Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Da na tabeli budeš prvi, ja bih dao i krvi !


Eddy TM87
 Share

Recommended Posts

http://www.dodaj.rs/f/5/rS/3lbcb3Nz/rad.png

O klubu:

 

FK Novi Pazar je fudbalski klub iz Novog Pazara. Osnovan je 1928. i trenutno igra JSL.

Svoje domaće utakmice igra na gradskom stadionu (10 000).

 

Historija kluba:

 

Klub je osnovan 1928. Po osnivanju je nosio naziv "Sandžak", a kasnije "Deževa". Kasnije spajanjem "FK Deževa" i "FK Ras" nastao je sadašnji "FK Novi Pazar" 1962. Bio je amaterski prvak član Druge lige skupina Istok i član Jedinstvene druge lige na razini bivše SFRJ. Uspon kluba počinje polovinom 80 - ih godina , kada po prvi put postaje član Druge lige skupina Istok . Već u debitantskoj sezoni, 1984/85 , osvojio je drugo mjesto , s pet bodova manje od pobjednika OFK Beograda. I u naredne tri sezone je bilježio odlične rezultate ( četvrto , treće i šesto mjesto ) , pa je i izborio plasman u jedinstvenu drugu ligu za sezoni 1988 / 89. Međutim , u jakoj konkurenciji zauzeo je pretposljednje , devetnaesto , mjesto i ispao u međurepubličke ligu , treći stupanj natjecanja. Od sezone 1992/93 . ponovo je drugoligaš i taj status je zadržao skoro dva desetljeća , s izuzetkom sezone 2002 / 03. kada je nakratko bio član Srpske lige . Dva puta je izborio baraž za I Saveznu ligu , i oba puta je poražen . Prvi poraz pretrpio je 1994. od Sutjeske iz Nikšića , a drugi 1995. od Slobode iz Užica.

 

Ulazak u Superligu:

 

Klub je u sezoni 2010 / 11. zauzeo 3. mjesto u Prvoj ligi Srbije, ali je nakon odustajanja BASK-a, koji je bio prvak prve lige, od igranja u Superligi, na sjednici IO FSS 11. srpnja 2011. donesena odluka da umjesto BASK-a u sezoni 2011/12. u Superligi igra Novi Pazar, koji je tako po prvi put u svojoj povijesti zaigrao u elitnom rangu. Pazarci su u prvoj sezoni zauzeli 14. mjesto i izborili opstanak.

 

Moji planovi:

 

Planiram završiti na sredini tabele, s obzirom na lošu finansijsku situaciju u klubu neću dovoditi neka pojačanja (možda potpišem neke slobodne). Pretpostavlja se da će klub završiti kao 14. ja se nadam da mogu ići iznad 8. mjesta.

 

Toliko što se tiče uvoda, kasnije ide detaljnije.

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Polusezona završena, Pazar na 4. mjestu !

 

Transfer rok:

Nije se puno toga mijenjalo, doveden je kao slobodan igrač mladi slovenski golman Filip Draković (PA: 4,5), iskusni češki reprezentativac Tomaš Repka (39) i još jedan slobodni igrač Nikola Petrović (25). Što se tiče odlaznih transfera, da bih poboljšao financijsku situaciju, klub je prodao Emira Lotinca -> Krasnodar (275K €) i Nemanju Vidakovića -> Istra (100K €). Nekoliko mladih igrača je pušteno na posudbu.

 

Pripreme:

Održane su u Novom Pazaru, kako bi se izbjeglo nepotrebno trošenje novca na putovanje u neku državu. Odigrali smo 5 prijateljskih utakmica (Radnički (W), Bane (W), Jošanica (X), Tanasko Rajić (W), Tutin (X)). Isprobao sam skoro sve igrače i odlučio da u prvu postavu ubacim nekoliko potencijalnih igrača da bih kasnije klub mogao zaraditi na prodaji. Ovako je izgledala postava sve do kraja sezone.

http://www.dodaj.rs/f/1X/49/4LgGRumd/pokit3416a75f4cea9109507.jpg

 

Jelen Superliga:

Sezona je počela velikim derbijem (Novi Pazar - Rad), igralo se čvrsto i zatvoreno, nijedan tim nije želio poraz u ovome susretu. Prvi gol je postignut u 75' Milan Pršo je donio veliku radost United Force-u. Kasnije Admir Kecap pogađa i postavlja konačan ishod ovog susreta.

U sljedeća tri kola Pazar osvaja svih 9 bodova (Jagodina, Čukarički i Sloboda), te sa velikim optimizmom ulaze u susret sa Partizanom.

Partizan je poveo 2-0 i sve je izgledalo da će PFC upisati lagana 3 boda. U drugom poluvremenu Pazar se otvorio. Prvo u 58' Redžepi pogađa za 2-1, da bi veliko slavlje našim navijačima donio Faruk Bihorac golom u 92'.

Poslije Partizana gostovali smo na Karaburmi i u vrlo čudnom meču, sa 10 igrača, smo uspjeli doći do boda. Rezultat je glasio 5-5.

Igrači su bili iscrpljeni, pa smo sljedeća dva meča izgubili (Voždovac, Spartak).

Nakon ovog meča ulazimo u savršenu formu, do kraja smo pobjedili sve utakmice osim sa Crvenom Zvezdom 2-0 i Radničkim u posljednjem kolu 0-0.

http://www.dodaj.rs/f/L/SP/3UCGW2D1/liga.jpg

 

http://www.dodaj.rs/f/3o/V4/2obxYivU/tabela.jpg

 

Kup:

U kupu smo imali dosta sreće u žrijebu u prva tri kola. Prvo kolo smo igrali sa Radničkim (P) i pobjedili sigurnim rezultatom 3-1. U drugom kolu izvukli smo Zemun i slavili 2-1. U četvrtfinalu, žrijeb nas je pomilovao, pa smo izvukli Radnički i plasirali se u polufinale kupa pobjedom od 1-0. U polufinale su također prošli Crvena Zvezda, Spartak i Radnički 1923.

http://www.dodaj.rs/f/1/Ze/3aZ71En1/kup.jpg

 

 

Edited by Eddy TM87
Link to comment
Share on other sites

Dupla kruna se slavi u Pazaru !

 

Novi Pazar u drugu sezonu je ušao preporođeno, na prelaznom roku su uvjezbane 4 nove taktike, igračima je moral podignut maksimalno, oslobodilo se mjesto u timu mladim igračima. Sve su to razlozi zašto je Pazar učinio ovaj nevjerovatan podvig. Mnogo puta smo igrali na kontru, protiv puno jačih ekipa, dok smo protiv ekipa u našem rangu igrali atraktivan fudbal koji je najčešće donosio sva 3 boda na Gradski Stadion Abdulah Gegić "Duce". Crvena Zvezda je bila najveći konkurent Pazarcima, ali ni trijumf od 1-6 im nije pomogao da prestignu Novi Pazar na tabeli. U finalu kupa Pazar je ukrstio koplja opet sa Crvenom Zvezdom. Povela je Zvezda 2-0 da bi kasnije Pazarci okrenuli golovima Popovića, Redžepija i Bihorca. Kako je to sve izgledalo pogledajte na slikama ispod.

 

http://www.dodaj.rs/f/3D/VW/2FCnMcqw/pokit3fa146219c48a4393aa.jpg

 

http://www.dodaj.rs/f/1d/111/38GBhyi7/ff137aac6fb485e9b926895d.jpg

 

http://www.dodaj.rs/f/2V/Ng/1mIiFVBO/b8c1b659a8b6e3f0ffc19d8a.jpg

Edited by ŽeljkoDelija
Link to comment
Share on other sites

Novi Pazar - Fenerbahce

http://www.haberbosnak.com/wp-content/uploads/2012/03/fenerbahce_novi_pazar_kardesligi.jpg

 

Odigrana je utakmica između dva bratska kluba, Pazara i Fenera. Navijači su pripremili veliki spektakl. Fenerbahce je slavio rezultatom 4-2. Moussa Sow je postigao tri gola, te E.Belezoglu jedan. Za Pazar su redom pogađali Admir Kecap i Ivan Obrovac.

