Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Ova budala život bi ti dala


Kaleza
 Share

Recommended Posts

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/6/6f/Fk_Buducnost_Logo.png

 

 

Klub je osnovan 1925. Tokom 1946 godine bio je jedini klub iz Crne Gore koji je igrao u prvu ligu.

Klub je ostvario najvece uspehe u SFRJ kada je dva puta imao finale Jugoslovenskog kupa, 1965. kada je izgubio od Dinama 2:1 i kasnije 1977 kada je izgubio od Hajduka 2:0 posle produzetaka.Najpoznatiji igraci koji su potekli iz Buducnosti bili su Mijatovic , Savicevic i Brnovic koji su jedni od uspesnijih igraca sa balkana tokom 90'.

Buducnost je igrala dva puta u Rapan kupu 1981 , 1985 kada je bila prva u svojoj grupi.Takodje je igrala u Balkanskom kupi 90/91.

http://img66.imageshack.us/img66/7739/grbny7.gif

http://zaslike.com/files/g4060kz2ydtf8oa6d48.jpg

Varvari su osnovani 1987. Prva okupljanja i horska pjevanja na stadionu pod Goricom krenula su mnogo ranije, gotovo deceniju prije pravog organizovanog navijanja. April 1987, i susret sa Rijekom odnosno Armadom, uzima se za prvi navijački „zapis“ u Podgorici. Od tada kreće istorija Varvara, jedine navijačke grupacije u Crnoj Gori, i jedne od najvećih i najrespektabilnijih na prostoru ex Yu- protkana svime što čini život ultrasa- usponima, padovima, koreografijama i neizbježnim incidentima. Od kada su osnovani do danas, društvena, socijalna čak i geografska karta Balkana se više puta promijenila, i to je znalo uticati na brojnost i čak prekid u postojanju (92- 94). U početku brojnost je bila do 500 ljudi, tada kada se razvijao duh urbanog u Titogradu, koji tesko prihvata trendove sa zapada a posebno naopako gleda na Ultras kulturu i sve što sa sobom nosi. „Divljaci“ i „budale“ ubrzo će postati simbol grada, pioniri otpora malograđanštini i čuvari podgoričkog univerzima. Varvari su ubrzo postali homogena i snažna grupa. Nijesu trpjeli jednog vođu jer, kako su rekli „Tifu“: „ne vidimo razlog da kod nas mora postojati neko kome bi se klanjali“. Prvi, amaterski transparenti, prve bakljade, gostovanja i veliki uspon obilježavaju nervoznih prvih 5 godina. Sadašnja ekipa Varvara praktično ponovo osniva grupu u junu 1994 na utakmici sa Vojvodinom. Devedesete i početak 21 vijeka su prožete raspadom dvije države i crnogorskom nezavisnošću tako da je grupa protutnjala kroz čak tri lige, sve više radeći na organizaciji i brojnosti, rekvizitima i transparentima. Slike, novinski stubci i izvještaji o incidentima govore umjesto nas. Mi govorimo brojkama. Nijedno gostovanje u zajedničkoj ligi Srbije i Crne Gore nije propušteno. Na njih odlazi od 100 do 300 ljudi dok na domaćem terenu brojka ne pada ispod 400 i ide do 2.500 ljudi. Meraklije Niš su potvrdile pobratimstvo sa nama koje datira još iz doba cjelovite jugoslavije. Nastavljamo konstantni uspon i borbu za prestanak represije prema navijačima.

http://farm7.staticflickr.com/6033/6231741150_fb03a9dceb_z.jpg

Stadion Pod Goricom je višenamjenski

stadion u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Izgrađen je 1945. Najviše se koristi u nogometu, i najčešći su korisnici FK Budućnost i Crnogorska nogometna reprezentacija. Prve dvije godine (nakon izgradnje) kapacitet stadiona iznosio je oko 7 000 gledatelja, ali je izgradnjom sjeverne i južne tribine kapacitet proširen na 17 000 mjesta.

Na ovome stadionu radovi još uvijek traju, a u tijeku je izgradnja

istočne tribine. Nakon njenog završetka Stadion Pod Goricom imati će kapacitet od 24 000 gledatelja.

Ovaj je stadion jedini u Crnoj Gori, na kojem se smiju igrati međunarodne utakmice.

 

Od boljih igraca po mom misljenju posto pratim ovaj klub od kad znam za sebe su:

Jasmin Agović (Golman)

Cicmil (Odrbana)

Kalezic (Rođo moj , vezni)

Flavio Beck Junior (Vezni)

Mugosa (Napad)

Adrovic (Napad)

Nikač (Napad)

 

Sutra mi stize FM 14 (original) tako da cu sutra poceti s igrom i reportovima tolko u uvodu..

 

Cilj :

Kup

Liga (Prva tri mesta)

Podici budzet kluba i popraviti trenutno stanje u njemu!

Edited by Kaleza
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Fala fala sjutra trebam da uplatim za original 14icu , cim je dobijem pocinjem , smorena liga inace kao i u stvarnosti ali , druga liga nije nas briga!

Probacu da se izborim nekako 3-4 sezone a onda cu ako i tolko izdrzim da predjem na Engleze 2-3 liga...

Edited by Kaleza
Link to comment
Share on other sites

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/30-11-2013/640-fefe2c1c72a598c5eaf9ec2f19bf4fc6.png

http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/30-11-2013/640-b2a4e085c87a84f6553e9c7c1ad5080d.png

Pripreme , prosle i vise nego odlicno , tu je Burzanovic (Burzo - Podgoricki Maradona) , velika pomoc timu koji je oslabljen ove godine bez Boskovica koji se trenutno nalazi u Mladost.Da pocnem Pripreme odigrane , Burzo je dokazao da je igracina , prvo kolo u ligu dao je 2 gola protiv Mornara te smo uzeli vazne bodove za nas.

Toliko za sada u ovom reportu napisan na brzinu samo da obavjestim liga pocela ocekujem najbolje!

Edited by Kaleza
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |