Jump to content
Football Manager Balkan | Forum

Kratki vodič kroz Staff roles


staridedo
 Share

Recommended Posts

Kratki vodič kroz Staff roles

Odlučio sam se na izradu kratkog vodiča kroz role najvažnijeg osoblja tako da bi početnicima bilo lakše, a i da bi iskusniji nešto naučili i popravili svoju igru.

 

Director of Football

 

Možda i najvažnija uloga u stručnom stožeru. On može raditi gotovo sve poslove u staff responsibilites: postavljati zadatke skautima, pregovarati s postojećim igračima, dovoditi/prodavati igrače na vašim listama, učestvovati u dovođenju mladih igrača, otpuštati/dovoditi ostalo osoblje...

Potrebne vještine: Determination, Judging Player Ability/Potential, Man Management (ako će produžavati ugovore i/ili dovoditi igrače/osoblje).

 

Head of Youth Development

 

Čovjek koji upravlja vašim omladinskim pogonom. Može dovoditi i trenirati mlade igrače te im produžavati ugovore i slati ih na posudbe.

Potrebne vještine: Determination, Motivating, Man Management, Working with Youngsters.

Također je poželjno da ima zajedničko viđenje taktike sa vama.

 

Assistant Manager

 

Čovjek koji vam olakšava posao i umjesto vas odlazi na press-konferencije, vodi tim u prijateljskim mečevima, priprema ekipu za utakmicu...

Redovno će vas izvještavati o stanju u ekipi, moralu, potrebi za razgovorom sa igračima te vam davati Backroom Advice u vremenskom intervalu koji odredite.

Potrebne vještine: Determination, Judging Player Ability/Potential, Motivating, Tactical Knowledge (ukoliko vam postavlja opposition instructions, priprema ekipu i uigrava taktiku).

 

Chief Scout

 

Vođa vašeg skauting tima koji pored redovnih dužnosti obavještava menadžera o igračima koje su pronašli klupski skauti te postavlja zadatke tim skautima (ukoliko niste drugačije odredili).

Potrebne vještine: Iste kao i za običnog skauta-Judging Player Ability/Potential, Determination, Adaptability te poznavanje države u kojoj vrši scouting.

 

Reserves Manager

 

Čovjek koji upravlja vašim rezervnim timom u njegovim mečevima te trenira sve vaše timove.

Potrebne vještine: Man Management, Determination, Motivating, Tactical Knowledge, Working with Youngsters.

 

U18 Manager

 

Vođa vašeg omladinskog tima koji ih također i trenira. Može i dovoditi mlade igrače u klub, tražiti klub za one koje želite prodati...

Potrebne vještine: Man Management, Determination, Motivating, Tactical Knowledge, Working with Youngsters.

 

Možete imati samo jednog člana stručnog stožera za svaku od ovih funkcija.

 

Neovisno o roli poželjno je da član vašeg stručnog stožera ima dobar Level of Discipline, Adaptability (ako je stranac bez iskustva u zemlji vašeg kluba), zajedničko viđenje taktike sa vama te pozitivan personality.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

logo dark full small.png

×
×
  • Create New...

Important Information

Na sledećim linkovima se možete upoznati sa | Pravilima korišćenja - Terms of Use | | Politikom privatnosti - Privacy Policy |