 

http://www.dodaj.rs/f/3Z/kr/wyS7xak/fm-2013-11-30-21-36-36-1.png

 

Tribine Gradskog Stadiona bile su pune, u prilogu možete pogledati neke slike.

http://www.macsonuclari.org/resim/novipazartaraftarlari/novipazar2.jpg

 

http://www.gazeteturka.com/images/gallery/1291_1.jpg

 

http://www.sporx.com/img/2012/04/07/fenerbahceden_novi_pazara_56e8e_800.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

Evropski Novi Pazar !

 

U sezoni 2014/2015 Novi Pazar će se takmičiti na tri fronta (Liga, Kup i Evropska Liga).

Osvajanjem JSL Novi Pazar dobija priliku da se dokaže u drugom pretkolu Lige Prvaka. Bili smo nenosioci, a žrijeb nam je donio HJK Helsinki. Naši skauti su dobro prostudirali njihovu ekipu i taktiku, pa ukupnim rezultatom 3-1 prolazimo u treće pretkolo, gdje nas je čekao pobjednik meča Dinamo-Lovćen.

http://www.dodaj.rs/f/c/Kt/4uaL5g0U/1.png

 

http://www.dodaj.rs/f/m/dd/4m6d2gmt/2.png

3. Pretkolo Lige Prvaka: Novi Pazar - Dinamo

 

Protivnik sa naših prostora, reći ćemo po mjeri. S obzirom na status nenosioca Dinamo je bio jedna od najboljih opcija. Prva utakmica se igrala kod nas. U nju smo ušli dosta nespremni, taktički, pa i fizički zbog umora od povratka iz Helsinkija i tamo vrlo teške utakmice. Igrali smo zatvoreno i čekali priliku za kontru. Nismo imali nijednu ozbiljnu priliku, dok je naš golman dva puta kapitulirao. Na kraju rezultat je glasio 0-2. U Zagreb smo išli turistički, znali smo da su šanse za prolaz male, ali ipak smo bili zadovoljni što ćemo igrati u Play-Offu za EL. Kako god željeli smo odigrati dobro i osvjetlati obraz našeg kluba. Kao i u prvoj utakmici igrali smo dosta defanzivno. Ovoga puta smo iskoristili svoje šanse u napadu, ali odbrana je zakazala. Završilo je 2-2, pa je Dinamo otišao u 4. pretkolo konačnim rezultatom 4-2.

http://www.dodaj.rs/f/2C/107/17r4jIbj/fm-2013-12-01-16-50-34-8.png

 

http://www.dodaj.rs/f/1V/ZQ/4Ig2oppw/fm-2013-12-01-16-50-48-4.png

 

Play-off Europa Lige: Novi Pazar - Hapoel Tel Aviv

 

Kao što sam naveo u podnaslovu, u 4. pretkolu dobili smo HTA. Pouzdanje poljuljano, ali nadali smo se dobrom rezultatu. Tribine kao i dosad uvijek ispunjene.

 

http://www.zaslike.com/files/59utp73yg9y4q59gw98p.jpg

 

Prvu utakmicu na iznenađenje svih ljubitelja srbijanskog fudbala, nošeni na krilima svojih navijača pobjeđujemo sa 4-0. Sve što smo ošutali po golu ušlo je. Navijači, vrlo zadovoljni kao i stručni štab, željno iščekuju uzvratnu utakmicu.

 

http://www.dodaj.rs/f/1f/im/2ySfcCXD/1.png

 

 

Došao je i taj dan, jedan od najvećih u historiji kluba. Velika prilika za izlazak na Evropsku scenu što bi bilo vrlo značajno za klub kako financijski tako i promocijski. Ekipi sam rekao da igraju povučeno što nam se moglo na kraju odbiti od glavu. Iako imamo dosta jači napad nego odbranu, nisam se želio otvoriti jer smo imali 4-0 iz prvog meča. Potpuna dominacija HTA, ali na kraju ipak nisu imali sreće. Kao i često do sada, jedan šut jedan gol. Poraz od 4-1 nas vodi u Evropa Ligu. Grupu pogledajte na slici ispod.

 

http://www.dodaj.rs/f/1w/So/5orvsL7/2.png

http://www.dodaj.rs/f/Z/XO/1kCefnDb/frupa.jpg

 

N O V I P A Z A R A L E !

Edited by Eddy TM87
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |