram fantastično. Tako da, samo cepaj i nemoj da se razočaraš ako izostanu rezultati. Vodiš mladu ekipu i godine rade za tebe thumbupthumbup

Link to comment
Share on other sites

Ja vodim Napredak igrao sa Zvezdon na strani 1-1 (i to sam vodio, primio neki gol pred kraj nešto), a kod kuce ih dobio 3-2 koliko se sećam :D Uz 3 pojačanja ekipa za sam vrh tabele, a novca se ima. Partizan ima slabu ekipu poprilicno, glavni konkurent Zvezda, ali i oni da nemaju Ninkovica bili bi u rangu Partizana... Zaboravio sam Jagodinu da pomenem, oni su isto odlična ekipa.

On vodi mladu ekipu, ima talenata proda jednog igraca imaće para za neke iskusnije igrače i da zadrzi ove ostale mlade, a kvalitetne biće trofeja sigurno.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |